|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012
29.5.2013 17:09:53   
sretnaz
Andy, ma baš mi je žao da te pedijatrica zbedirala. Probaj ne obazirati se na nju previše po pitanju težine i dojenja. Treće ti je dijete i već imaš iskustva. Da li tebi Di izgleda mršavo? Naravno da ne, sigurno još ima dojenačkog sala. user posted image Toliko pokretno dijete ne može dobivati na kilaži kao beba iste dobi koja još ne puže pravilno. A takvih ima i te bebe su isto zdrave. On je napredniji po pitanju motorike i nije mi jasno zašto to ne uzima u obzir. Baviš se makrobiotikom i znaš da nije meso jedino koje ima proteina. Kad te bude pitala ti reci da jede meso i treći obrok, a i dalje ga hrani kako misliš da je najbolje i najzdravije. Primjetiti ćeš i sama ako mu je malo. Ne znam da li mu dodaješ masnoće u hranu, ali možda to možeš pojačati. Naravno tu mislim na zdrave masnoće.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm
Neposredna veza do poruke: 476
29.5.2013 18:05:07   
andydea
evo nas iz šetnjeuser posted image
Curke hvala puno na tješenjuuser posted image user posted image
Sretna ne dajem nikakve masnoće, a meso(piletinu) dam 2x tjedno i mislim da mu je to i previšeuser posted image
ali dobro..znam ubaciti maslinovo ulje u palentu ili bio ulje za bebeuser posted image
Suny-moj savijet je da ne izbacuješ flašicu ujutro..Lana je imala flašu do 2god.-imam i s tim iskustvauser posted image ...L je bila potpuno drugačija od Di i drugačije sam ju hranila.na ad-u hipp do 2god.,a flaša čokolino od 1-2 god.bilo je podobavezno ujutro i navećeruser posted image ...ne brini se da daješ previšeuser posted image
Vani malo puše,ali Di si je odspavao 2huser posted image user posted image -danas je nešto posebno dobar i lijepo papa i igra se za ne povjerovatiuser posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 477
29.5.2013 23:37:04   
sretnaz
Evo nekoliko natuknica o mastima iz knjige Sretno dijete (dr. Sears ):

Mozak koji raste treba pametne masti. U prvoj godini života mozak raste brže nego u bilo kojem kasnijem razdoblju. Koristi 60% ukupne energije dojenčeta, a sam mozak sadržava 60% masti. Uz to, masti grade glavne sastavnice membrana moždanih stanica i mijelinsku ovojnicu koja izolira živce u mozgu i leđnoj moždini, i omogućava učinkovitije putovanje živčanih signala kroz djetetovo tijelo u razvoju.

Masti su osnovni dijelovi važnih hormona i dragocjen dio staničnih membrana, pogotovo crvenih krvnih stanica.

Masti se ponašaju poput trajekata za apsorpciju i prijevoz vitamina A,D, E i K.

Osim što bi trebala dobivati 40-50 posto kalorija iz masti, dojenčad treba konzumirati dobre masti. Uz majčino mlijeko, izvori masti najboljih za dojenčad zasigurno su povrće i morski plodovi.

Uglavnom, dodajem maslinovo ulje dosta često. Primjetila sam da radije pojede povrće i žitarice ako ima malo ulja. Npr, kad sam dala prvi put cvjetaču, samo sam ju skuhala i dala komadiće da jede, drugi dan sam skuhala cvjetaču i u vodu od cvjetače ukuhala kukuruzni griz i dala taj mix, a treći dan isto tako ali uz dodatak maslinovog ulja.... Tako da ne jede svaki dan uz dodatak masti, ali više puta tjedno da.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 478
29.5.2013 23:45:09   
sretnaz
ah, ah... vidi se da je kasno. Knjiga se zove Njega djeteta, a ne Sretno dijete user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 479
30.5.2013 10:34:56   
tenkic
super sretnaz za ideju za rucak! pokusavamo sa zgancima da ne jede svaki dan krumpir...jucer sam smiksala zgance tikvicu i zlicicu ad mlijeka i zacudo, pojela je!
mi smo jos uvijek na moru,vrijeme nije naj-naj,al svaki dan setamo i mislim da je zrak bolji nego u zg...u svakom slucaju bo bolje papa ?!?

