|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio
20.4.2013 13:56:08   
aries
Dan...Papalina, da znas da i ja imam problema s dojenjem...desna super, moze i zaspati uz nju, a iz lijeve imam prejak refleks otpustanja, sve u mlazovima sprica, cak i kad dojim iz desne, iz nje idu potocici, pa se onda kad doji iz nje zagrcne, naljuti..pa sam se i ja pocela izdajati, jucer 80 ml, od cega je pojela 60, i onda jos malo na desnu, danas slicno, ali cu morati i predvecer opet, i mene strah da se ne upali...ne znam kako ce se to ustabiliti..mozda kad naraste, nece smetati jaci mlazuser posted image

10.04.2013. L -mamina proljetna princeza
03.10.2016. L -mamin jesenski princ

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 251
20.4.2013 15:01:35   
Papalina
ma moja danas ujutro tek nekako ulovila desnu jer kako je uvučena imamo problema pa onda ju izvučem s izdajalicom ali je problem u tome što je lijena i cijela je tatinauser posted image baš mi svekrva govorila danas da je i on imao rezervirano samo jednu cicu i da je povuko dva puta pa pustio...baš lijenčina težauser posted image a takva je i ona...user posted image
eto, sad je jela iz lijeve i sad pajki...user posted image
i baš je prdnula dok ovo pišem...šaljem vam malo vonja user posted image user posted image
e, i gledala sam jučer slike kad je mm bio mali tj kad se tek rodio...e isti on...jedino šta chiara ima na mene
tamniju kosu...a on je imao samo jednu crtu po sredini i to plavuuser posted image

i još sam neš htjela al sam zaboravila šta...hmhm...

17.04.2013 <3 CHIARA <3

(Odgovor članu aries)
Neposredna veza do poruke: 252
20.4.2013 16:46:45   
zara13
sad ću kod stanešića pa da vidimo šta će on rećiuser posted image ma mislim da se nije zeznuo prvi jer je drugi reko i napiso strogo mirovanje nikauda ne ići.za stanešića znam da je do sad bio na go pa neće ić ak ću trebat na drip da je ipak on a ne odem kod nekog drugog pa i taj ode na go pa onda upadnem kod čika e onda mislim da bi me infarkt strefil kod poroda user posted image user posted image a kod njega sam i prvi put jednom bila pa je bio ok .papalina ti si bome imala lijepi porod i brzi

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 253
20.4.2013 17:51:28   
Papalina
zara kad je tebi termin? ma takav scenarij poroda bi svakome htjela...baš sam se ono ugodno iznenadilauser posted image user posted image
ariesznači vi ste u potocima...ajde bitno da mlijeka ima... user posted image koju izdajalicu koristiš? meni mm kupio za u bolnicu od chicca-70kn, ona obična... a, mislim kupit aventovu... sad samo neznam kakva je razlika između aventove koja je jako skupa i ove chiccove?? dal mi se isplati uzet aventovu?
endless mi je preporučila tommie tipie koja isto dođe 400kn...al neznam, još se dvoumim...
ja sam izdojila 40ml i to je popila i zaspala...valjda joj je to dosta kad ne pita više...

meni su rekli da samo treba strpljenja i to pa se nekako tako i ponašam... samo npr kad sam sama i ponudim joj sisu ona neće ma koliko bila gladna...a kad je npr moja mama tu iil kad su sestre bile u bolnici gledale kako dojim onda je odmah povukla, frajerica se preseravalauser posted image user posted image

ma samo želim da se što prije stabiliziram i da počne prihvaćat jer neznam...baš čudno je to u biti... npr čim lijepo ulovi i sisa ja se osjećam ful lijepo ko neki herojuser posted image a kad neželi sisu po cijeli dan ond apočnem plakat i osjećam se ko nemajka...user posted image

a, koliko vremenski dojite...?moja je u bolnici sisala i po sat vremena, a sad sisa po 15-20min i zaspi da ju ni bog nemože probudit...

