|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Moj maleni je došao na svijet – porođajna priča

Uredništvo Ringeraje, 20.9.2012
Podijelite s nama svoju porođajnu priču i osvojite predivnu knjigu koju vam poklanja Mozaik knjiga, na moja.prica@ringeraja.hr...
Ključne riječi:

image
/21


Mozaik knjiga nagrađuje svaku objavljenu ˝Porođajnu priču˝.

 KAKO PRUŽATI LJUBAV KOJA ISCJELJUJE – Vodič za roditelje

Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt

Način na koji odgajamo djecu uvelike govori o tome kako smo i sami bili odgajani. Shvatimo li tijekom interakcija s djetetom da nalikujemo na vlastitog oca ili majku, spomenuta spoznaja može nas potpuno obeshrabriti ili nam poslužiti kao motiv za preispitivanje neriješenih problema koje vučemo još od djetinjstva. Ova knjiga nudi jedinstvenu mogućnost za osobnu preobrazbu zahvaljujući kojoj ćete uspostaviti svjesnu i zdraviju vezu s djecom. 

Posjetite i saznajte što sve Mozaik kniga nudi, na njihovoj službenoj Facebook stranici.

____________________________________________________________________________________________________

 

 

Naš je dječak prema službenim podacima trebao doći na ovaj svijet 28.07.2010. No, već mi se u lipnju trbuh jako spustio i svi su me plašili pričama koje su završavale time da ću doslovno roditi na cesti jer se ne pazim. Na kontrole sam, kako se bližio sretan dan odlazila svaka dva dana.

 

Stigao je i 06.08. i ja sam ujutro uredno krenula na još jednu od brojnih kontrola. Dežurni je bio predstojnik odjela, rekao je da sam još jako zatvorena ali da mu se čini i da sam spremna. Naručio me za inducirani porod iduće jutro u 7:00 sati. Doma sam stigla oko 1 sat, taman na ručak i na kobasice. Oko 16:00h sam osjetila nešto, no mislila sam da je to sve posljedica glupih kobasica koje sam jela za ručak. Nisam mislila da bi to mogli biti trudovi kada su mi rekli da oni kreću od križa, a mene je stezalo naprijed. Uglavnom, prilično sam se smirila, no ipak me pomalo bilo strah misleći kako ujutro moram na umjetno izazvani porod, a ja sam silno željela roditi normalnim putem. Oko 20:00h suprug je primijetio da nisam toliko brbljava kao inače i počeo se pitati što se događa. Obzirom da je na lažne trudove nekoliko tjedana ranije reagirao prilično paničareći, bilo me strah išta mu reći kad ni sama nisam bila sigurna što se događa. No, on je primijetio da sam počela zapisivati vrijeme kontrakcija na jedan papir. Njegova me reakcija iznenadila: oduševljeno je rekao da se pridružuje praćenju.

 

Kada su počeli trudovi svakih 5 minuta pratili smo jedno vrijeme i divili se koliko su ženino tijelo i priroda čudesni: sat je na sekundu pokazivao razmak od točno 5 minuta! Samo se jednom dogodila disharmonija od 3 minute, i tada se čekalo do idućeg točno toliko da nadoknadi onih 5, ako razumijete što želim reći. Otišla sam se istuširati, a suprug je nazvao moga tatu (izrazio je želju da me upravo on vozi), kada sam se sredila, otklipsala sam u preširokim bijelim klompama i još široj ljetnoj haljini niz stepenice. Mislili smo da su nas suprugovi roditelji čuli, no nitko nije izlazio, pa smo samo produžili van.

 

Kada smo konačno došli do rodilišta oko 23:00h. Uspjela sam se preodjenuti u spavaćicu i konačno se uputila u rađaonu. Vrlo brzo nakon dolaska doktora osjetila sam potrebu za tiskanjem. Bilo me strah (nisu me stigli klistirati), no ubrzo sam se koncentrirala na misao koja mi je stalno bila u glavi: „beba mora van!“ ništa drugo nije postojalo u tom trenutku! Ne sjećam se kada su mi točno bušili vodenjak jer mi nije pukao sam od sebe. I od tog se trenutka sve odvijalo jako brzo.

 

U jednom su mi momentu svo troje (sestre i doktor) počeli davati instrukcije i ja sam se ulovila kako ništa ne radim nego gledam u njih, na taj sam način izgubila dva – tri truda i kada me na to doktor upozorio krenula sam tiskati u potpunosti zbunjena izgubivši ritam i ne znajući da li imam ili nemam trud. Tada su me zarezali, to mi je bila druga veća bol, no uskoro se pojavio naš anđeo i sve se u trenu zaboravilo! Maleni se rodio točno u 00:20h. Moja prva reakcija je bila panično:“Zašto ga ne čujem, zašto ga ne čujem???!“ No, doktor je smireno rekao neka mi suprug objasni što maleni radi. Očito sam bila pod snažnim dojmovima filmova u kojima u trenutku poroda bebe urlaju iz petnih žila! (I trudnice isto!) Pitala sam i da li sam vrištala, a svi su mi odgovorili da sam samo par puta jače zastenjala tiskajući snažno. I to je bilo to!

 

Tada je nastupio trenutak kada su mi našeg Andru stavili na trbuh i tada, kao da je vrijeme na trenutak stalo. Osjetili smo neopisivu radost, još veću ljubav, najveću sreću, blaženstvo, povezanost, osjećaj potpunosti, osjećaj pripadanja, osjećaj posebne veze među nama. I suze su slijevale niz obraze gledajući snagu, ljepotu, savršenost tog malenog stvorenja, prisustvo čiste ljubavi, prisustvo živućeg anđela .... prekrasan osjećaj!

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kamasutra za trudnice: najbolji položaj za...
Mnogi se parovi brinu zbog seksa tijekom trudnoće. Ako vam nisu drugačije savjetovali, nema razloga zašto ne biste mogli...
13
Gestacijski djabetes - simptomi
Gestacijski dijabetes je dijabetes koji se prvi put dijagnosticira u trudnoći. Najčešće nastaje u drugom tromjesečju tru...
4
Prirodna ulja protiv strija
Tijekom trudnoće koža se brzo rasteže i mogu se početi stvarati strije. Ove neugodne promjene na koži koje ostaju trajno...
4
Je li dimljena i sirova riba sigurna za tr...
Iako su dimljena i sirova riba, kao i plodovi mora uobičajena jela naše kuhinje, ipak je potrebno spomenuti određene riz...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!