|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;))
3.4.2012 13:20:56   
Bablica
Hej curke da se konačno i ja javim! Vidim da ste sve već nestrpljive da nisam jedina koja je na iglicama!
Jučer bila na pregledu radili mi ctg, utz i stanje ušća - sve nepromijenjeno (zatvoreno) čak je i dr očekivao valjda neku promjenu na ušću nakon 7 dana jer mi zaboo prste toliko da su mi na usta skoro izvirili, ali ništa se i dalje ne događa. Još popodne sreli sestru s odjela i viče preko ceste što ništa još?! Ovom ovniću se nigdje ne žuri očito, a svi oko mene hiper nestrpljivi skupa samnom user posted image Sad me naručio opet u pet na kontrolu.

Nije mi jasno kako vas tako rijetko naručuju, ja sam već zadnjih mj dana svaki pon na pregledu (uvijek ctg i pregled dolje ili utz) uvijek nešto gledaju!

Marči konačno je znači sve spremno, ajde super! Još samo prematalica i gotovo! user posted image A ako ti što i prifali prvih dana, prošećem do tebe pa ti donesem user posted image

Mene jučer uhvatilo da bi pincu išla pravit i jaja farbat, šunku kuhat da ipak ja osjetim malo Uskrsa jer nikad se nezna kad će me krenut user posted image . A vidiš, kolača se nisam sjetila ... ali to ni neću neka i moji imaju kakvu zanimaciju dok me nema user posted image

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu slatkicalu)
Neposredna veza do poruke: 1051
3.4.2012 13:22:40   
Bablica
Primjetila sam da su mi u zadnje vrijeme stalno usta suha - se to i vama događa?! Krv nisam vadila već duuugo, ali mi je šećer uvijek bio ispod donje granice pa si mislim što bi moglo bit ...

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 1052
3.4.2012 13:31:39   
lola 1
slatlicalu mislim da si ispravno odlučila. Kada je sve ok zašto forsirati porod. Valjda se i priroda za nešto pobrinula. Ići će to sve svojim tokom ne brini.
Moj pregled odgođen za sutra. Moja dr isto neka flegmatična,bila sam na pregledu prije 4 tjedna a termin za 2 tjedna.

Neposredna veza do poruke: 1053
3.4.2012 13:32:51   
lilia
Marči, dobro si se sjetila čaja za dojilje. Ja sam ga pila više od 7 mjeseci, dok god sam izdajala. Bebi neće škodit sigurno a tebi će pomoći barem psihički da pomisliš: od ovoga ću imati više mlijeka.
Nažalost cure moje mlijeko nije u cicama nego u glavi, laktacija i hormon koji je zadužen za proizvodnju mlijeka ide iz glave. Tako da je važno biti smirena i opuštena. Dojenje je jedan prirodan proces i nema tu puno mudrosti. Davajte cicu kad god beba plače i ne mislite na ništa prvih dana nego na dojenje. Tek tada će biti mlijeka i beba neće biti gladna.
Znači kad zaplače, na cicu. Što više vuče, više mlijeka će se stvarati. I zaposlite mame, muževe, svekrve i hvatajte odmor dok beba spava.
Što se tiče čaja za grčiće ja ih ne bi kupovala još (mi smo koristili čaj od komorača tada kad je imao grčiće). Bebi nije potrebna dodatna tekućina osim majčinog mlijeka i ako se bude baš grčio postoje kapi protiv grčića koje se kupe u ljekarni i puno su učinkovitije.
Za nadohranu ne znam šta reći, puno tata je usred noći trčalo u dežurnu ljekarnu po dohranu jer je mama mislila da je beba gladna. Po meni ne treba, kad vam patronažna izvaže bebu ili kaže kako misli da je gladna onda kupite dohranu.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 1054
3.4.2012 13:34:32   
Bablica

IZVORNA PORUKA: lola 1

slatlicalu mislim da si ispravno odlučila. Kada je sve ok zašto forsirati porod. Valjda se i priroda za nešto pobrinula. Ići će to sve svojim tokom ne brini.

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1055
3.4.2012 13:36:07   
hugabuba

IZVORNA PORUKA: slatkicalu

CUre koje ste u terminu, koliko često vi idete na kontrole i ctg. Meni se čini da ja idem češće od vas, ctg svaki drugi dan a pregled jednom tjedno.

ja sam u 37tj. i ni jos jednom nisam bila na ctg-u a na uzk-u da i nepricam...sutra idem na kontrolu pa budem vijedla sta mi bude reko!!!!! uglavnom niti jednom jos....

