|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.4.2012 18:56:16
|
|
|
|
marči
|
Hvala Lillia na savjetu, ma ja si nekako mislim da bi mogla zatrebati, neznam kakva je praksa u riječkom rodilištu ali sve mi se čini da će biti carski rez na porodu, pa kada onda dobiješ bebača na ruke? nekih desetak dana si sigurno u bolnici, a šta s mlijekom svo to vrijeme? daju li ti dojiti djete u to vrijeme? Ili ga dohranjuju? žao mi je što nisam mogla na taj trudnički tečaj sada vidim da mi baš puno informacija nedostaje...uglavnom svi hvale te aventove pa ću malo potražiti na tim stranicama iz slo...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.4.2012 20:07:53
|
|
|
|
Kazimira
|
hej cure........ samo da se kratko javim....bila sam danas na uzv i pregledu.....moje iznenađenje je teško oko 3 760 g ...sad smo 37+4.....ali ne ide još nikam.... pozdrav svima (e da...a mama je +20kg ) Sretan Uskrs
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.4.2012 20:54:06
|
|
|
|
Sheilla
|
IZVORNA PORUKA: Kazimira hej cure........ samo da se kratko javim....bila sam danas na uzv i pregledu.....moje iznenađenje je teško oko 3 760 g ...sad smo 37+4.....ali ne ide još nikam.... pozdrav svima (e da...a mama je +20kg ) Sretan Uskrs tvoje iznenadenje je bome jako veliko :))) ja sam sutra na kontroli i mene bas zanima kak moja curka napreduje ..iskreno se nadam da je oko 3 kg :)
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.4.2012 21:18:18
|
|
|
|
marči
|
bome Kazimira pravi mali kapitalac!!! Sheilla sretno sutra....
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.4.2012 9:50:55
|
|
|
|
hugabuba
|
a velika beba,svaka cast!!!!!! ja sam bila bila kod dok. i u srijedu idem opet,narucio me na ctg-e,utz i pregled...kao otvorena sam za jagodicu,znaci nista....eto ja jos cekam cure drage..... zelim vam ljepe blagdane i Sretan Uskrs
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.4.2012 11:32:40
|
|
|
|
Sheilla
|
dancek cure:))) Evo spremila se za kontrolu, sad cekam da dode dragi sa posla da me vozi jer mi vise bas i nedaju da idem sama:) jos nije nitko rodio? pa nase bebe stvarno nam zele dati da imamo fine Uskrse sa obitelji. Iduci tjedan se kladim da ce barem dva bebca ugledati svjetlo dana :))) Pusek , odoh na kontrolicu pa se javim :P
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.4.2012 13:31:45
|
|
|
|
lilia
|
Marči nema veze kako si rodila, danas se carski rez ne izvodi onako da te skroz uspavaju nego ti sve čuješ i budna si samo dole nemaš osjećaja i mislim da ne vidiš šta rade. Tako da dobiješ bebu poslije poroda a tvoj oporavak bi onda trajao malo duže ali isto ti mlijeko navre kao i svim ženama. Normalno ti donesu bebu na podoj ali se oni više brinu oko nje da se žena može oporaviti. Ako nemaš dosta mlijeka, možeš izdajati da navučeš ili stavljati bebu da češće sisa a oni će je nadohraniti ako je gladna. Ali nemoj puno o tome misliti, sve će ti oni reći i sve ćeš raditi sa sestrama u dogovoru. U svakom slučaju možeš tražiti da ti je donesu češće na podoj ako želiš dojiti. Cure pa nijedna više nije rodila? Stvarno bebe čekaju da se najedu šunkice pa onda lako van. Sretno svima.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.4.2012 16:53:35
|
|
|
|
marči
|
tko zna dosta njih se ne javlja već neko vrijeme...melixina, tati, a ni bablica se ne javlja od kada je imala pripremne trudove...hm...možda nas iznenade pa nam jave lijepe vijesti....
