annointedbarron1 u 20:05
na temi "Getcertified10@yahoo.com" Pass CISSP,CEH,PRINCE2,PMP,AZURE,AWS,PMI-RMP
Obroku za vrijeme ručka dodajte hladno prešano ulje (repičino, sojino, maslinovo ili suncokretovo) jer sadrži višestruko nezasićene kiseline omega-3 i omega-6.
U nastavku pročitajte recept za ručak!
RUČAK, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ DO 8+
Poriluk, celer, mrkva, prosena kaša i janjetina
Sastojci za pripremu obroka:
• 50 – 70 g mrkve (1 – 1½ šaka)
• 25 g korijena celera (½ šake)
• 30 g poriluka (1 šaka)
• 20 g prosene kaše (1 vrhom puna žlica, za 60 grama kuhane) i
0,6 dcl vode
• 40 – 60 g janjetine (1 – 1½ vrhom puna žlica, za 20 do 30 grama kuhane)
• 8 – 10 g ulja (1 žlica; repičino, sojino, maslinovo ili suncokretovo)
Priprema obroka
Komadiće sočnog mladog mesa kuhajte 20 minuta na pari ili u vodi, dodajte komadiće oguljene mrkve i korijena celera te nasjeckani poriluk i kuhajte dodatnih 20 minuta. Kuhano ocijedite. Oplahnutu prosenu kašu kuhajte 10 minuta u vodi. Ostavite ju stajati u pokrivenoj posudi nakon kuhanja. Kuhano povrće s mesom zgnječite ili usitnite, rashladite na odgovarajuću temperaturu i tako dobivenoj kašici dodajte prosenu kašu i ulje. Promiješajte i ponudite.
Prijedlog za cijelu obitelj – gulaš od janjetine i prosena kaša
Veću količinu nasjeckanog poriluka pržite na ulju dok ne omekša, dodajte manje komade mladog mesa i zalijte s onoliko vode kolika je težina svih namirnica (mesa i povrća). Dodajte začine (ružmarin, lovorove listove, sjemenke korijandra, komadiće luka) i kuhajte na laganoj vatri 20 do 30 minuta. Dodajte narezano povrće za cijelu obitelj i kuhajte dodatnih 20 minuta. Veću količinu oprane prosene kaše kuhajte u 2½ puta većoj količini vode 10 minuta.
Za bebu odvojite gusti gulaš s povrćem (1½ – 2 dcl), nasjeckano meso (1 – 1½ vrhom puna žlica) i 2 vrhom pune žlice prosene kaše. Zgnječite ili usitnite i ručak je pripremljen.
Ostatak gulaša začinite (sol, češnjak, đumbir, papar) i ponudite ostalim članovima obitelji zajedno s posoljenom prosenom kašom i salatom od svježeg kupusa. Mekšu, sočniju salatu od svježeg kupusa dobit ćete tako da sitno narezani kupus posolite i pričekate da omekša. Oplahnite ga, začinite (papar, sol, kumin, ulje, ocat, češnjak) i pomiješajte s komadićima kuhanog krumpira i manjom količinom vode.
U nastavku pročitajte još:
(RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+)
Komorač, tikvice, krumpir i govedina
RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+
Majčino mlijeko ili mliječna formula i riža
VEČERA, 2. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 5+ DO 7+
DOPODNEVNA UŽINA, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ do 8+
Recept je iz knjige: "BEBE VOLE PAPATI" koju je recenzirao jedan od najpoznatijih hrvatskih pedijatara, prim. prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med., spec. pedijatar, također autor knjige "GODINE PRVE: Zašto su važne? – Vodič za roditelje i stručnjake koji rade s djecom predškolskog uzrasta ", čije je deseto prošireno izdanje objavila izdavačka kuća ACTUS HOMINIS u listopadu 2019. godine.
UZORKE KNJIGA možete prolistati na internetskim stranicama izdavačke kuće ACTUS HOMINIS: BEBE VOLE PAPATI i GODINE PRVE: Zašto su važne?
Knjigu možete kupiti OVDJE
annointedbarron1 u 20:05
na temi "Getcertified10@yahoo.com" Pass CISSP,CEH,PRINCE2,PMP,AZURE,AWS,PMI-RMP
Pozitivan test
Autor: sana12
Nalaz spermiogram
Autor: Lidija242
Nalaz
Bebać No3
Autor: ninamurkovi
31 tjedan
Nasa srecica broj 2
Autor: dad@
40+3
Autor: mali andeo
Evo nas na samom kraju... Ali mojoj pri
Rad od kuće za mame
Autor: JelenaRel
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan: