|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dopodnevna užina: Jabuka i kvinoja

PR, 17.4.2020
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način ...

image
Dopodnevna užina
/11


Ako beba tjekom 3. mjeseca uvođenja čvrste hrane ima punih 6 mjeseci, vrlo je vjerojatno da već ima (iako ne nužno) sjekutiće na gornjoj i donjoj čeljusti ili objema., što joj omogućava da grize i žvaće. 

Ukoliko beba ima već sjekutiće hranu joj više nije potrebno gnječiti, dovoljno je da ju usitnite.

 

U nastavku pročitajte recept za dopodnevnu užinu!

 

DOPODNEVNA UŽINA, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ do 8+

 

 Jabuka i kvinoja

 

Sastojci za pripremu obroka:

• 50 g jabuka (1½ vrhom puna žlica)

• 10 – 15 g kvinoje (1 ravna do 1 vrhom puna žlica, za 50 do 80 grama kuhane) i

¾ – 1 dcl vode

• 3 – 5 g ulja (½ – 1 žličica; repičino, sojino, maslinovo ili suncokretovo)

 

Priprema obroka

 

Kvinoju dobro oplahnite, skuhajte (vrijeme kuhanja je 15 minuta) i ostavite stajati u pokrivenoj posudi.

 

Jabuku ogulite i sitno naribajte, dodajte neocijeđenu kvinoju i ulje te promiješajte. Ponudite kao topao ili hladan obrok.

 

 Bebe vole papati

 

PROČITAJTE JOŠ:

Tikvice, mrkva i krumpir

(RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+)

 

Komorač, tikvice, krumpir i govedina

RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+


Majčino mlijeko ili mliječna formula i riža

VEČERA, 2. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 5+ DO 7+

 

Recept je iz knjige: "BEBE VOLE PAPATI" koju je recenzirao jedan od najpoznatijih hrvatskih pedijatara, prim. prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med., spec. pedijatar, također autor knjige "GODINE PRVE: Zašto su važne? – Vodič za roditelje i stručnjake koji rade s djecom predškolskog uzrasta ", čije je deseto prošireno izdanje objavila izdavačka kuća ACTUS HOMINIS u listopadu 2019. godine.

 

UZORKE KNJIGA možete prolistati na internetskim stranicama izdavačke kuće ACTUS HOMINIS: BEBE VOLE PAPATI i GODINE PRVE: Zašto su važne?

 

Knjigu možete kupiti OVDJE

Bebe vole papati

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Lino mliječni deserti – tako mliječni, tak...
Proteini su osnovna gradivna tvar ljudskog organizma te su iznimno važni za pravilan rast i razvoj unutarnjih organa i m...
6
Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
4
Uvođenje rutine
Uz toliko mnogo stručnjaka koji preporučuju da svoje novorođenče naviknete na rutinu, teško je znati što učiniti kada be...
4
12 nevjerojatnih beba embrija
Svi smo već manje-više upoznati s izgledom ljudskog embrija, ali jeste li ikada imali prilike vidjeti životinjski embrij...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!