Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 24.5.2013 14:51:20
|
|
|
|
bella 1
|
andy ma ne mislim da je opasno, već me zanimalo baš kada se počinju pojavljivat, on ima samo malu točkicu tamnu na bedru, i meni je simpa , mm i ja smo skloni madežima tako da očekujem da će ih i L imati... sirota, izdrži Lanin roćkas anne kad napraviš popis za more molim proslijedi, ipak si iskusnija možda ima i tu negdje na raji, eto mi zanimacije
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 24.5.2013 16:17:50
|
|
|
|
andydea
|
Eto Bella pošto je to u mojoj domeni-otvorila sam temu ljetovanje sa bebom ...a i mene zanimaju iskustva,jer mi idemo za 3 tj.
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 24.5.2013 19:12:26
|
|
|
|
sretnaz
|
Bella, koliko znam beba se može roditi s madežom. Andy, tako i N hvale kako je super (dok šetamo). Nitko ga ne vidi doma kako po kući radi "nered" Inače je ful glasan. Šetali smo po korzu i valjda ga se čuje do pola Korza. Ines, super za upis i Ivana. Ajme Jana, ma baš mi je žao Zar opet? Baš čudno. Meni se čini da bebe nešto razumiju, a nešto ne. Npr. kad se N digne uz balkonska vrata, lupa po njima i to ga veseli. Onda se okrene prema nama i čeka pohvalu, i nastavi. On se igra, zovem ga da dođe do mene u kuhinju da će jesti i stvarno dopuže. A opet ako je zaigran i zovem ga, uopće se ne okrene. Što se tiče NE, hm.... meni se čini da još ne razumije pravi smisao riječi. Ili testira
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 24.5.2013 19:47:58
|
|
|
|
tenkic
|
Evo mene opet na moru. Vrijeme baš i nije bajno, ali ne damo se mi. Jutros je bilo apokaliptično, ozbiljno sam razmišljala spakirati se i vratiti u zagreb,ali popodne je granulo sunce i bilo je prekrasno. Bo je prvo plazila po klupicama na rivi, a onda po postoljima koja su postavili za ležaljke (drvo, taman se fino opralo na kiši). Bo već jedno 2 mjeseca zna dati pa-pa, onda zna bravo-bravo (iliti taši taši), zna dati 5 i da ruku kad joj pružim na "zdravo" da se rukujemo. Kad vidi psa viča vau-vau...ali isto viče vau-vau i na mačke i na galebove i na magarca S tatom komuniciramo preko video-chata i kad ga vidi samo viča ta-ta, ta-ta....ma ludnica Pedijatrica nam je rekla da cipele s tvrdim đonom kupimo tek nakon prvog rođendana, do tada isključivo mekani džon tipa pediped originals (ciciban i bambi što ima u gradu su sve s tvrdim đonom). Mi trenutno furamo full kožne bambi cipelice koje nam je dala moja kuma, znači rabljene, ali budući da su full mekane nije bitno što su rabljene jer se ne mogu oblikovati po nogici, a opet Bo ne capa bosonoga po ločicama i nije joj zima za nogice a cipelice su fine fiksne na nogicama. Mislim da sam i ja primjetila jednu točkicu na nogici...i mm i ja imamo tonu madeža i čudno nam je da Bo još nema niti jedan (ili možda ima ovaj jedan) Od zubića još uvijek ništa, ali prvu noć na moru je prospavala prvi put u komadu i to u putnom krevetiću , na žalost, kasnije se isto nije ponovilo :(
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 25.5.2013 22:51:50
|
|
|
|
ivana1112
|
Večer! Jana, i ja se pridružujem bolesnima, mom L već tjedan dana nos curi, i kašlje, naravno od tolike sluzi. Al to mora da je zbog vremena, jer oko mene su svi bolesni, ili su bili, al L još uvijek, on je prvi obolio, i evo još ga drži.. Sretna, ko da čitam o svom L! Isto obožava balkonska vrata Al to NE, svaki put ga čuje, jer se scima, i ako ja dođem do njega i po prstićima ga pucnem, on se okrene i ode, al vrlo brzo se vrati i pokuša ponovo i ponovo. A nekad i mene udari i naljuti se kad mu ne dam. Mislim da ili je lukav ili ne razumije. Al mislim da je samo lukav za sve pričalice! Mi smo počeli pričati, ponavljamo riječi i to jako uspješno! Svaki dan neka nova riječ Mi se odvikavamo od dude, bacila sam ju, jer je novu dudu odmah sljedeći dan pregrizao! Tako da je krajnje vrijeme bilo za riješavat je se. Al zato nam sad spavanje ide malo teže. Noću se češće budi, i sinoć nakon što se budio svakih pol sata-sat, kad bih ga primila odmah bi se smirio i nastavio spavati, prebacila ga u pol 5 kod sebe u krevet i mali odgulio do 9 ujutro! 2 puta j zacvilio, al ćim bih ga podragila, mir! Jel to možda neka faza u toj dobi? Možda bojazan od razdvojenosti, ili strah po noći?
