Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 10.4.2013 21:34:15
|
|
|
|
tenkic
|
Bila u ljekarni po kapi za nos za Bo pa usnimila Mustelu sa faktorom 50....cijena "samo" 220kn. Ima i Bioderma za bebe isto s faktorom 50 za nekih 110kn. U biti sve ostale zaštitne za sunce su oko 110kn u apoteci. jeftinije varijante su tipa Nivea po trgovačkim centrima....
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 10.4.2013 22:13:00
|
|
|
|
andydea
|
većer... Jana svakako odi na sajam ....mi idemo svake godine...i išli smo dok je bilo i u Areni...ja uvijek nekaj nađem i super se isplati, jer su cijene i za 30% manje I Di puže natraške ...a sad mu je fora da neće sjediti na puzzlama, već hoće stajati...ajme pa se diže i isto pada 100%...presmješan je Tenkić- iskreno mene cijena ne zanima...meni je Mustela zakon i ja vidim da mom Di odgovara i koža mu je super...posebno zato kaj ima jako osjetljivo lice ...ja ju definitivno kupujem
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 10.4.2013 23:10:14
|
|
|
|
Sammy056
|
IZVORNA PORUKA: tenkic Mene boli lakat. U toj mjeri da osjetim bol i kad stežem šaku (recimo kad hoći ižmikati spužvicu u sudoperu)..jel imao tko takav problem? Pretpostavljam od nosanja bebe....sad ju nosam na drugoj ruci, ali me frka da mi se i taj lakat ne ukomira ja sam nedavno srela jednu zenu koja je isla kod doktora zbog bolova u ledjima i doktor joj je rekao da su takvi bolovi normalni i da puno mladih majki dolazi zbog neke vrste bolova u zglobovima i kostima. ja imam problema sa bolovima u zglobovima, ali zbilja svim zglobovima. kad mi je mala bila na pregledu kod ortopeda pitala sam ga i za sebe. rekao je da obavezno idem kod fizijatra jer je mozda reuma. naravno da jos nisam otisla. i da, pozdrav ekipi sa letnjih beba. Imam ćerkicu, zovem je Mimi sto apsolutno nema veze sa njenim imenom, rođena je (veoma lako i brzo) 10.10.2012. (danas ima 6 mjeseci) kako nije ni letnja ni zimska beba malo se posvuda smucamo
|
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 0:40:29
|
|
|
|
sretnaz
|
Večer, Keyt hvala za marelice, napravila sam 3 kom sa prosom i sviđalo mu se. Kako ne bi kad je i meni bilo fino, samo ništa mi nije ostavio Imam i suhe šljive, pa ću i njih raditi kako si opisala. Suhih šljiva sam se ja najela u trudnoći radi probave. Moja mama na kraju nije imala niti jedan svoj zub, rodila je 3 puta, ali mislim da nisu samo trudnoće krive za takvo stanje nego i loša kvaliteta zubi. Čini mi se da sam naslijedila njene nekvalitetne zube jer sam ja stalno kod zubara. Uglavom, popravljala sam ih u trudnoći i popravljam ih i sad. Na svakoj kontroli nađe se koji karijes tako da ja znam da kontrola nije samo kontrola. A na kontrolu idem često. .. Baš sam nedavno pitala svoju zubaricu kako je skužila karijes koji se napravio ispod neke prastare plombe, kaže da je zub promjenio boju... eto, ne treba slikanje, vide oni. Keyt, malo si me zbunila s pitanjem za posjedanje. Kako to misliš iz ležećeg položaja? N rijetko mirno leži. Ako je na leđima, okrene se na trbuh, pa puže, pa vojnički puže, pa se prevrće s boka na bok, pa se digne na sve 4 ali tako da su mu i koljena u zraku.... i zapravo posjedanje brzo napravi pa ni ne znam kako. Ali obratit ću sutra pažnju na to pa opisati. Svi pričate o kiši. Srećom kod nas je bilo lijepo i sunce, pa smo popodne svi troje išli u šetnju uz more, a onda ja sama s N po Korzu, dok je mm morao nešto obaviti. Baš sam se lijepo opustila, bilo mi je dosta kuće! Mi smo makli tepih čupavac i stavili tatami kojeg sam spomenula. Ali više mu ni tih 4 kvadrata nije dosta tako da sad svako jutro prvo usisam i operem pod pa ga u toku dana pustim da ide kamo god želi. I nakon takvih "šetnji" radije boravi u putnom krevetiću koji služi kao vrtić ili se igra na tatmiju. Ja sam bila na sajmu za bebe u Rijeci prošle godine na proljeće, i tada sam kupila platnene pelene (dobili smo dobar popust). Bila je i nagradna igra pa smo dobili i neku nagradu. Ići ću i ove godine na sajam, ali ne očekujem čuda.. Mislim da se uvijek na sajmu može naći nešto zanimljivo, a koliko se isplati, ovisi da li vam nešto treba .
