endless
|
EEto i mene konačno na ovoj forum-temi nisam znala da je otvorena nova tema još meni bilo čudno što vas nikog nema tamo na prvoj ovakvoj temi No, uglavnom, čestitam svim majčicama još jednom na bebicama, nadam se da ste sretne, ispunjene i da uživate u svojim bebicama sada moj Gabriel eno duda dudu pa mama koristi priliku za fejs i ringeraju Mmaestral, odgovorila sam ti i na poruku na FB i još jednom ti se ispričavam jer sam koristila sve samo ne pristojne riječi i jer sam bila poprilično vulgarna mislim da shvaćaš sada zašto sam ti rekla da izbjegavaš to rodilište, i da radije odeš biiiilo gdje drugdje osim tu Nisam vam baš puno pričala o svom porodu jer jednostavno nisam imala kada, dva tjedna sam trunula u bolnici, sve je to poprilično duga priča, ali slična koo i od Mmaestral pitam se zašto!!! Možda zato što treba zapalit to rodilište uglavnom, na sam Uskrs 31.3. u noći sam došla u bolnici jer mi je počela odlaziti plodna voda i imala sam lažne trudove. Na dolasku u rodilište su me ismijali da kojeg sam vraga došla, čak me i doktorica isprdala da umišljam, al ajd, kad sam već došla i pošto imam dosta kilometara do kuće da se ne vraćam nazad. Ne mogu vam ni opisati koliko sam jadna i tužna bila, em što me bilo strah za bebu em što su me tako isprdali kao da izmišljam! Srećom pa je iduće jutro bio dežuran moj ginekolog, pa me pregledao i tek onda sam bila mirna da je sve uredu i da se tijelo priprema za porod u punom značenju te riječi. Od samog početka sam bila u sobi sa dvije curke koje ću pamtiti do kraja života, definitivno ). Jedna je čekala carski rez, a druga je čekala porod. Svako jutro smo išle na ctg, koji u ovom rodilištu komotno mogu baciti u smeće jer im ne predstavlja apsolutno NIŠTA. Jer trudove koje sam kasnije imala na porodu sam imala i prije poroda smijali su mi se, ismijavali jer sam govorila da me boli. Na dan poroda više nisam bolove mogla izdržati, hvatali su me svakih 10 minuta, cijelu noć oka nisam sklopila jer sam se iz sna trgala s bolovima. Tog dana sam bila otvorena prst i pol, i zahvaljujući mom ginekologu i njegovom iskustvu, pričekali smo, bila sam premorena i iscrpljena ali bolje i to nego da me odmah spojio na drip jer bih se mučila 12 sati minimalno, ovako sam porod obavila od 18 sati do 20:45. Dva sata i 45 minuta i sve je bilo gotovo, moj Anđeo je došao na ovaj naš svijet sve bi bilo idealno da prvo nisu uočili da ima žuticu, ništa izrazito, ali dovoljno da ga drže pod svjetlom. Nakon toga su zaključili da ni ta žutica nije problem već BAKTERIJA koju je pokupio u bolnici. U to sam sigurna i ja i moj ginekolog, pedijatrica i on su se doslovno posvađali predamnom jer se to dogodilo, mi smo u trudnoći pravili pretrage i dijete od mene bakteriju nije moglo dobiti... Tad mi je bilo još teže jer je to samo dokaz njihove predijatrijske nesposobnosti... Koliko god sam smatrala za svog ginekologa da je čudan čovjek, pomalo frikast, usporen, uvijek nešto ljut i ljutila se na njega i njegovu vuču nogu u klompama koje su odzvanjale cijelim rodilištem svako jutro dok je išla vizita, ispalo je da je čovjek na mjestu skroz, i da se maksimalno potrudio da mi bude ugodno. Mališa je bio 6 dana odvojen od mene, njega su premjestili na neonatologiju, mene na ginekologiju (i to isto tako zaslugom mog ginekologa koji mi je rekao da se premjestim s rodilišta tamo, jer je odjel ginekologije potpuno nov i sređen kako bog zapovjeda). Gabriela sam dolazila samo dojiti svaka tri sata, zadnje dojenje mi je bilo u 20:30, i tih 6 noći je bilo za mene najduže na svijetu. Tako da Mmaestral, drži se samo i budi sada jaka, znaam koliko psihički ubija razdvajanje od bebe i općenito taj boravak u bolnici. Ako si još uvijek na rodilištu, traži da te premjeste na odjel ginekologije, to ti je odmah tamo, ali bar ćeš imati neki svoj mir i odmoriti se. Jedino ako ti je zbog društva u sobi tako smo ova moja cimerica i ja zajedno otputovale na ginekologiju nakon što su nam bebe završile na neonatologiji. Uglavnom, ponosna sam na svog sina i na svoj porod, obavili smo to onako, momački sada je sve uredu, čekamo prvu kontrolu da vidimo da li se možda urinarna infekcija vratila. Nadam se da nije i da neće jer sljedeći put dok budem posjetila s tim razlogom tu bolnicu, sa sobom nosim 10 komada bombi i minobacača.