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 26.5.2013 12:31:11
|
|
|
|
andydea
|
evo da vam se javim. in ter. mi je u kvatu..pa vam pisem sa moba.. pusa bolesnim bebacima i nek sto prije ozdrave ja sam prezivjela vrticki rodjend an..bilo je super..ali stvarno..veli meni mm da komotno mozemo imati osmero dijece. moja uredno prolazi...i pocela sam piti vrkutu da mi ublazi bolove i regulira cikluse.. Ines davaj sisu Ivanu ujutro i na vecer...ali nemoj mu skeoz odbaciti..jer to ce mu jedina utjeha biti kad krene u jaslice..
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 26.5.2013 13:05:03
|
|
|
|
Sunshine28
|
mene nema 3 dana, kontam citat cu forum dva sata kad ono nigdje nikoga meni je bilo stvar super, jos uvijek mi koncert odzvanja u usima, ja stvarno obozavam DM tak da mi je ovo bio pravi dozivljaj! iako mi je bilo strasno neobicno nakon dugo vremena biti u koncertnoj guzvi, osjecala sam se kao da sam pala sa marsa Em je tata uspjesno uspavao ali mu se probudila u 23 sata i cim ga je vidjela iskesila se i pomislila "vrijeme za igru - tata je tu!" i tak ju je tata morao uzeti i igrati se...lumpovala je od 1 i onda je zaspala s njim u krevetu na mojoj strani...kaze mm da ju je stavio na moj pokrivač i da se počela okretati i njuskati, onda se smirla i odmah zaspala! ne znam kako se toga nismo sjetili unaprijed! U 2.30 ju je prebacio u krevetac i spavala do 8 dobro je to isplao i za mene...dosla kuci oko 3, mrtva umorna, u 5 joj dala mliječnu kašicu i odnjela ju spavati, a ona kak je bila umorna od nocne igre zaspala 'ko top, i ja skupa s njom na sat i pol, bas sam se fino odmorila! jucer smo ujutro bili na kavici sa Ines i Ivanom, okrenili im kolica tako da gledaju pa su si malo čakulali poslje toga kod mojih do navecer pa se Em opet onesvjestila do ujutro! sad ste me zbunili sa cipleicima, mi imamo nove ciciban otvorene sandalice jer je procjena bila da prije sredine ljeta Em nece ziher hodati - a tak ce cini mi se i biti - sada nemam pojma....sta, da joj kupim jedne zatvorene? Jana bas mi vas je zao, stvarno nemate srece! kod nas je preko noci jako zahladilo, u kuci je jos toplo, ali sve si knatam da li da palim grijanje ili ne
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 10:37:31
|
|
|
|
sretnaz
|
Stvarno se smanjilo pisanje. Jana, Ivana, kako su vaši maleni? Nadam se da prolazi. Ivana, nadam se da će i N s vremenom shvaćati NE. Meni izgleda da mu taj pojam za sad ništa ne predstavlja. Super ako ga odvikneš od dude. Nikako se ne mogu odlučiti da li je OK to što N duda ili ne. Bravo Andy za rođendan!!! Možeš otvoriti igraonicu Sunshine baš super da si se provela kako treba... eto, a bilo te malo i strah kakva će Em biti. A kakve sandalice si kupila. Da li imaju zaštićene prste? Ne trebaju biti skroz zatvorene, ali prsti ne smiju biti vani kao šlape. Ne znam kako objasniti. Tenkic, svaka čast za Bo i mahanje, pljeskanje, daj 5. Mi učimo N papa, a on samo gleda i smije se.
