|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Moj plavooki anđeo Dolores

Uredništvo Ringeraje, 1.12.2012
Podijelite s nama svoju porođajnu priču i osvojite predivnu knjigu koju vam poklanja Mozaik knjiga, na moja.prica@ringeraja.hr...

image
/11


Mozaik knjiga nagrađuje svaku objavljenu ˝Porođajnu priču˝.

 KAKO PRUŽATI LJUBAV KOJA ISCJELJUJE – Vodič za roditelje

Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt

Način na koji odgajamo djecu uvelike govori o tome kako smo i sami bili odgajani. Shvatimo li tijekom interakcija s djetetom da nalikujemo na vlastitog oca ili majku, spomenuta spoznaja može nas potpuno obeshrabriti ili nam poslužiti kao motiv za preispitivanje neriješenih problema koje vučemo još od djetinjstva. Ova knjiga nudi jedinstvenu mogućnost za osobnu preobrazbu zahvaljujući kojoj ćete uspostaviti svjesnu i zdraviju vezu s djecom. 

Posjetite i saznajte što sve Mozaik kniga nudi, na njihovoj službenoj Facebook stranici.

_________________________________________________________________________________________________

 


Danima, tjednima, mjesecima slušate o tome kroz što ćete sve proći.
Jedni kažu da ćete poželjeti umrijeti od bolova, drugi da je izdrživo,naposljetku su, očito, svi preživjeli.

 
I tako, što se vrijeme više bliži, očekujete i iščekujete.
Radite posljednje pripreme, provjeravate sve, gledate u svoj ogromni trbuh jer već sutra u ovo vrijeme ne znate hoće li vaš Bebolini biti u njemu. Dakako, u brigama ste oko nevažnih pitanja: što obući, gdje da Vaš mili suprug (koji, dakako, ne smije u to vrijeme biti na poslu) parkira auto da što prije uletite u njega kad dođe trenutak, kako nalakirati nokte na nogama jer sigurno će onaj doktor koji je, čisto usputno rečeno, samo taj dan vidi još 10 pari nogu ispred sebe (što s nalakiranim noktima, što neobrijanih, što debelih, što natečenih) upravo to staviti u prvi plan i provjeriti sve pa se tek onda baciti na posao koji mu je namijenjen - spremanje Bebolinija (i mene kao majke) za izlazak.

 
I tako, dok Vam se svakakve misli motaju po glavi, dođe taj tren. Tako je bilo i meni tog predivnog 25.04.1997. godine, kada je u moj život došao moj anđeo - plavi anđeo po imenu Dolores. Bilo je to moje prvo dijete pa je automatski s tim išao i najveći stres jer ne znate što vas čeka, a čuli ste svašta. A kad dođe taj tren, koji je sve samo ne tren, ne mislite ni na što: niti na savijete starijih i iskusnijih, niti na to kakav Vam je lak na nogama. Samo osjetite čvrsti stisak Vašeg muža, riječi potpore i onda, nakon toga... prvi plač.
Tada shvatite da nema ljepše melodije, bolje uglazbljene sonate, milijeg zvuka od tog - plača Vašeg djeteta.
I nije Vam niti malo iritantan taj vrisak, kao što bi Vam vjerojatno bio vrisak vašeg malog susjeda koji se igra superjunaka. Ne! To je nešto neopisivo. Nema riječi ni slike koja to može opisati.
Tada svog anđela, onako malog, sitnog, primite k sebi i više ništa ne postoji, samo vas troje - potpuna, cijela i prava obitelj.
Postali ste majka i sada tog postajete svjesni. Pustolovina je počela. Tu su svi - odabranik Vašeg života i smisao Vašeg života - Vaše dijete.

 

Danijela Lalić

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
7
Jeste li već preuzele svoj poklon paket u ...
Za sve trudnice i roditelje djece rođene nakon 1.1.2023. pripremili smo prigodne pakete s pogodnostima i poklonima, a sv...
6
Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
6
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
5





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!