:)) moj smisao za zivot moja cura Lory ... :)))
.... cekamo malog Davida :)))))))))))))))))))))))

Neposredna veza do poruke: 1056
3.4.2012 13:54:34   
Bablica
Hugabuba stvarno mi nije jasno kako, a još kako nije najurednija trudnoća i onda te valjda od straha rijeđe gledaju ili što?! Ma jesu ludi ti doktori!!!

IZVORNA PORUKA: hugabuba

CUre koje ste u terminu, koliko često vi idete na kontrole i ctg. Meni se čini da ja idem češće od vas, ctg svaki drugi dan a pregled jednom tjedno.

ja sam u 37tj. i ni jos jednom nisam bila na ctg-u a na uzk-u da i nepricam...sutra idem na kontrolu pa budem vijedla sta mi bude reko!!!!! uglavnom niti jednom jos....

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 1057
3.4.2012 14:13:04   
hugabuba

IZVORNA PORUKA: Bablica

Hugabuba stvarno mi nije jasno kako, a još kako nije najurednija trudnoća i onda te valjda od straha rijeđe gledaju ili što?! Ma jesu ludi ti doktori!!!

IZVORNA PORUKA: hugabuba

sa prvom trudnocom sam svaki mj. isla na kontrolu i uzk,i cesto isla na vadjenje krvi i secera i neznam ti ni ja cega.....
sada nista,ni ja nekuzim,i strah me je,jer nekuzim po cem oni odrede da je sve oke.... mene sve boli,svaka kost,stomak mi se je spustio toliko da se nemogu sageti,a kamoli sta drugo....beba je sa 33 tj bila 2300 jel mozda koja zna od vas cura koliko bi sada bila sa 37 tj.???? jer mi je i posteljica bila zrela prije mj. dana a nisam bila na uzk-u da se to provijeri....???? ma ... valjda ce biti sve oke,ja se nadam....
Vidim da se pripremate za bebe,ja sam se davno spremila od krevetica do robice,samo nisam jos kupila one pelene platnene sto je 6 u paketu i male gaze ... ovo je sve spremno.... :))))
cure moje,koliko se bojim poroda toliko jedva cekam da se porodim jer nemogu vise....jedva hodam a nedo bog da moram potrcati nebi ni 3 koraka napravila user posted image
Vi mi se drzite i nemojte se sikirati puno.... pusssu saljem do sljedec posta user posted image

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 1058
3.4.2012 14:19:35   
marči
Hvala Bablica...e to se zove dobra susedica!!user posted image ma ja sam htjela sve pripremiti jer me strah da će ovog mog panika uhvatiti ako ga pošaljem po nešto, a on nezna gdje , kako izgleda, čemu služi itd...da si ga vidjela kakav je bio u dm-u umrla sam od smijeha...treba nam to i ono, a ovo??? sav zbunjen sve etikete je pročitao ludnica živa...sa starom sam dogovorila da će mi one krevetac i sve pospremiti i namjestiti kada ja budem u rodilištu pa sam na miru ( možda i generalku napraveuser posted image )
Moram još bivacin, toplomjer za uhice i neke stvarčice iz apoteke uzeti pa mislim da smo opskrbljeni sa svime...user posted image
E da Lillia hvala na savjetu za čajić...ovaj moj je šizio po dm-u kako nam to treba jer je njegov mali imao grčiće pa nek se nađe...ali ako kažeš da su te kapi bolje...pitati ću u apoteci kada dođe vrijeme....user posted image
Ne znam ali čini mi se cure da smo mi primorke zastupljenije po pitanju tih pregleda kod ginekologauser posted image sve mi je čudno kako vas tako malo gledaju i prate???
Ja sam zbog komplikacija na početku bila svakih tjedan dva..pa kada je bilo ok svakih mj. dana do 34 tj. sada sam svakih 2 tj. a poslije 38 svaki tjedan...user posted image Blažena Rijeka po tom pitanju....
Sheilla ne sumnjaj u svoju odluku, ti najbolje znaš kako se osjećaš ako nisi spremna, nisi spremna i gotovo...nema potrebe bebu izlagati stresu ( ja bar mislim da isforsiran porod nosi više stresa za bebu ukoliko nema potrebve za tim kao i na mamu)...
Hugabuba sretno na pregledu javi nam je li sve ok...i daj pitaj ti njih sve to što te muči, po čemu oni određuju da li treba pregled i kada...jer mislim da nisu baš korektni po tom pitanju...prvo te zastraše da je posteljica zrela pa te onda ne kontroliraju tako dugo....user posted image daj ti malo vikni tamo na njih nek rade svoj posao ili dođi k nama u Rijeku natrag!!!

