|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;))
2.4.2012 9:53:29   
Sheilla
marči probaj nazvati magic baby shop imas ih u garden mallu (shoping centar ) i cak mislim da imaju i net web shop ...imaju ! http://www.magicbaby.hr/ pa nadi brojcek i calni...mi kad smo gledali kindace znam da su imali sve tak dimenzije na 5 125, 135 , pa ih pitaj :)))) drzim fige !!!!

lilia sto je to ćiripa? manje više sve ostalo sa popisa imam s tim da ja na popisu jos imam :)

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1026
2.4.2012 10:53:13   
marči
joj Lillia zakon si....hvala puno na info...a morati ću nešto makar iskombinirati bila sam uvjerena da su standardne dim. madraca, ali tek kada smo ga sastavili sam skužila da je nešto veći...ma užas,...ali poklonjenom konju se ne gleda u zube pa eto...šta je tu je ...
bila sam jutros opet mjeriti tlak u apoteci i opet 140/75 a cijeli vikend mi pokazuje 90/60 na ovaj ručni doma,...za podivljat...sada opet moram kontrolirati nema mi drugeuser posted image još me strka uhvatila da sve to obavim dok sam iole pokretna... Nešto su mi se cure utišale na rr, a ušli smo u travanj...tko zna jesu li sve još 2 u 1 user posted image

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1027
2.4.2012 10:53:27   
martina87
nebih znala nista u vezio madraca,mi smo sve dobili od male sestricne a patricia ima svoj.pa nismo imali problema s dimenzijama.a podloga za presvlacenje nisam ni znala da ima razlicitih dimenzija.hej cure ja jucer i danas primjetila nekaki ljepljivi iscjedak i ljepljivi,jel ima koja od vas tako sta???jel to neki znakuser posted image user posted image user posted image user posted image

PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm
KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1028
2.4.2012 11:08:24   
marči
Hvala Sheilla..idem ih probati nazvati...na netu nema info o dimenzijama osim standardnih...drži figeuser posted image bilo bi super da mogu preko neta naručiti pa da ne moram klipsati po to nigdje...
ćiripa su ti one hm...kako bih ti to objasnila...kao gaćice/tkanina/krpa koje se vežu oko bebača da drže pelenice koje stavljaš extra na pampersice radi kukova...e sada koliko sam ja to objasnila a mislim da znaš na šta mislim...vežeš naokolo bebača da sve drži na okupu...user posted image a jesam smotana ni objasniti neznam...ajmo mamice kako bi to objasnila??user posted image

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1029
2.4.2012 12:47:30   
Sheilla
učiti pa da ne moram klipsati po to nigdje...
ćiripa su ti one hm...kako bih ti to objasnila...kao gaćice/tkanina/krpa koje se vežu oko bebača da drže pelenice koje stavljaš extra na pampersice radi kukova...e sada koliko sam ja to objasnila a mislim da znaš na šta mislim...vežeš naokolo bebača da sve drži na okupu...user posted image a jesam smotana ni objasniti neznam...ajmo mamice kako bi to

to bi bila svedska ili tetra pelena kao ...ok onda imam i to u nami kupil ana akciji 3+1 gratis :))) onda mislim da imam sve...

martina nemam takav slucaj pa neznam , netko iskusniji mozda nesto vise zna :))) ali svakako je neki znakic pocetka mozda cervikalnog cepa? .D

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 1030
2.4.2012 13:43:44   
newmum
Hvala vam na dobrodošlici! Martina, ja sam zadnja tri dana također primijetila takav iscjedak i to jako puno toga, moram uloške mijenjati svaka 4 do 5 sata. Ne znam što je to, ali u srijedu opet imam kontrolu kod svog ginkica pa ga budem upitala...
Također sam hiperaktivna i puna energije usprkos nesanici koja me muči već neko vrime, kad krenem u šetnju ne znam stati. Htjela sam još upitati, jesu li ikome još stali lažni trudovi..?? Unazad tjedan dana svako duže kretanje bi mi pokrenulo lavinu istih i dosta bolnih, dok u zadnje vrime ništa od toga...Jeli to neki znak ili?? user posted image
Imala sam osjećaj cilo vrime da budem rodila prije termina,ali sada mi se sve više čini da bih mogla i prenijeti...ne znam, smušena sam po tom pitanju. Znam samo da jedva čekam primiti svoga bebača u naručje! user posted image

