|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
2.6.2014 11:57:21   
CrazyPuppet
što se porođaja tiče, nama su na tečaju za zadarsko rodilište rekli da šu šanse za epiduralnu minimalne, jer sad po novom imaju samo 2 anesteziologa na cijeli bolnički centar, i da teško da ćemo moći dobiti... ali ja nisam ni mislila tražiti (iako lako biti pametan sad kad te niš ne boli)
onda sam na babybonus emisiji vidla da u zg postoji neki tečaj za opušteno rađanje, ali kak ja nisam u zg, javila im se mailom pa mi poslali u mp3 formatu, vježbe disanja i opuštanja pa sam mislila malo to pogledat sad kad sam doma... vi koje ste tamo bi mogle otići na tečaj... evo linka http://kastrapeli.hr/opusteno-radanje bit svega je doći psihički spreman na porođaj i ne se bojati i paničariti... pa sad možemo probat, ne? :D
inače moje iskustvo s anestezijama nije neko, kod zubara uvijek sve na "živo" jedino mi dala injekciju kad mi je zub vadila pa sam se skoro srušila sa stolca kolko me zamantalo...

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 876
2.6.2014 11:58:52   
victory
ja sam ti imala zadnji pregled prije 15-ak dana, bio je 2013 grama... više od dvije kile, tada je bio 30 tjedan a malac odgovarao veličini za 33 tjedan :)) zato me i je slala na OGTT ali sve je ok,,, očito je genetski povukao na mamu he he :))) ma nek su nam dobro i zdravo bebice a mi ćemo stiskat koliko treba :)))

a tvoj, jesi mjerila zadnji puta ili čekaš svog doktora???

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 877
2.6.2014 12:01:06   
victory
ja sljedeći pregled za negdje 2 tjedna i mislim da mi je to zadnji kod doktorice, dalje ću ići u Vinogradsku.. joj joj.. to mi je čudno, nikad ne znaš na koga ćeš naletit.. valjda će biti nježni i normalni :))

super si me nasmijala.. da ne želiš vrištat tamo.. ni ja ali brijem da če u zagrebu bit zabilježen potres :)) uglavnom, čut će se :)

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 878
2.6.2014 12:03:30   
Tea2803
Victory moj je u 32+5 bio 2280 a odgovarao je 33+5 kao napredniji za tjedan dana user posted image a pitanje je koliko oni to tocno i izvazu user posted image ali po udarcima sumnjam da je manji hihi user posted image ,, ja opet idem za tjedan dana ali samo na pregled jer zadnji put sam samo na uzv isla kako ga nije bilo.. Da i moj je genetski izgleda na mene hahah

Crazypuppet tnx za link...sta se tice zubara,,,,zenooo?? Na zivooo mene cim ugleda u ordinaciji priprema injekciju user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 879
2.6.2014 12:04:26   
CrazyPuppet
Ne kužim to s pregledima u bolnici... na zadnje preglede nejdem kod svoje gin nego u bolnicu? ja inače privatno sve rješavam, jer u zadru je sa ovima preko hzzo-a tolika koma, da uopće neću ulazit u priču...

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 880
2.6.2014 12:06:46   
Tea2803
Baas nikad ne znas na koga ces naletit i ja se nadam nekom dobrom user posted image potres hahahha user posted image tako nekako i samom eee victory blizu smo terminu to ce se i vinogradska i petrova skupa trest hahaha nece biti suncano i vruce bice prolom oblaka kad krenemo tiskat hahah. user posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 881
2.6.2014 12:08:27   
Tea2803
Crazy daa u zadnjim danima ides tamo neznam tocno od kojeg tjedna kad sam ja od pcetka u bolnici,,to ce ti neko drugi pripomoc user posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 882
2.6.2014 12:34:49   
victory
Hihihi, Teić, prolom oblaka user posted image user posted image .. CrazyPuppet, mislim da tamo od cca 35 tjedna, tak nekako naštimaju, pa zadnja 2/3 pregleda (osim ak je iz nekog razloga potrebno više) imaš u bolnici koju si odabereš.. Preporuke koje sam dobila su slijedeće: :)) Ak budeš imala sreće i na pregledu dobiješ neku nježnu dušu od doktora snuždeno zamoli i pitaj bi li mogao biti na porodu,,. unatoč tome, ak nemaš sreće i dođeš drugi dan, il on dobi proljev baš taj dan dospijet ćeš u ruke drugom/ drugoj... Nisam stavila navodnika al sam citirala svoju dobru priju :)))

