|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 14:33:01
|
|
|
|
Sunshine28
|
andy bravo Di se stvarno da prepoznati i iz daleka...kontam da vas vidim u gradu da bi vas prepoznala za 100 metara, isto vrijedi i za druge cure, bas sam neki dan razmisljala koliko smo bliske a nismo se vidjele u zivo (osim sa Ines)...sta cu, mi se htjeli doci na ovo druzenje, ali ne mozemo, cijeli vikend pun rodjendana sa kojih ne smijemo izostati anne cestitam na bjegu i na tati koji se dokazao (ni ja ne vidim tvoj vilinski album ) tenkic ja obozavam biti na moru kada je malo hladnjukavo, tak da kontam kako bi uzivala sada...ali sta cu, kada mi u nasoj kuci nemamo grijanje...bas u danas otisli dolje sveki sa necakom mm...mogle smo i mi ici, ali ne usudim se...uh! da se barem ta struja moze rjesiti...ja sam planirala cijelo ljeto biti na moru sa Em, a sada.... ivana i ja razmisljam da prestanem miksati, ali ne vjerujem da cu tako skoro...kada mame mogu dojiti bebe skoro do dvije godine mogu i ja miksati Em se gusi od vecih komadica, onda se nazivcira i nece jesti, to mi ne treba...a i ona je jos mala, nema ni 9 mjeseci...necu ju forsirati, ja sam sretna jer hoce jesti sve, to sto je miksano nema veze...dam joj nekada u rukuciu da gricka koricu kruha, mrkvu, komad kruske... mislim, u jednom trenutku ce prijeci na grublju hranu, to ce doci samo od sebe....Em nece ici u jaslice pa ne moram birnuti...
< Poruku je uredio Sunshine28 -- 3.6.2013 14:36:57 >
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 16:31:48
|
|
|
|
Sunshine28
|
i mi smo stavili nove fotkice! imamo i par sa malim RR prijateljima u igri
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 16:55:47
|
|
|
|
tenkic
|
znaci jos jedino bo nema zubice o ljetnih beba....ali zato ona i bez zuba papa koricu kruha, keksice,jabuku sisa,kruskicu,paradajz,papirice....ma tu na moru i stvarno fino papa,a kad dodjemo u zg strajka... danas nij sisala ni ujutro ni popodne. dobila je dorucak (pahuljice zob i suhe sljive sa ad mlijekom) i za rucak miksane tikvice sa zgancima i oslicem i keksic za desert i tata ju je za 15 min upavao bez cicanja, to mu je osobni rekord kad ju ja uspavljujem ona ocekuje cicanje.... sunny, koliko god da je vrijeme lijepo i po danu bude toplo mi tu i tamo ujutro i navecer malo dogrijemi klimom i kaloriferom u kupaoni kad tusirami bo,ak da bez struje s alom bebom na moru bas i ne bi islo. a mm je donio i tepih da nam ne puza po hladnim plocicama....
< Poruku je uredio tenkic -- 3.6.2013 17:03:27 >
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 17:02:05
|
|
|
|
andydea
|
Suny ma ako treba dođem ja nekako i do Osijeka ..nisam nikada bila,pa nagovaram mm. Ne znam koliko nam treba do tamo Bella drago mi je da je L bolje I mi idemo 20.6 na more...stavila sam popis na temu ljetovanje sa bebom pa pogledajte ..joj jedva čekam. Ne prestaje mi se puniti mail.poruke, Di je tražen
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 17:04:42
|
|
|
|
andydea
|
Joj Ivana ja ću svom miksati dok ne skuži žvakanje,ne žuri mi se i DI ne ide u jaslice pa sam sretna jer još uvijek je pod nadzorom moje prehrane Tenkić ja čim legnem kaj njega on otvara usta i traži cicu,a npr.jeo je prije 10min...