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 9:11:17
|
|
|
|
andydea
|
jutreko Evo druga noć je prošla za moju spavalicu ...zaspao u 21h...probudio me u 4h samo za sisu i nastavio do 8h Sretna ni ja ne znam kaj je mome bilo mjesec dana ...a isto nema zuba ni navidiku Možda im je to bila faza, joj neka je samo nek se vratilo sve u normalu... Nego ja imam jedan problem ....Suny mislim da mi ti najbolje možeš pomoći Znači već 2 noći, od kad me Di ne budi ja ne mogu spavati...Navećer sam umorna ,ali ne spava mi se ...po noći se vrtim, pokušavam ali ne ide...zaspim tek pred jutro...i odspavam nekih 2-3h i opet sam ko nova ...kaj mi se događa Meni danas mama dođe pa idemo u šetnju ...evo već kuham jer sunce već viri od jutra...pa želim što prije van
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 9:49:10
|
|
|
|
bella 1
|
jutro evo nas od fizijatra, uf samo riječi hvale, veli da je L psihički na nivou bebe od 10.mj, uf kaj sam bila ponosna , e i da je divlji ja reko primjetili smo, sad još samo radimo vježbe sjedenja na valjku sa stopalima na ravnoj podlozi kako bi se ispravno podizao jer je već počeo ali to je skakanje sa koljena na tabure divljački i potičem ga na puzanje, kada je na sve 4 da mu idem s nogicama tj pomažem mu da skuži kako da se pokrene, fizijatar predviđa da će prohodat prije 1 god veli ne zato jer je motorički nešto napredan već zato jer je jaaaaako znatiželjan i ima jaku volju za kretanjem (ja to zovem divljanje ), e da pitala sam ga za AS od 9-36 kaj se tiče njega veli da L ima savršena leđa u sjedećem položaju i da je čvrst da ga stavim bez problema, da ne moram čekati da stane na noge jer će to tak i tak uskoro biti...malo sam sad sigurnija ali opet nisam baš 100 % da ga odmah prebacujem sretnaz posjedanje iz ležećeg ti je ono kao kaj mi radimo trbušnjake samo se posjedneš, leži na leđima i digne trup cijeli uspravno, moj L je to uspio par puta doduše u kimbaču gdje mu je madrac podignut tako da nije baš bilo iz skroz ležečeg.... Moj L ima baš lošu kožu tj jako osjetljivu ličeko mu je hrapavo i crvene točkice čim je na vjetru u kombinaciji sa slinom...ona krema ne pomaže, mislim da bi i ja Mustelinu tu sa faktorom jer smo sa Cold bili jako zadovoljni, teško mi gaje mazati jer mrzi to i izmiče glavu i tako sve izbriše sa lica kad se trga...jedino kada spava ga mogu...koju kremu još preporučate za osjetljive i jako suhe kože? Zubi, hvala Bogu zdravi su i bili nakon trudnoće doduše nisam bila dugo na pregledu od prije trudnoće pa bi morala sad, a nikako uhvatit vremena...obiteljski prijatelj je zubar koji mi je rekao da su gluposti da su u trudnoći kvarljiviji zubi ali treba održavati higijenu češće, konac, četkice, masiranje desnih jer su podložniji krvarenju s obzirom da se u trudnoći povećava volumen krvi općenito ... L mi spava , čim se zbudi gibamo van , joj baš uživamo u ovom vremenu, samo me muči kako ga obuć? zimska jakna ispod samo body dugih rukava , dovoljno ili? u potrazi smo za pamučnom kapicom , imamo samo zimske bojim se da mu je vruće u njima
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 9:51:22
|
|
|
|
tenkic
|