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1031
2.4.2012 14:26:05   
NitMit
Evo i mene. Upravo se vratila s pregleda. Dobila sam uputnicu za rodilište i za ctg, ali mi je rekao da ne moram više ići na preglede, nego tek 30.4. kad mi je i termin, jedino ako dobim trudove il se nešto dogodi. Isto tad i ctg. Veli da je sve ok. Bebač je već skoro zrel za porod - ima 3100 g, a u 36 tjednu sam. I tak. Spol nisam htjela više ni pitati, pa kaj bu - bu! user posted image Sam nek je sve u redu! Plodne vode ima dost i to je to. Sad čekanjeee. user posted image

Vilmica stigla 29.04.2012. user posted image

(Odgovor članu newmum)
Neposredna veza do poruke: 1032
2.4.2012 15:03:56   
lola 1
Sheilla kada stigneš između čišćenja,peglanja,šetnje i sl.user posted image ubaci i moj termin u tablicu. Termin je 16.04.user posted image .
Prvu trudnoću sam prenijela pa nekako mislim da ću i sada,torbu nisam spakirala,krevetić nismo namontirali...pravi flegmatični dalmatinci.
Što se čiščenja tiče i kod mene je slično,čistim kao da me neće biti u kući narednih godinu danauser posted image .

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 1033
2.4.2012 15:25:12   
martina87
lola 1 isti dan nam je terminuser posted image .i meni sve stalo nema trudova ni bolova.osim sto me malo zdjelica boli.a u pokretu sam stalno.sheilla,nadam se da je to neki pocetak.i da cula sam da se vise nemoraju djeca siroko povijati,ma tko ce ih znati.stalno nesto mijenjaju.

PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm
KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1034
2.4.2012 16:14:25   
marči
Sheilla hvala, našla sam madrac...imaju u toweru još 1 pa danas poslijepodne idem po njega...i po ostatak stvari sa Lillia popisa...nek se nađe iako ima još vremena....
NitMitkako to da više nema pregleda do termina??? pa sada tek naručuju češće, nemam pojma, ja sam za tjedan dana u 36 tj. idem na pregled i ako se stvari nisu promjenile s obzirom na sve moram se javiti u rodilište, ako sve bude ok nema razloga da me moj gin. ne vodi, a naručuju sada svaka 2 tjedna pa ako pređeš termin stalno si tamo...user posted image nekako mi se čini to jako duuugo....pa cijeli mjesec je pred tobom...
martina87 nemam pojma meni je frendica koja je nedavno rodila rekla da pogotovouser posted image treba široko povijati radi kukića?? cure zna li koja od vas ima li kakvih promjena?? spominju li to u bolnici ili na kakvom trudničkom tečaju???
A što se tiče isjedka...cure zvuči kao da bi mogao biti sluzavi čep....pratite malo..iako sam čitala da najčešće kada on ode bude sukrvice ali nije pravilo...ove moje rodilje kažu i da je normalno pred porod da se sve to pojača?? bo??? nadajmo se najboljem user posted image

(Odgovor članu martina87)
Neposredna veza do poruke: 1035
2.4.2012 16:43:45   
lilia
Tetra pelena je ona velika pelena koja se stavi na pampers a preko toga ide švedska pelena ili ćiripa. Ćiripa ima vezice jer mora sve to nekako držati ali meni je to uvijek bilo nespretno. Mrzila sam široko povijanje.
Sada postoje ćiripi na čičak i to je stvarno lakše i postoje ćiripe koji unutra imaju zadebljanje pa ne treba tetra pelena jer je kao unutra. Po meni super stvar.
Ima ih za kupiti u Adaxu.
Tetra pelena vam neće biti viška sigurno jer trebaju za staviti pod glavicu, kad dođete kod doktora da ne leže na njihovim stolovima, meni je to još uvijek kao barbajolčić jer moj je dosta živ pa sve uprlja a ovo mu svežem oko vrata i ostane mi sve čisto a pelenu iskuham.
Nadam se da sam pomogla.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 1036
2.4.2012 17:16:11   
Sheilla
weee marci :))) bas mi je drago da si nasla eto ja pamtim takve ludosti gdje su madraci na 5 .....to je visak slobodnog vremena:)))

