|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jeste li znali da spol djeteta možete saznati po pokretima ploda?

Uredništvo Ringeraje, 9.8.2021
Unatoč tome što ste možda na pregledu izrazili želju da ne želite saznati spol djeteta, znatiželja je i dalje velika. Jeste li čuli za metodu predviđanja spola praćenjem pokreta ploda?

image
Obično trudnica prve pokrete osjeti oko 20. tjedna trudnoće, no to se može dogoditi mnogo ranije.
/11


Zapravo, postoji više načina za utvrđivanje spola nerođene bebe, a bez pomoći provjerenih metoda, poput ultrazvuka. Neke metode potječu iz doba naših prabaka, druge zapravo I imaju neku logiku u predviđanju. Naravno, najpouzdanije je da vam spol otkrije vaš ginekolog, ali ako to ne želite, no svejedno ste znatiželjni, možete isprobati metodu predviđanja spola uz pomoć djetetovih pokreta u trbuhu. Kako je uopće moguće predvidjeti spol jednostavnim praćenjem djetetovih kretnji? U nastavku ćete saznati. 

 

Ako osjetite prve pokrete rano u trudnoći ...

 

Obično trudnica prve pokrete osjeti oko 20. tjedna trudnoće, no to se može dogoditi mnogo ranije. Neke žene kažu da su prve pokrete osjetile već u 16. tjednu trudnoće. Ako vaše dijete požuri s udarcima, onda je vrlo vjerojatno dječak.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sanjaju li bebe u trbuhu?

 

Puno akcije u trbuhu

Ako je vaša beba u maternici cijelo vrijeme aktivna, vjerojatno je djevojčica. Smatra se da su ženski embriji jači od muških, što je i znanstveno dokazano. Dva identična XX kromosoma koji definiraju ženski spol stabilniji su od muškog, koji su različiti, XY kromosomi. Stoga se djevojčice u trbuhu kreću intenzivnije od beba suprotnog spola. Obično ćete osjetiti negdje oko tri pokreta u razdoblju od trideset minuta, ali ako je tih pokreta mnogo više, vrlo je vjerojatno da očekujete djevojčicu.

 

Curice plešu, dječaci udaraju

Pokreti I udarci u trbuhu nikada nisu isti. Vjerojatno ćete jako intenzivno osjetiti dječakove udarce, poput djeteta koje trenira za nogometnu utakmicu. S druge strane, djevojke u trbuhu radije „plešu“, ne udaraju toliko, već se više kreću. Međutim, to može biti pomalo zavaravajuće jer na kretnje u trbuhu utječu i položaj bebe i položaj posteljice.

 

Način određivanja spola pokretima još nije znanstveno potvrđen, no bilo bi zanimljivo istraživačima istražiti točnost takvog predviđanja spola. Možda gore navedeno na kraju neće držati, ali ipak se možete malo zabaviti. U svakom slučaju, saznati ćete uskoro. ;)

 

Izvor: www.momjunction.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto se bebe mrdaju dok su u trbuhu
Novo istraživanje pokazalo je da pokreti bebe imaju i drugu "svrhu", osim da mami ne daju spavati.
4
5 ideja kako objaviti trudnoću u blagdansk...
Nedavno si saznala da si trudna? Zasigurno ti se nekoliko misli roji po glavi: Kada trebam objaviti trudnoću? Kako ću ob...
4
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
4
Višeplodna trudnoća i njezini rizici
U višeplodnim trudnoćama u oko trećini slučajeva oplodi se samo jedno jajašce koje se u sljedećih nekoliko dana podijeli...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!