Mi smo i dalje šmrcavi-smeta joj pri sisanju pa sad ne može zaspati na cici. A kako ne zna sama zaspati, imamo dramu koju na kraju rješavamo uspavljivanjem u kolicima pod kuhinjskom napom...nije baš neka metodologija, ali trenutno funkcionira i nadam se da će do daljnjega funkcionirati Usisavačem baš i ne izvučem nešto puno, izgleda da se sve nakupilo negdje iza na ulazu u grlo?!?! A taj lakat, uh, sad ju opet nosam kad je bubana pa ga opet osjetim. A možda mi je od fitnessa? ma proći će, ništ se ja ne brinem, ako ništa drugo bar imam dobar razlog za vježbe u bazenu Blago vama kojima se bebe žele igrati u putnom krevetiću, moja se u zadnje vrijeme odmah počne buniti kad ju stavim unutra. Nema nikakvih ručkica pa se ne može dignuti u stajaći položaj...a kad je na podu, na puzzlama se penje po onoj guralici koju sam vam poslikala (puzzle su zaljepljene za parket pa služe kao tepih ili kao tatami). To je OK dok se ne prehiti i ne padne, onda obično lupi u ormar (srećom, pada sve rjeđe). Zatim se prima za stolić pa se diže i hvata sve na njemu(papiri, daljinski...). Zatim se hvata i diže na noge uz onu ljuljalicu kakvu imamo Bella i ja (ona je super jer je stabilna), ali mi se par puta prehitila i pala na parket... Sve u svemu stalno bi bila na nogama i sad se pitam da li bi mi možda vrtić bio korisniji od putnog krevetića? E,da, u utičnice smo postavljali ona čudesa jer se počela i za njih hvatati da bi stala na noge.... Noćas je spavala od 22:30 uz par buđenja za sisanje do 6:30...to je premalo, zar ne?
< Poruku je uredio tenkic -- 11.4.2013 9:54:32 >
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 13:48:14
|
|
|
|
Sunshine28
|
kakav divan dan! Em se cijelo prijepodne suncala na terasi ali okrenuta od direktnog sunca....pošizi kada joj dođe na lice....moram sto prije rjesiti tu kremu za sunce jer sam ja danas osjetila na svome licu da "prži" kada je dirketno, a moja Em bijela i naravno, prvi put koza ide na sunce...kada cujem koliko kosta mustela, sklonija sam verziji od LorVer, mozda dobi samo onu za lice jer ipak, i ja sebi za lice posegne dublje u džep danas sam joj za terasu nabacila novi pončo - naručila iz USA iz Cartersa u zadnjoj turi - PRESLATKO! ima kapuljacu i izgleda zakon, kao mali slatki patuljak poslijepodne idemo u shoopping i uokolo se pokazivati u ponču pa ju budem slikala da vam pokazem! uglavnom bella mi sada idemo van sa vunenim pončom preko kucne oblekice i dekicom preko nogu (kucna oblekica - kratki body, dugi body, čarapice i hlačice, samo sto mislim da bude ipak dobila štramlice umjesto čarapica dok jos malo vise ne zatopli) evo sada spava u kosari od kolica, a kada se probudi probat cemo montirati sportski dio, ja sam ju do danas set__ala u kosari jer se nije bunila, a imala sam osjecaj da je tako puno zasticenija od vjetra i hladnoce....sada to vise nije vazno, pa da probamo....jedino mi je bad sto ona preko dana spava u kosari, nadam se da ce htjet spavati i u sporskom dijelu, da ne moram stalno rastavljati i sastavljati kolica..... bravo za Lo, vidis bella da je sve ispalo ok na kraju! andy, na zalost, ne znam kako ti pomoci, jer jos uvijek ni sebi ne mogu....trenutno prije spavanja pijem caj od maticnjaka (melisa)...pomaze malo, nakon sat-sat i pol meskoljenja uspijem zasapti (prije nisam mogla uopce cijelu noc)....ali i to me muci pa evo bas danas idem kupiti Eusan čaj (kominacija matičnjak, valerijana i komorač), kažu da je odličan, eto, isprobat cu pa ti javim....ja sam par mjeseci nakon poroda pila Sanval jer nisam mogla zaspati u strahu da ne cujem Em po noci...onda sam prstala, bilo sve ok mjesec dana i evo, sada vec deset__ak dana nesanica da ne moze biti gora
< Poruku je uredio Sunshine28 -- 11.4.2013 13:57:46 >
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 16:15:48
|
|
|
|
ivana1112
|
