|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Trudna sam i što sad?

NIFTY test, 7.5.2018
Trudnoća je jedno od najljepših razdoblja u životu, jer se u tvom tijelu razvija novi život.

image
/11


Već spajanjem spermija i jajne stanice nastane plod koji već u 3. tjednu trudnoće ima određen spol, boju očiju i kose te više od 200 drugih genetskih karakteristika.


Možda još ni ne znaš da si trudna jer se radi o vrlo ranoj trudnoći, ali u tvojem su se tijelu već počele odvijati svakakve promjene, ali nakon što ugledaš »plus« na testu za trudnoću, vrijeme je da se počneš brinuti o malom podstanaru unutar tvojeg trbuščića!


Također te čeka i prvi ginekološki pregled na kojem će ginekolog ustanoviti je li u pitanju jednoplodna ili možda višeplodna trudnoća, a vidjet ćeš po prvi puta i otkucaje srca malenog bića koje raste u tebi.


Najviše što možeš napraviti za svoju bebu u prvim tjednima trudnoće jest da prestaneš pušiti i konzumirati alkohol, a ako uzimaš neke lijekove, posavjetuj se s liječnikom o tome što prije.

 

Do 10. tjedna trudnoće plod se razvija vrlo brzo, što naravno utječe i na tvoje tijelo. Pij puno vode i pobrini se za to da imaš uravnotežene obroke bogate svim potrebnim nutrijentima te da ih ravnomjerno rasporediš kroz cijeli dan.


Vjerojatno ćeš biti umornija nego inače, napuhnuta, imati osjetljive grudi te primijetiti promjene na koži i kosi. Zbog hormonskih promjena također je moguće da ćeš imati mučnine i promjene raspoloženja te osjećati nedostatak energije. U svoju svakodnevnu rutinu uvrsti i redovne šetnje, a ako si se prije trudnoće bavila sportskim aktivnostima, sada je svakako vrijeme da prilagodiš njihov intenzitet svom novom stanju.


U 11. tjednu trudnoće sigurno ćeš primijetiti po odjeći kako tvoj trbuščić polagano raste. U ovom razdoblju također je pravo vrijeme za prvi ozbiljniji ginekološki pregled na kojem se gleda rana morfologija ploda. Između ostalog, mjeri se i debljina nuhalnog nabora koji je jedan od ultrazvučnih markera koji ukazuju na povećani rizik prisutnosti Downovog sindroma i nekih drugih kromosomskih poremećaja.


Također, tada imaš mogućnost za napraviti test NIFTY – najprovjereniji i najkompletniji neinvazivan prenatalni test na svijetu koji na potpuno siguran način i s točnošću većom od 99 % otkriva rizik prisutnosti Downovog sindroma i drugih najčešćih kromosomskih poremećaja, a može ti otkriti i spol tvoje bebe. Može li se koja druga trudnica pohvaliti da je u ovako ranoj trudnoći već znala spol svoje bebe?


Za napraviti test NIFTY potrebno je samo dati uzorak krvi iz vene na ruci, a rezultati testa dobivaju se u roku od 6-8 dana. Ovaj jednostavan i siguran test može ti omogućiti bezbrižnu trudnoću, a s njim ne izlažeš ni sebe ni bebu nikakvom riziku od nuspojava i različitih komplikacija.

 

Nakon 12. tjedna trudnoće tvoja će se probava usporiti zbog povećanja maternice, što može prouzročiti dodatne neugodnosti, poput nadutosti.


U 13. tjednu trudnoće uspješno si završila prvo tromjesečje i sada se sigurno već puno bolje osjećaš, imaš više energije i bolje si raspoložena! Naravno, zdrav način života i dalje je jako važan, kao i pijenje puno vode te vježbanje prilagođeno drugom stanju. Također je vrijeme da lijepe vijesti javiš svojim bližnjima i priuštiš im nezaboravno iznenađenje!


Više o testu NIFTY možeš saznati na internetskoj stranici http://www.nifty-test.hr/.

 

 

Pročitaj još zanimljivih tekstova o Nifty testu:

Zdravlje tvoje bebe počinje već u tvom trbuščiću

Koliko vrijedi informacija o zdravlju Vaše bebe?

Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

Koliko košta genetski prenatalni test NIFTY?

Kako znati je li potrebno napraviti test NIFTY?!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jeste li već preuzele svoj poklon paket u ...
Za sve trudnice i roditelje djece rođene nakon 1.1.2023. pripremili smo prigodne pakete s pogodnostima i poklonima, a sv...
9
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
6
Znakovi trudnoće
Neke žene odmah primjete znakove koji ukazuju na trudnoću, dok druge ne osjećaju niti jedan od tipičnih znakova, a opet ...
4
Drugi mjesec trudnoće
Što se događa u vašem tijelu u drugom mjesecu trudnoće? (engleski video)
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!