|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proljetne bebe termin 2015
24.10.2014 12:14:57   
nina1210
Curke evo i mene, i ja sam do nedavno bila na odbrojavanju za listopad, sad sam otprilike 4tjedna+3dana.. Prvi pregled cu imati u cetvrtak 30.10. Tad cu biti 5tjedana user posted image .. Od simptoma kroz jutro i nemam neke al zato me nakon rucka uhvate i cice bolit i neka mucnina a osjecam i blago neke grceve.. To se maternica rasteze? I da navecer me sise bole da nemogu spavat koliko su napete

(Odgovor članu aannee)
Neposredna veza do poruke: 176
24.10.2014 12:23:59   
nina1210
I da ja sam dan prije menge napravila clearblue digitalni koji mi je pokazao + i tjedne od zaceca znaci 2-3 tjedna a na papiru je bilo kao 2-3 tjedna znace 4-5tjedana.. Po mom racunanju sam ja od dana zadnje menge 4+3, uglavnom taj dan napravim jos dva testa i oba pozitivna, i sutra na dan ocekivane na prvi jutarnji jos jedan test i opet plusic i opet dan nakon jos jedan plus 😊

(Odgovor članu nina1210)
Neposredna veza do poruke: 177
24.10.2014 19:26:14   
Marlameri
Tina 94 hvala ti na odgovoru. Ma ja sam ti inače na vi s tabletama i ni ne znam koje su za šta, a sad sam pogotovo oprezna. Ali nadam se da mi više neće trebat. Nina 1210 čestitam!!!user posted image A da, to što te boli je maternica vjerojatno. Jer se ona rasteže da napravi mjesta za malo zrno koje raste u nama. Meni je to bila na kraju normalna bol u prve dvije trudnoće- gotovo tijekom cijele trudnoće, tako da se ne brineš.

(Odgovor članu nina1210)
Neposredna veza do poruke: 178
24.10.2014 20:14:38   
nina1210
Marlameri hvala ti na odgovoru, znaci to je sasvim normalno? Ovo mi je prva trudnoca pa neznam sto ocekivati al lakse je ovako kad pitam

(Odgovor članu Marlameri)
Neposredna veza do poruke: 179
27.10.2014 19:53:44   
Marlameri
Evo mene opet, nakon dugog čekanja ove trudnoće veselila sam se svim simptomima, a sad kad ih sve imam ne mogu reći baš da uživam. Cjelodnevna mučnina- nosim se s njom nekako, napuhnutost, podrigivanje i ispušni plinovi- teže ih podnose moji ukućani, bolne grudi, pospanost, prištići, suho lice, piškenje svaki čas, ali najgora od svega mi je glavobolja. Inače nemam problema s njom, a sad me ubija. I ne znam kako si pomoći? Masiram glavu, vrat, legnem, ali ništa ne pomaže. Tablete neću piti ali ne znam šta drugo? Imate vi ostale curke iskustva s glavoboljom u trudnoći i kako si pomoći? Spavat ne mogu stalno. Po noći odspavam 8 sati i tu i tamo malo zadrijemam po danu ali ne volim previše spavati. Probala sam i tišinu i opuštanje i sve neke prirodne metode,ali ne prolazi. user posted image

(Odgovor članu nina1210)
Neposredna veza do poruke: 180
28.10.2014 11:42:14   
Tina3005
Evo i mene, nakon dugog pokusavanja napokon i ja cekam bebicu. Moj termin je 30.05. Momentaalno sam u fazi groznih mucnina i povracanja i jedva cekam da to prode user posted image

(Odgovor članu tealitas)
Neposredna veza do poruke: 181
30.10.2014 9:08:01   
nutella2009
Jutro drage moje .......
Evo da prijavim da čekamo još jednog dječaka , pregled je prošao super u 18 tjednu smo i za sada 1,5 kg sam dobila od početka , uživam i super se osjećam i želim i vama da prestanu mučnine i da osjetite čari i onu lijepšu stranu drugogo stanja.
Ljubim vas sve..user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Tina3005)
Neposredna veza do poruke: 182
30.10.2014 10:49:18   
Jošua 1:9
Djevojke, svima lijepi pozdrav!
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo.. do sada ne bas ugodno :)

Danas smo napunili 11 tjedana i izgleda kao da ću napokon uživati u trudnoći! Mučnine su počele već treći dan nakon izostanka menstruacije. Od jutra pa do večeri + cijelu noć... Olakšanje bi došlo tek nakon povraćanja (koje nije bilo tak često), ali bi trajalo vrlo, vrlo kratko. Uglavnom bih se mučila cijeli dan i tek navečer bi se želudac odlučio malo isprazniti. Jednom riječju UŽAS!