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.4.2012 19:13:54
|
|
|
|
GreenSheep
|
eto, obavila i taj bris al odnjela sam na Rebro, prek veze tak da mi bude gotovo do iduceg pregleda u bolnici (idem u Merkur) Danas me cijeli dan probadaju trudovi, makar nepravilni, i tjera me non stop na kakanje i stvarno sam koma tak da mozda izadje uskoro van... IZVORNA PORUKA: kolibrić IZVORNA PORUKA: GreenSheep evo i mene doktor iz bolnice poslao svom ginkicu da napravi bris na BHSB a on nema slobodnog termina kad to rade, nego uzet ce mi bris na trudnickom pregledu pa ga sama moram odnijet na testiranje..stvarno za poludit, em nemrem vise tolko jurit sim-tam a imam dvoje male djece i nalaz mi treba za iducu srijedu u bolnici a kazu ceka se tjedan dana..jako neprofesionalno od ginekologa..kazu da je sad to jedan od obaveznih pretraga iza 36 tjedna a moj dr ne radi ni pol toga od "obaveznih"..nebi voljela bit predugo u bolnici nakon poroda zbog toga pa sam prihvatila opciju, idi nosi sam a neznam ni kamo ... poceli su me rasturat i lazni trudovi tak da se stvarno moramo spremit, trbuh mi skroz nisko GreenSheep nisam pratila jesi ti iz ZG, ja sam isto svoj bris sama nosila na analizu, mene su uputili u Mirogojsku 16 (Zavod Andrija Štampar - mikrobiologija bla bla) ali moj ginekolog je u Mirogojskoj pa sad ne znam je li to zbog tog što je najbliže ili inače i druge šalju tu. marči meni su isto na početku trudnoće pronašli bakteriju analizirajući mokraću, ali koliko sam skužila pred kraj trudnoće bakteriju provjeravaju preko briseva rodnice a ne više preko mokraće. (čini mi se da taj bris samo rade cure koje su na početku trudnoće imale bakterije)
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 6.4.2012 19:17:58
|
|
|
|
marči
|
cure navijam da se uskoro javite sa bebačima
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 7.4.2012 12:39:38
|
|
|
|
Sheilla
|
da se javnem :))) dakle pregled prosao identicno sad me vec laganini panika hvata :))) uloziva za prst , beba je 2980 i 49 cm, posteljica je ok, pupkovine nema oko vrata, color dopler je uraden svi nalazi su super . Do sad sam isla na ctg jednom tjedno, a od usk. pon. krecem utorak i cetvrtak u petrovu na ctg. Doktorov komentar je da necu sigurno u iduca dva tjedna (ja se iskreno nadam da necu prenjeti ) i da ako ne bue nista do 29.04 tad mi je doc dezuran da bi me onda porodio. (inducirani) A sad idem ribati podove, cistiti , prati i neznam ni ja sto sve ne jer je rekao da je dolje sve zacementirano( sreca pa sam morala mirovati strogo kad sam se pocela otvarati )
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 7.4.2012 15:47:34
|
|
|
|
newmum
|
Bokic komadi! Evo da se javim, bila također na kontroli...uredno zatvorena, ctg...uzv mogu samo sanjati ili platiti u privatnika...dobila sam uputnicu za rodilište kao za svaki slučaj ako krene porod preko blagdana. Inače nova kontrola 11.4. taman na dan termina! Ja cila natičem..od prstiju, zglobova svih,a o bolovima u kičmi da i ne priča. Jučer sa se zaradila čisteći kuću i navečer od bolova nisam mogla zaspati... malo sam pretjerala...danas odmaram i jos uvik se ne osjećam najbolje... Uzv- termin, mislim da nisam spomenula da imam 2 termina... 3.4. i 11.4., sam već prešišala i sad se bojim da ne bih slučajno prenjela...toliko mi je teško postalo i toliko sam si teška postala...a još uz to žudim da napokon upoznam svog napokon...da i ne pomišljam nessto vele na sami porod i koliko ce i hoce li to bolit... cila sam na iglama!!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.4.2012 9:10:10
|
|
|
|
marči
|
Prije svega Sretan Uskrs!!! Ma cure bitno je da su vam bebači ok i da je sve prošlo super na kontrolama...ne brinite se previše jer će to samo usporiti tijek svega...ja sada pričam i laprdam a mene će 1 panika uhvatiti.... brzo će to vjerovatno će i vas same iznenaditi...držite mi se još malo!!! ako šta krene preko blagdana sretno!!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.4.2012 13:39:14
|
|
|
|
Sheilla
|
Ulovih vremena da i tu cestitam svima sretan Uskrs :))) Sad i da krene porod neka krene tak sam se fino napapala da sam mirna iducih tri dana :))) Kiseki od mene i curke :*
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.4.2012 15:20:33
|
|
|
|
Marti83
|
Cure moje sretan vam Uskrs... Vidim da vas je još većina u komadu,ali ne i zadugo . Ajmo da vidimo taj popis kako se popunjava sa bebicama, vidim da nam je Martina87 rodila i neka joj je sa srećom.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.4.2012 18:21:55
|
|
|
|
lola 1
|
