osobno
|
A ko će kome nego ja na svoju omiljenu temu... Dakle, meni je moja uspila dignit živce u 6 40 jutros (dakle u onom blaženom periodu kad nisam svjesna di sam, šta sam, ko sam.. Došla dok sam pila kavu na balkonu i mlije li ga mlije... Svake godine isto: ja svima kažem šta da kupe Luki za rođendan, jer mislim da je to bolje nego da mi nasumice donose stvari koje ne tribam. Ovoi se dakako odnosi na rodbinu. Mama me pitala prije cca 15 dana šta da mu kupi, ja kažem"uzmi mu patike". Mama kaže ok, zna koje želim za njega, koji br, sve. Sad ja to govorim sveki, a ona me ošine pogledom "RECI MATERI NEKA NEŠTO DRUGO KUPI!" veli ona meni i nastavi pit kavu... A meni je to bilo sasvim pristojno razbudiđivanje, WTF?!!!! mislim se ja i prividno mirno velim " NEĆU." A ona će meni na to umilnije od slavuja "Znaš ja i kćer smo mu mislile to uzet, pa ona može nešto drugo." Lani je bila ISTA priča, s tim da sam ih molila da vode L sa sobom probat patike, ali ne, one su prepametne, pa su donile prvi put premali broj, nakon toga preveliki, a da ne spominjem histeriju "kako to njemu zaboga NOGA RASTE?!" kad je skužila da ne može dvi godine iste patike nosit . Dakle, ja joj velim "možete mu kupit rebe i majicu ako želite, to mu isto triba". Gleda me sekund, dva, (usput u pozadini čujem onu muziku ka onu iz starih westerna, taman prije nego će povuć pištolje ), pa obisi nos i veli "OK". O da, bejbe, pobijedila sam, i okus je super, ali i dalje ne mogu shvatit zašto njena uvik mora bit zadnja a zna da kad god ide nešto kupit (dakle sva TRI puta koliko je L nešto kupovala) bude drama, jer niti zna veličinu, niti šta triba, a ide se pravit pametna. Da ne spominjem da Mateju otkad se rodija nije kupila NIŠTA. Ali, ups, je. Neki dan smo bile jedna iza druge na kasi, i slučajno je prodavačica provukla kašicu na njen račun , i ja govorim ka, ajme, evo dat ću vam ja kn za to... A ona "ma ne triba..." a ruka joj se trza iznad novčanika....
Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje... A miševi smo već i ovako.
|