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 17:06:26
|
|
|
|
tenkic
|
mm bi stlni htio u posjetu rodbuni u osijek,al ja se bojim komaraca.a na jesen ambrozije.a po zimi se bojim hladnice jer sam se uvijek smrzla buduci da ne griju spavace sobe....jedino mi je u hotelu u osijeku bilo ok :)
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 17:16:19
|
|
|
|
sretnaz
|
DD, noć je bila s 1001 buđenjem. Nije baš tako, ali budio se svakih sat, sat i pol i tako sve do 6 i onda je odspavao još 3 sata u komadu. Osim što stalno slini i trpa ruke u usta (zubi rastu...) curi mu i nos. Tako da nisam sigurna koji je razlog plakanju i buđenju. Možda kombinacija zubi i prehlade. Nije baš niti preko dana raspoložen. Najljepše mu je bilo u šetnji, uživao je i ništa mu nije smetalo. Valjda je zaboravio na sve svoje boljke. Što se tiče miksanja, od početka nisam sve miksala. Kako koji dan i ovisno o namirnicama. N sad već lijepo žvače. Krumpir, tikvice, korabu, mrkvu..... uglavnom gnječim. Pa i oslića sam mu davala komadiće, ali kako je Ivana napisala tako ne bi baš puno pojeo, pa sam nakon par zalogaja smiksala povrće i oslića da se "čovjek" najede. Sunshine je dobro napisala: u jednom trenutku ce prijeci na grublju hranu, to ce doci samo od sebe. U to kratko vrijeme što su nam djeca bebe treba im se prilagoditi, ako želi dijete dojiti nek doji, ako želi kašicu bez mrvica, neka.... doći će nam brzo (i prebrzo) dani piva i čevapa
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 17:23:56
|
|
|
|
tenkic
|
dok smo pripremali kašicu za ručak, bo nam je s prsta potamanila pola oslića u komadicima i stalno je išla mmmm (to radi kad joj je fino)
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 18:28:11
|
|
|
|
Sunshine28
|
cure moje ja bi vas sve najradije ugostila, imamo veliku kucu, i grijemo kao blesavi, ali nismo jos sredili sve sobe tak da nam gosti kada nalete spavaju na strunjaci od Em u dnevnoj iako nije ni to tako neudobno, nekada mm i ja zalegnemo navecer jer nam krevet u spavacoj skripi pa da ne budimo Em a komarci - zujalica radi 'ko svicarski sat...ako netko jos razmislja o kupnji toplo preporucujem... valjda cu ja moci doci sa Em do zg...obecala sam sestri da cu doci na koji dan kada mi se poklopi sa sveki ide zbog posla na 2-3 pa da nas poveze i vrati... e, a kada smo kod tog oslica - jer dajete vi bebacima ribu? bas oslic ili i nesto drugo? kako ju spremate? i da, od kojeg mjeseca bebemogu citruse? Em voli onaj babylove Bio griz i kada sam ga zadnji put kupovala vidjela sam da ima i neki sa vocem, ali na deklaraciji pise da sadrzi i narancu tak da nisam kupila.... tenkic jer ima Bebivita takve nekakve instant griz, zob...ili sta li vec kasice? da prosirim Em ponudu? stalno jede taj babylove griz, hipp za laknu noc i hipp probiotik mlijecne kasice...
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 20:19:29
|
|
|
|
andydea
|
Suny mi smo kupili tu zujalicu i sad čeka a imaš pir i zob u hippovim kašicama i u Holle ,ali rađe joj radi sama radi financija,a i znaš kaj si joj skuhala. Oslić sam dala samo jednom i ne mislim prije 11 mj.jer mu se digao želudac i to baš jako...kuhala sam ga sa krompirom i mrkvom...ali miris fuj..a i ped.nam je preporučio da ponudim tek sa 11mj.
