|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rodilište u Puli
25.9.2011 20:29:50   
Marti83
Ima li netko novijih informacija kako je u pulskom rodilištu? mislim na stanje prostorija, opreme, kakvi su doktori,sobe, mogućnost poroda na stolčiću...

_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Rodilište u Puli
25.9.2011 22:58:20   
mala99
Ajoooj ne znam šta da ti kažem, a da te ne uplašim. Uvjeti su tako, tako, rađaone ok, dolje sobe tako, ako dobiješ sobu s wc-om onda ti je bolje, ali su ti ta kupatila dosta loša, štedi se na toploj vodi i tako. Ali mislim da je to i najmanji dio problema.

Na tečaju pripreme za porod češ čuti sve dobro, ali ništa im ne vjeruj!

Za epiduralne nema šanse izmislit će sto laži da ti ne daju!!  user posted image user posted image , mogu te i izvrjeđati ako pitaš , kao šta su i mene. Za stolčić mislim da baš ne vole, pogotovo za prvi porod!

Doktori, površni, nije ih briga za ništa, iako su i stručni ali sve skupa loše funkcionira.  Ovisi u koju smjenu naletiš, najgore ako dođeš po noći. Inače vole muža sprašiti doma, posebno ako dođeš po noći jer onda oni na miru spavaju!user posted image

Ja sam došla oko 12 sati u rađaonu, doktor me pregledao i otišao, muža su sprašili doma. Do jutra dok mi muž nije došao nitko me nije ni pregledao, babica je bila možda dva puta i vikala na mene neka spavam, a ja u trudovima!!user posted image user posted image  Mislim da facu te žene neću nikada zaboraviti!

Najgore od svega šta mi je beba bila u zelenoj plodnoj vodi, a oni to nisu vidjeli do samog poroda, a nisu ni mogli kad nije bilo nikoga cijelu noć!! Sva sreća sve je dobro završilo!!

Ja ti želim da ti bolje prođeš, ako te šta zanima slobodno pitaj....

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 7:26:32   
Marti83
Na tom tečaju je samo teoretski dio ili ima i razgledavanja...? A znam da je naše rodilište jedno specifično mjesto koje se mislim nije mijenjalo od kada je mene mama rodila tamo. Malo sam razgovarala i sa prijateljicom koja je rodila u 3 mj i nije baš bila oduševljena(a mislim tko bude?). Da li muž ima mogućnost biti samnom u predrađaoni ili je to samo ograničeno na one zadnje trenutke, jer mislim da će meni više značiti da je samnom dok to ne počne kako treba. Prvi porod da ne smije biti na stolčiću mi je totalno glupo, porazgovarati ću ja sa mojim ginićem da vidim šta kažeuser posted image . Čak me muž pitao ako bi išla u Rijeku da li bi bilo bolje(a i nije mu loša ideja...)? ma nisam pametna više...

_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 9:58:15   
mala99
Meni je najviše zasmetalo šta su na tom tečaju govorili kako treba uzeti epiduralnu, kako je to dobro i sl., kao da su trudnice nagovarali da uzmu, a stvarnost je nešto sasvim drugo. Još nisam shvatila tu njihovu politikuuser posted image . Na tečaju možeš pogledati rađaonu, ali samo ako je slobodna tj. ako netko ne rađa baš tada. Inače sama rađaona nije tako loše uređena, možda da je još koji wc ne bi bilo loše.

Muža ne daj da ti pošalju doma, jer on ima pravo biti tamo! Oni se vole rješiti muških jer onda postupaju s tobom kako oni hoće, a kad dođe muž onda je sve drugo. Oni ti znaju reći kako nečeš roditi do sutra, kako će to dugo trajati i sl, pa je najbolje da on ode, pa da ćeš ga zvati pred sam poroduser posted image

A za stolčić će ti reći da će te morati rezati, pa da je bolje na stolu. Ja sam se jedva legla na stol, tako da ja ni pod razno ne bi bila mogla na stolčić. Njima je to komliciranije jer se moraju saginjati i tako. 

Inače daju ti i pilates loptu, da skačeš, možeš se šetati, ići na wc.

Ako želiš epiduralnu onda si nađi dobru vezu ili odi u Rijeku, kažu da tamo nije problem je dobiti.

Jedna dobra stvar je da paze da te ne režu bez veze, nego paze pa rade epizotomiju samo kad je potrebno.