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 883
2.6.2014 12:51:31   
CrazyPuppet
ajme, pa ja ću u četvrtak napunit 35 tjedana... user posted image znači sad će me dalje u bolnici pipkat user posted image
da vas pitam, kao vi sa kegelovim vježbama i masažom međice? s tim bi sad navodno bilo dobro počet, ako već nismo...

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 884
2.6.2014 13:17:21   
Tea2803
Crazy ja jos nisam s nijednim pocela user posted image ova masaza medice mi zvuci komplicirano ,, neznam da li bi to opce dobro napravila user posted image

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 885
2.6.2014 13:52:20   
PENELOPI
Ja sam na dan termina isla u bolnicu na pregled i onda opet svaka dva dana. Meni je ovo drugi porod pa su mi misici malo oslabili i tako da Kegelove radim vec neko vrijeme a sad sam 30+2. Joj mene ce ova zgaravica ubit stalno me pece u grlu. Mislim da se okrenuo i sad me nogama sutira u zeludac tako da mi se sve sto pojedem vraca.

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 886
2.6.2014 14:30:40   
sretnaz
bambina27 imaš vremena za bolove. user posted image Meni se termin opasno približava i nekako mi se čini da od kad sam ušla u 9 mjesec trudnoće sve mi je postalo teže, brže se zapušem i umorim, prepone bole i slično. Ali realno, i nemam baš nekih bolova ili problema. Cijeli treći mjesec sam provela u Norveškoj, s mm i N koji je tada imao 18 mjeseci. Tada nisam imala trudničke tegobe, jedino me uhvatila neka gadna grlobolja i prehlada.
Što se tiče AS ona je ulegnuta, pa ako misliš da je previše može se staviti tetra pelenu ispod. Mada neke AS imaju i dodatak za male bebe. Ali ta vožnja uglavnom kratko traje, bar kod većine.
Anchyloo imam dva tickera tako da se na njima vidi koliko sam trudna i koliko je N star. On će za par dana imati 21 mjesec. Da se temp nastavila išla bih danas kod pedijatra, ali eto srećom sve je OK. Inače mm je došao doma jučer i N je u 4 ujutro baš plakao. Mislila sam da je možda opet temperatura, ali nije. Već dugo nije toliko pakao bez razloga pa mislim da je to ud uzbuđenja jer mu se tata vratio. Neki drugi razlog ne vidim.
Mene je jedno vrijeme koža svrbila, ali samo trbuh, i bila je suha pa pretpostavljam da je to od rastezanja.
Izgleda da sam ja jedina koju gin ne šalje na provjeru šećera user posted image Nije da mi fali, ali uvijek sam mislila da se to šalje ako postoji neki pokazatelj da je možda povišen.
Njanjica, imam puno i previše robice za malu bebu, to sam već pisala. Puno sam dobila od sestre što je ona čuvala od svoje kćeri i imam od N. Jedan dio od N dala sam prijateljici koja treba roditi dečkića brzo nakon mene. Meni je teta iz Amerike donijela još za N neke stvari oshkosh, a tamo je to puno jeftinije. Kod nas baš nabijaju cijenu.
Tea, navlake perem u mašini, zašto na ruke?
CrazyPuppet, hvala za link. Priznajem da su me trudovi boljeli i nisam mogla izdržati tu bol pa sam bila poprilično glasna, a zapravo me uopće nije bilo strah, ili tako nešto. Iznenadila sam se koliko to boli. Nisam tada htjela epiduralnu, ali sad ću možda tražiti. Vidjet ću kad dođem u rodilište i kažu mi koliko sam otvorena.
I ja ću na termin na pregled u bolnicu, ako ne rodim prije. Do onda idem kod svoje gin. Tako sam išla s N, i onda svaka dva dana pregled.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 887
2.6.2014 14:34:33   
Anchyloo
imam osjećaj da se se samo ja bojim te epiduralne.... htjela bi radije vaginalni porod nego carski,dosad sam rađala "na sirovo" uz malo dripa.. znam kaj me čeka,i kao mogu tražiti i dobiti epi.. jer ni u petrovoj nisu više škrti na tome.. al me pomisao drena u kralježnici užasava... iako,znam,ništa ne osjetiš.. al baš mi je to onak brrrrrr!!!

