|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Toxoplazmoza
2.5.2013 11:07:14   
ruwenzor
Radila sam test na toxoplazmozu, nalaz je:
Anti-Toxo IgG pozitivan
Anti-Toxo IgM pozitivan
napomena: rezultat upućuje na infekciju vjerovatno dužu od godine dana, ali je moguća i lažno pozitivna reakcija IgM frakcije.

Jel netko zna kaj to znači? Koliko sam uspjela proguglati, bitno je da infekcija nije akutna u trudnoći. Danas sam išla na kontrolno testiranje, nalazi budu tek za 2 tjedna, a dr mi je rekao da ovaj IgG znači da sam infekciju prebolila pa da su ostala antitijela i da to nije problem, samo da moraju vidjeti kad je do infekcije došlo pa ako sam to dobila u trudnoći da postoji terapija da ne dođe do prijenosa na bebu.
Brine me to sad jako user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Toxoplazmoza
2.5.2013 11:20:37   
jabijošjedno
a što je točno toksoplazmoza?

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 2
2.5.2013 11:23:44   
seraphyme
toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 3
2.5.2013 11:51:01   
anaxx
IZVORNA PORUKA: seraphyme

toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

potpisujem!
ali ako se zaraziš u trudnoći može biti jako opasno za dijete... moja sestrična je morala pobaciti zbog toga.. :(
nadam se da ti to nosiš već dugo u sebi i da nije aktivno.....

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 4
2.5.2013 12:15:17   
jabijošjedno
napišem cijelu litaniju i onda me izbaci, ma...

(Odgovor članu jabijošjedno)
Neposredna veza do poruke: 5
2.5.2013 12:26:43   
seraphyme
bilo kakva infekcija u trudnoći može napraviti problem, osobito u ranoj trudnoći u vrijeme formiranja organa.

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu jabijošjedno)
Neposredna veza do poruke: 6
2.5.2013 13:16:53   
Renata RR
Ovdje ti piše više o tome...

http://www.ringeraja.hr/clanek/toksoplazmoza_283.html

Ako si se zarazila prije trudnoće, nema nikakve opasnosti za bebu. Većina ljudi koji su u stalnom kontaktu s mačkama, toksoplazmozu prebole već u djetinjstvu.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 7
3.5.2013 10:22:08   
ruwenzor
tnx cure, javim kad dobijem nalaze

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 8
18.5.2013 7:12:44   
ruwenzor
Dobila sam nalaze prije 2 dana ali mi je još teško prihvatiti ih, postoji mogućnost da je infekcija akutna. Dr. Hafner (Sv. Duh) me pokušao utješiti i rekao da je uopće bezveze da se radila ta pretraga jer većina ljudi ima toxo a da ni ne zna i da nije bilo potrebe raditi ju ako nije bilo indikacija (upaljeni limfni čvorovi, boravak u egzotičnoj zemlji...) jer su često nalazi dvojbeni i stvaraju nepotrebnu paniku, a i da sam stvarno dobila infekciju u trudnoći da su minimalne šanse da se prenese na bebu. Uputio me kod prog. Teševića sa zarazne koji preporučuje profilaksu spiramicinom i RATC, pa slijedeći tjedan idem na amnicentezu.
Cure, testirajte se na toksoplazmozu prije trudnoće, vjerujte mi da ne želite proživljavati nešto ovakvo.
Btw, vezano uz sve one savjete i naputke koje možete naći na netu- nemam mačku, ne družim se s mačkama ni ovcama, ne jedem sirovo ni polusirovo meso, ni nepasterizirano mlijeko, uvijek dobro operem voće i povrće... imam malu curku od skoro 2 godine i uvijek pazim kaj jedemo i da sve bude čisto... i nemam pojima odakle mi...

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 9
21.5.2013 16:09:16   
perlica55
Ruwenzor, nadam se da će sve biti dobro.
Mama je imala toxo kad je bila trudna
samnom. Živu su je isprepadali s kojekakvim
pretragama i nalazima. Na kraju je bilo
sve ok ( osim što ja mrzim mačke user posted image )
Da tražiš još jedno mišljenje? Jel baš
neophodna amniocenteza?
Šaljem veliki hugić, nadam se da ćeš nam
javiti dobre vijesti!!

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!