Toxoplazmoza (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

ruwenzor -> Toxoplazmoza (2.5.2013 11:07:14)

Radila sam test na toxoplazmozu, nalaz je:
Anti-Toxo IgG pozitivan
Anti-Toxo IgM pozitivan
napomena: rezultat upućuje na infekciju vjerovatno dužu od godine dana, ali je moguća i lažno pozitivna reakcija IgM frakcije.

Jel netko zna kaj to znači? Koliko sam uspjela proguglati, bitno je da infekcija nije akutna u trudnoći. Danas sam išla na kontrolno testiranje, nalazi budu tek za 2 tjedna, a dr mi je rekao da ovaj IgG znači da sam infekciju prebolila pa da su ostala antitijela i da to nije problem, samo da moraju vidjeti kad je do infekcije došlo pa ako sam to dobila u trudnoći da postoji terapija da ne dođe do prijenosa na bebu.
Brine me to sad jako [sm=smiley13.gif]

jabijošjedno -> RE: Toxoplazmoza (2.5.2013 11:20:37)

a što je točno toksoplazmoza?

seraphyme -> RE: Toxoplazmoza (2.5.2013 11:23:44)

toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

anaxx -> RE: Toxoplazmoza (2.5.2013 11:51:01)

IZVORNA PORUKA: seraphyme

toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

potpisujem!
ali ako se zaraziš u trudnoći može biti jako opasno za dijete... moja sestrična je morala pobaciti zbog toga.. :(
nadam se da ti to nosiš već dugo u sebi i da nije aktivno.....

jabijošjedno -> RE: Toxoplazmoza (2.5.2013 12:15:17)

napišem cijelu litaniju i onda me izbaci, ma...

seraphyme -> RE: Toxoplazmoza (2.5.2013 12:26:43)

bilo kakva infekcija u trudnoći može napraviti problem, osobito u ranoj trudnoći u vrijeme formiranja organa.

Renata RR -> RE: Toxoplazmoza (2.5.2013 13:16:53)

Ovdje ti piše više o tome...

http://www.ringeraja.hr/clanek/toksoplazmoza_283.html

Ako si se zarazila prije trudnoće, nema nikakve opasnosti za bebu. Većina ljudi koji su u stalnom kontaktu s mačkama, toksoplazmozu prebole već u djetinjstvu.

ruwenzor -> RE: Toxoplazmoza (3.5.2013 10:22:08)

tnx cure, javim kad dobijem nalaze

ruwenzor -> RE: Toxoplazmoza (18.5.2013 7:12:44)

Dobila sam nalaze prije 2 dana ali mi je još teško prihvatiti ih, postoji mogućnost da je infekcija akutna. Dr. Hafner (Sv. Duh) me pokušao utješiti i rekao da je uopće bezveze da se radila ta pretraga jer većina ljudi ima toxo a da ni ne zna i da nije bilo potrebe raditi ju ako nije bilo indikacija (upaljeni limfni čvorovi, boravak u egzotičnoj zemlji...) jer su često nalazi dvojbeni i stvaraju nepotrebnu paniku, a i da sam stvarno dobila infekciju u trudnoći da su minimalne šanse da se prenese na bebu. Uputio me kod prog. Teševića sa zarazne koji preporučuje profilaksu spiramicinom i RATC, pa slijedeći tjedan idem na amnicentezu.
Cure, testirajte se na toksoplazmozu prije trudnoće, vjerujte mi da ne želite proživljavati nešto ovakvo.
Btw, vezano uz sve one savjete i naputke koje možete naći na netu- nemam mačku, ne družim se s mačkama ni ovcama, ne jedem sirovo ni polusirovo meso, ni nepasterizirano mlijeko, uvijek dobro operem voće i povrće... imam malu curku od skoro 2 godine i uvijek pazim kaj jedemo i da sve bude čisto... i nemam pojima odakle mi...

perlica55 -> RE: Toxoplazmoza (21.5.2013 16:09:16)

Ruwenzor, nadam se da će sve biti dobro.
Mama je imala toxo kad je bila trudna
samnom. Živu su je isprepadali s kojekakvim
pretragama i nalazima. Na kraju je bilo
sve ok ( osim što ja mrzim mačke [sm=smiley36.gif] )
Da tražiš još jedno mišljenje? Jel baš
neophodna amniocenteza?
Šaljem veliki hugić, nadam se da ćeš nam
javiti dobre vijesti!!

Stranica: [1]