Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Žene i majke kućanice 10.3.2010 22:50:04
|
|
|
|
lee
|
ninolina slažem se ja sa tobom.imaš pravo u pogledu pomaganja..ali aj svom tupim i tupim i na kraju budem luda...a nemam živaca da iznova sve objašnjavam..zato je moja odluka za sada takva...istina je da trebaju i oni sudjelovati ali eto neko hoče a netko neče...moj ponekad hoče a ponekad moram sto puta govoriti i mene to umori jer nemam snage iznova sve opet opet ponavljati... ti si super žena da imaš njih 10 ti bi se snašla kad si ti fenomenalna mama.doči ču ja na tečaj.
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 10.3.2010 23:02:43
|
|
|
|
ninolina
|
moj ponekad hoče a ponekad moram sto puta govoriti i mene to umori jer nemam snage iznova sve opet opet ponavljati... eto vidiš razmišljaj ovako dok sam sad tebi muškoj svinji pokušala objasniti kaj da napraviš to sam mogla i sama, al zakaj bi ako ti nećeš... naravno ne radi se o djeci u ovoj rečenici... već o nekom poslu kaj je mogao on napraviti dok ti predahneš pol sata... a kaj se tiče aktivnosti s djecom ja sam znala sjediti vani na stepenicama i plakati jer sam ih ostavila u ljutnji i bjesu i izjurila iz stana a ti se dragi pobrini za djete... nije mi bilo lako stvoriti takav odnos i danas se posvađamo zbog sitnice, guposti ali ja sam onako ako nećeš ti, neću ni ja pa da vidimo... pametniji popušta ja u takvim situacijama nisam onaj pametniji... ak me kužiš kaj hoću reći... mislim da svaku situaciju možeš okrenuti u svoju korist, u korist toga da se bolje osječaš, da ti je lakše... naravno da treba imati kompromisa ali ne samo ako ga se jedna strana drži... pošalji ti meni muža lee na školovanje a onda dođi ti
|
|
|
[Obrisani korisnik] 11.3.2010 7:57:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 11.3.2010 8:45:04
|
|
|
|
BruMa
|
sve što ste pisale je živa istina.I mene moj manje cijeni jer sam ja kao stalno doma.A ne vidi koliko toga treba napraviti.Puno puta sam mu rekla da kaj on misli da ja spavam po cijele dane dok on radi.hoće on tu i tam usisat,ali to je sve.Ponekad baš razmišljam da idem radit pa ću valjda više vrijedit.Isto mi je glupo kaj ga moram žicat novce za uloške i takve stvari... Baš sam neki dan tako bila ljuta,svaki dan ista priča-kuhanje,veš,suđe,spremanje soba,kuhinje,djeca,usisavanje.Ponekad ne stignem ni pišat ni jest,jer se mali dere,pa da ga ne ostavim nakratko. Ma užas! Trebali bi se na jedan dan zamijeniti s muževima,tj kad su doma.Mi odmaramo,gledamo Tv,a on neka radi kaj treba,samo mu treba napisat popis kaj sve treba napravit,da nekaj ne zaboravi.
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 11.3.2010 8:55:57
|
|
|
|
danery
|
mm hoće pomoći,ali uglavnom kada stvarno mora. sada je situacija zaista takva da mu nema druge, pa tako i suđe pere,i veš slaže, i akvarij čisti,i usisava, mijenja posteljinu,briše prašinu...i sve ostalo što se treba obaviti. jest da neke akcije budu za umrijeti od smijeha (npr. nalije pretoplu vodu u akvarij pa se čudi što plutaju potrbuške i onda ih potapa misleći da ga ja ne vidim ) ili mijenjanje posteljine (tom prilikom OBAVEZNO uđe u navlaku za jorgan,a nogom pipka gdje je jorgan zapravo pa ga u silu Cirkus Colorado oblači-svaki put se zabrinem jer kad napokon izađe iz navlake,bude crven kao zbog nedostatka kisika...ali kaže da više voli duple navlake nego one manje jer bi se u onima udavio...tako da jastuke presvlačim ja čisto iz opreza )... ali ponekad bih ga u top strpala i ispalila preko drave jer me naživcira kad vidim kako neke stvari smrljači u roku keks... no uglavnom zasada sam još i sretna jer eto,muž moje prijateljice ni čaj joj neće donijeti u krevet,a kamoli skuhati-jer on to ne zna i ne treba raditi...a žena se usrećila sa 2 carska i takvim biserom... a kad dođe ,e onda će se tek pokazati koliku ću pomoć imati od mm...dotad živim u nadi
|
|
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 11.3.2010 8:58:25
|
|
|
|
leilany
|