Lorver, ja sam u 1. trudnoći pila Fluor, tako mi dala gin na recept. A veliš kalcij? Baš ću pitati danas u ljekarni. Idem navečer do zubara pa ću vidjeti, šta će reći. Sve me strah Mi smo već obavili šetnju, doduše kavu na terasi, al L je bio super cijelo vrijeme! Sunčao se u kolicima i užvao. Mene isto brine ova laganija kapica, nemam ju, a ove su sve zimske debele. Imam doduše one ljetne šeširiće, al ne znam jel to malo prelagano još. Dosta su tanki, prozračni,a bome ovaj vjetar zna biti jak! Andy, znam za slikanje, to sam i mislila, svugdje je zabranjeno slikanje u trudnoći, L kad mi je išao na slikanje u Klaićevoj, nisam smjela ić s njim, išao je šogor s njim. za puzalice i stajalice! Tenkić, moje kumče koje sada ima 1 i pol godinu, od rođenja spava od 22 do 6 ujutro uz 354 buđenja za cicu, a preko dana ni minute ne odspava, ili ako odspava to je max pol sata. Budno dijete, šta ćeš! Šogorica ju je maknula s cice prije 2 mj, i dalje se budi i samo plače, a samo plačem se uspavljuje! Za poludit! Tako da je tvoja Bo mila majka!
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 16:24:55
|
|
|
|
tenkic
|
Ivana, nabavi laganu pamučnu kapicu za ovo proljetno vrijeme. Npr na e-bay-u za dolar-dva, po dućanima su po 50 kn. Bo je šmrcava, a vani vjetar puše ko bez duše. jest da je 20 stupnjeva al strah me takvu šmrcavu voziti vani po vjetrometu koliko god ona kupola štitila i od sunca i od vjetra....mi se vozimo već neko vrijeme u sportskim kolicima, neki dan sam ju izvadila iz skafandera i prebacila u jednog komotnog "medu" za 12-18m (po meni su ti medeki obične felpe, a meni osobno felpa nije dovoljna kad je vani 12 stupnjeva ko što je bilo jutros)j+zimska navlaka u kolicima koj se lako skine po potrebi. I ja sebe još dobro oblačim pa mi je bezveze bebicu koja leži u kolicima zaklonjena od sunca laganije oblačiti po ovom ludom vremenu. lako ju svučem ako se pobuni da joj je vruće...ali dok mi spava ko anđeo, super smo! Bella, došla nam je zamjenska trenerica na fitness za mame i bebe (naša je bolesna). Veli da radi na Jarunu (tam vodi jednu grupu)- to bi ti trebalo biti relativno blizu pa malo istraži ako si još zainteresirana za vježbanje (al nas je danas izmučila...uh...)
< Poruku je uredio tenkic -- 11.4.2013 16:30:53 >
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 16:59:15
|
|
|
|
sretnaz
|
N se vratio u normalu! Andy, i kod nas je gotovo ludovanje i sad mislim da j eto bio skok u razvoju. Opet po noći spava cca 10- 12 sati, uz par buđenja za dojenje. Nema više nosanja satima. I eto sad je zaspao u svom krevetu, malo se igrao i na kraju se rasplakao jer se sav umotao u vreću ... okrenula sam ga na leđa i oči nije ni otvorio nego sasmo zaspao. Rekla sam već jednom da imamo slične bebe. Jučer smo ga prvi put stavili u sportski dio. I ja sam voljela košaru radi vjetra.... bio je jako sretan i sve je promatrao. Danas sam bila s njim u šetnji i zaspao je u sportskom dijelu bez problema, nije mu falila košara. Kad mu podignem naslon malo mi fali što ga ne mogu vidjeti, ali on uživa.... Obukla sam mu skafander preko bodija dugih rukava. A na noge hulahopke i hlačice. Na glavu nisam ništa jer ne puše, ali imao je kapuljaču koja ga je malo zaklanjala. Inače sa sobom u kolicima uzela sam i dekicu, i majicu i kapice, tanku pamučnu i deblju vunenu. Nikad ne znam gdje će me zahvatitit vjetar i ni j anisam mogla procjeniti da li će mu biti pretoplo ili hladno.... Bella1 i ja mislim da je N tako pokretan radi znatiželje, sve mora vidjeti, ako čuje neki šum odmah se okreće. Ako je meni u krilu za stolom sve želi uzeti i naravno staviti u usta. Bila sam sad na kavi kod susjede i tamo se igrao na podu i došao je do ruba tepiha i dizao ga i htio žvakati!!! Ma joj, stalno ga moram odmicati od nečeg. Nikad se nije posjeo da je digao trup ako bi ležao na leđima. Prvo se okrene na trbuh pa malo nagne na jedan bok i nekako podvuče nogu i ispravi se. A neki put se digne na stopala i ruke pa se posjedne. Dok se posjedao