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 21:43:52
|
|
|
|
Jana1208
|
Večer... Evo kod nas ništa novo...osim što opet puno slinimo...i bijeli se drugi donji zubić polako... ...nadamo se da će ovaj izbit bez boleština... Andy za tebe, i naravno Di, malog manekena... Što se tiče usitnjavanja, ja L isto spremim kako kad, nekad miksam, nekad samo malo usitnim vilicom, ali ona sve pojede... Baš mi lijepo jede u zadnje vrijeme, šta god da spremim pomljacka s guštom...a sad smo dobili i hrpu domaćih trešanja ( koje su prefine s jogurtom), imamo špinat iz vrta pa ga spremamo svježe ubranog i jedva čekamo ostalo sezonsko voće i povrće... Jedino se još dvoumim oko jagoda....hoćete ih vi dati svojim bebama ove sezone ili čekati iduću godinu? Mi ih imamo u vrtu, ali se nekako bojim... Odlučili smo mm i ja da ćemo na jesen prekopat mali dio voćnjaka iza kuće i zasaditi u proljeće svašta nešto za našu curu...prije nam je to bilo nekako nepotrebno, a sad se baš veselimo...nadam se da nas neće proći volja do jeseni... Andy, što se tiče mora, mi neznamo kad idemo ni kud idemo još...mm sad kroz 6.mjesec ima ispite, tako da ništa...a i 29.06. moramo na svadbu, i 20.07.moramo na svadbu...pa ćemo se ubacit negdje između...a ja počinjem raditi 26.08.... Bella drago mi je da je L bolje i da je sve brzo prošlo.... Odoh sad škicnut slikice...
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 22:43:51
|
|
|
|
Sunshine28
|
Jana kako smućkas tresnje sa jogurtom?? ja sam isto dobila domace, ali sam ih sama sve pojela jer nisam znala kak da joj to serviram za jagode su mi rekli ne prije 1. godine jer na njih bebaci znaju burno reagirati pa nismo davali, iako sam u iskusenju kad ju vidim da me gleda kako jedem
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 3.6.2013 23:13:44
|
|
|
|
Jana1208
|
Suny, trešnje samo izmiksam sa štapnim i prelijem preko čvrstog jogurta...ispadne fin, gust preljev...L pojede punu zdjelicu s guštom...a i nama je fino...
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 9:38:33
|
|
|
|
andydea
|
jutro...mi prespavali cijelu noć nkon ne znam koliko vremena ali ja umorna ko pas ...i uopće mi nije jasno kako jer je DI jučer bio toliko cendrav i išla sam mu kupiti onaj gel za zubiće i mazala i zaspao je oko 12h...i ujutro se probudi a ono vani dan ..nisam mogla vjerovati Jana mmmm moram sad kupiti trešnje Bella sljedeći tjedan dolazim prek idem gledati slikice...
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 11:05:27
|
|
|
|
Jana1208
|
Jutro... Andy i kod nas ista situacija, L je super spavala, probudila se samo jedanput, a ja ujutro jedva ustala iz kreveta... ...možda sam već navikla na buđenja po noći pa sam sad u šoku... Bella ja grašak samo skuham s mrkvicom, krumpirom ili nekim povrćem i smiksam sa štapnim...zasad koristimo ledo grašak dok ne ulovimo svježi iz vrta... Mi još nismo probali kelj, ni poriluk, ni žumanjak, ni svježi sir, ni rajčicu...ma dosta toga... za Lo i 10 mj.... Još mjesec- dva i sve naše bebe će biti ponosni jednogodišnjaci...baš vrijeme leti...
