|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto je trbuh veći u drugoj trudnoći?

Uredništvo Ringeraje, 6.8.2021
Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani trbuha spaja vezivno tkivo, koje pod utjecajem hormona relaksina slabi u trudnoći i kako beba gura trbuh iznutra tako se mišići lagano razmiču.

image
„Općenito gledano, većina žena je u lošijoj formi nego prije prve trudnoće, zato što se već brinu o jednoj bebi i nemaju vremena da vježbanje kao ranije“
/11


Zašto neke žene imaju veći trbuh i zašto se trbuh ranije poznaje u drugoj trudnoći?

 

Izgleda da nitko nije ispitivao ovu pojavu, mada je općepoznato da žena u drugoj ili trećoj trudnoći obično ranije mora iskopavati trudničke traperice jer djeluje mjesec dana „krupnije“ od prvorotkinje u istom tjednu trudnoće.

 

Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani trbuha spaja vezivno tkivo, koje pod utjecajem hormona relaksina slabi u trudnoći i kako beba gura trbuh iznutra tako se mišići lagano razmiču.

 

PROČITAJTE JOŠ: Trudnoća drugi put

 

Endru Setin, profesor na Sveučilištu „Jones Hopkins“ u Baltimoru u Merilandu, iz svog iskustva kaže da žene s jačim trbušnim mišićima uglavnom imaju manji trbuh i rjeđe im se u trudnoći razmaknu mišići. A i kod žena sitnije građe trbuh djeluje veće u usporedbi s trbusima visokih, krupnijih žena.

 

Fizioterapeutkinja iz Centra za zdravlje i rehabilitaciju zdjelice u San Francisku Stefani Predergast, koja se specijalizirala za postnatalnu njegu, dodaje da se drugorotkinjama trbuh vjerojatno brže poznaje zato što su im u prethodnoj trudnoći abdominalni mišići već oslabili i razvukli se, pa se manje odupiru gladnoj bebi, koja iznutra raste.

„Općenito gledano, većina žena je u lošijoj formi nego prije prve trudnoće, zato što se već brinu o jednoj bebi i nemaju vremena da vježbanje kao ranije“, kaže ona.

 

Preuzeto: Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

10 najranijih znakova trudnoće
Od prijevremenog krvarenja, purpurne boje vagine, prištića ili trudničkog sjaja - sve su to znakovi kojima vaše tijelo s...
4
3D animacija: carski rez
Koje su indikacije za carski rez? Kako to izgleda? Koliko traje oporavak? (engleski video)
4
Menstruacija u trudnoći!!
Je li moguća menstruacija u trudnoći?
3
Trudnički simptomi
Svaka je trudnoća jedinstvena,pa bez obzira na to što se dogodilo vašoj mami, susjedi ili supermodelu Gisele Bündchen.Vj...
2





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!