|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Smiju li trudnice farbati kosu?

Uredništvo Ringeraje, 7.7.2020
Odavno postoji nepisano pravilo da bi trudnice trebale izbjegavati farbati kosu, kako kemikalije ne bi nanijele bebi štetu. Da li u tome ima istine?

image
Ne postoji dovoljno dokaza da bi farba za kosu mogla na bilo koji način naškoditi bebi u maminom trbuhu.
/11


Ono što trudnice brine je da će kemikalije koje se nalaze u farbi, poput amonijaka ili peroksida, naškoditi djetetu. Međutim, doktori kažu da količine tih kemikalija koje se nalaze u farbama apsolutno NE MOGU naškoditi bebi.

Doktori smatraju da farba za kosu također nije dovoljno dugo u kontaktu s kožom da bi sastojci bili apsorbirani u krvotok.

 

Dermatolog dr Jennifer MacGregor ipak ističe da "ako imate neku posjekotinu ili ranu na koži glave, tada će se ipak apsorbirati malo više kemikalija". Ali, čak i da niste trudni, jasno je da nije preporučljivo da se farbate ako imate ranu ili posjekotinu na glavi. U ostalim slučajevima, nema razloga za brigu.

Neki tvrde da trudnice ne bi trebale farbati kosu u prvom tromjesečju.

 

PROČITAJTE JOŠ: 5 zdravih grickalica za trudnice

 

Profesori ginekologije sa Sveučilišta Columbia mišljenja su da to stajalište proizlazi iz činjenice da se u prva tri mjeseca formiraju organi fetusa.

"Ako želite biti ultrakonzervativni, možete sačekati da prođe prvo tromjesečje, ali sa stručnog gledišta, nema potrebe da to radite", kažu.

Glavni problem s kojim se možete suočiti prilikom farbanja kose, bilo da ste trudnica ili ne, je potencijalna alergijska reakcija od proizvoda koji dolazi u kontakt s kožom.

Sudeći prema istraživanjima koji su provedeni na Sveučilištu, ne postoji dovoljno dokaza da bi farba za kosu mogla na bilo koji način naškoditi bebi u maminom trbuhu.

Ako ste ipak zabrinuti da bi farba mogla naškoditi vašoj bebi, možete potražiti farbe za kosu na biljnoj bazi.

 

Izvor: mondo

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Riješite se žgaravice u trudnoći
Postoji nekoliko načina da se ublaži i spriječi žgaravica.
6
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
5
Trudna & lijepa!
U ovom broju donosimo brojne savjete o tome kako ćete osnažiti svoju trudnoći i biti lijepa, zdrava i sretna trudnica.
4
Sve što trebate znati o dm babybonus programu
dm babybonus program za bebe pruža podršku roditeljima koji imaju djecu do dvije godine starosti, u obliku korisnih savj...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!