|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Greška koju mi roditelji činimo kada želimo spustiti bebu koja spava

Uredništvo Ringeraje, 2.1.2023
Događa li se i vama da kada želite spustiti bebu koja vam je zaspala u naručju, ona se odmah probudi? Onda vjerojatno i vi radite ovu grešku. Pogledajte kako spustiti bebu koja spava da se ne probudi.

image
Tek kada ste sigurni da beba mirno spava, lagano je okrenite u položaj u kojem inače spava i izvucite prvo jednu, a zatim drugu ruku. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Napokon ste uspjeli uspavati bebu, ali je radije ne spuštate jer će se odmah probuditi? Prilikom stavljanja uspavane bebe u krevetić, roditelji često nesvjesno čine grešku koja bebu probudi. Pogledajte kako pravilno prebaciti bebu u krevetić, kako se ne bi probudila.

 

Sve je u tehnici

"Zamislite ovo: vaša beba mirno spava u vašem naručju. Trbuščić joj je pun, pelene čiste i definitivno je umorna. Sve je spremno da je samo spustite. Nježno je stavite u krevet... i... .. potpuno je budna, plače. Zaštooooo!?”, započinje objavu na svom Instagram profilu mama i profesionalna medicinska sestra Courtney.

Sve je u ispravnoj tehnici, kaže ona i objašnjava gdje mi roditelji najčešće griješimo kada želimo spustiti uspavanu bebu:

"Kada bebu iznenada položite na krevet nakon što ste je prethodno držali u toplim i sigurnim rukama, probudite njezina osjetila. Iznenadno odvajanje uzrokuje da se osjeća pod stresom i probudi se. Ako je stavite na bok i nastavite je ' držati je dok je stavljate u krevet, njezino će se tijelo postupno prilagoditi novoj okolini, tako da se dijete ne probudi."

 

PROČITAJTE  JOŠ: Najbolje glazbene uspavanke za bebe (i roditelje)

 

Ispravno spuštanje u četiri jednostavna koraka

1. Obratite pažnju na to kako spuštate bebu – važno je da je ne spuštate vodoravno, već tako da nožicama prvo dodirnete krevetić.

2. Ne stavljajte bebu u krevetić na leđa, već je lagano okrenite na bok.

3. Kada stavite bebu, držite je malo duže rukama, ljuljuškajte je, tapšite po guzici, kako bi čvršće zaspala u položaju u kojem je.

4. Tek kada ste sigurni da beba mirno spava, lagano je okrenite u položaj u kojem inače spava i izvucite prvo jednu, a zatim drugu ruku.

 

Pogledajte video!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Početna prepunjenost dojki
Dva do šest dana nakon poroda većina žena osjeti da su im dojke gotovo preko noći postale teške, veće, osjetno punije, n...
6
Majčino mlijeko - idealna hrana
Saznajte zašto je majčino mlijeko najbolja hrana za svako dijete i zbog čega je dojenje najbolji početak za svaku bebu.
6
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!