< Poruku je uredio marči -- 3.4.2012 14:24:52 >

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 1059
3.4.2012 15:27:05   
lola 1
Marči ja imam taj toplomjer kojim se mjeri temp.u uhu i jako sam nezadovoljna tj. koristila ga 2 puta jer pokazuje totalno sulude vrijednosti koje ne odgovaraju istina. Cijena mu je oko 400 kn.
Ako neka cura ima iskustva s njim neka napiše koju crticu,možda moj topl.nije ispravan. Žao bi mi bilo da baciš novce bez veze.

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 1060
3.4.2012 17:20:47   
Kony
JA SAM S FORUMA ZA SVIBANJ. ALI DA SE MALO UBACIM ŠTO SE TIČE TOPLOMJERA MOJA SESTRA GA JE IMALA I KAŽE DA NIŠTA NE VALJA. A BILA SAM U PETROVOJ U BOLNICI I TAMO SU MI STALNO S TIM MJERILI. TAKO DA MISLIM DA JE DO PROIZVOĐAČA. JA SAM SADA U 35TJ I IMAM user posted image DANAS SAM BILA NA PREGLEDU I DR. JE REKAO DA JE TEŽAK 2700 I DA ČU IMATI JAKO LAGAN POROD PA SE MORAM POHVALITI user posted image user posted image I REKAO JE DA DOĐEM ZA 3TJ. AKO SE NE PORODIM PRIJE

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1061
3.4.2012 22:21:14   
Marti83
Di ste žene moje??user posted image
Eto mene napokon doma, i jedva sam dočekala da odem na raju da vidim šta ima kod vas.Ovih 11 dana u rodilištu je bilo baš poučno i pomalo iscrpljujuće.
Ostali smo ovoliko dugo jer je mali imao žuticu,i taman kada smo trebali kući ona se opet pojačala pa ostali još 4 dana duže. Mali miš sada spava u svom krevetiću,a ja ću isto tako ubrzo za njim jer ipak se budimo oko 01.
Porod je bio za 10,i ovih dana ću podijeliti i svoju priču sa vama,naravno samo da dotjeram sve doma u red.
Uh jel trebam reći da se 10 kg istopilo bez problema do sada...još 7 mi ostalo za riješitiuser posted image user posted image

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 1062
4.4.2012 8:53:03   
marči
Jutro cure....
Lola 1 hvala ti na savjetu, ali mislim da nemam baš neke alternative, sjećam se da je moja mama sa sestrom imala nekakav tipa flaster sa bojama šta se bebici nalijepi na čelo i onda po boji kužiš ima li tempetraturu i koliko...ali to nisam nigdje vidjela za kupiti kod nas....možda još ima vani za naći...a što se tiče digitalnih toplomjera imam isti problem, imam 2 kupljena za nas odrasle u apoteci i niti jedan ne pokazuje dobro kao onaj živin klasični pa ih više i ne koristimo, ali dobra ideja je neka cure sa iskustvom napišu nešto o tome...trebalo bi otvoriti forum na tu temu...možda je to do proizvođača...u beba centru sam pitala nisu imali taj tren ali inače imaju i dođe nešto manje nego u apoteci...oko 300kn mislim...
Kony dobrodošla...i super vijesti za tebe da ti je doktor tako rekao...user posted image
Marti83 nadam se da je bebač sada ok, da se ti dobro oporavljaš, jeee za kilice...to mi budi optimizamuser posted image
Inače cure ja i dalje muku mučim sa tlakom user posted image , stalno je na granici kada god odem mjeriti, 2 tlakomjetra doma a niti jedan ne radi užas!!! uglavnom susjeda od none je babica i izmjerila mi je tlak i pogledala noge, kaže da bi se trebala javiti u bolnicuuser posted image ali s obzirom da tlak još nije prešao granicu i uglavnom ležim 24h na dan mislim da mi je doma bolje i pratim tlak..bar do iduće kontrole 2 tjedan pa ćemo vidjeti....nadam se da ste mi vi ok...
P.s. kaže mi frendica da mi treba neka gumena navlaka za madrac da ga dijete ne popiški, imate vi to??user posted image

