|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Stariji roditelji su zadovoljniji

Uredništvo Ringeraje, 4.7.2020
U trenutku rođenja prvog djeteta roditelji su u novije vrijeme stariji nego prije, što ne mora biti loše. Istraživanje je pokazalo da su stariji roditelji zadovoljniji svojim životima od mlađih.
Ključne riječi:

image
/11


U današnje vrijeme, trend je da se po prvi puta odlučujemo postati roditelji kad smo malo stariji, a istraživanje njemačkog instituta Max Planck i kanadskog Sveučilišta West Ontarioo pokazuje da to ne mora biti loše. Prema portalu MMC, rezultati ankete provedene na uzorku od više od 7.000 ljudi pokazuju da se u slučaju roditelja starijih od 34 godine zadovoljstvo životom značajno povećava u godini rođenja prvog djeteta u odnosu na njihovo zadovoljstvo prije. Njihovo zadovoljstvo se održava i u razdoblju kada su djeca stara od 10 do 18 godina.


 
PROČITAJTE: Trudnoća u četrdesetima


 

Kod mlađih roditelja, u dobi od 18 do 22 godine, rođenje djeteta ima potpuno suprotan učinak. Istraživanje je pokazalo da se njihovo zadovoljstvo životom smanjilo i prije rođenja djeteta, a čak ni u godini rođenja nije se povećalo. Istraživači su slično promatrali roditelje u dobi od 23 do 34 godine, ali ta razlika nije toliko očita, pisali su u MMC-u.


Istraživanje je također usporedilo utjecaj broja djece na zadovoljstvo roditelja. Otkrili su da je zadovoljstvo s prvim i drugim djetetom slično, a rođenje trećeg djeteta više nema nikakvog pozitivnog utjecaja ili istraživači čak sugeriraju da više djece ima negativne učinke na zadovoljstvo.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Znakovi trudnoće
Neke žene odmah primjete znakove koji ukazuju na trudnoću, dok druge ne osjećaju niti jedan od tipičnih znakova, a opet ...
4
Drugi mjesec trudnoće
Što se događa u vašem tijelu u drugom mjesecu trudnoće? (engleski video)
4
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
4





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!