Papalina
|
heeejjjj curke mojeeee prvo da vam se zahvalim na čestitkama...i da vam pošaljem puno pusa i zagrljaja jer ste mi baš strašno falile htjela sam se javiti ova 3 dana šta sam bila u bolnici ali nemogu preko moba na rr... evo napokon vam mogu reć da nisam više 2u1 zvuči nevjerojatno zar ne moja curka sada spava jer smo imali burnu noć...imam problema sa dojenjem... imam mlijeka i to dosta baš cijedi onako skroz, a bradavice su mi vučene pa nemože povuć svaki put kako treba... pa sam od poslije poroda ju stavila na lijevu stranu i tako se valjda naučila i više joj paše pa desnu zanemaruje... a šta je najgore na lijevoj dojci mi se napravila ranica koja dosta krvavi i boli me ta dojka full...pa se moram izdajat pomalo da mi se ne upale a to sttvarno boli ko sam vrag dala mi je šogi purelan mast za bradavice, i stvarno pomaže...pa sam joj noćas nekako dala lijevu dojku jer mi ju je bilo žao, pa sam pretrpila to...jer baš kad mi neprihvaća sisu baš se loše osjećam, ko neko čudovište pa mi odmah suze na oči počnu... mislila sam još da ću bit i nervozna ali nisam, eto noćas sama sam joj prvi put promijenila pelenu... a šta se pupka tiče.. ne stavljam mrežice ni niš... samo s octaniseptom posprejam, dobro to posušim, stavim pelenu koju podvijem do ispod pupka jer su rekli da ništa osim pelene, i preko sa pelenama to učvrstim i to je to... drugo je sve super...u rodilištu je bila bolja od svih, samo je papala i smijala se i prespavala više od pol dana a sad valjda dok se navikne ipak smo tek jučer došle doma sve drugo je s bubicom u redu, jedino joj nisu mogli napravit test sluha jer u slušnom kanaliću još ima plodne vode pa moramo na kontrolu za 3 tjedna...ali su nam rekli da nemoramo stvarat paniku, samo da ju stavljamo spavat na jedan i drugi bok da njoj to izađe... a što se tiče mm... ajme on je divan... stalno pazi na nju, maze se... kad ju podojim odmah ju uzima da mu podrigne..ma sve je super... a šta se tiče poroda...hm... pa, pošto sam bila pripremljena da ću preko 10 sati odgulit u rađaoni..sve je išllo perfektno... došli smo 16.4 oko 7 u bolnicu, tamo me spojili na ctg...trudove sam imala tada na svakih 7-8min., rekli mi da sačekam doktora dežurnog.. svu sreću bio jedan dobar dr a ne onaj gad on me pregledao i kaže: gospođo krenimo polako u rađaonu pa vi ste otvorena 6cm..mm u panici, sav izbezumljen ja prestrašena kao da idem na streljanje uzela sam samo fotoaparat drugo je morao odnest nazad u auto... i tako krenuli me zapisat, babica mi uvalila klistir...ajme meni ja sam dva sata visjela i wc i nikako da završim... poslije sam se otuširala i krenuli tamo... trudovi sve jači... za poludit je boljelo... nakon jedno 20min uvalili mi drip najprije na 2-3 kapi, poslije kad su počeli opasni trudovi stavili me na 5 kapi, probušili vodenjak i ona je počela pritiskat...i kaže doktor sad sve ovisi o vama... počela sam tiskat i eto u 3-4 truda , 17.4 u 01:12min naša chiara izašla van ko pravi borac sa rukom u zraku ajme meni koje emocije... još kad je prerezao mm pupčanu vrpcu...predivno iskustvo... i svega 3 sata i 12min je trajalo... poslije mm nju poslikavao i divio joj se neznam za druge, ali da nije bio mm samnom nebi izdržalaa...davao mi vode, močio mi čelo jer sam skoro od topline odapela..ma podrška je to velika i jako mi je drago da je bio samnom i da, poslala sam maestral poruku da vam javi na rr da sam ušla u rađaonu a ona meni odgovori da nije imala moj br.ali da je rodila jutros...rekla je da je cura težine i dužine skoro ko moj drugo neznam ništa... cuba sretan ti rođendan u zakašnjenu i sve najbolje vam želim piturica je išla doma 17.4 ja mislim, sa evicom i bubrezima je sve u redu... nakraju smo bile skupa u bolnici ali eto nismo se vidjele jer kad me pitala u kojoj sobi sam , nisma više imala para... baš se osjećam glupo sad će mislit da nisam htjela da se upoznamo maminangel draga, dobronam došla natrag cure, gdje se mogu kupit pamučni ulošci od chicca oni dugački?? imala ih je cimerica koja je bila samnom u sobi ali sam zaboravila ju pitat...ovi vir ili lola su užasni... eto neznam šta bi još pisala...idem iskoristit dok ova mala spava da skoknem na farmu malo chiara spava, mm išao kupit pa nemam drugog posla i dal koja koristi mast za bradavice? i koju? ova purelan mi je ok, čak piše da se nemora ni prat jer da nema ništa štetno , al svejedno operem prije... i nekako baš manje boli... svratim kasnije... pusaaa