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 480
30.5.2013 13:22:47   
Sunshine28
ja u svaki povrtni obrok stavim malo repicinog ulja...prije sam stavljala bučino ali to je odbijala...ovo ni ne skuzi...
inace mi svaki "rucak" pravimo na isti kalup...skuham žitarice i povrće, svaki 3-4 dana i meso, sve to stavim u posudu od štapnog miksera, par kapi ulja, bzzzzzzzz i u zdjelicu...
krumpir bas i ne jedemo...zapravo samo u gotovim kasicima kada smo vani u vrijeme rucka...nije joj se bas svidio, a i ja sam nekako vise za žitarice nego za krompir kao izvor ugljikohidrata...
evo dana palenta+tikvica+bijelo meso i jedna mala žlica prosa u prahu da mi se malo zgusne (ispalo nakon miksanja prerijetko)...sve je smazala user posted image

ma andy hrani ti njega kako hoces, vec sam ti pricala za mog necaka, prvih 10 godina života nije stavio u usta komadic mesa i nis mu nije bilo...tak da...

I + G = E & L

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 481
31.5.2013 11:24:47   
andydea
mamiceuser posted image
Bella žao mi je za Luser posted image , ali do sljedećeg tjedna je loše vrijeme,pa bude valjda ozdravio...i moj je šmrkaviuser posted image
Jako sam sretna -objavili su moj članak o zdravoj prehrani u M&B časopisu i listam ja dalje i vidim i sliku od Di i mene kaj sam poslala za temu izletiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Suny lajkam svaki dan..i navijam za Em-priča je predivna...mogla bi i ti poslati fotku za časopis od Em -sigurno bi osvojila nagraduuser posted image
Danas laganini peglanje,kuhanje...i pospremanje za Diuser posted image ...sljedeći vikend najavljuju pravo ljeto -joj jedva čekam višeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 482
31.5.2013 11:46:13   
andydea
Suny sad sam pročitala porođajnu pričuuser posted image - draga moja stvarno si bila hrabra, koliko god je nekom lakše roditi carski,a nekom prirodno..uf vidim da ti nije bilo lakouser posted image ..ali glavno da je mala princeza super i sad uživate u njojuser posted image ...puse

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 483
31.5.2013 16:11:09   
Sunshine28
tnx. andy, ja sam mislila da se moze glasiti samo jednom sa jednog profila, taksam svima i rekla...
hmmm....

bas mi je drago da su objasvili porođajnu priču, bila sam uvijerena da nece user posted image user posted image user posted image

nama je tata na putu, vraca se ili u subotu kasno navecer ili u nedjelju ujutro...a mene cijelu noc bolio stomak, od pola 6 sam bila wc-u, nesto sam lose pojela...uglavnom umorna sam strava....a ona stalno nesto kenjka....joj!

prijepodne su nam Ines i Ivan bili na kavici i pravili drustvo, da se malci malo socijaliziraju, bas su bili smijesni user posted image
on je nju probao cupnuti za palmicu, a onda njega povuci za slincek user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 484
31.5.2013 17:34:53   
sretnaz
DD mame user posted image
kad će to sunce ?

Ja sam N dala krumpir svega par puta. Ali ga voli, vjerojatno zato jer imam domaći (od sestre) i razlika u okusu je neusporediva.

Andy, svaka čast. Aktivna si svugdje. user posted image za članak i fotku.

Bella, user posted image za L, iako me ne čudi prehlada po ovom vremenu. Nadam se da se N neće prehladiti. Stalno je na podu i sigurno mu nije toplo, a trudim se obući ga.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 485
31.5.2013 22:16:18   
BUMBI
Andy vidjela vas i ja danas u Mama&Beba,super steuser posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 486
31.5.2013 22:28:11   
Jana1208
Večer...user posted image

Baš je ružno vrijeme...već ludimo unutra....i stvarno smo željni sunca user posted image

Kod nas ništa novo...danas smo bili na druženju kod moje kolegice s posla, čiji beban je 3 tjedna mlađi od L, pa su se oni lijepo igrali na podu, a mi u miru popričale...user posted image user posted image
I da, zumirale smo kod njih one clementoni kocke, neznam ko je pričao o njima, ali stvarno su super ..mekane, mirisne (L je odmah jednu natovarila u usta user posted image )i mislim da nam je to sljedeća igračka koju kupujemo....user posted image

Suny user posted image za priču...sva sam se naježila kad sam je čitala...
A na onom natječaju meni više neda glasovati, samo jedanput mi je dalo lajkati i to je to..user posted image

Andy user posted image za objave u M&B....