Sretan Uskrs! Marti83-kad uhvatiš vremena ukratko da čujemo tvoju priču,da nas malo ohrabri taj porod za 10.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 8.4.2012 23:32:21
|
|
|
|
Bablica
|
Sretan Uskrs svima! Kratko da se javim ... u cet sam zavrsila u bolnici jer me po noći glava bolila - popila tabletu u 1 ujutro već u 2:30 opet bolila u 7 ujutro zvala bolnicu da pitam dal mogu opet popit tabletu a oni mi rekli da odmah dođem i na kraju me zadržali zbog tlaka 130/90, a kasnije 140/100. Gledali me okulista i neurolog, radili ctg, utz, KKS, ušće (sve tvrdo zatvoreno ) i u pet ujutro pustili me kući. U uto opet redovna kontrola ... Najela se ja šunkice, luka, pince, jaja pa sad i ako konačno krene bar neću bit gladna! Jedva čekam da upoznamo svoje travanjske bebice, nadam se da će konačno krenut!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 8:02:09
|
|
|
|
Malalena
|
Sretan Uskrs svima!! Evo da se i ja javim. Nisam se puno javljala tijekom trudnoće (iako sam pokrenula temu) al kak sam već rekla, čitam vas :) Termin mi je preksutra. Danas idem na pregled. Prije 3-4 dana počela osjećat pripremne, lažne trudove. Lagano počelo otvaranje... sad čekam ono pravo. Nadam se da će bit sve ok na pregledu danas i da će odlučiti krenuti. Navečer mi bude teško, probada me u preponu dosta, tak da ne mogu stat na nogu kad me stisne, a trudovi tu i tamo navečer i po noći. Zalomi se koji i preko dana. Ovo mi je drugi porod, u prvoj se trudnoći ne sjećam lažnih trudova, tako da ovi kad krenu stalno pogledavam na sat. :) Držim svima fige da sve prođe dobro!! Držte se i javite :)
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 10:10:54
|
|
|
|
sina
|
hajde,Malalena,ti si pokrenula ovaj forum, pa bi baš i mogla otvoriri sezonu poroda. sve ste tu negdje,a kod tebe bi to izgleda moglo biti uskoro,pa neka krenu i ostale. sretno curke moje!!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 10:13:04
|
|
|
|
Sheilla
|
jutro curke:))) eto mi se spremamo otici do svekrve malo do ck vidjeti sto i kako ima tamo :))) cure nase bebe su se uljenile kao i mi za ove blagdane meni se nis neda samo mi se papa i spava :))) jos smo u jednom komadu nadam se da cu se kao malo izmuciti danas iako cu samo opet jesti i jesti sad kad se beba spustila opet mi se vratio apetit (sto mi bas i ne odgovara ali ajde)
< Poruku je uredio Sheilla -- 9.4.2012 10:17:37 >
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 10:13:57
|
|
|
|
Sheilla
|
IZVORNA PORUKA: Sheilla 30.03 Mela 12.03. Gita se rodila 01.04 sina 16.03. Korana se rodila 01.04 Melixina 09.04 Marti83 24.03. David se rodio 10.04 zdici 10.04 slatkicalu 11.04 Bablica Iznenađenje ! 11.04. Malalena 11.04 newmum 16.04. lola1 16.04. martina 87 07.04. Karlo se rodio 19.04. solarsoul 19.04 GreenSheep 20.04. Sheilla 20.04. kolibrić 22.04 Kazimira Iznenađenje 22.04. Tati79 25.04. hugabuba 29.04. mmare 30.04. NitMit 30.04. Kulsi 10.05 marči
< Poruku je uredio Sheilla -- 9.4.2012 10:18:49 >
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 10:41:24
|
|
|
|
hugabuba
|
cure vidim da ste u komadu jos a i ja sam...duram jos....zamislite na 24 rodjendan roditi bas bi bilo ljepo!!!!!juce mi je bila guzva strka a i danas mi bude puna kuca....a glava mi vec 2 dana puca ......zelim vam Sretan Uskrs
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 13:08:07
|
|
|
|
GreenSheep
|
jos smo u komadu? sad treba samo radit na otvaranju i trudovima meni sutra 39. tjedan i ne osjecam nikakvih trudova ni probadanja..a prije par dana sve bolilo i trudovi tiskali..neznam kaj me ocekuje vise u srijedu pregled u bolnici pa mozda pokrene se nekaj..ovaj zadnji mjesec mi je najtezi, samo iscekivanje i strah, a treca beba vec.. a spremna sam valjda.. Hugabuba, sretan ročkas! beba bi bila najljepsi poklon sigurno vidim da se cure s ranijim terminima do danasnjeg datuma ne javljaju bas, mozda su rodile a i brojne s kasnijim
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 19:04:19
|
|
|
|
lola 1
|
Martina 87 čestitam. Termin nam je bio isti dan,ja sam još 2 u 1,a ti imaš svog Karla kraj sebe. I ja bi volila koji dan ranije samo da ne prenesem predugo.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.4.2012 19:22:23
|
|
|
|
newmum
|
Martina 87 čestitke!!! Ja se nadam svaki dan, sve nešto kao imam neki osjećaj da bi "sad" moglo bit, a ono "sad" nikako doći! Nestrpljiva sam veoma sve mi više i više cijelo tijelo boli od leđa preko zglobova pa do trtice itd... Nadam se da će moj ako ne prije onda barem 11. na termin doći na svijet. Mamica mu je cila bolna i umorna....
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!