i koliko često mjenjate pelene? ja svoju presvučem kad ju osjetim, a to je svaki put kad se probudi pa prije papanja, tako da kad zaspi smao ju šibnem u košaru... user posted image
taj vonj, ta gnjila jaja nemoš fulatuser posted image user posted image
zasad još nana u košari koja je fiksirana na kolica tako da nam je blizu kreveta, pošto sam šivana i moram se čuvat pa mi je lakše tako nego da je u sobi...

popodne oko 15 do 3 je zaspala, pa sam i ja zaspala, oko jedno 5 smo se probudile...user posted image

mm se bojao da ju neće čut jer je u bolnici bila mirna nikad plakala, i kao ima neki sitan glasić pa da će kupit onaj baby phone, a već sinoć nije mogao spavat i čulo ju se do pol selauser posted image user posted image pa više nije spominjao taj baby phoneuser posted image user posted image

idem ja sad proletit do fejsa malo, iako sam ga skroz zapostavila, sad napokon mogu reć da mi nije dosadno u životuuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Papalina -- 20.4.2013 18:07:34 >

17.04.2013 <3 CHIARA <3

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 254
20.4.2013 18:52:26   
cuba
Papalina ja sam od kume posudila Aventovu izdajalicu da mi se nađe ako zatreba. Jednom sam je u bolnici upotrijebila i stvarno je odlična, izvuče dosta mlijeka brzo i ne boli ništa. Ne mogu je usporediti sa nekom drugom markom zato jer niti jednu drugu nisam koristila a ovu samo dva puta (jednom s Rokom i sada) tako da... ako ti ide i sa Chiccovom onda ne trebaš kupovati novu. Tommee Tippee je isto jako dobra.

Što se tiče spavanja, moj D spava u našoj sobi u svom krevetiću (cijelo vrijeme - nema kod mene uvlačenja u krevetuser posted image ). Kad se probudi, uzmem ga, podojim, podrigne i vratim u krevetić. Dojenje nam traje cca 15ak min ali nekad zna biti i u 2-3 serije ako je više gladan jer obično odmah zaspe na cici pa ga trebam dignuti da se razbudi pa ponovo traži jesti.

Spava cca 2,5 - 3h u komadu. Pelene mu mijenjam nakon svake kakice a ostatak kako osjetim.

Jel pijete vi taj čaj za dojilje cure? Ja baš poslala mm da mi kupi u dm-a iako imam dosta mlijeka ali eto mogu i njega piti.

E, danas mi je Dinu otpao pupakuser posted image user posted image user posted image
Išla sam ga promijeniti popodne, skidam pelenicu kad ono nema one kvačice, otpalauser posted image Tako da smo i sa pupkom mirni. U ponedjeljak će nam doći patronažna pa ću pitati jel ga mogu kupati s obzirom da je u pupku još mala ranica pa bi sačekala da to skroz prođe.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 255
20.4.2013 19:06:34   
Afrodita83
Jooooojjjjj cure jedva čekam da i ja imam "problema" s dojenjem !!!!! Čitam ovo šta pišete i ko da čitam kineski, ništa ne razumijem user posted image user posted image user posted image

Znači idući tjedan Hladna, Zara i ja imamo preglede u istoj bolnici kod različitih doktora i sve u različite dane user posted image user posted image user posted image ....

Cure, jel zna netko šta je sa Tianom???? Ona se ne javlja već jako dugo....user posted image user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 256
20.4.2013 19:24:24   
Papalina
afrodita doć ćeš brzo na temu dojenja ali se nadam d anećeš imat problema stim, jer zna bit isrpljujuće, kad imaš snage i volje a neznaš u biti di griješiš, dal pravilno siše i tako to..a ja mislila da je to samo tako, da neće bit problema...
javi šta kažu na pregleduuser posted image user posted image