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 10:14:26   
lilia
Ni u Ri rodilištu se epiduralna ne dobiva samo tako, ako smtraju da je trebaš, dat će ti je. A ko ne ništa. Bitno je da ne odbiješ ako ti je ponude.
Stručni jesu i to jako, i babice i doktori.
U predrađaonu muž ne smije s tobom jer tamo ima još polugolih trudnica (one njihove spavaćice koje moraš obući više skrivaju nego što pokrivaju) tako da mužu zovu kad uđeš u rađaonu. A ako od tamo izađeš sa bebom prije nego što on stigne onda si prava sretnica.
Trebat će ti u rađaoni i to jako. U Rijeci se prema muževima odnose sa punim poštovanjem. Prisustvo se plaća 369.00 kn možeš mislit koja je to njima zarada i naravno da ih tetoše.
Sretno.
I da, odi u Rijeku, pa nije tako daleko.user posted image

_____________________________

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 12:31:02   
jelena j.
ja sam rodila u 4-tom mj u pulskom rodilistu i mene su pitali dali hocu epiduralnu ali ja nisam htjela inace bi je dobila,a sto se tice radjaone meni je sasvim ok jedino doktor sto je bio kad sam radjala jako drzak

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 13:04:57   
Teabu
moj savjet ti je da odeš u Rijeku. Ovo rodilište u Pulije teška katastrofa. Ja sam isto htjela na stolčiću nakraju nitko nije bio za to. Sve ti izmisle samo da te ne poradjaju na stolčiću. Epiduralnu ti isto ne daju. Ja sam u trudovima bila van sebe, jer su mi trudovi krenula a nisam se otvarala, i molilaa sam ih za epiduralnu jer mi je to sve predugo trajalo. Ali su mi rekli da nemogu dobiti epiduralnu jer imam prejake trudove. Babica mi je bila neka odvratna stara žena bez zubiju koja samo viče okolo na žene. A što se tiče soba user posted image user posted image ...wtf?!?!?spremi si puno domestos vlažnih maramica...meni se sprljala posteljina i spavaćica od krvi, 2 dana sam ih molila da mi presvuku krevet,i otišla sam doma i nisam dočekala da ga presvuku. Nitko ti neće pokazat kako se doji, presvlači... Hrana je katastrofa..ja nista nisam jela...kada sam rodila sam bila jako gladna i tako sam htjela jesti, a oni mi donesu maneštru od mahuna i kukuruzauser posted image a to se kao nesmije jesti dok dojiš... stvarno nista lijepo nemam za reći za pulsko rodilište osim toga da je pedijatar koji je tamo jaaaaako zgodan:-D:-)
e da,još nešto...ja sam htjela donirat krv iz pupkovine u Anu Rukavinu..sve sam pripremila, papire..pa jedno 10 puta sam im ponovila za to, i kada sam rodila sam im rekla da ne zaborave za to, a one me blijedo pogledaju i kazu da neznaju nista za to:-(user posted image

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 13:24:44   
Marti83
hm, Rijeka za sada daleko bolje kotira kod mene nego Pula...kolegica s posla mi svaki čas mora roditi tako da ću detaljno još s njom proći sve argumente za i protiv...Jest da si tamo samo 3-4 dana i da se može izdržati za ono malo čudo sve, tako da imam još da si razmislim...do proljeća...user posted image

_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 13:33:22   
ZVRK
cure u ri rodilištu briga oko presvlačenja,mjenjanja pelena i kupanja bebe je od sestara,a u puli radi sve mama.
tako mi rekla sestrična
i u ri ne treba ništa za bebu nositi a u puli treba SVE

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 14:18:41   
lilia
Što se tiče znanja i ljubaznosti Ri je sigurno broj 5, stolčić i kada, nema problema, još su i sretni kad netko hoće rodit alternativnim načinom.

Matične satnice sam ja darivala, samo sam predala popunjene formulare i pred porod je babica napomenula da doktoru da sam darivatelj matičnih stanica. Samo matične ne možeš darivati ako rađaš na stolčiću ili u kadi, moraš roditi na stolu.

Odjel babinjača je druga priča od odjela za rađaone.
Hrana ni u Rijeci nije bajna, davaju i mahune i svašta što kao dojilje ne bi smjele. Sestre se oko dojenja jako trude ali nemaju baš vremena i znaju biti malo nervozne ali ti moraš tražiti šta ti treba.

