|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Draga Bebo, danas sam saznala da si djevojčica

Uredništvo Ringeraje, 8.12.2021
Dok rasteš ispod mog srca, htjela bih ti reći da sam te dugo čekala, izgledala si tako daleka, i bajkovita. Ali, tu si.



Draga Bebo,

Postat ću mama, po drugi put.


Dok rasteš ispod mog srca, htjela bih ti reći da sam te dugo čekala, izgledala si tako daleka, i bajkovita. Ali, tu si.


Prošlo je 9 godina od dolaska moje prve bebe na svijet. Neizmjerno sam radosna, što sam dobila priliku da ponovo uživam u bebećim danima jednog bića. Da, sada sam zrelija, iskusnija, naučila sam važne lekcije o tome kako se odgaja beba i sa te strane, manje sam pod pritiskom.


Ali kako sam sada i 9 godina starija, svašta mi je prolazilo kroz glavu, kada je riječ o tvom zdravlju, bebo moja. Svjesna sam da ostajanje u drugom stanju u mojim godinama nosi sa sobom povećani rizik za nastanak neke od genetskih nepravilnosti kod ploda. Nije ugodno kada od svog ginekologa čujete riječi kao što su „visokorizična trudnoća“.

 

PROČITAJ JOŠ: Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tromjesečje


U dogovoru s ginekologom, donosim oduku da osim dabl i tripl testa napravim i pouzdaniju provjeru - probirni test, prije svega zbog svojih godina. Smatrala sam da će mi, kombinacija različitih skrininga, osigurati sigurnost i bezbrižnost dalje u trudnoći.


Unatoč tome što mi je amniocenteza predlagana zbog mojih godina, htjela sam je izbjeći zbog rizika, osim ako ne bi bila prijeko potrebna. Stoga sam odlučila prvo istražiti sve mogućnosti kako na pouzdan i siguran način provjeriti tvoje zdravlje. Tu odluku sam donijela odavno, još u trudnoći s prvim djetetom. Toliko sam te čekala... Rizik da te zbog samog naćina izvedbe aminocenteze izgubim, za mene je preveliki i neprihvatljiv.


Draga Bebo,

Danas sam saznala da si zdrava.


Zamišljala sam da je tako, željela, nadala se, ali sam se bojala da moje misli prejako odjekuju. Ipak, sada mi je već 41 godina.


PROČITAJ JOŠ: Što odabrati: Nifty test ili mjerenje nunhalnog nabora?


Na području prenatalnih testova, mnogo se toga promijenilo od moje prethodne trudnoće, pa su i meni, kao i mnogim trudnicama u Hrvatskoj, a i širom svijeta, sada pružene neke nove mogućnosti. Pomoću vrlo pouzdane tehnologije sada mogu procijeniti rizik od toga da li imaš jednu od mnogih kromosomskih abnormalnosti, bez invazivnih metoda, bez rizika za tebe i mene.


Odlučila sam se za Nifty test, jer ima najšira ispitivanja nepravilnosti kod ploda, odnosno analizu cjelokupnog genoma bebe, svih 46 kromosoma. Dodatno povjerenje ulijevalo mi je i to što je Nifty napravilo preko 9 miliona trudnica širom svijeta, odnosno 70% svih izvršenih NIPT testova na svijetu su upravo NIFTY. To su brojke koje meni znače sigurnost.


nIFTY TEST

(Foto: Privatna arhiva)


U dogovoru s mojim ginekologom, čija mi je podrška i stav vezano za Nifty test jako značila, između 11. i 12. tjedna trudnoće zakazala sam samu proceduru testiranja.


PROČITAJ JOŠ: Nije svaki NIPT NIFTY


Test NIFTY by GenePlanet trenutačno je dostupan u raznim medicinskim ustanovama širom Hrvatske, a s obzirom na to da živim u Rijeci, kontaktirala sam i sve dogovorila s ljubaznim zaposlenima u jednoj od klinika koje su navedene na web stranici GenePlanet/NIFTY.


Sam postupak testiranja je vrlo jednostavan - došla sam kod svojeg ginekologa, izvadila krv, nakon čega su mi rezultati (potpisani od strane osoblja laboratorija u Zagrebu, gdje je obavljena analiza) stigli u roku od 7 dana nakon vađenja krvi.


VIŠE O NIFTY TESTU PROČITAJTE OVDJE


Draga Bebo,

Danas sam saznala i da si djevojčica.


Uz rezultate Nifty-ja o tvom zdravlju, odlučila sam se i za informacije o tvom spolu. Nakon što mi se srce umirilo nakon što mi je moj izabrani ginekolog javio da su svi rezultati uredni i da nosim zdravu bebu, do mog mozga dolaze i njegove riječi o spolu: Nosite zdravu djevojčicu!


Heeej!

Pa moj sin će postati stariji brat. Tvoj veliki bata. Koliko me samo raduje što će moj čudesni dječak dobiti svog najvećeg prijatelja - tebe. A ti, svog superheroja i nadljudsko biće. Zauvijek.


NIFTY TEST

  (Foto: Privatna arhiva)


Draga Bebo,

Sada znam, mjesto gdje si sada, najsigurnije je mjesto na svijetu.


Sada sam sigurna da je sve kako treba. Pomilovala sam danas trbušić, i dala ti do znanja da te osjećam.

Za 6 mjeseci udahnut ćeš po prvi put. Imat ćeš grčeve, plakat ćeš, rašće ti zubići, kihnut ćeš ponekad, preležat ćeš sve moguće dječje bolesti. Sve je to pred nama, ali ja sam spremna, i radujem se svakom trenutku s tobom.


Jedva čekam da te upoznam.


Volim te.

Mama

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Žgaravica u trudnoći – 6 trikova kako je u...
Mnoge žene doživljavaju žgaravicu prvi puta za vrijeme trudnoće. Iako je vrlo česta i obično bezopasna, žgaravica u trud...
5
Kako učvrstiti partnerski odnos tijekom tr...
Trudnoća može imati stresan učinak čak i na najčvršće veze. Nakon poroda sigurno ćete osjetiti neke razlike. Kako osigur...
5
Koji tipovi prenatalnih testiranja postoje?
Prenatalna testiranja su testiranja trudnice i bebe tijekom trudnoće kako bi se utvrdila prisutnost mogućih poremećaja k...
5





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!