Nakon mjesec dana već sam zaboravila kako je to smijati se, ali stvarno sam zahvalna na mužu koji me fino "istrpio" i uskakao kad god je stigao. Hvala Bogu i na otvorenom "bolovanju" jer na poslu mi je bilo neizdrživo. Prije par godina imala sam spontani pobačaj u 9 tjednu tako da mi je gin bez promišljanja ponudila odmaranje.

Ono što je meni pomoglo i što još prakticiram - jabuka čim se probudim i nakon toga česti manji obroci, barem svaka 2, 3 sata. Čim mi se želudac isprazni, mučnine navaljuju i kad jednom počnu više ne staju.. Pomažu i mineralna voda i ostala gazirana pića na što baš i nisam ponosna jer znamo kolko su "zdrava" - ali pomažu! :D
Do prije par dana stvarno mi je izgledalo kao da je trudnoća najgore moguće stanje, ali slika se polako mijenja.

Nadam se da će vam mučnine brzo prestati (ili se barem smanjiti), a do onda samo hrabro! Ne traju zauvijek iako se ponekad tako čini user posted image

Ivana

(Odgovor članu nutella2009)
Neposredna veza do poruke: 183
31.10.2014 7:10:29   
mar123
Kako ste mi trudnice?ja sam dobro,doduse malo me povremeno steze po trbuhu,ali mislim da je to od rastezanja maternice iako mi to nije bilo u prvoj trudnoci.zato jedva cekam pregled koji je u utorak .dali vi imate tih laganih probadanja povremeno?

(Odgovor članu Jošua 1:9)
Neposredna veza do poruke: 184
31.10.2014 7:20:24   
Marlameri
Tina 3005 super čestitam!!!user posted image Eto ti ja smo blizu po terminima pa ćemo zajedno odbrojavati. A evo drage moje da s vama podijelim još jedno iskustvo. Rekla sam vam kako imam užasne glavobolje i iz dana u dan postajale su sve gore, a zajedno s mučninama nisam uopće mogla funkcionirat. I onda sam pročitala na uputstvu za duphaston da se treba prestati piti u slučaju jakih glavobolja jer može dovesti čak do moždanog udara????!!!! Odlučila sam prestati piti bar neko vrijeme da vidim razliku i to je bilo u srijedu navečer i jučer me uopće nije bolila glava i mučnina mi je bila puuuuunoooo slabija. Zvala sam doktora da ga pitam za to, ali nisam ga uspjela dobiti i postavila sam pitanje na jednoj stranici doktorima na ginekologiji pa ću vidjeti što će mi tamo napisati, ali kod mene je očito da mi tablete smetaju. Jer sad normalno funkcioniram. Uz glavobolju i mučninu nisam doslovno mogla ništa, a nisam htjela piti nikakve tablete za bolove- i dobro da nisam. Vidjet ću šta će biti dalje- iako je doktor rekao da ih pijem do 12. tjedna, a to je još tjedan i pol pa mislim da neće biti ništa strašno ako prestanem.

(Odgovor članu Jošua 1:9)
Neposredna veza do poruke: 185
31.10.2014 7:27:22   
Marlameri
mar123 ja sam imala u prošloj trudnoći lažne trudove i to negdje od 6 mjeseca trudnoće. Maternica mi se stezala i stalno sam imala neke bolove i to najviše kad bih bila duže na nogama ili sjedila. Ali bila sam i otvorena pa sam morala mirovati- iako nisam baš strogo mirovala. Uglavnom meni su tada bolovi bili svakodnevni i nekako sam se navikla na njih.

Neposredna veza do poruke: 186
3.11.2014 10:31:04   
lolka
Halo halo, gdje ste? ;-)

Prije svega čestitke novim trudnicama ....

Kod mene mučnine poolaakoo prestaju, jedan dan mi je bolje pa budem sva sretna da je tome kraj pa onda drugi dan opet koma i ne mogu ništa, ali to valjda tako ide. Prošli tjedan imala i užasne glavobolje ali su srećemo nakon par dana prestale.
Od svega toga se osjećam prilično umorno i kao da mi kronično fali snage.

Da li vi pijete kakve vitamine, minerale?
Vježbate li šta?

Šta ima kod Vas?