Ima i krasnih i groznih sestara svagdje.

_____________________________

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 14:30:01   
mala99
IZVORNA PORUKA: Teabu

moj savjet ti je da odeš u Rijeku. Ovo rodilište u Pulije teška katastrofa. Ja sam isto htjela na stolčiću nakraju nitko nije bio za to. Sve ti izmisle samo da te ne poradjaju na stolčiću. Epiduralnu ti isto ne daju. Ja sam u trudovima bila van sebe, jer su mi trudovi krenula a nisam se otvarala, i molilaa sam ih za epiduralnu jer mi je to sve predugo trajalo. Ali su mi rekli da nemogu dobiti epiduralnu jer imam prejake trudove. Babica mi je bila neka odvratna stara žena bez zubiju koja samo viče okolo na žene. A što se tiče soba user posted image user posted image ...wtf?!?!?spremi si puno domestos vlažnih maramica...meni se sprljala posteljina i spavaćica od krvi, 2 dana sam ih molila da mi presvuku krevet,i otišla sam doma i nisam dočekala da ga presvuku. Nitko ti neće pokazat kako se doji, presvlači... Hrana je katastrofa..ja nista nisam jela...kada sam rodila sam bila jako gladna i tako sam htjela jesti, a oni mi donesu maneštru od mahuna i kukuruzauser posted image a to se kao nesmije jesti dok dojiš... stvarno nista lijepo nemam za reći za pulsko rodilište osim toga da je pedijatar koji je tamo jaaaaako zgodan:-D:-)
e da,još nešto...ja sam htjela donirat krv iz pupkovine u Anu Rukavinu..sve sam pripremila, papire..pa jedno 10 puta sam im ponovila za to, i kada sam rodila sam im rekla da ne zaborave za to, a one me blijedo pogledaju i kazu da neznaju nista za to:-(user posted image




Sve si u pravu, tamo niko ništa ne zna!!user posted image user posted image user posted image Ja u 41 tjednu sa zelenom plodnom vodom, dijete pred infekciju, a doktor na pitanje glavnog doktora u kojem je tjednu kaže: Pa, otprilike negdje 37 tjuser posted image user posted image .


Daju hranu koja uopće nije za dojilje, istina.

Odjel babinjača je isti katastofa! ja sam imala vezu, pa mi je bilo ok, ali vidjela sam svašta. Žalosno, jako žalosno.

Ne sviđa mi se i taj odnos prema ženama, ponižavajući..

Ja sam nakon poroda rekla nikad više u Pulsko rodilište, sada su mi se već malo slegli dojmovi, ali nemam dobro mišljenje o njemu.
I

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 14:44:08   
jelena j.
ja kad sam rodila u 4 mj nista nisam morala raditi a ni za bebu nista ne uzimaju vise sad imaju sve,cak daju mami uloske i gacice jednokratn,od mene su samo jednu pelenu uzeli i to sam ja odnijela kad smo isli kuci a inace oni imaju svoje pa ne uzimaju od nas

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 14:49:16   
jelena j.
zaboravila samnapisati sto se tice babica da samse isto razocarala ja sam ih morala zvati kad  mije beba krenula van da ne bi ispala 

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 16:32:14   
lema
Ja sam 5 puta rodila i ako imaš mogućnosti idi u Rijeku.. Jedino sad zadnji porod u 12 mj sam bila oduševljena od babice do doktora a bio mi je dr,Belci ali on više nije u rađaonama nego samo na pregledima , evo nemam rijeći i samnom kakvi su bili i sa mm i kad sam rodila jer mi je ostao komad postiljice ma sve oduševljena jedino te sestre na katu dole kad dođeš u sobu suuser posted image ali hvala bogu pa znam sve pa oih nisam ni trebalauser posted image

_____________________________

Elena 22.2.2001==3220 52cm
Manuela 27.10.2002 = 3740 53cm
Anthony 25.06.2005 =4990kg 55cm
Lucas 19.03.2007 =4700kg 54cm
14.12. 2010 moje najmanje zlato Marcus =4200kg 54cm


6.6.2013 nam stiže mala princeza:)
ponosna mama .....