17.04.2013 <3 CHIARA <3

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 257
20.4.2013 22:25:31   
maminangel
Istina to s dojenjem stvarno zna biti frustrirajuće,ne jednom sam bila rekla da mi je bilo lakše roditi nego uspostaviti dojenje,i sad me frka a dva su poroda iza mene,tješi me činjenica da to zbilja traje svega mjesec dana i da se treba pomučiti jer onda se uspostavi ta ravnoteža,mnoge žene u tih mjesec dana i odustaju jer nije lako iskreno i meni je malo falilo ali onaj osjećaj koji slijedi se nemože s ničim mjeriti.Držim fige svim mamama da izdrže.Drago mi je da vam bebice napreduju i veseli me kad nas izvještavate o svojim štrucama,noćima jako slabo spavam i često mislim na vas jel se bebice bude,jeste li iscrpljene ali vidim da to vama dobro ide.Ljubite svoje mrvice puno,puno,puno..Znači idući tjedan su pregledi,eto i ja idem u utorak na uzv i jedva čekam vidjeti koliko smo veliki i jeli još uvjek na zadak,pokušavam procjeniti sama ali nisam sigurna dali se okrenuo ili nije, jel udara svagdje, jedino su dvije velike kvrge iznad pupka stalno,zna li koja nešto po čemu bi to mogla skužiti dali je još uvjek malac u buda pozi?Pusa u bušeke..

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 258
21.4.2013 8:19:02   
MaTana
Cure evo i mog izvjestaja, carski je bio u utorak i prva dva dana ne zelim opisivat, ko je prosao carski zna o cemu pricam. Do kraja zivota cu biti zahvalna nocnoj koja mi je prvu vecer odvrnula tramal do daske nekih deset minuta pa sam tako nadrogirana ipak uspjela malo odspavat. Na ovoj operaciji sam izgubila puno manje krvi tako da sam se brze oporavila. Andreica je divna beba, sisa i spava, nocni obrok joj jos davam bocu jer je mrvica a i dosta je izgubilaa...
Danas nam je peti dan i cekam vizitu da ih molim da me puste doma jer mm ide u utorak na brod. Drzite mi fige.

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu maminangel)
Neposredna veza do poruke: 259
21.4.2013 8:29:18   
zara13
termin mi je 12.5 al očekivamo ranije user posted image ja imam aventovu izdajalicu i ok je ja sam ju koristila dosta jer moja prva mala nije htjela cicati uopće,tak da afrodita nemoj željeti imati "problema"sa dojenjem jer mene su izludili u bolnici a tamo ne dopuštaju izdajalicu nego ručno pa joj oni na žlicu daju a ova moja je bila zaje0... malouser posted image tak da nakon tjedan dana sam odustala i davala joj na flašicu dogod je bilo mlijeka.al flašice su im loše bar meni .hladna a kod kojeg ti gin ideš?

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 260
21.4.2013 9:03:01   
Hladna
Jutro cure, ja jucer citav dan bila u prirodi, moj muz imao trening motocrossa pa ljepo svibi isli sa njim a kasnije kraj staze pecali ribe tako da se jucer nisam kasnije mogla javit kad sam bila krepana user posted image

Papalina i Matana vidim javile se, nadam se da ce i tebe Matana pustit kuci, ipak je soma najljepse i sve je lakse ..
Papalina i ja sam imala problema sa dojenjem, mlijeka ko u prici a rane na pradavicama strasne da sam plakala kad sam dojila, kazu da je najbolji ljek nakon dojenja namazat svojim mljekom bradavicu a i da mi sve krivo stavljamo sisu bebi u usta da treba dublje u usta stavljat sisu a ne da gricka bradavicu - tako su nam na tecaju sad objasnjavali pa probaj ako sta pomogne .

Cuba vidjet cu za tu klokanicu ionako prve tjedne ne mogu ju stavljat u nju onako malu i nestabilnu ,al nakon mj dana mozda bi i mogla vec- vidjet cu .

Zara ja ti idem ginekologu odehu sad u ponedjeljak zadnji put .

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 261
21.4.2013 9:43:04   
Papalina
jutro user posted image

evo i mene opet... noćas smo bili jako dobri... htjeli smo i jednu i drugu cicu+ još 60ml izdojenog mlijeka... spavala je ko zaklana od 23-04:30h... sisala je preko pol sata i onda je spavala do prošlih 8:30h ..baš je bila dobra...
sad sam ju probukla i opet je sisalauser posted image user posted image baš sam sretna zbog togauser posted image user posted image i stvarno, ako bude koja imala problema, nek kupi tu purelan kremu za bradavice, stvarno pomaže...user posted image

nego, imam više problema s mm... on je toliko opsjednut snjom...on ju valjda i sanja, umišlja da cijelu noć plače... pa mi ujutro govori da je jako slabo spavao, da chiara stalno plače...user posted image a on cijelu noć hrče ko neki frik, stalno ga okrećem na bok...neznam, baš mi je smiješanuser posted image user posted image otkad smo došle doma, on nespava niš... oko 5 me pitao ajme šta spavaš a di je onauser posted image user posted image neznam, moram mu nekako pomoć utuvit u glavu da počne spavat jer će izludit takouser posted image
je imala koja taj problem sa mužem?