Vidim da neke već znaju i spol djeteta uhhh baš se veselim da mučnine prođu i počnem bar malo uživat u trudnoći i iščekivanju ;-)

Toliko od mene za sad
Pozdrav svim user posted image

Neposredna veza do poruke: 187
3.11.2014 19:01:38   
monjikica
Pozdrav svima evo ja se sa odbrojavanja selim k vama :)
Trudna sam, po mom gin.7+5, zadnja mjesecnica bila je 8.9.
Takoder, tad je bio i moj spontani u 5 tjednu. :(
I eto Bog nam dao da ostanem odmah trudna,hvala Mu :)
Muce me jake mucnine , primam infuziju.. Termin je 15.6. Eto, to je sve ukratko.
Sve vas puno pozdravljam :*

< Poruku je uredio monjikica -- 3.11.2014 19:04:56 >

(Odgovor članu lolka)
Neposredna veza do poruke: 188
3.11.2014 19:41:22   
tealitas
Joj curke moje nikako da vam se javim, evo danas bila na pregledu ,sve je super osim sto sam pokupila neku mokracnu bakteriju ali kaze dr.da svaka treca trudnica ima to. Prosli tjedan sam bila bolesna i imala blagu temperaturu ali eto proslo je hvala bogu. Nutella meni je moja dr.rekla da cekam curicu ali da cemo to jos potvrdit :)
Monjkica cestitam ti od srca i vidis da ti je sudeno da si tu s nama. :) pussa svima, ja jos radim pa nemam bas slobodnog vremena pa me ni nema tu bas puno ali eto necu valjda jos dugo.... curke jel vi jos radite???

(Odgovor članu monjikica)
Neposredna veza do poruke: 189
4.11.2014 19:21:00   
Marlameri
lolka ja pijem prenatal i folacin od samog početka. A vježbat planiram iako ne smijem previše jer sam u prošle dvije trudnoće bila otvorena dosta rano. Planiram barem neke vježbe istezanja, nešto lagano.
Monjikica dobro došla i čestitam!!!!!!user posted image
tealitas mislim da ne moraš brinuti za bakterije jer i ja znam nekoliko trudnica koje su ih imale i nijedna nije imala većih problema zbog njih. Prijateljica je čak pila sumamed da ih se riješi. Ja sam kao na bolovanju, ali idem na posao jer moram odraditi neke stvari. Ali odem povremeno i na par sati pa mi je to super jer ujutro na miru ustanem i nešto pojedem- jer mi je inače muka. Iako se planiram vratiti na posao nakon 12. tjedna. Htjela sam i prije, ali doktor je rekao da bih trebala još mirovati do 12 tjedna.

(Odgovor članu tealitas)
Neposredna veza do poruke: 190
5.11.2014 12:42:53   
nina1210
Curke evo i mene, tealitas, monjkica cestitam!!
Moj termin je 1.7.2015. Ljetnja beba 😊 prvi uzv je pokazao da je sve u redu,
Nakon njega sam sinoc dobila krvarenje, bila na hitnoj u st,
Sve je u redu, vidi se gest vrecica zumanjcana vrecica i embrij 2mm. Pijem duphaston 3x1 vec skoro tjedan dana, folacin sam prije trudnoce pocela piti.. Jutros sam zvala gin kaze da je dobro da je sve u redu i da bi za 8 dana na kontroli trebali vidit srce 😊

Neposredna veza do poruke: 191
5.11.2014 13:15:42   
tealitas
user posted image

user posted image tina94 -26.03. user posted image
user posted image nutella2009 - 27.03. user posted image user posted image
user posted image hehehe - 11.04. user posted image user posted image
user posted image mar123 - 13.04user posted image
user posted image apri10-14.04.user posted image
user posted image ema55 -16.04. user posted image
user posted image tealitas - 25.04. user posted image user posted image
user posted image Hellskitchen - 28.04.user posted image
user posted image ubrzomamica -30.04. user posted image
user posted image cvitić - 30.04. user posted image
user posted image curka 1 -04.05.user posted image
user posted image aannee -05.05.user posted image
user posted image maria -06.05.user posted image
user posted image lolka - 13.05.user posted image
user posted image marlameri -27.05.user posted image
user posted image tina3005 - 30.05. user posted image
user posted image monjkica -15.06. user posted image
user posted image sremica3 -25.06. user posted image
user posted image nina1210 - 01.07. user posted image

(Odgovor članu aannee)
Neposredna veza do poruke: 192
5.11.2014 13:18:04   
tealitas
Evo curke naše prekrasne liste, ako sam koga zaboravila javite. sa strane liste sam stavila plave ili roza crtice da vidimo ko šta očekuje, iako za mene nije sigurno još 100 posto ali eto tako doktorka vidila user posted image

(Odgovor članu tealitas)
Neposredna veza do poruke: 193
6.11.2014 14:57:36   
lolka
Uuuu lista nam je sve ljepša i ljepša.. Bit će bebica user posted image

Ja sam ovaj tjedan bila na kombiniranom testu probira i nalazi došli dobri tako da sam danas happy ;-)
Inače mi je svakim danom sve bolje pa je možda i to razlog boljem raspoloženju...