prošli tjedan uglavnom se jednom rukom pridržavao za pod, znači sjedio je bočno, ili ako bi sjeo ravno, leđa bi mu bila savinuta prema naprijed i ruke su bile prema naprijed. Sad kad se posjedne, ispravi leđa kao da je metlu progutao i ne pridržava se tako da se može igrati s obje ruke. A kad mu dosadi samo se spusti na sve 4 i puže, ili na sve 4 ili vojnički. Mislim da će i on dosta rano prohodati kad se već sad počeo dizat.... bit će mi veselo ovo ljeto tenkić, ne želi N biti u putnom krevetiću, ali na kratko ga stavim kad znam da ga ne mogu imati na oku. Mislim da kad se dijete nauči biti na podu da ga je teško naučiti na bilo što gdje je zatvoren. Ujutro kad se dignem stavim ga u putni i onda ja usisavam i on me gleda sa čuđenjem i tako svaki dan. Presmješno kako ih neke bedastoće mogu fascinirati. A u putnom imam trenutno i deblji madrac pa se danas i u njemu dignuo na noge jer se mogao uhvatiti za rub. Ovaj vikend idemo na Rab i taj madrac ostavljamo tamo pa se valjda neće više dizati u njemu.
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 18:31:07
|
|
|
|
keyt
|
Pozdrav svima, cijeli dan landrali vani i moram priznati da koliko god sam se veselila toplijem vremenu, ovo je sad prilično zbunjujuće za obući dijete. Na suncu vruće, a u hladu baš i nije toplo, pogotovo kad zapuše . Ali, dobro, naviknut ćemo se već. Jana, mi smo dobili na poklon štitnike za koljena za puzanje, navuku se poput čarapa na koljena i zapravo su protuklizne, pa pokušaj s tim. Mi ih još nismo koristili, ali sad si me potaknula da ih isprobamo. A gen za blizance se nasljeđuje po ženskoj liniji . lorver, Ivana, bojim se da kalcij ne pomaže baš zubima jer sam ja kalcij čitavu trudnoću imala malo iznad granica normale, redovito sam ga, kao i ostale minerale i vitamine kontrolirala putem krvi jer se nisam htjela bildati prenatalima. Mahnito sam jela mliječne proizvode . S kalcijem treba biti oprezan jer otežava apsorpciju jako važnog željeza. E, da, i nije baš glupost da su trudnicama zubi osjetljiviji, a fluor se po novome ne preporučuje ni u trudnoći ni bebama. Sretnaz, Bella ti je objasnila o kakvom posjedanju mislim, a vjerujem da za takav pothvat ipak još treba proći vremena. Tenkić, mislim da bi ti malenoj zrak mogao samo pomoći, zaštiti joj samo uši
|
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 21:50:09
|
|
|
|
Jana1208
|
Večer... Mi se danas baš i nismo našetali...bili malo ujutro vani, a popodne više ne baš zbog tog vjetra...kod nas baš ružno puše.... Muči me nosić od L...čujem da joj negdje unutra smeta, pogotovo se to čuje kad jede, ko da joj negdje nešto smeta...a nos ne curi...ona ne kiše (zapravo možda je 4 puta danas kihnula) , ne kašlje...normalno je raspoložena... Stavljamo joj sterimar sprej i probali smo usisat, ali ništa nije izašlo (osim njenih suzica )...e sad, možda ja opet pretjerujem bezveze i pušem na hladno ali brine me gdje je taj šlajm ili šta već i da ne ode ukrivo... ...help... Koliko vi čekate od štrcanja sprejem do usisavanja? Mi smo danas to prvi put radili, pa neznam dal smo sve ok napravili... Za u šetnju trenutno nosimo bodić, majicu, štamplice, hlačice, čarapice,zimsku jaknicu (koja nije baš predebela), pamučnu kapicu, i naravno patikice ili nešto...i ja stalno muku mučim s tim dal je predebelo obučena, ali još mi je nekako sve to vrijeme čudno i nikakvo, pa... Odlučili smo da ćemo ipak sutra otići do west gate-a na taj sajam, od 6 počinje i late night šoping pa usput planiramo obavit i proljetni šoping za nas.... A za vikend se nadamo lijepom vremenu i već imamo isplanirane izletiće po vani, pa si ga ne želimo kvariti šoping centrom...