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 888
2.6.2014 14:42:56   
sretnaz
Anchyloo, ma i ja se nekako bojim epiduralne. Nisam ju htjela prvi put, pa ne bih ni sad. Ali ako mi se dogodi da ima trudove i dođem 2 cm otvorena pa nakon par sati bude minimalna promjena, a mene sve rastura, onda ću razmisliti. Ma teško mi je sada uopće odlučiti. Kažu da je drugi porod brži i lakši pa se tomu i nadam user posted image

(Odgovor članu Anchyloo)
Neposredna veza do poruke: 889
2.6.2014 14:57:17   
Anchyloo
ali eto,tako je i moja sestra došla u trudovima,curi plodna voda,otvorena 2 cm i dali joj epiduralnu na zahtjev... i prestala se otvarati i trudovi se smanjili... tek nakon 4 epiduralne i 24 sata u boxu je rodila... čitala sam i da se ponekad zna desiti da smanji intenzitet trudova i otvaranje.. "uspava bebu" pa se ni beba više ne spušta kako bi trebala... neznam,možda se i ona sva "stisla" od panike i straha.. ali nekako si nebi htjela ni riskirati da produžim tu agoniju ako baš nemoram... inače,ovo dvoje sam rodila za 3 sata i u 3 nagonska truda.. pa me ovo njeno iskustvo još više plaši kad je epiduralna u pitanju! iako,znam da to sve možda i nije zbog toga... neznam!

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 890
2.6.2014 15:17:15   
Tea2803
Napisem post i izbaci me user posted image
Uglavnoom oprala ja napokon te navlake user posted image
Sretnaz oprala sam ih na ruke jer je u uputama strogo zabranjeno pranje u ves masini i susilici kao i peglanje zato sam prala rucno.
Anchyloo i ja se opako bojim epiduralne da me pikaju u leda. user posted image zato se nadam brzom otvaranju kamo srece user posted image
Sretnaz nadam se da ce ti ovaj porod biti laksi user posted image juuh opako ti se priblizava termin user posted image
Penelopi zao mi je sto se tice zgaravice jesi probala sa bademima?

(Odgovor članu Anchyloo)
Neposredna veza do poruke: 891
2.6.2014 15:33:52   
sretnaz
Eh Tea, pa lijepo sam opisala šta napraviti s postom. user posted image Kopiraj tekst, pa ako te izbaci, ponovo zalijepi.
Anchyloo, ja bih voljela 3 sata i 3 truda. To je fantastično!

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 892
2.6.2014 16:07:34   
Anchyloo
pa i je,bole faking trudovi dok se otvaraš i beba se spušta u kanal al ovi nagonski kad krenu stisneš dva-tri puta i eto drečavaca,a onda bi se i smijala i plakala!! samo da se ne raspucam ko prvi put.. ii babica je važna jako.. ako dobro rasteže i širi gđicu i međicu sve je lakše.. user posted image koliko može biti.. loluser posted image jel si se ti dugo mučila s prvim?

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 893
2.6.2014 16:16:39   
sretnaz
pa meni je to dosta trajalo... i nije bilo ni dripa ni epiduralne i mislim da nije izašao u samo 3 truda. ne znam, ne sjećam se.
A bila sam u rađaoni od nekih jedan do 7:45