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 10:51:11
|
|
|
|
bella 1
|
jutro Ah, bebe su nam zahtjevnije tj djeca pa nemamo vremena za pisanje ... Andy za odrađen roćkas Sunny tako treba neka si se zabavila i bravo za Em samostalnu Jana, Ivana nadam se da će brzo ozdraviti , ne čudi uz ovakvo ludo vrijeme da se prehlade, ja sad ne znam kako ga obući za van uopće... I mene zanimaju sadte sandalice, u potrazi sam za njima, znači bitno da su prsti zatvoreni ostalo može biti otvoreno tipa remenčići ili tako nešto? A gdje otići tražit , izbor je veliki, da su estetski lijepe, prave muške po mogućnosti (dida prigovara da ga oblačim nedovoljno ''muški'' što god to značilo )
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 10:51:21
|
|
|
|
Jana1208
|
DD ... Evo mi smo malo bolje, nemamo više temperaturice, još nam malo nosić curi i kašljemo, ali ništa strašno...bilo je gadno prva dva dana, curile joj suze, nosić i sline u isto vrijeme...nismo je stigli brisati... Ali eto iz prehlade izronio zubić....dakle imamo i mi svoj prvi donji... Sve nešto mislim da joj je zbog tog zubića i pao imunitet pa se sve ljepilo za nas...nadam se da ćemo sad biti bolje... Ivana, nadam se da ste i vi bolje... Suny za koncert i Em...vidjela sam reportažu na tv i izgledalo je sjajno... Andy za uspješno odrađen roćkas... Meni je isto skroz zbunjujuće to s tim cipelama, ima sto mišljenja o tome, podsjeća me na dohranu... Mi imamo sad te dvoje sandalice (polucipelice zapravo) i to će nam mislim biti dovoljno dok ne počne za stvarno hodati, a na jesen ću onda razbijati glavu kakve ćemo kupit...ona se diže samostalno, ali ni koraka da napravi...kad se želi pomaknuti se spusti dolje odpuže do sljedeće postaje i digne se...čak ni uz kauč i slično još ne hoda... Mi znamo pa-pa, bravo, bam-bam ( to je posebno zanimljivo po vodi, lupati objema ručicama) i pik-pik nam je kad se spojimo kažiprstima...inače sam primjetila da L u zadnje vrijeme kad pokazuje nešto pokazuje isključivo kažiprstom i to mi je baš slatko... I naravno plešemo na muziku...
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 12:36:19
|
|
|
|
andydea
|
pozz curke..jos uvijek pisem sa moba..danas popodne bu dosao majstor za komp... Suny...nisu dobre te sandalice za prohodnjavanje..moraju naprijed biti prstici zatvoreni..a mogu onako malo sa strane imati rupice..poslat cu vam link da vidite nase cim osposobim komp. Cure koje niste iz Zg.. moj savijet Frodo ducani...a vi koje ste iz Zg.odite u Valek u Ilicu..necete pozaliti..dobit cete strucni savijet,pregled nogica i sigurno izabrati prave, ortopedcke i prve cipelice... DI mi je malo smrkavi...u sri.imamo sistemacki i jedva cekam..
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 13:08:47
|
|
|
|
sretnaz
|
Osim toga đon ne smije biti pretvrd na dijelu gdje se savijaju prsti. Suny, te sandalice joj možeš staviti dok ju voziš u kolicima da lijepo izgleda.
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 13:36:14
|
|
|
|
anne
|
Pozdrav. Kako vi podnosite ovo vrijeme? Tako sam umorna i stalno mi je hladno. Rebeka mi se počela puno buditi po noći i nikak da malo odmorim. Bili smo u subotu u dvorcu Dubovac u Karlovcu i taman nas je kiša ulovila. Djeca su se danima veselila, a na kraju zbog vremena nije bilo uopće radionica za djecu, a i bili smo gotovo jedini posjetitelji. Baš mi je žao...
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 15:03:58
|
|
|
|
andydea
|
Evo me ..intrnet šljaka Sretna ,super sve ...moj Di ima identične one plave sa zečekom -link koji si stavila od Valeka Anne žao mi je ...ma i ja sam luda od ove hladnoće i jedva čekam sunce
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 15:07:31
|
|
|
|
andydea
|
Evo me ..intrnet šljaka Sretna ,super sve ...moj Di ima identične one plave sa zečekom -link koji si stavila od Valeka Anne žao mi je ...ma i ja sam luda od ove hladnoće i jedva čekam sunce
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 21:47:13
|
|
|
|
bella 1
|
anne vrijeme loše podnosim kao nadrogirana sam, jedva gledam cijelo vrijeme umor , a danas me i dotukla sunny priča ti je super, podsjeća me na nas kaj se dojenja tiče ...i ja mislila nema tu nauke dijete na cicu i super , ali nije baš tako bilo, no 3. mj je bio u kombinaciji, ali tada sam se loše zbog toga osjećala, a danas kad ga gledam drago mi je da je bilo kak je bilo, jer je i on bio gladan bogec , no to je iza nas, s idućim ću biti hrabrija nadam se i iskusnija sigurno
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 27.5.2013 21:48:44
|
|
|
|
Sunshine28
|
cure tnx. na glasovima ako vam muzevi ili drugi clanovi kucanstva imaju fejs kliknite i sa njihovih ako vam se da, sada sam vidjela da jedna prica ima vec 69 glasova! bas nemam pameti, mogla sam pricekati 3 dana u prijaviti ju u lipanj...