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 11.4.2013 21:52:17
|
|
|
|
Jana1208
|
Keyt, di ima tih štitnika za nabavit? Skroz mi dobro zvuče... žao mi ju je gledat kako stalno kliže po tom podu i muči se...
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 8:25:48
|
|
|
|
keyt
|
Jutro, Jana, ne znam baš jer sam ih dobila, a više se ne sjećam od koga Ali, čini mi se da sam ih jednom vidjela u Lidlu. Uguglaj malo "štitnici za koljena za bebe za puzanje" i sigurno ćeš nešto naći. Mi se aspiriramo usisavačem samo kad je El prehlađena, a bila je samo jednom. To šuškanje u nosiću često je zbog stvrdnute sline (govanca ) koje zna biti malo dublje, ili zbog suhoga zraka i zato mi redovito par kapljica fiziološke kako se ne bi stvrdnulo i nosić nam je uvijek prohodan. A kada joj procuri nakon plakanja samo se obrišemo, eventualno malo ukapamo i posjednem je da joj sve iscuri samo od sebe. Eto,nadam se da sam pomogla i da ipak nije neka prehladica u pitanju.
|
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 10:13:20
|
|
|
|
andydea
|
jutro mamice Evo i mene Jučer opet uživali vani... ...baš nam je bilo super...naravno i seka je bila sa nama ..Kozica je dobro Imamo problemček ...Di neće sjediti ,već stajati...pa se dere i moramo ga svi držati..ajme za poluditi..Tenkić sad kužim kaj si pričala Inače sam protiv hodalice,ali mislim da bu išla u funkciju barem da malo odmorim Mislim da bu Di prohodao oko 9mj...sve mi ide na to da bu ko ja...tvrdoglav ko mazga ...inače ja sam prohodala sa 9mj. Jana i ja kapam sa sterimarom po novom ,jer fiziološka nije pomogla ...i dalje mu je zaštopan, ali bolje je...i hropće...skužila sam da kad mu ušpricnem i dam dudu dosta ušmrka i bolje diše ...izađe mu slinica..ali ne i šmrklji... Danas se jako veselim...idemo napokon u shopping ....u west gate...ima da ga opustošim ...Di taman papa i go oko 18h ...možda koju mamicu i bebicu sretnemo ...javite se i vi ak mene vidite uf baš sam danas vesela ...sunce je moj lijek ...nije sex idem vjesiti veš ...pa se javim kasnije e da i ja tražim kapicu za proljeće...ima ih svugdje...Mana ima super, ali Di ima veliku glavicu i ne mogu mu naći br....njemu treba 86vel. ..mamin king kong a kaj se tiče odjeće za van...ja ga ne bundam...body dugi rukav,majca i vesta...obično skinem vestu vani...štrampe i trenirka...to je to
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 10:27:14
|
|
|
|
Sunshine28
|
Jana uzmi u ljekrani od dr. Theissa Mucoplant mast od eukaliptusa, i to joj namazi na prsa pred spavanje na podrucje između bradavica i trebala bi se procistiti, Em je to jako puno pomoglo, mislim da mi je to Ivana savjetovala pa kontam da je i ona imala uspjeha (mast imas u svakoj u ljekrani, 20kn)... mi jucer cijelo poslijepodnepodne bile u shopping centru....trazila sam za nas dvije oblekicu za krstenje (bude 5.5.)....za Em mi je falila bijela vestica, na kraju u Zari nasla bijeli bolero, preslatko...cak sam joj i isprobala u trgovini, bila je hit među tetama prodavačicima - svi su se čudili kak ona to presvlačenje u kolicima tako dobro podnosi i jos se smije - kazem ja, prava cura, zna ona da je u shoppingu neka, to sam si bas htjela, stalno joj pričam kako jedva cekam da svaku subotu zajedno provedemo na kavicima i u kupovini, tak sam si htjela curicu zbog tog mama-kćer odnosa e da, a pončo....dvije mame su nas zaustavile u H&M-u i pitale od kud nam stvarno je praktično, vunen je i ima kapuljacu koja ljepa stoji na glavici...lagano se prebaci preko glave, i nemoram joj nista posebno oblaciti kada idemo van, samo preko kucne oblekice počo, presretna sam, sjajna