baš mi je falilo tih par dana čavrljanje ovako svama, baš sam se naviklauser posted image user posted image
nadam se da ćemo se družit i daljeuser posted image user posted image
idem sad...puseeuser posted image user posted image user posted image user posted image

17.04.2013 <3 CHIARA <3

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 262
21.4.2013 9:58:21   
MaTana
Idem doma

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 263
21.4.2013 10:15:30   
lanac3101
Jutro curke moje. Kod nas predivno suncano jutro, odmah I ja sa osmjehom od uha do uha.
MaTana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Papalina samo ustraj I nudi joj obje sike,izvuci ce ona tu zlocestu bradavicu, oni su ti ljenjivci mali, pa sto I'm lakse to I'm draze.
Ne znam tko je pitao za uloske, ma ne moraju vam biti oni vir sa mrezicom, ja kupila one libress najobicnije pa su ok I jos bilo na akciji duplo pakiranje za cijenu jednoga.
Danas nam dolazi Matijicina krsna kuma ,pa sam si malo truda dala jucer I napravila torticu, danas samo stavim slag I gotovo. Ruckic se lagano kuha, Matijica je vani na dvoristu u svom filmu, beban pajki, a ja kavicu srcem na terasi I tipkam s vama tuuser posted image .
Jucer smo imali radne akcije, posadili u plasteniku paprikice, rajcice, luka, krastavaca, sada samo da porastu pa da papamo.Mm pokosio dvoriste I bas se divim lijepim travnjaku.
Uzivajte u lijepom danu, ja znam da hocu. Javim se jos kad stignem, idem sad da mi juhicane zagoriuser posted image user posted image .

Matija 04.06 2010.
Domagoj 25.03.2013
Eva 08.08.2014

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 264
21.4.2013 10:16:48   
Afrodita83
ma ne želim si ja stvarno probleme s dojenjem, nego hoču bebača što prije da se mogu uključit u te rasprave user posted image

Papalina, naravno da čemo se družit...pa tek smo počele!!!!!!!!!!

MaTana user posted image user posted image user posted image , uživaj kod kuće sa svojom bebicom!!!!!!!!!

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 265
21.4.2013 11:38:48   
mali_macic
Matana - uzivajte doma user posted image user posted image user posted image user posted image

nasa "mrvica" Ella - 04.10.2009
E very day and night
L ooking at you makes me smile
L oving you is what I do
A ll my heart belongs to you...

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 266
21.4.2013 13:28:29   
emamma
pozdrav moje nadam se ex debeljuceuser posted image ,evo da se i ja javim,naime mi nismo više 2u1!!termin nam je bio 29.4 a naša buba se požurila i na svijet je došla 10.4.2013 u 7.36h teška 3,400 i duga 50cm.bili smo nekoliko dana bez neta pa evo prvi dan s netom jurim da vam se javim,e sad nisam čitala unatrag pa neznam tko je rodio tko nije jel ima tko doooobroo pućen da mi da kratki brifing?ljubim puno sve vas u buše a one koje su rodile i njihove male smotuljke

P.S.
budući da jako ličimo na stariju seku ona nam je odabrala i ime Laura u koje smo se svi zaljubili user posted image user posted image na prvu!!