Inace ja sam i dalje blesava, danas sam se pak ulovila kolaca i radim ih pa ih imam namjeru u frizer staviti da kad dodu gosti bude i toga u ponudi ...pukla sam ko kokica..lola sorrrrrrrrrryyyyyy vis kak sam bedak , idem odmah sad staviti te na popis:)))

lilia jesi skontala sam sto je to je to sto imam ..

btw meni je pak ginic rekao da prva tri mjeseca obavezno a onda poslije se lako vidi da li treba ili ne...ja si nekako mislim da u 8 mjesecu sigurno ako nema potrebe to necu na bebi drzati ...pa cemo biti na moru i bit ce gologuza nek uziva dok moze (ak bu sve ok ) mozda ce i ove rijecanke organizirati jos neki caffe i kad rode a ja se vracam na mjesto zlocina (crikva cijelo ljeto ) joj jedva cekam :)))

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 1037
2.4.2012 17:16:56   
Sheilla
IZVORNA PORUKA: Sheilla
30.03 Mela user posted image 12.03. Gita se rodila
01.04 sina user posted image rodila 16.03
01.04 Melixina user posted image
09.04 Marti83 user posted image 24.03. David se rodio
10.04 zdici user posted image
10.04 slatkicalu user posted image
11.04 Bablica Iznenađenje ! user posted image
11.04. Malalena user posted image
11.04 newmum user posted image
16.04. lola1 user posted image
16.04. martina 87 user posted image
19.04. solarsoul user posted image
19.04 GreenSheep user posted image
20.04. Sheilla user posted image
20.04. kolibrić user posted image
22.04 Kazimira Iznenađenje user posted image
22.04. Tati79 user posted image
25.04. hugabuba user posted image
29.04. mmare user posted image
30.04. NitMit user posted image
10.05 marči user posted image

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1038
2.4.2012 18:04:44   
Sheilla

IZVORNA PORUKA: NitMit

Evo i mene. Upravo se vratila s pregleda. Dobila sam uputnicu za rodilište i za ctg, ali mi je rekao da ne moram više ići na preglede, nego tek 30.4. kad mi je i termin, jedino ako dobim trudove il se nešto dogodi. Isto tad i ctg. Veli da je sve ok. Bebač je već skoro zrel za porod - ima 3100 g, a u 36 tjednu sam. I tak. Spol nisam htjela više ni pitati, pa kaj bu - bu! user posted image Sam nek je sve u redu! Plodne vode ima dost i to je to. Sad čekanjeee. user posted image

pa sad tek ovo vidim , kak to mislis da ne ides vise ni na jednu kontrolu? to si bil akod svog privatnog ili soc ginica? jel sad se bas trebas javiti u rodiliste zato si i dobila uputnicu za ctg?

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 1039
2.4.2012 18:23:28   
lilia
Sheilla to što ti imaš su ćiripi ili švedske pelene a tetra pelene su obične pamučne pelene kao krpe ali puno veće. One se slože i stave bebi između nogica da im drže kukove i onda preko toga ta švedska. I to je široko povijanje.
Švedskih imaš i na čičak i puno su praktičnije ali nije važno, bitno da ih imaš. Kakve god. I nadam se da tetra pelena imaš dovoljno. Jer će ti trebat za svašta a ne samo za široko povijanje.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1040
2.4.2012 21:19:20   
NitMit
Hm... pa ja ne znam... rekao mi je da do trudova ili termina ne moram dolaziti... Socijalni ginić. Kaj mislite da bi na ctg trebala ranije? Ne znam... aaaah!