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 28.5.2013 10:36:07
|
|
|
|
andydea
|
jutro,joj koja depra za van,ali ipak idem Danas imam roditeljski i u vrtiću i u školi Di je usvojio nove vještine- sam silazi sa bračnog kreveta i penje se na njega, viče tata kad mm dolazi doma-mm se sav rastopi , i biježi puzeći kad treba promjeniti pelenu Suny glasamo
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 28.5.2013 13:47:34
|
|
|
|
Sunshine28
|
tnx. cure jos jednom na glasovima! ako i ne skupimo dovoljno za pobjedu, jednu izabire i stručni žiri pa ne gubim nadu bas sam sinoc proucavala cipelice...steta, ali sva sreca da pa smo ih dobili na poklon od bake, barem nisam ja bacila novac u vjetar ima i jedne ful zatvorene iz osh kosha, ali kontam da one nisu bas ortopdeske pa budu i one za ukras... ma kada Em pokaze znakove da bi se dizala na noge kupit cemo takve poluzatvorene....a ako nas put nanese u zg mozda i mi odemo do Valeka... meni su nahvalil marku elephant koja se moze kupiti u Deichmanu, pa cu i tamo škicnuti...u svakom slucaju obzirom kakav je Em ljencina nema zurbe kako su nam bolesni bebaci? jana, ivana? andy sretno sa roditeljskim! jer ti neobicno ici na te manifestacije? ja kontam da bi meni sigurno bilo! jos uvijek sam u glavi školarac pa bi samo cekala da netko drekne na mene preko hodnika
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 28.5.2013 13:58:40
|
|
|
|
Sunshine28
|
bella - da ti ovdje napisem da ne gusim temu o kuhanju za bebe - moj ti je savjet da ne dajes Lo bocicu nakon krutog obroka, koliko god da malo pojeo...bebe na fomruli ce uvijek uzeti bocicu, cak i kada su site...tak je moja Em, i onda joj jednostavno jednom nisam dala i skuzila da je sve ok, fino je i zaspala nakon rucka... za primjer, prije par dana je za rucak pojela mozda pet žlica špinata sa prosom i nece i nece, ja ju uzela iz stolice, dala joj malo čaja i odnjela na spavanje, najnormlanije zaspala, spavala 2 i pol sata, kada se probudila dala joj voće u standardno vrijeme i gotovo.... nece mu biti nista...on ima odlicu tezinu i ne moras se bojati da ce mu se nesto dogoditi... mislim da ako mu nastavis davati bocicu svaki put kada mu se nesto - povrće - ne svidi on ce to koristiti i bit ce ti izbirljiv... pametnice su oni, klikeri im rade sto na sat, skuzili su oni vec koje su nam slabe tocke i koriste guzvu da bude po njihovom nije mi namjera da ti pametujem, pa se nadam da se ne ljutis zbog ovoga...
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 28.5.2013 14:37:21
|
|
|
|
andydea
|
Bella slažem se sa Suny... vezano za bočicu i papicu. Suny -vjeruj mi da svaki put imam knedlu u grlu kad idem na roditeljski Uvijek sam najmlađa i u vrtiću i u školi definitivno...pa me svi gledaju onak ,ali zato kad Di krene bit ću taman mama u pravom smislu-tu mislim na godine
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 28.5.2013 20:01:21
|
|
|
|
bella 1
|
dan sunny kaj god ma kaj bi se ljutila, svjesna sam da griješim ali meni je lakše npr ako se ide van da mi je sit, pa poslije ručka ako je brljavio nudim bocu, ali dugoročno radim štetu to znam, ali velim nekada mi je lakše pa napravim glupost , ali evo danas npr baka ga hrani s kojim je guštom on jeo, postrugala je zdjelicu, baka mu je skuhala, mrkva-krumpir-poruluk-komadić piletine i onda zapeška na maslacu i kukuruzno brašno , oblizivao se ! i mi smo u potrazi za cipelicama i našli smo ih danas u Cicibanu, teta nam je izmjerila nogicu nosimo 20 br, sandalice smo našli zatvorene naprijed i peta puna, cijena 350 kn, žena u dućanu veli da će potrajati cca 2 mj, što mi je ok, mislila sam da će noga rapidno rasti tipa u tjednima , idući tjedan idemo po njih Bravo za Di i nove uspjehe
|
Anketa
Igraone.
пеперутка16
Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!