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 267
21.4.2013 13:36:18   
zara13
hladna molim te daj mi reci kako izdržiš kod tog gin? ja jedamput išla i nikad više isti tren sam uzela svoje papire i išla ih selit i otišla kod privatnika baš radi njega .papalina meni su ti u bolnici prvi puta rekli neka si kupim one šeširiće za bradavice oni ti dosta izvuću bradavicu i bebi je lakše vući ima ih više vrsta sad ti ja to neznam baš dobro objasnit al meni su rekle kao da nisu dost velike da stanu bebi u usta pa nek uzmem od aventa srednje veličine i super je ak ti popucaju onak od navlačenja pa te sa njima ne peće toliko i smanji ti pucanje

(Odgovor članu emamma)
Neposredna veza do poruke: 268
21.4.2013 14:38:49   
maminangel
Papalina tvoja Chiara je stvarno dobra,baš lijepo i dugo spava user posted image ,a za muža nema lijeka oni su naprosto zaljubljeni u svoje cure pa se odmah zaštitnički postavljaju,nebi da će ju netko ukrasti dok ti spavaš user posted image user posted image
MaTana drago mi je da ste konačno pušteni,a kakav ti je šav od reza?hoćeš ga sad doma sama previjati?sad uživajte domeka s tatekomuser posted image user posted image user posted image ,
Emamma čestitam na Laurici user posted image user posted image user posted image kad ćeš imati vremena opiši kako je to sve skupa krenulo i prošlo.. Afrodita draga još malo pa ćemo i mi pričati o našim bebekima,jedva čekam roditi jer ovo nespavanje i bol u križima su neizdrživi,a i sva sam troma i ogomna ko slonica user posted image
Hlaadna vidjela sam na fb slikice,vidi se tko zna guštati,one kobase su posebno primamljive user posted image user posted image ,Ajme Lanac ti tek rodila a već u radnim akcijama,svaka čast,lijepo je to živjeti u kući i imati dvorište i vrt baš vam zavidim cure,nadam se jednog dana,,možda i mi odemo iz velegrada.. E da još ti šeširići,meni niti to nije pomoglo za ragade na bradavicama,ja sam tada koristila onu bepanten kremu iz apoteke,samo što se ona mora ispirati prije dojenja ali mi je jedino ona pomogla. Cure drage ugodno vam nedjeljno popodne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 269
21.4.2013 14:54:57   
Hladna
Emamma cestitam tebi i Lauri user posted image

MaTana ajde super da ides kuci- kod kuce je ipak najljepse i sve se lakse prebrodi user posted image

Maminangel o daa kobasice su bile vraski dobre al moje noge od cijelodnevnog stajanja tamo uz malo sjedenje su se napuhnule skroz tako da mi vec i onda nije ni bilo previse do kobasica user posted image

Zara moram priznat da koliko god to svima nemoguce zvucilo meni je fakat dr rabie odeh sasvim ok, da nema njega ja nebi ni saznala za svoju bolest i njemu sam duzna zivot jer bez tog saznanja o bolesti najvjerojatnije bi umrla poslje poroda , a on me poslao u Zg na pretrage kad sam mu objasbila sto se desilo nakon prvog poroda i sad me šalje i u rodilište u Zagreb što sam mu isto tako zahvalna a osim toga moram priznati i da svaki puta kad dođem svi drhte od muke kad idu k njemu a ja ljepo opušteno bez brige jer se fakat prema meni jako ljepo ponasa, sve odgovori sta ga pitam i uvjek se nasmije tako da sam ja zadovoljna sa njim user posted image

Neposredna veza do poruke: 270
21.4.2013 14:59:57   
Papalina
emama čestitam na lauriuser posted image user posted image nek je živa , zdrava i veselauser posted image user posted image

ma ja sam čula za te šeširiće, ali sam čula da se onda naviknu na to pa nemogu bez toga poslije,...tako da ono... a kako sam već napisala, koristim tu purelan kremu šta nemoraš prta prije dojenja i odmah nakon jednog dana ragde nestaleuser posted image

Eto ona sad spava od 14:25, pa idem i ja malo odmorit...ovi vanjski šavovi me boluckaju malo...
user posted image user posted image user posted image pusa svima user posted image

17.04.2013 <3 CHIARA <3

Neposredna veza do poruke: 271
21.4.2013 16:17:11   
MaTana
Sav su mi danas pogledali i prekosutra moram doci da mi skinu ponte. Nakon toga nije potrebno previjanje i normalno se moze tusirati.