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 1041
2.4.2012 21:55:11   
Sheilla

IZVORNA PORUKA: NitMit

Hm... pa ja ne znam... rekao mi je da do trudova ili termina ne moram dolaziti... Socijalni ginić. Kaj mislite da bi na ctg trebala ranije? Ne znam... aaaah!

pa mislim da se niste razumjeli iskreno:) Dosla si u 36 tjedan sto znaci da jesi gotova sa svojim socijalnim ginicem i da ti je dao uputnicu za porod i dao ti je uputnicu za ctg koji trebas obaviti u bolnici ali ne u 40 tjednu nego sutra nazoves bolnicu u kojoj ces roditi kazes koji si tjedan da imas uputnicu za trudnicku ambulantu i ctg i kad trebas doci, onda ce ti u bolnici tocno reci kad da dodes jer obavezno moras imati barem jedan pregled u bolnici u kojoj ces poslije roditi :)

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 1042
2.4.2012 22:11:10   
lola 1
Tako je i mene naručila moja dr. Bila na pregledu 7.03. i idem opet sutra tj.3.04. Još ni jedan put nisam bila na ctg-u. Baš me zanima šta će mi reći sutra, pretpostavljam da ću dobiti uputnicu i to je to.

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 1043
3.4.2012 9:30:26   
NitMit
Ah... user posted image
Silly me! Bit će da ga nisam shvatila onda. Danas odmah zovem da se naručim! Hvala puno! Eto kako sam smotana.... user posted image user posted image

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1044
3.4.2012 10:46:47   
Sheilla

IZVORNA PORUKA: lola 1

Tako je i mene naručila moja dr. Bila na pregledu 7.03. i idem opet sutra tj.3.04. Još ni jedan put nisam bila na ctg-u. Baš me zanima šta će mi reći sutra, pretpostavljam da ću dobiti uputnicu i to je to.

javi nam sto ce biti na pregledu, drzim figice :)

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1045
3.4.2012 11:03:38   
lola 1
Dobro jutro curke! Osvanulo tmurno jutro a ja tako volim sunceee.
Sheilla koje kolačiće praviš da se mogu smrznuti i pečeš li ih prije smrzavanja? To je i meni palo na pamet ali nisam nikad to radila.

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 1046
3.4.2012 12:30:17   
slatkicalu
Cure moje, evo ja sam skroz u komiuser posted image . Jučer bila na ctg-u i bio odličan, i ja sva sretna, kad poslije kod dr na pregledu tek će ti ona meni: Eto baš kad sam te mislila poslat u rađaonu ono dobar ctguser posted image user posted image user posted image . Noge mi se odsjekle i sva sam se skamenila. Radila mi pregled, bez napretka i dalje samo za prst do ovoja, radila mi amnioskopiju, plodna voda mliječna što znači da je zrela ali je dobra, nije zamućena ni ništa, ma ono sve ok, nikakvih indikacija za porod. Pita ona mene hoću ja ipak u rađaonu jer je ona dežurna pa bi mi dala gel i tako to, pa da kao do Uskrsa to riješimo jer ona je tamo još sutra i nema je do 12.4.
Ja nekako skupim snagu i kažem da ipak ne bih jer mi ni muža jučer nema i da se uopće ne osjećam spremno. Mislim pa nisam blesava da nešto nije ok pa i sama bih tražila, ali sve, doslovno sve je ok i to i ona sama kaže.
Sad ne znam što da mislim i što će mi reći kad dođem sutra jer mi je rekla da dođem ranijeuser posted image . Samo molim Boga da to krene samo još danas. Još mi je jučer krenula sukrvica ali to je normalno nakon amnioskopije i popdne stalo. Ja bih samo išla prirodno rodit kad za to bude vrijeme, zašto je to tako teško za shvatiti???????? MM misli da sam dobro postupila ali ni sama ne znam.