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 13:23:56
|
|
|
|
Sunshine28
|
cure meni je, mislim, ivana savjetovala staviti deblju knjigu pod madrac na podrucju uzglavlja kada je bebac zastopan i to smo mi prakticirali i u kombinaciji sa dr. Theissom je bilo odlicno, puno je lakse spavala, nosic je bez problema mogao kapati po noci i nije se budila, ujutro smo se temeljito umivali i bilo je ok...tak da bella probaj to, sigurno pali... jana ja sam si i kontala tako raditi desert sa tresnjama samo me malo bunila ta kožica od tresenja, kontala sam si da se ne bi uspjela tako ljepo umiksati! cim dobijemo novu turu domacih tresanja pravimo to! tnx. sretan mjesecdan Lolipop! o boze kako vrijeme leti, prije godinu dana smo bile punih stomaka, a sada bebaci vec skoro godinu dana! nego TREBAM USLUGU OD CURA IZ ZG! ajd pliz kada se budete šmucale po shopping centrima da mi pogledate u Osh Koshu jer imaju oni robicu velicine 9mj., u nasem jednom jedinom u os dobivaj samo velicine od 12mj. na dalje, ni oni nemaju pojma zasto...kupila bi za Em par tregerica za ljeto, prekrasne su, a i kazu mi svi jako prakticne...
< Poruku je uredio Sunshine28 -- 4.6.2013 13:25:42 >
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 13:54:15
|
|
|
|
andydea
|
Suny imaju u City Centru
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 14:20:56
|
|
|
|
Sunshine28
|
jesi ti to vec stigla do city centra ili si kupovala vec
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 16:28:14
|
|
|
|
ivana1112
|
DD! Lo sretan mjesecdan! Andy, Suny, može link za tu zujalicu? Što se tiče voća, mi već neko vrijeme voćne kašice razrjeđujemo sa sokom iz naranče, jagodice smo prvih par puta po malo da vidimo reakciju, a sad ih ko veliki mlatimo! Sve volimo A od ribe jedemo oslića, oradu i brancina, sve što i mi doma jedemo. Jučer sam vam pričala da se pazite viroza, a gle, danas moj L, dobio crijevnu virozu. U proljevu smo do grla. Cijelu noć mi je jadan povraćao, od jutra imao 6 eksplozivnih stolica, ali takvih razmjera da pelena praktički ostane suha, sve završi među nogicama Kupali smo se 10x danas. Al i dalje je moj veseljko Danas papamo raskuhanu rižu, ribanu jabuku, bananu, dvopek i kupili smo onaj Linex prah, da mi dijete ne dehidrira. I nadamo se da neće dobiti temp. Ima li tko još kakv recept za proljev kod male djece?
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 17:03:11
|
|
|
|
tenkic
|
uzela sam na ribarnici friskog malog molica, ocistila ga i 5 min kuhala u vodi. pola je mm ocistio i to smo smiksali u kasicu, a drugu polovicu smo joj davali komadice na prstu u usta kao predjelo i njoj se to svidjelo dali smo joj i arbuna par puta, ali oslic joj se vise svidio jucer je probala i palamidu, to je plava riba, al to smo joj dali samo za probu jer nas je molecljivo gledala dok smo tamanili odreske od palamide... nisam usnimila bebivita zitarice u kutijama. nama je ovih dana hit griz na nacin kako ga lorver priprema uz dodatak keksica :) i miksanje jabuke i banane uz dodatak keksica za uzinu moram navratit u zg da napavim pekmez od jagoda...ja ih tamanim kad vec bo ne smije! o kakvoj zujalici pricate?
< Poruku je uredio tenkic -- 4.6.2013 17:05:49 >
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 4.6.2013 22:16:53
|
|
|
|
ines_os
|
nama proradio internet da se i mi javimo osim što smo ludi od vremena,kiša,kiša pa kiša kod nas ništa novoga suny je prijavila druženje naših kikića mi smo vadili krv,krvna slika super jedino nam je malo željezo na granici pa nam je pedijatrica rekla da dajem crni ribizl i ciklu
|
|
Anketa
Koje je najboje ime za dečka?ab12Koje vam se ime najviše sviđa?Kai (
13%)

Maks (
38%)

Ian (
49%)
Broj svih glasova: 39Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!