investicija! vozali smo se i mi prvi put u sportskom dijelu....nije htjela zaspati, ali vidjet cemo danas poslje rucka kod kuce kako ce proci...iskreno se nadam da ce zapasti, ne da mi se svaki dan baviti sa tim sastavljanjem i rastavljanjem kolica! e da, naravno, sebi za krstenje nisam nasla nista, ocito jos uvijek nisam dovoljno smrsavila da stanem u L od Zare nasla tamo prekrasnu mornarsko plavu haljinu na bijele točkice i bijeli strukirani sako, ma super kombinacija, ali točno mi je za jedna broj premalo....bas sam bila tuzna....skines 20kg i bez obzira na to ne mozes kupiti ono sto ti se sviđa
< Poruku je uredio Sunshine28 -- 12.4.2013 10:30:44 >
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 10:45:27
|
|
|
|
keyt
|
Andy, lijepo ti maloga izmori sa stajanjem, ali neka se sam oslanja na nogice, samo ga pridržavaj. Pa ćeš vidjeti kako se umore i sami posjednu , tako ja El radim. Bravo tebi i Sunny za pametno oblačenje bez pretjeranog utopljavanja, tako i mi radimo Hm, El dobila dvije male modrice na koljenima od klečanja i puzanja, je li se to nekoj od vaših beba dogodilo?
|
|
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 10:48:00
|
|
|
|
bella 1
|
dan evo kod nas oblačno i puše pa se premišljam ići van ili ne...mi smo kupili pamučnu kapicu jučer za 30kn jednostavnu u shopping centru Prečko, frendica kupila malom u H&M-u u kompletu s maramom koja ide oko vrata guba izgleda... kasno smo se digli, u 7 je tražio jesti, nahranila ga i opet zaspao do 8, tak da nam se pomaknula i kašica i sad mi tek spava 2. turu... kaj se usisavanja nosa tiče, ja odmah poslije sterimara posaugam, ali to povuče samo ovo iz nosa ne dublje, tako da je bolje samo ispirati fiziološkom ili sterimarom, nama je pomoglo , L ne šmrca više.. sunny za krstitke, sigurna sam da bute zgodne kaj god da obučete tenkić fala na inf za fitness, to mi je i fizijatar preporučio u razgovoru tam kod tebe na Sv.Duhu da ima dobar, ali imaju i na Jarunu veli, da to mi je blizu...bumo razmislili jer smo sad po cijele dane vani pa mi je žao ići u zatvoreno ... mi nećemo moći do Westgatea jer nas nema za vikend idemo napokon s L na viksu na jedan dan, vjerovatno nedelju ali sutra mi nema mm, a mi nismo mobilni tak da smo samo u šetnji po kvartu..
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 11:05:50
|
|
|
|
tenkic
|
Ma i Bo mi krklja, sve se to iz sinusa slijeva u grlo pa pravi probleme. zato se i ne da izvući usisavačem. Isto je i meni, ali ja znam kako to povući u usta i izbaciti. Njoj stvara problem jer ne može sisati kak spada...pih... Ni sama nisam pametna da li da ju takvu uopće vodim van u šetnju kad ta južina puše ko blesava Mi imamo jednu pamučnu kapicu i ne namjeravam kupovati ništa više jer i tak ne voli te kapice nositi, pa bu nosila ovu jednu dok ju ne iznosa :) Imam i one barbareline fensi šmensi trakice, ali njih stalno želi skinuti ili se ljuti jer joj padnu na oči...pih...a sva je slatka s tim trakicama... Andy, Bo već dva tjedna stoji pored one guralice ili pored stolića u dnevnoj sobi i samo baca stvari sa stola na pod i sretna je ko malo prase. Imam feeling ko da si ona misli da stoji za šankom i da je sva cool (srećom, ojačala je na nogama pa sad rjeđe pada) Bella, mi vježbamo na Svetom duhu (tj samo ja, radi se o fitnessu za mame, bebe se samo igraju), a ova zamjenska trenerica je s Jaruna. Tak nas je jučer razgibala da imam muskulfiber...I ja sam premišljala da li nastaviti ili ne sad kad je lijepo vrijeme, ali kontam si, ne bu stalno sunce, osim toga to su dva sata tjedno u kojima ja vježbam za sebe (trbuh, guza) a to sigurno neću izvježbati u šetnji...
