njanja
|
IZVORNA PORUKA: ELENA35 Zanima me dali vas majke i žene kućanice više ili manje cijene nego zaposlene žene? Neki puta imam osjećaj manje vrijednosti,kad mi na primjer mm kaže joj kako ova žena lijepo izgleda,pa ima i dobru plaću....Halo,pa zar ja nebi lijepo izgledala da imam bar sat vremena dnevno da se posvetim sebi??? Mislim da se majke kućanice MANJE CIJENE jer ispada da doma odmaraš...Kada sma ja bila doma na porodiljnom, mm me zezao da sam na GODIŠNJEM i to me toliko smetalo da sam mu jedan dan rekla: Ajde ti uzmi GO pa cijeli dan neka ti se sve vrti oko Jana pa kada ti se ide na wc ti trpi i uspavljuj Jana pa ćeš vidjeti kakav je to godišnji...... On je zapravo jedino vidio kako ja ujutro kada on ide na posao spavam, poslije s janom šećem, uživam u suncu, a nije vidio da masu puta nisam jela do 5 dok on nije došao s posla jer jedbostavno kraj moj malog živahnog nisam ništa stigla napraviti, niti je vidio da sam u 10 naveče peglala, a da ne pričam o tome kako sam se noću dok je dojio po 5 x budila...... Sada kada radim, imam puno više vremena za sebe, jedem kada hoću, eto i navratim na raju da si uzmem lufta (neku uzme čik pauzu, ja pauzu za raju da se opustim između poslova).... E sad, da ne ispadne da mm ništa ne radi, on meni jako puno oduvijek pomaže u kućanskim poslovima, kada ja za vikend popodne odspavam s janom, on skuha, kada čistimo stan, on uvijek usisava, nije mu ništa teško napraviti....Ali i dalje je općenito velika razlika između muškaraca i žena i to zaposlenih: npr on dođe doma s Janom iz vrtića, skine ga, okupa guzu, presvuče i njih 2 se idu igrati....Kada ja dođem s Janom iz vrtića, ja sve isto napravim, ALI raspremim mašinu za suđe, stavim veš prati ili slično i tek se onda idem igrati s Janom....a da ne pričam kako naveče peglam i ostalo.... Uglavnom, nije nam lako kako god okreneš, bila mama kućanica ili mama zaposlena žena...Moramo sve držati pod kontrolom i nekad imam dojam da postajemo i "mame" svojim muževima