..hebate...ja bum onda mm poljubila u dupe .... jede sve kaj se stavi pred njega....pomogne sve kaj ga zamolim....posto zivimo u kuci,oko kuce sve napravi sam.... ..vrag jedan morala bum ga osigurat p.s. slazem se sa ninockom
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 11.3.2010 9:14:16
|
|
|
|
sig
|
Joooooooj cure moje, ja vam nemam tih problema mi imamo stan u kući iznad moje mame i onda ono što ne stignem ja napravi mi ona, pogotovo sada dok još radim, ali... i dok sam bila na porođajnom ista stvar. mama kuha juhu pola donese meni gore ili ja odnesem njoj dole a ona speče meso i da meni pola... i tako. Pobere mi robu da mi se ne presuši... Uglavnom uvijek je tu!!! A za vrijeme dok sam bila naporođajnom - završila sam u bolnici - ozljeda vrata, mm je 4 tjedna bio kućanica - imao je plaćeno kao da je on na porođajnom tih mj dana, firma mu je odobrila jer sam ja morala u bolnicu. I onda on jako dobro zna što znači imati dijete 0-24 (iako mu je moja mama i njegova mama jako puno pomogle) a uz to održavati stan od 136m2, ići u kupovinu, kuhati, prati, peglati, čistiti.... iako on nije niti kuhao niti prao niti peglao... ali je vidio koliko vremena to oduzme. Tako da cure moje, najbolje je da ih pustite 2 dana same sa dijecom pa da vide što znači biti KUĆANICA!!!
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 11.3.2010 9:18:18
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak Ninočka ja ti zavidim na mužu. Evo jučer mu kažem izvadi i složi ručnike iz sušilice . On kaže čekaj da pogledam ovo me zanima,napravit ću poslije.. to i moj govori, za 5 min, za 5 min.....i ja sam lijepo oguglala na to i baš me briga kada u ponoć radi to što je rekao da će napraviti za 5 minuta
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 11.3.2010 13:01:14
|
|
|
|
Krky
|
Elena, draga, sve mi je jasno, iako sam ja privremena kućanica na malo duže vrijeme i kako stvari sada stoje ne mislim se skoro vraćati na posao koliko got mi nedostajao. I MM je imao iste "probleme" tipa:"Ja sam za svojih 8-10 radnih sati napravio to i to, a tebi veš stoji i bla...bla....bla" .Nisam to baš shvaćala kao da me manje cijeni, već samo da ne razumije, a to da mu je moj posao (profesionalni) manje težak, bilo je i takvih mišljenja. Stvari su se bitno promijenile nakon što smo dobili B5 i kad su zaredale boleštine, pa i on završio doma na bolovanju. Sad čak pristaje da dio posla obavljaju servisi (peglanje) i kad vidi da mi za njega ne preostaje ni mrvica energije navečer, postao je manje prigovaralo. Srećom, nikad me nije častio ružnim riječima i čak me "podiže" kad se ja osjećam "bljak" s ++ kg, s mirisom kuhanja uvučenom u odjeću, kosom pod špangicama i trenirkama "za po kući". A kak da ja to hodam po kući inače: da se "nabodem" na štikle (u kojima ionak ne znam hodat, da klincima dijelim pusice u boji (ruževa koje ionak rijetko koristim), fiklerima pod maramom kako bi imala frizuricu za njega navečer (koje ionak ne znam sama stavit). Ali GLUPA, heeej, pa nije mi baš jasno kak to neko može reć svojoj ženi, mi se znamo posvađat ali ne vrijeđamo, to mi stvarno nisko. Ali GLUPA: pa da, ako nastojiš sve dovest u red, navališ svu brigu oko malaca i velikih (i njega) na sebe, ne uzmeš si vremena ni da u kavi uživaš u svojih 5 minuta, razgovaraš bebi-jezikom i čitaš slikovnice umjesto da se kulturno uzdižeš čitajući neku knjigu - to se valjda ne računa pod nesebičnost ili požrtvovnost nego pod GLUPOST
|
|
|
RE: Žene i majke kućanice 12.3.2010 21:16:37
|
|
|
|
ELENA35
|
Heeeej draga moja,baš često mislim na tebe,ali eto-sve ti je jasno.Jedva čekam lijepše vrijeme da izađemo u šetnju ti ja i naših devetero klinaca .Sto puta sam pomislila da mi značiš više od mm,jer si uvijek uz mene i "podigneš" me iz depresije .Badava sa njim razgovarati,moliti,objašnjavati-kao da pričam pred zidom.A kad se sjetim da je dok sam ja strogo mirovala i čuvala trudnoću,bio kućanica....i to dobra .Kako je to mogao zaboraviti???
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!