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 1063
4.4.2012 9:09:40   
Sheilla
jutro curke:)))

marci ja nisam to htjela kupiti (navlaku za madrac) nekako si kontam da je nemoguce bas da to toliko procuri...dakle prvo pampersica pa ta siroka pelena pa odjeca pa jos plahtica neznam koliko bi se beba trebala popiskiti da to sve procuri a apsolutno nijedna od tih materijala koji sluze za zastitu nije pamucan i prozracan tako da smo za sad odustali od toga. Danas se spremam u ljekarnu kupiti onaj prvi set njege za bebu( za pupak prasak, gazice i ostalo ) pa sam htjela provjeriti sa vama da li mi nesto fali ..
dakle moj popis za apotekicu je sljedeci :

sterilne gaze
octanisept
tysaur prasak za pupak
pavloviceva mast

da li mi jos nesto tu fali? nekako mi je to malo stvari :S

i ja muku mucim sa toplomjerom i uopce nisam pametna sto kupiti .Mi imamo onaj digitalni sto ide u uho ali to tocno ne pokazuje (mjereno sa ovim na uho i sa zivinim je uvijek razlika ) tako da nemam ideje... dragi je cak gledao da uzmemo onu dudicu toplomjer ali me brine sto ako beba nebu htjela dudu ..nisam pametna a sve si kontam da je ostalo sve manje i manje vremena ...

hugabuba ja ne razumijem tog tvog ginica iskreno..prvo kaze da je posteljica zastarjela i da ce te mozda trebati poroditi a onda te naruci za tri tjedna... imam upitnik nad glavom.

Opcenito sad idem svaki tjedan u TA od 35 tjedna na kontrolu, znaci ctg i pregled da li sam se sto otvorila jos.

bablica i meni su usta suha i samo se nalijevam vodom i onda samo piskim i hodam po wc ,nalazim se u zacaranom krugu .

di su nam ostale trudnjace nema ih bas nesto sigurno je barem neka rodila do sad:)))

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 1064
4.4.2012 9:26:57   
Kulsi
Pozdrav cure!

Ja sam se jednom prije javila, a sad vas svakodnevno citam. Nosim user posted image  i termin je 30.4. Idem u bolnicu na kontrolu 12.4. iako mi se cini da sam sa prvim sinom isla puno ranije, ali dobro. Na zadnjem pregledu su mi u brisu rodnice izolirane e coli i BHSB i sad kad citam po netu bolje da ne vidim kako to zna biti opasno. A da ne kazem da me prosli ginekolog nije slao na nista, i sva sreca da tada nisam pobrala nikakvu bakteriju. Sad pijem antibiotik i nadam se najboljem. Da li netko ima iskustva s tim??
E da, sretno svima!!!

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1065
4.4.2012 9:53:12   
lilia
Sheilla fali ti 3% hidrogen. I kupi lupocet za temperaturu pa spremi u ladicu. Nikad ne znaš kad će zakurit (obično vikendom po noći) pa da ne trčite okolo po čepiće.

Što se tiče toplomjera ja ne bi žurila sa kupnjom.
Živin je najtočniji, i dok je beba malena i ne okreće se, položite je na leđa (na prematalicu je zgodno jer je visoko) i onaj najtanji dio koji malo namažete kremicom stavite u guzu. I malo podignete nogice, držite njih i toplomjer. Ako ima temperaturu ona isti tren skoči.
Poslije kad se ne da i nemate vremena čekati su ti digitalni spas. Ja svom još uvijek mjerim živinim toplomjerom. Posjednem si ga u krilo (upalim bumbu) i stavim mu pod pazuhić. Toliko koliko mi treba je miran.
Neki put ako spava ili samo provjeravam uzmem digitalni ali nekako nisam sigurna u njega.
Marči najsigurnija si u bolnici a ne doma. Nazovi rodilište pa pitaj šta da radiš, znam da te je strah ali stisni zube. Već si pred kraj i nemaš se čega bojati.

(Odgovor članu Kulsi)
Neposredna veza do poruke: 1066
4.4.2012 9:54:33   
mariola
Curke moja kako ste mi? Nije me bilo par dana, je koja rodila??