Bella user posted image nadam se da će L brzo biti bolje...nama još tu i tamo pobjegne koji šmrkljić ali inače smo super...nadam se da će ovaj put malo potrajati...

12.08.2012. & 08.01.2015.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 487
1.6.2013 8:45:22   
sretnaz

jutro user posted image

Ovdje se razvedrilo user posted image i nadam se da će tako ostati jer ovo trulo vrijeme ubija.

I ja sam samo jednom mogla lajkati!

Jana, ja sam pričala o Clementoni kockama :-) Inače, ima ih više vrsta i za različitu dob. Npr. mi sno kupili za bebe od 6 mjeseci. A za poklon smo kupili za bebe od 18 mjeseci i te su manje, mrvicu tvrđe i ima ih različitih.

Jučer smo bili u gostima kod prijatelja koji imaju dijete od 3 i pol godine. Super mi je to kad idemo u goste koji imaju djecu. Ne moram nositi igračke sa sobom i znam da je uglavnom sve prilagođeno pa ne moram stalno gledati šta N radi. Uživao je jer je bilo puno igračaka koje on nema, i onda mu je sve jako novo.

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 488
1.6.2013 9:27:45   
Sunshine28
nisam znala da su izasle nove mame&bebe, moramo onda danas kupiti da vidimo andy i Di user posted image
bas smo se razbacale po natjecajima za nagrade user posted image user posted image user posted image

nikad cula za Clementoni kocke, ajd bas cu malo prosurfati da vidim staje to, moja Em obozava ove obicne pa mozda ne bi bilo lose nabavitii te kada joj ove dosade...

jos uvijek smo bez tate....nije tesko koliko sam mislila, samo sto mi mm nedostajeuser posted image nadam e da ce doci veceras, makar i kasno...

kod nas i dalje kisa, oblaci...ali ja se ne bunim, obozavam ovakvo vrijeme, najdraze godisnje doba mi je jesen, luda sam za kisom, a sa druge strane mrzim ljeto tak da uzivam dok mogu! a u set_nju cemo danas u shopping centar user posted image

bella nadam se da je Lo bolje! samo usisavaj! ne znam jer imas onu Dr. Theiss mast, ako nemas uzmi to u ljekrani i mazi mu prije spavanja na prsa, stvarno pomaze, moja Em od toga odmah prodise i puno bolje spava kada joj je nosic zacepljen...

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 1.6.2013 9:29:06 >

I + G = E & L

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 489
1.6.2013 10:28:06   
andydea
jutrekouser posted image
evo napeta sam ko puškauser posted image ..još malo i idemo na Bundek-organizirano je preko facea grupa moja podrška dojenju (otvorila sam i temu na to ime) i idem samu sebe podržati kao i sve mame koje doje u javnosti i ne ustručavaju se radi drugih ljudi podojiti svoje dijeteuser posted image

Bella,nadam se da je L boljeuser posted image , Di isto šmrca i nosić curi-pa ću ga danas zabundati...
Suny pa kaj ja jedina mogu glasati svaki danuser posted image ...i da obavezno kupi časopisuser posted image
Ja imam njihovu pretplatu,pa meni dolazi dan ranijeuser posted image user posted image
Sretna već sam i ja pitala za te kocke,ali nema ih nigdje?user posted image
Tenkić nadam se da uživaš na moru,bez obzira na vrijemeuser posted image
Ivana javi nam se malo,fališuser posted image user posted image
Keyt i ti si nestala,javi se!
Jana jer i vi idete na more krajem 6mj.ili sam pobrkala?-kad se vraćaš na posao?
Pusa curke javim vam se kasnijeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 490
1.6.2013 20:59:35   
sax52341
Bok, ovih kockica o kojima pricate ima u one to play ducanima. Vidila ih danas u arena centru....