(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 16:40:26   
Marti83
Hvala vam svima na iscrpnim informacijamauser posted image user posted image



_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu lema)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 16:45:04   
mala99
IZVORNA PORUKA: jelena j.

zaboravila samnapisati sto se tice babica da samse isto razocarala ja sam ih morala zvati kad  mije beba krenula van da ne bi ispala 



Meni je babica taman otišla po pilates loptu da skačem, a beba taman krenula van. Dobro da ih je muž brzo zvao!

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 16:46:07   
Marti83
E da za doktore sam čula sa je Belci i Prenc strava, Ambrozić koma,a za ove druge npr.Zoričić(bio mi je jedno vrijeme ginekolog) i neka Gattoni da nisu ništa posebno.
A babice ko babice pretpotavljam da su rošpije ali ja ću se truditi da ih što manje zovem...user posted image


_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Rodilište u Puli
26.9.2011 22:52:27   
mala99
Ambrozić je grub i grozan, on me primio kad sam došla, Grdinić nije ga briga za ništa, po meni jako loš, Gatoni kako joj je dan (može biti super, a isto i odvratna), Kuharić ono šta sam ja vidjela je nervozan (za stručnost ne znam), Belci je jako dobar doktor i mladi doktor Bilankov i Bečić. Ima i neka mlada doktorica Petković za nju srednja ocjena.Ovo je iz mog iskustva jer sam dosta tamo boravila.

Za Perkova ne znam ali ga hvale.

Najgora ocjena ide Grdiniću za površnost, nestručnost, flegmatičnost, sve u svemu užašuser posted image

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Rodilište u Puli
27.9.2011 21:36:52   
Teabu
IZVORNA PORUKA: jelena j.

ja kad sam rodila u 4 mj nista nisam morala raditi a ni za bebu nista ne uzimaju vise sad imaju sve,cak daju mami uloske i gacice jednokratn,od mene su samo jednu pelenu uzeli i to sam ja odnijela kad smo isli kuci a inace oni imaju svoje pa ne uzimaju od nas




Ja sam rodila 25.7.ove godine..i ako nemaš svoje za bebu ti bebu u 24 sata presvlače 2 puta..a to je malo.ako želiš da pred tobom presvuku bebu te traže tvoje.ali ne žele ti uzet bebu..ja sam ih pitala da li mi mogu pripazit na malog da odem pod tuš prije vizite i nisu htjele.rekle su mi da neka plače, da tako jača pluća..a ma!user posted image


_____________________________

25.7.2011---->JAN<----mamimo zlato najveće

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Rodilište u Puli
28.9.2011 11:30:12   
jelena j.
ma kod njih je sve normalno,stalno nesto novo izmisljaju

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Rodilište u Puli
4.10.2011 13:36:14   
ZVRK
užassssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
sestrična mi bila na uz prije par dana i tamo joj svašta rekli,da je beba ''glavonja''da je upitno da li će je roditi i slične stvari.
iši su privatno na 4d uz i tamo sve ok
u čet je dobila termin u ri rodilištu i tamo planira da ide roditi u dogovoru sa svojim dokom.



user posted image user posted image user posted image user posted image
napominjem da je prošle godine u 12mj izgubila bebu u skoro 4mj...... a ovi njoj sada ovako.......

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Rodilište u Puli
12.10.2011 16:24:41   
Marti83
Ako se i odlučim ići tamo kakva je procedura sa papirima i pregledima pred kraj termina? Trebam se nekome javiti u Ri? 

_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Rodilište u Puli
12.10.2011 16:32:13   
lilia
658-214 ti je broj telefona od ri rodilišta. Najbolje nazovi i pitaj kakava je procedura ako želiš tamo roditi.
Sjećam se da su se na tečaju za trudnice hvalili kako im masovno dolaze žene iz Karlovca i Zagreba roditi (najviše zbog kade). Znači da se može roditi kod njih bez problema.

_____________________________

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Rodilište u Puli
9.11.2011 14:51:18   
pupi pu
...za par mjeseci i mene čeka porod u PU rodilištu pa me zanima da li ima novijih iskustava? čini mi se su i dalje nj "dobrota i susretljivost" rangirane po katovima, ali možda nas neko oraspoloži i kojom lijepom pričom i iskustvom nakon poroda!? p.s.što se tiče tečajeva za trudnice - da li bi preporučile kod patronažnih ili u bolnici? hvalauser posted image

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Rodilište u Puli
9.11.2011 22:24:35   
mala99
U bolnici moraš proći ako želiš da ti muž bude na porodu.

(Odgovor članu pupi pu)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!