|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ne stavljajte zaštitne maske bebi!

Uredništvo Ringeraje, 24.4.2020
Stručnjaci ističu da je upotreba maske za bebe izuzetno opasna i savjetuju roditelje da je uopće ne koriste (za bebe). Zašto ja tako i kako onda zaštititi bebu od infekcije Covid-19?
Ključne riječi:

image
Ne stavljajte zaštitne maskice bebi
/11


Iako već sama intuicija mnogima kaže da maske nisu pogodne za novorođenčad i bebe, ovo upozorenje neće biti suvišno: NE KORISTITE MASKE ZA BEBE!

 

Ovo je također savjet mnogih stručnjaka koji kažu da upotreba maske kod dojenčadi i beba može donijeti više štete nego koristi. Savjetnica za dojenje Mojca Vozel podijelila je slično upozorenje na društvenoj mreži: „Maske su potpuno neprimjerene za bebe koje mogu biti izložene riziku. Nakon upotrebe maske, koja traje duže od nekoliko minuta, većina odraslih je pod stresom, umornija ili iscrpljenija nego inače. Pomoću maske usisavate vlastiti izdisani otpad u tijelo. Izdahnuti zrak je otpadni zrak. Ovo može biti opasno za bebu."

 

Postoji rizik od gušenja

 

Djeca do 2 godine starosti ne bi trebala nositi masku, jer su im dišni putevi manji i nedovoljno su jaki da mijenjaju položaj i okreću glavu u slučaju da teško dišu pod maskom, oslobađajući tako dišne puteve. Beba bi se zbog toga mogla ugušiti. "Bebe ne mogu pravilno regulirati svoje disanje ako disanje ometa maska", kaže Vozljeva.

Svaka maska može biti opasna ako izazove respiratorne probleme i / ili potiče bebu da često dodiruje lice. Treba voditi računa ili još bolje, ne koristiti masku s manjim djetetom. "Dozvolite svojoj bebi da diše slobodno", zaključila je Mojca Vozel svoj post na društvenim mrežama dodajući da nije potrebna pooštrena higijena prije dojenja: "Operite ruke, kao i uvijek, to je dovoljno."

 

PROČITAJTE JOŠ: Što je to koronavirus? Besplatna slikovnica za djecu

 

Kako zaštititi novorođenče od koronavirusne infekcije?

 

- Ne vodite svoju novorođenu bebu na javna mjesta i držite se na sigurnoj udaljenosti od drugih ljudi.

- Novorođenu djecu pokažite samo članovima obitelji koji nisu zaraženi. Obavezno nosite zaštitnu masku i temeljno operite (najmanje 20 sekundi sapunom) i dezinficirajte ruke.

- Da biste komunicirali s ostalim članovima obitelji i prijateljima, radije koristite metode video komunikacije.

- Često dezinficirajte površine, prekidače i kvake.

- Vodite računa da vaša djeca temeljno peru ruke prije nego što dodiruju novorođenče i upozorite ih da ne dodiruju bebino lice.

- Ako trebate izaći s bebom zbog hitnih poslova, prebacite tanku plahticu, pelenu preko auto sjedalice ili kolica, ali budite oprezni (!), Nikada preko bebinih usta.

 

Izvor: Ringeraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4
Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
4
Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!