M 29.12.2012

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 491
1.6.2013 22:19:57   
tenkic
Andy, ja bi rado pružila podršku dojenju, ali eto, dislocirana sam. Bo je ovisnik o cici, siroće pojme nema što joj se sprema kad za mjesec dana krenem raditi...no neću prekinuti dojenje, samo će se dojenje po danu smanjiti. A ako će biti frka, koristiti ću pauzu za dojenje...Nemam problema s dojenjem u javnosti, otkad je Bo ojačala dojim ju kad god i gdje god treba, čak i ne koristim one neke marame za pokrivanje nego već 10 mjeseci furam dvije H&M majice za dojenje (već sam si dosadna stalno u istim majicama) i kad je frka samo "prištekam" Bo, ništ se ne vidi od njene glave,a i ako se vidi, baš me briga!
Po meni je jedini problem manjak klupica u centru grada, pa i kad želiš nemaš gdje dati bebi papati.
A po zimi je to malo nezgodno raditi vani, jednom smo po kiši zašle u namu gdje naravno nemaju prostor za dojenje ali su mi ljubazne prodavačice ponudile da sjednem u kabinu za presvlačenje i podojim bebu.

Meni ovo vrijeme baš odgovara, otkad smo na moru, jučer je bio prv i dan da uopće nije bilo sunca, inače svaki dan bude barem sat-dva sunca, a svakodnevno obavimo barem dvije šetnje. Veći mi je gušt tu šetati uz more nego po smrdljivom Črnomercu :)

Bo još uvijek ne kuži koncept slaganja kocke na kocku, ali je savladala umetanje onih prstenovan na štap, imamo takvu drvenu macu i to joj je glavna zanimacija da slaže dok papa-jedino tako joj uspijevam ugurati hranu u usta?!?! I otkrila sam Bebivita kašice koje za razliku od Hipp kašica želi jesti...a ja sretna čim ona hoće nešto papati(osim cicanja)!

Još uvijek smo krezubi :(

(Odgovor članu sax52341)
Neposredna veza do poruke: 492
1.6.2013 23:19:38   
tenkic
Stavila sam friške fotke....vidljive su i "bijele" cipelice koje namjeravamo nositi dok se ne raspadnu ili ih ne prerastemo- Bambi, rabljene (od kume), sa ful mekim đonom, bez ortopedskog uloška a bebi se u njima ne skliže i super su za učenje hodanja i prohodavanje

Plave sandale su samo pokazne, za vožnju u kolicima, one su iz Deichmana i znam da ne zadovoljavaju kriterije koje trebaju imati prve cipelice za bebe, ali trebalo nam je nešto u čemu se neće klizati...otkad smo dobili ove bijele cipelice, plave sandale stoje u ormaru :)

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 493
1.6.2013 23:28:34   
andydea
Curke evo me,cijeli dan sam u posluuser posted image
Sutra kupite  svakako novine 24satauser posted image ...evo nas u njima-Di je popularanuser posted image user posted image user posted image user posted image
http://www.24sata.hr/news/dosta-im-je-ruznih-komentara-zelimo-javno-dojiti-svoju-djecu-317504

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 494
2.6.2013 17:48:22   
tenkic
Pa okupilo vas se dosta! Bravo! Di se prepozna iz daleka na grupnoj fotki user posted image