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1067
4.4.2012 9:59:30   
lilia
Te nepropusne podloge su spas i nije samo zbog propišavanja već može i povratit a o bljucanju da ne govorim pa šta ćete onda s madracem? Tko će to ribat pa sušit.
I ja je imam samo nije mi imao tko reći pa sam kupila manju onako kockastu nekih pola metra širine i dužine. Stavi se ispod plahte ali moj voli razbucati krevet prije nego zaspe pa sve raskopa.
Savjetujem nepropusne podloge na gumicu i plahte na gumicu.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1068
4.4.2012 10:03:24   
mariola
Imam i ja dvi nepropusne podloge. Zato mi madrac izgleda ko noviuser posted image

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1069
4.4.2012 10:12:14   
Sheilla
znaci ipak mi treba , dobro jos jedna stvar za kupiti , ja sam si sve kontala koji ce mi djavo kad nema sanse da toliko promoci i da se popiski ali sam skroz zaboravila na bljucanje :))) hvala !!!!!! ima neka posebna koja je dobra jer one sto sam ja gledal au adaxu skroz se stave preko cijelog madraca pa se bojim da nece moci disati koza od bebaca.

hidrogen stavljam gdje? joj stvarno cu se pogubiti vise vec sam pocela pisati sto i kako stavljam gdje ... i na spisak dodani cepici :)

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 1070
4.4.2012 10:14:20   
Sheilla

IZVORNA PORUKA: Kulsi

Pozdrav cure!

Ja sam se jednom prije javila, a sad vas svakodnevno citam. Nosim user posted image  i termin je 30.4. Idem u bolnicu na kontrolu 12.4. iako mi se cini da sam sa prvim sinom isla puno ranije, ali dobro. Na zadnjem pregledu su mi u brisu rodnice izolirane e coli i BHSB i sad kad citam po netu bolje da ne vidim kako to zna biti opasno. A da ne kazem da me prosli ginekolog nije slao na nista, i sva sreca da tada nisam pobrala nikakvu bakteriju. Sad pijem antibiotik i nadam se najboljem. Da li netko ima iskustva s tim??
E da, sretno svima!!!

dobrodosla negdje sam fulala di si se javila:))) jos jedna curka:)))) Ja sam imala e coli ali prije trudnoce ali sam ju sa jednom kurom antibiotika rjesila. Sad neznam vjerojatno neka cura ima pa ce se javiti :)))

i dalje ne shvacam kako tako rijetko kontrole :S

(Odgovor članu Kulsi)
Neposredna veza do poruke: 1071
4.4.2012 10:27:15   
Sheilla

IZVORNA PORUKA: Sheilla
30.03 Mela user posted image 12.03. Gita se rodila
01.04 sina user posted image rodila 16.03
01.04 Melixina user posted image
09.04 Marti83 user posted image 24.03. David se rodio
10.04 zdici user posted image
10.04 slatkicalu user posted image
11.04 Bablica Iznenađenje ! user posted image
11.04. Malalena user posted image
11.04 newmum user posted image
16.04. lola1 user posted image
16.04. martina 87 user posted image
19.04. solarsoul user posted image
19.04 GreenSheep user posted image
20.04. Sheilla user posted image
20.04. kolibrić user posted image
22.04 Kazimira Iznenađenje user posted image
22.04. Tati79 user posted image
25.04. hugabuba user posted image
29.04. mmare user posted image
30.04. NitMit user posted image
30.04. Kulsi user posted image
10.05 marči user posted image

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1072
4.4.2012 10:43:50   
lilia
Sheilla hidrogen treba za pupak, prvo se nakapa malo u pupak  (dok god se rade mjeruhići nije još zarastao) onda se posipa praškom i stavi se preko sterilna gaza i zalijepi onim bolničkim selotejpom.
Ali to će ti sve pokazati patronažna.
Za podlogu stvarno ne znam koja je najbolja, raspitaj se malo.

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1073
4.4.2012 11:06:42   
hugabuba
hugabuba ja ne razumijem tog tvog ginica iskreno..prvo kaze da je posteljica zastarjela i da ce te mozda trebati poroditi a onda te naruci za tri tjedna... imam upitnik nad glavom.

ni ja iskreno....valda je zaboravio da mi je zastarijela,jer mu nisam dala nalaza zadnje,jer su kod moje dok. bili radi komisije,uopce neznam....danas idem pa budem vidjela sta ce i reci,jer ja nemogu vise,pretesko mi je nositi,nista nemogu,nista,ko bakutaner sam.... user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1074
4.4.2012 11:36:56   
hugabuba
cure ja nikada nisam stavljala na madrac te podloge pa ni danas dan...mada Loli nespava u kimbiću vec dugo..nikada nije promocilo niti nista..jer ipak mala beba nepiski hektolitre vode da bi se promocilo...neznam...!!!!user posted image

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!