|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Podijelite s nama svoju porođajnu priču i osvojite predivnu knjigu koju vam poklanja Mozaik knjiga, na moja.prica@ringeraja.hr...

image
/11


 

 

Mozaik knjiga nagrađuje svaku objavljenu ˝Porođajnu priču˝.

 KAKO PRUŽATI LJUBAV KOJA ISCJELJUJE – Vodič za roditelje

Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt

Način na koji odgajamo djecu uvelike govori o tome kako smo i sami bili odgajani. Shvatimo li tijekom interakcija s djetetom da nalikujemo na vlastitog oca ili majku, spomenuta spoznaja može nas potpuno obeshrabriti ili nam poslužiti kao motiv za preispitivanje neriješenih problema koje vučemo još od djetinjstva. Ova knjiga nudi jedinstvenu mogućnost za osobnu preobrazbu zahvaljujući kojoj ćete uspostaviti svjesnu i zdraviju vezu s djecom. 

Posjetite i saznajte što sve Mozaik kniga nudi, na njihovoj službenoj Facebook stranici.

_______________________________________________________________________________________________________

 

 

Ringerajin korisnik: Micike
Datum: 02.10.2010.
Vrsta poroda: prirodni porod
Broj dana u rodilištu: 2
Rodilište: opća bolnica Šibenik
Ocjena rodilišta: 4
Komentar ocjene:
 osoblje je super, ali rodilište treba renovirati

 

 

Kada smo suprug i ja odlučili da je vrijeme za bebu, nisam ni sanjala da ću ostati trudna od prve.
Cijela trudnoća je prolazila super uredno. Dobila sam smo 10 kg, hormoni štitnjače (koju sam odstranila 2 god. prije trudnoće) bili su savršeni, a termin poroda bio je 17.9..
Bila sam na pregledu par dana prije termina i doktor mi je rekao da bi za vikend mogla roditi.
 
18.9. uživala sam u popodnevnom odmoru kad sam osjetila bolove, nisu bili strašni, ali su se ponavljali. Rekla sam suprugu da me vozi u bolnicu. Primili su me u rodilište, doktorica je napravila ctg, potvrdila da imam trudove i da sam otvorena 1cm. Rekla je da ću morati ostati u bolnici, pošto sam prošla termin poroda i jer živim 30km od bolnice pa da ne putujem svaki dan na pregled!
 
Smjestili su me na ginekologiju, kada sam se sutradan probudila bolova nije bilo. Obavila sam pregled, sve je bilo u redu i tako punih 14 dana!
 
Svaki drugi dan su mi pregledavali plodnu vodu, tri puta dnevno sam radila ctg, ali ništa se nije događalo. Bila sam i na stres testu i ništa!
 
01.10. moj je ginekolog obavio pregled i rekao da ako ne rodim za vikend, u ponedjeljak ujutro idem na inducirani. To popodne je došao moj suprug u posjet i dok smo pili kavu osjetila sam bolove. Nisam se htjela puno nadati jer me boljelo i prije, ali kako je dan prolazio bolovi su bili sve jači.
 
Oko 23h otišla sam do dežurne doktorice koja je obavila pregled, potvrdila da imam trudove i da ostanem spavati u rodilištu. Prebacili su me u sobu.
 
02.10. oko 9h obavili su klistir i rekli da čekam. Cijelo popodne sam šetala po hodniku rodilišta, gledala žene kako dolaze, rađaju, odlaze, mislila sam da nikad neću roditi.
U 17h su me stavili na ctg i rekli da su trudovi dovoljno česti i jaki, te su mi oko 18h probušili vodenjak i tad je krenula akcija.
 
Bol  nije bila strašna jer sam jedva čekala roditi i osjetivši potrebu za tiskanjem bila sam sretna i uzbuđena. Malo sam tiskala i glavica je bila tu, tada je babica rekla ²Sljedeći trud i beba je vani!², skupila sam snagu, čekala trud  i tiskala.
 
Osjetila sam miris alkohola  i kako me nešto peče  (to je babica napravila epiziotomiju).
 
U 21h, sa 4400gr i 53cm rodila se moja princeza. Stavili su mi je na prsa, dala sam joj veliku pusu, a onda su je odveli na kupanje.
 
Danas moja Olivera ima 21 mjesec i prava je mala brbljavica koja još doji, a sve mi se čini da ćemo se ovo ljeto ostaviti pelena, ali ne i dojenje!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Jeste li već preuzele svoj poklon paket u ...
Za sve trudnice i roditelje djece rođene nakon 1.1.2023. pripremili smo prigodne pakete s pogodnostima i poklonima, a sv...
6
Donat Mg nagradna igra-5. i posljednje pit...
Danas imate priliku osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku...
4
Kako biti sretna?
Osmijeh otvara sva vrata. Budite ono što jeste, ne uspoređujte se sa drugima i budite se sa osmjehom na licu.
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!