< Poruku je uredio tenkic -- 12.4.2013 11:12:51 >
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 11:08:30
|
|
|
|
andydea
|
Bella odite danas ak možete, danas počinje Joj sad sam vani vješala veš...uf...nije za van sa ...jako puše, ali zato će nam za vikend biti preljepo ...sljedeći tjedan najavljuju ljeto,a vikend 27 stupnjeva... Suny taman za tvoje krstitke ...ma mala Em bu preslatka u to ni malo ne sumnjam E da i ne bediraj se Suny...ja samo gledam već 8mj..svoje traperice i tu i tamo ih probam i nema šanse ...bokovi tj.kosti su mi se toliko proširile, da sumnjam da ću ikad više ući u svoj 36 ... a onda si pogledam svog anđela i pomislim ma dobro sad kad počnemo ti i ja trčati...skinuti će mama kile ... Nego curke...ja nikako da uguram onaj treći obrok-kruti...nekad mi uspije,ali to su rijetki petki ...kako vi?
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 11:34:20
|
|
|
|
ines_os
|
jučer predivno danas kiša to je za nepovjerovat,Ivan mi je sada zaspao pa čekam da vidim jel idemo ili ne idemo,sada sunce izašlo ! nego cure sta ćete sa klincima kad počnete raditi ja danas imala u planu otiči do jaslica da vidim kada se to treba pisat jel ima mjesta i kako to ide,neznam ništa! i da mi počeli rješavati papire za kuću,projekt i sve ostalo do kraja ljeta smo u kući zbog dvorišta a onda selimo u stan pa dok ne bude gotova kuća,a mislim narednih 2 godine,takav nam je bar plan! jedino što imamo sreće da ne moramo u podstanare i još rata kredita za kuću,onda nikad nebi napravili kuću!
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 11:42:59
|
|
|
|
andydea
|
Ines kod nas su upisi u 5mj...znači predaš papire...od rodnog lista ...sve do potvrde o radnom odnosu i plaći...prioritet su mame koje su zaposlene... HB ja ostajem ovaj puta doma...možda i svih 3 god. Ines super da imate di biti i ne plačati... bravo za kućicu..brzo će to proći
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 12:01:35
|
|
|
|
tenkic
|
Andy blago tebi- Di je osvojio jackpot zato što je treća beba...prve tri su najvažnije, a on će ih provesti s mamicom Meni se porodiljni prekida za mjesec dana, 12.05....srećom pa sam do 08.07. na godišnjem.... BTW mi danas slavimo 8 mjeseci od danas možemo papati maslac, jogurt, teletinu, ribice...još samo kad bi Bo htjela s apetitom papati išta što nije brokula....moja mala brokulina.... Čestitam i svim ostalima koji danas slave mjesecdane Možda i mi navratimo večeras u WG...vidjet ćemo kako će Bo biti raspoložena
|
|
RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 12.4.2013 12:10:36
|
|
|
|
ines_os
|
čekam da se Ivan probudi pa idem jaslice su nam jedne 5 min.hoda a druge autom 5min. ja sam do 14.8. na porodiljnom tj.17.7. ali ću uzet još cijeli godišnji! baš me strah tih jaslica,u jednom drugom ne u ovaj u koji mi idemo sam čula da je 17 mališana i jedna teta,to je mučenje i djece i tete,neznam kako to funkcionira!
|
-
Dr Abdull u 18:33
na temi Buy Adiplex,Nembutal,Diazepam,Xanax, XTC,Methamphetamine,Valium,Oxynorm,Oxycodone,Oxycontin,Ritalin,
Beba
-
-
Anketa
Bočica.
пеперутка16
Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!