Neposredna veza do poruke: 495
2.6.2013 20:03:20   
andydea
većer user posted image
Evo da se javim malouser posted image
Mi imamo velikih novostiuser posted image - ide nam konačno prvi zubićuser posted image user posted image user posted image
Mala oštrica maminu ciku grickauser posted image
Di hoda uz moje ruke i samo kaj se ne pustiuser posted image user posted image user posted image , uz guralicu ide super i obilazi cijeli stanuser posted image user posted image
Hvala vam na podršci, jako sam sretna i ponosna što sam uspjela u svemu...planiram nekakvi posao ali o tome nebi još pričala...uglavnom radila bi doma.
Nisam vas zaboravila,mislila sam na sve vas taj dan, i želim da znate da ste sve za mene posebne na svoj način i bez obzira kako su vaše bebe hranjene ili se hrane ili doje...ja sam uz vas i puno vas volim...Vi ste moje prijateljice i uvijek čete to bitiuser posted image user posted image user posted image
I sad stvarno,ali stvarno vas želim sve upoznati...
Bella molim te javi kad ti paše i evo me prek tebiuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 496
3.6.2013 0:03:23   
anne
Večer mamice.
Ja bila ovaj vikend da eko predavanjima. user posted image Muž je čuvao djecu i svi su preživjeli.user posted image Baš mi je pasalo malo se odvojiti i biti s ekipicom.
Stavila sam fotke s Petrinog rođendana.
Zbilja nam se nitko od vas Ljetnih mama neće pridružiti sjedeću subotu?user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 497
3.6.2013 0:29:46   
sretnaz
Eto i mene. Pojavilo se sunce pa smo više vani.
Vikend je bio poluradni, ali ništa pretjerano, (radovi vezani uz kuću) tako da smo svi odmorni i dobre volje. Jedino ove promjene vremena nisu dobre. MM se žali da ima osjećaj da ga hvata prehlada, mene nešto grlo grebucka, a i N je nešto kihanuo par puta. Samo se nadam da se nećemo pridružiti bolesnima.

Tenkic, sad sam se sjetila da mi je sestra pričala da se njenoj curici Hipp nije svidio, ali Bebivita je. Ah, tko će se svega sjetiti. A jedna prijateljica mi je spomenula da joj je dijete voljelo Babylove. Treba probati pa vidjeti. Već više puta smo vidjeli da su bebe različite.

Andydea user posted image Baš ste zgodni na fotkama. Eto, dočekali ste i prvi zub! N sad ima dolje obje jedinice i provirila je i gornja jedinica lijevo, a prema njegovom ponašanju i slinjenju čini mi se da će danas, sutra izaći i jedinica desno.

Anne, user posted image za dobrog muža i tatu. Trebaš još koji put to ponoviti. Malo odmora od kuće i djece dobro dođe. user posted image

Malo mi je dalekko doći u subotu. Nije stvar u udaljenosti jer ionako često idemo nekamo, ali imamo drugih planova. Možda nekom drugom prilikom.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 498
3.6.2013 11:04:12   
andydea
Anne ja ne vidim tvoj albumuser posted image
Tenkić tvoj vidim, Bo baš uživa, joj i mi jedva čekamouser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 499
3.6.2013 13:23:39   
ivana1112
Dobar dan! user posted image user posted image
Konačno da vam se javimo, strašno ste mi falile, nemam opet internet pa vam se ne mogu javit, osim kad ovako dođem kod nekoga, morat ću postrojiti malo ove u T-comu!

Andy user posted image user posted image user posted image user posted image za sve, za mame&bebe, za javno dojenjeuser posted image user posted image Ti i Di ste postali poznati! user posted image user posted image Nadam se da se vidimo ova tjedan? Kavica?

Mi smo preživjeli ovaj vikend crijevnu virozu, ja i mm, L nije obolio, HB! user posted image Čak sam na hitnoj bila, tak da ljudi pazite se, hara viroza u širokom luku!

Kod nas nema puno novosti, brojimo zadnji mjesec do ročkasa! user posted image Jako puno ponavljamo, govorimo mama s razumijevanjem i jasnim značenjem user posted image plešemo, plješćemo, samo što ne prohodamo i to je to user posted image

Izbacili smo jutarnju bočicu, i ubacili čokolino na žlicu, al svejedno popije jos 120ml mlijeka 2 sata poslije čokolina, prije spavanja. Imamo ručak, po potrebi opet 120ml mlijeka ako je prošlo više od sat i pol od ručka, popoden žitarice+ voće, i navečer 2xbočica od 120ml, i po noći 1x 120ml. Mi imamo manje porcije mlijeka, ali češće. Još uvijek miksamo hranu, iako je spreman jesti ju onako krutu bez miksanja, ali to odgađam, jer se bojim da će mi onda puno manje pojesti user posted image

Kad vi planirate prestati miksati?user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Musko ime za promenu :)
pisonjica

lepse je:

. (8%)

Damjan (35%)

Matija (57%)

Broj svih glasova: 127

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!