|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Prenatalni testovi – saznaj više o zdravlju svoje nerođene bebe

NIFTY test, 25.7.2018
Kromosomski poremećaji već dugo nisu tabu tema, već upravo suprotno. Ako se želimo što bolje nositi s njima, moramo ih što bolje i poznavati.

image
/11


Draga trudnice, draga buduća mamice!

 

Znaš li kako beba izgleda već u 10. tjednu trudnoće?

Jesi li znala da plod već u 3. tjednu trudnoće ima određen spol, boju očiju i kose, a u 10. tjednu moguće je pomoću najnaprednijih laboratorijskih analiza ustanoviti postoji li rizik da će se beba roditi s nekim kromosomskim poremećajem?

Premda je takav veliki napredak medicine i znanosti zapravo veliki korak ka boljoj kvaliteti života čovječanstva, mnogi budući roditelji i dalje su uznemireni tom činjenicom. Kromosomski poremećaji već dugo nisu tabu tema, već upravo suprotno. Ako se želimo što bolje nositi s njima, moramo ih što bolje i poznavati.

 

Ključne razlike između prenatalnih testova

Prenatalni testovi prvenstveno se razlikuju po načinu testiranja i analiziranja rezultata. Najpoznatija invazivna metoda je amniocenteza kod koje se pod kontrolom ultrazvuka iglom prodire u maternicu kroz trbuh trudnice kako bi se prikupio uzorak plodne vode za analizu, a izvodi se između 15. i 20. tjedna trudnoće. Rezultati se čekaju i do 4 tjedna, a nakon amniocenteze postoji rizik od krvarenja, infekcija, prijevremenog poroda te čak i spontanog pobačaja!

 

Među najsigurnije i najjednostavnije prenatalne testove spada test NIFTY koji je neinvazivan, što znači da se ne prodire u tijelo trudnice. NIFTY se može napraviti već od 10. tjedna trudnoće jednostavnim vađenjem krvi iz ruke trudnice, jer se u krvi trudnice nalazi i izvanstanična fetalna DNK. Uzorak krvi analizira se najnaprednijom tehnologijom za sekvenciranje DNK u jednom od najsuvremenijih laboratorija na svijetu. Rezultati testa NIFTY dobivaju se u roku od 6-8 dana od vađenja krvi, a za razliku od amniocenteze, s testom NIFTY ne postoji rizik od spontanog pobačaja i drugih komplikacija.

 

Prenatalni testovi ne znače pobačaj

Cilj svih prenatalnih testova je isti: pružiti budućim roditeljima informacije o kromosomskom zdravlju njihove nerođene bebe kako bi se, u slučaju da se potvrdi da beba ima neki kromosomski poremećaj, mogli još tijekom trudnoće početi pripremati na rođenje bebe s kromosomskim poremećajem i kako bi imali više vremena za informirati se kakve mogućnosti tretmana i terapija nudi suvremena medicina.

 

Test NIFTY, koji Vam s točnošću većom od 99 % može reći kakav je rizik da je kod Vaše bebe prisutan jedan od najčešćih kromosomskih poremećaja, možete napraviti u jednoj od 130 ginekoloških ordinacija i poliklinika u Hrvatskoj. NIFTY je najpotpuniji i najpouzdaniji neinvazivan prenatalni test na svijetu koji je do sad napravilo više od 3 milijuna trudnica. Test NIFTY je vrlo jednostavan jer se radi samo o vađenju krvi trudnici iz pregiba na ruci, što ga čini i najsigurnijim prenatalnim testom kod kojeg ne postoji nikakav rizik ni za nerođenu bebu ni za trudnicu. Rezultati se dobivaju jako brzo, za samo 6-8 dana, a s obzirom na to da se radi o analizi DNK, NIFTY Vam jako rano može otkriti i spol Vaše bebe.

 

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr, a možete nas kontaktirati i na broj telefona 091 95 55 476.


Pročitaj još zanimljivih tekstova o Nifty testu:


Test na trudnoću je pozitivan – i što sad!?

Trudna sam i što sad?

Zdravlje tvoje bebe počinje već u tvom trbuščiću

Koliko vrijedi informacija o zdravlju Vaše bebe?

Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

Spol bebe trudnica može saznati već od 10. tjedna

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
13
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
10
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Nevjerojatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je doktori bude prije dolaska na svijet.
6
Donat Mg nagradna igra-2.pitanje!
10 dana, 5 dobitnica. Danas imate priliku ponovno osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku....
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!