Tako sam neka jadna da sam i Normabel popiila da se malo smirim.
Oprostite što vas gnjavim, znam da imate i svojih briga ali LUDA sam.

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1047
3.4.2012 12:41:35   
Sheilla
lola kokosove kuglice, neke salame, bajadere, uglavnom sitne kolacice koji su fini i kad se odmrznu jer neznam kakva cu biti poslije.

slatkicalu po meni si isto dobro odlucila , to je ono sto ja pricam da oni bas svi vole inducirati porod , prikopcati na drip i ostalo. Ako je sve sa bebacom ok onda ja ne vidim razloga da se intervenira jer ocito da beba niej spremna. Koliko god medicina uznapredovala jos se uvijek nezna zasto neka beba krece ranije neka kasnije. Mislim laicki ja bi to rekla da kad je spremna ali naravno to doktori nikad nece prihvatiti ali zato u 21 stoljecu jos neznaju razlog. Peruckaj prozore idi setkaj mozda se nesto pokrene a ako ne uzivaj jos u svojoj trudnoci i miru i ne opterecuj se sa doktoricom (naravno dokle god je sa bebom sve ok) drzi se koka i ne zamaras nas ak te nekaj muci tu smo :)))

(Odgovor članu slatkicalu)
Neposredna veza do poruke: 1048
3.4.2012 12:45:04   
marči
Evo i mene cure....kupila madrac user posted image nisam mogla birati kakav jer je bio samo jedan ali mislim si za 1 ruku dobar je , nov je što je najvažnije pa bebica ima par kila nije slon da joj sada treba neki extra za početakuser posted image još sam orobila dm i nabavila skoro sve sa popisa...bila sam u adaxu nemaju naravno dimenzije onih spužva za komodu nigdje ali imaju neke koje se namontiraju na krevetić koje mi se čine ok još ću potražiti pa ću vidjeti možda da to uzmem...potrošila sam brdoooo para ali bočice, dudice, pelene, škarice, ma sve je doma pa nema brige...robica je oprana i spremna samo se dvoumim šta da spremim za izlazak iz bolniceuser posted image imam toliko kompletića da nemam pojma šta spremiti...toliko robice i tutica da mi ne stane u komodu sve...user posted image cure s čime vi perete robicu za bebače?? meni je nona sve sredila da pomogne i kupila neki chiccov deterđent za bebe i sinoć nisam mogla spavati jer mi se čini da to smrdi....ma ne smrdi nego osjećam miris iako je jako diskretan i nježan...nemam pojma je li to do mene ili da idem isprati i prepreglati svu robicu??user posted image a još sam si kupila biobazu sva sretna da sam napokon našla i namažem se ujutro i fakat je fino za kožu ali miris mi je gadan...bljak...sva si smrdim...je li i vama tako ili samnom nešto ne valja???
E da Lillia našla sam se u dilemi sa čajićima u dm-u vidjela sam da imaju one čajeve za dojilje, pa me zanima je li neka od vas mamica to pila da li je to dobro?? i za bebicu ima onih čajeva u granulama od kamilice i od koromača piše da su od 1 tjedna a čula sam da pomaže za grčiće ali nisam znala koji je bolji za bebača??? može savjet?? i da li treba kupiti dohranu za bebu kada dođe doma ili prije, neznam koliko treba imati milijeka da beba dobiva dovoljno ne bi htjela da ostane gladna??user posted image
znam da zvuči glupo ali sanjala sam sinoć kako beba plače i kako neznam šta joj dati jer nije dugo jela, a ja nema mlijeka??? užas...imam feeling da ću prošvikati dok ne rodim od brige....
A spava mi se za poluditi glava me rastura, sve me boli, ako odspavam 2-3 sata sam sretna...baš me neki jad hvatauser posted image

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1049
3.4.2012 12:47:39   
slatkicalu
CUre koje ste u terminu, koliko često vi idete na kontrole i ctg. Meni se čini da ja idem češće od vas, ctg svaki drugi dan a pregled jednom tjedno.

(Odgovor članu lola 1)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!