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 272
21.4.2013 18:20:21   
cuba
Dobar vam dan trudnice moje i mamice user posted image
Kako ste mi danas?

emamma iskrene čestitke na maloj Laurici, guštajte sada svi zajedno user posted image user posted image user posted image

MaTana draga suosjećam za carski, prošla sam ga pa znam kako ti jeuser posted image Najbitnije da je sve prošlo i da možeš kući svojim najmilijimauser posted image Uživajte ovih par dana svi zajedno dok ti je tm još kući. A na koliko sada ide?

Ja vam cure moje već sve kućanske poslove obavljam user posted image Imam energije kao da sam danonoćno na Red bulluuser posted image Čistim, perem, kuham, peglam i brinem za malu bebicu. Mm mi pomaže maximalno oko R i tu ga stvarno moram pohvaliti.

Mi smo vam jutros išli u našu prvu šetnjuuser posted image user posted image
Predivan sunčan dan i jednostavno nisam mogla odoljeti pa smo se spremili, mališana u kolica i otišli fino na rivu, našetali se, popili kavicu a veliki braco je ponosno gurao kolica. Baš smo napunili baterijeuser posted image Dino je sve to fino prespavao, ma dobro moje dijeteuser posted image

Evo danas popodne zaspao od 14-17h, podojila ga 10min i nastavio spavatiuser posted image

Nego, nisam vam napisala svoju porođajnu priču još, mogla bi sutrauser posted image

Velike puse svima, brz oporavak novopečenim mamicama i našim trudnicama što bezbrižnije zadnje tjedne trudnoće...user posted image user posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 273
21.4.2013 20:12:31   
Piturica
user posted image drage moje zenice user posted image
jako puno ste mi falile... evo da se javim ,na kratko, dok mi Evica nana user posted image  
mi smo super... samo to dojenje me ubija... na desnu hoce full, a ne lijevu nikako. iako nam u bolnici islo na obje sise ali sad samo desnu user posted image  desna me vec boli tako da sam ju danas ukinula i napravila bocicu jer me buba. a ona je ko pravi pozderuh.. samo bi papala i visila na cici po sat vremena. ajme meni... da bar hoce tu lijevu pa bi joj ubacila 20 min jednu a onda drugu... dakle... dojenje je stvarno umjetnost i jedva cekam da to savladam! inace, bas sam jucer bila u depresiji jer nije htjela papati lijevu cicu tako da sam sva bila komirana ! danas sam bolje psihicki jer sam si rekla da nije nista strasno ako joj dam i bocu tu i tamo.
vezano za porod... bome od kad sam usla u rodiliste dok nije dosla Evica saam provela 18 sati tamo. user posted image  pukla mi voda u 6 i pol... lijepo pojela doma dorucak i otisla u bolnicu... tamo ustanovili nekim testom da je stvarno voda jer ja nisam bila sigurna posto mi to nije bio neki mlaz jako  veliki... ali jbt, kad sam se bila u 6 i pol digla iz kreveta za wc samo je poteklo i gacice i pidzama mi bile mokre.. ja reko.. pa nije da mi se toliko piski da ne mogu izdrzati user posted image  kad su ustanovili da je voda lijepo me poslali u radjaonu..pozdravila sam se sa mm-om, poljubili se i tako... izbjegla brijanje jer sam to odradila doma user posted image  klistir mi bio super na kraju... toliko su svi pricali o njemu da je koma tako da ono.. nista strasno. posli mi namontirali prostin u predradjaoni jer nisam imala trudove i to je boca tekla jedno 5 sati... nakon toga sam osjetila male trudove, ali nista strasno... u 5 popodne sam otisla na prvi pregled u box, tamo sam bila i dalje zacementirana na 2,5 prsta tako da nista... mm-ov barba mi sredio epiduralnu pa su dosle dvije babetine da mi ju napucaju... nabole mi to iz drugog pokusaja.. moram priznati da mi to najgore iskustvo cijelog poroda user posted image  
oko 5 i pol je dosao mm kod mene u box, ali kako jos nisam bila otvorena sam bial u box-u kao u predradjaoni pa su mi namontirali stol tako da mogu noge ispruziti... namontirali su mi i drip tako da je sad ctg pokazivao trudove gigantske, ali ja nisam stvarno nista osjetila... od boli ni B! praznili mi mjehur sto puta, a ja nikako da se otvorim do kraja.... cijelo vrijeme sam tamo mazila busu i pricala Evici da ju cekamo da dodje... gledala sam u one narukvice koje vise tamo i jedva cekala da i mi dobijemo svoju user posted image  oko 23 sata su mi nesto jos napucali u onu bocu od dripa i rekli da im vec idem na zivce user posted image user posted image   promjenila dvije smjene sestara tamo... by the way, sestre i doktor su mi bili za 10! na kraju oko 23:30 su me skinuli sa epiduralne i rekli da krenem tiskati.... jbt, kao da seres da izvinete.. ja se sprdala da cu ih tamo israt svih user posted image  jos onaj fucking polozaj na nogarama pa drzi se za one rucke, ruke prema van... ajme majko... noge su mi morali drzati za stopala jer sam rekla da cu  nekog opaliti u glavu user posted image   nakon tog jednog tiskanja su se oni uznemirili i poslali mm-a van.... kazu da bebici su slabi otkucaji srca i bili rekli da cu morati na carski ako ne izlati brzo van user posted image user posted image  ja sam bila u totalnoj panici.. pa su opet neki test tamo radili da li ce beba izdrzati jos taj pritisak da moram tiskati da ju izbacim van... na kraju su pozvali mm-a opet unutra i rekli da sad moram tiskati i da mi moraju napraviti epiziotomiju da ona sto brze izleti... tako da sam ja nju jos u dva-tri truda izbacila van... ajme meni... to je bio najljepsi osjecaj na svijetu kad sam ju ugledala onako kako izlazi.. ali stvarno... od glave do kraja.... plakala sam ko luda.. i mm samnom isto user posted image user posted image  tako mi je lijepa i slatka da vam ne mogu opisati, sa crnom kosicom.... ma sva mi je pupasta user posted image  ugl, sve je okej.. imam 3 ta sava... jedan me jos uvijek zateze, ali prolazi sve to kako treba.
eto... nisam predugo napisala iskustvo, ovo vam je skracena verzija user posted image
nadam se da ste sve okej. cestitam svim mamicama koje su to postale dok me nije bilo. user posted image
btw, odvalila sam kad mi je Papalina dok sam bila na odjelu babinjaca napisala da dolazi njezina Chiarica user posted image  stvarno smo se uskladile user posted image user posted image
koliko ste samo natipkale dok me nije bilo da sad imam zadatak sve procitati dok se bubica ne probudi.
puno pusa od mene i Evice! ljubim vas user posted image user posted image