(Odgovor članu Anchyloo)
Neposredna veza do poruke: 894
2.6.2014 16:29:25   
PinkyFunkyBirdy
Ajme koliko ste se raspisale ... jedva sam našla listu. user posted image user posted image user posted image
Anchyloo dobrodošla i prekrasno da imamo napokon neke dupliće! user posted image user posted image user posted image
Bambina i tebi želim dobrodošlicu u ovo veselo društvo! user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image chocolate - 12.06. user posted image - Lana 28.05.2014.
user posted image sretnaz - 21.06. user posted image
user posted image leot - 24.06. user posted image
user posted image emy0406 - 24.06. user posted image
user posted image zvjezdicamaja - 01.07. user posted image
user posted image SANJABI - 03.07. user posted image
user posted image Lanchicaa - 08.07. user posted image
user posted image CrazyPuppet - 10.07. user posted image
user posted image tintilinki - 14.07. user posted image
user posted image ivaj - 15.07. user posted image
user posted image Tea2803 - 17.07. user posted image
user posted image victory - 19.07. user posted image
user posted image Mrvic@ - 21.07. user posted image
user posted image FingerJ - 25.07. user posted image
user posted image Anchyloo - 27.07. user posted image user posted image
user posted image vepikica - 03.08. user posted image
user posted image Suzana12 - 03.08. user posted image
user posted image PENELOPI - 09.08. user posted image
user posted image Ulala - 10.08. user posted image
user posted image Pomalo - 13.08. user posted image
user posted image Njanjica - 16.08. user posted image
user posted image bambina27 - 16.08. user posted image
user posted image sandra999 - 19.08. user posted image
user posted image ikaaa - 28.08. user posted image
user posted image RIBICA241 - 28.08. user posted image
user posted image luce1010 - 03.09. user posted image
user posted image Ninna10 - 06.09. user posted image
user posted image Ivankaa - 08.09. user posted image
user posted image Mussy - 10.09. user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 895
2.6.2014 16:31:30   
victory
Divim vam se svim curamakoje ste to već prošle jednom.. kažu da je psihički teže ići roditi drugo dijete jer kao znaš šta te čeka.. ali mislim da ste sve hrabrije od mene.. pa meni se od vađenja krvi zakoluta u očima :///

Sretnaz, ti si još malooo :))) Jel u ovom trenutku prisutniji strah ili sreća i iščekivanje user posted image ?

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 896
2.6.2014 16:59:11   
Anchyloo
hvala... user posted image duplići su grozni,danima me mlate ko da se mrzimo... user posted image sretnaz,onda si se bome pomučila za to svoje malo klupko veselja... al zato bude drugo samo iskliznulo... ;) user posted image da,fakat,sitnooo brojiš... user posted image Victory,vidjet ćeš,kad je beba u pitanju nema kaj nebi napravila zanju,hrabrosti do neba!!!

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 897
2.6.2014 17:03:43   
Tea2803
Sretnaz ja sam na tabletu i ne ide tu tako jednostavno ko na kompu user posted image
Uh bas sam si lijepo odspavala sat vremena odma mi je bolje user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 898
2.6.2014 17:08:49   
victory
Joj Anchyloo, vjerujem :)) ja sam inače jako meljava kad su pregledi u pitanju i sve te medicinske stvari, ali jedva čekaaam malog mišića.. skupit ću svu hrabrost ovog svijeta pa se nadam da će biti uspješno :)) Usto, i dragi ide s menom pa ću imati i na koga vikati :))

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 899
2.6.2014 17:57:31   
CrazyPuppet
hehe, meni se sve čini da će moj dragi završiti na hodniku tijekom poroda :D Ja sam puno smirenija nego on, i čisto sumnjam da će izdržati uopće biti tamo. Nisam nikad pravila paniku oko nikakvih medicinskih stvari, ali sam čula da ako već ne možeš nikako drugačije otpustiti napetost da urlanje pomaže u tom slučaju user posted image anyhow... porođajna bol mi je još uvijek čista apstrakcija i stvarno ne mogu zamisliti intenzitet toga, svaka osoba je drukčija, možda neke manje boli, možda neki imaju veću toleranciju na bol, tu ima sto faktora... Ja se samo bojim da mi ne "oduzmu" taj porod, da se desi ajde mala ne krevet, pa mi daju drip, pa probuše vodenjak, i onda njih slušat kad i što treba radit... Molim Boga da sve prođe što prirodnije i da sama mogu kontrolirat to rađanje... danas mi taman susjeda komentirala da kako hodam s lakoćom u ovom stupnju trudnoće, da ću lako rodit... pozlatile joj se riječi user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!