Mi za bebicu još doslovno niš nismo kupili a ni ne šparamo baš jer imamo sad nekih od ranije predviđenih troškova..
Znam da je još jako rano ali možda bi mogla kad počinju sniženja bar bacit oko na sve šta mi treba da vidim koliko se šta isplati kupit poslije odjednom će bit baš trošak sve kupit..
Koja je Vaša taktika kupujete pomalo ili šparate pa ćete u kupnju zadnje dana?

Ja ni sama nisam pametna, inače se volim za sve pripremit i pomalo kupovat pa mi to financijski dođe lakše. Sad kao svi kažu ne kupuj niš do zadnjeg dana pa ne znam šta bi...

(Odgovor članu tealitas)
Neposredna veza do poruke: 194
7.11.2014 7:38:21   
Marlameri
Lolka ja sam sad 11+3 i doktor mi uopće nije spominjao te testove. Sljedeći tjedan idem vadit krv-one osnovne pretrage krvne slike, a tjedan poslije na uzv, ali ništa mi drugo nije rekao, a imam 37 godina pa sam očekivala da će me slati na svakojake pretrage. Jel je tebe doktor slao napraviti kombinirani test probira? Uopće ne znam kako to ide, a i sve prijateljice koje su trudne oko mene su u 20-tim godinama.

(Odgovor članu lolka)
Neposredna veza do poruke: 195
7.11.2014 8:18:49   
lolka
Marlameri
Meni je G preporucila da idem ali kao nek sama odlucim.
Ona to preporucuje jer se test radi ranije od ostalih a pouzdanost mu je velika 90-95 %
Moja G sama izmjeri nuhalni nabor a krv se ide vadit u privatne klinike npr sunce i kosta mislim 360 kn
Ona kaze da su moji rezultati odlicni i vjerujem da me nece slat na druge slicne testove . Ja sam odlucila ic jer mogu to platit a i samo ti krv vade pa nije nesto opasno
Od 11 do 13+6 se test rafi, barem mislim, pa ako zelis ic se malo raspitaj
Moje frendice sve imaju 30+ su bile na tome tj njihovi G su to preporucili...

Neposredna veza do poruke: 196
7.11.2014 19:03:03   
Marlameri
Hvala ti lolka na brzom odgovoru. Meni doktor ništa nije spominjao, a sljedeći tjedan idem na uzv pa ću ga baš pitati jer sam sljedeći tjedan 12 tjedana trudna.

(Odgovor članu lolka)
Neposredna veza do poruke: 197
7.11.2014 21:30:20   
mar123
Evo ja sam bila kod doktora,za sad je sve super,nadan se da ce tako i ostati.user posted image user posted image i dobit cemo malog bracu!user posted image

Neposredna veza do poruke: 198
10.11.2014 10:09:20   
aannee
jutro cure! kako ste danas? čestitam svima na curicama i dečkima!! <3

meni je danas 15 tjedan trudnoće i mučnine i povračanje još uvik nisu stali. svaki dan se nadam da je gotovo, ali još neeee. čini mi se da je u prvoj trudnoći kraće trajalo.

ja sam pila samo folacin, do 13. tjedna, a kako i on zna uzrokovati mučnine, prestala sam. doduše, pila sam ga tri miseca ranije i sada skoro tri miseca pa je napravio svoje šta je trebalo. od ostalih vitamina ne pijem ništa jer se bojim da mi se ne otvori apetit ko u prethodnoj trudnoći, ali se trudim što više voća jesti, koliko mi trenutno mučnine dopuštaju. ovih dana moram na pregled pa ću viditi i sa doktoricom da li da počnem uzimati nešto od toga...

pusa svim mamicama!!! user posted image

(Odgovor članu mar123)
Neposredna veza do poruke: 199
10.11.2014 16:04:23   
nina1210
Cure, moze pitanje? Znaci po mom i gin.racunanju danas sam 6+6. Danas sve oke, do 12h, a onda neko probadanje, bol, vecinom u zdjelici maternice, ugl donji dio trbuha, neopisivo, nezz sto je ono bilo, poslije toga nista? Smirilo se... Nezz sto je ono bilo? Se vama to dogada/dogadalo? Ja sam zbunjena. Skroz

(Odgovor članu nina1210)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

koliko???
elle1

koliko bi vam novaca bilo dovoljno za zivot da imate stan,nemate kredita,dvoje djece vi i muz?

4000-5000 (22%)

5000-6000 (14%)

6000-7000 (15%)

7000-8000 (22%)

vise (27%)

Broj svih glasova: 250

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!