¯`v´¯)
`·.¸.·´ ♥
¸♥ .·´¸.·´¨) ¸.·♥ ´¨)
(¸.·´ (♥ ¸.·´ ♥♥ Loveeeeeee ♥

(Odgovor članu aries)
Neposredna veza do poruke: 274
21.4.2013 22:09:22   
Mmaestral
Da vam javim detalje samo na brzinu - rodila sam 16.4. u 10.10h ujutro. Imala trudove cijelu noć, ali sam mislila da me crijeva zezaju opet, pa sam tek ujutro počela brojati vrijeme i skužila da je pravilno.
Došla u bolnicu u pola 9, pregled, klizma, wc, tuširanje, razgovor na hodniku, čekala da operu stol od trudnice prije mene i došla na njega s trudovima jednim na drugom i rodila Isu od 3200 gr, 50 cm dugačku na drugom trudu u doslovno 5 minuta na stolu. Užasno je boljelo, ali mislim da nikad nitko nije brže rodio ikad.user posted image
To je dobra strana priče... Loša je ta da je curica pokupila bakteriju na mokraćnom kanalu i ostala je na neonatalogiji i prima antibiotike. Najmanje 10 dana mora biti, a ja dolazim svaka 3 sata dojiti. Tako da sam totalno užasno psihički i jedva čekam da mala bebica dođe doma da se mazimo.
Cure, nadam se da ste ok i jedva čekam da pročitam sve vijesti.
P.S. Izdajalica je zakon! Spasila me je totalno.

(Odgovor članu Piturica)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!