ruwenzor -> RE: Toxoplazmoza (18.5.2013 7:12:44)
|
Dobila sam nalaze prije 2 dana ali mi je još teško prihvatiti ih, postoji mogućnost da je infekcija akutna. Dr. Hafner (Sv. Duh) me pokušao utješiti i rekao da je uopće bezveze da se radila ta pretraga jer većina ljudi ima toxo a da ni ne zna i da nije bilo potrebe raditi ju ako nije bilo indikacija (upaljeni limfni čvorovi, boravak u egzotičnoj zemlji...) jer su često nalazi dvojbeni i stvaraju nepotrebnu paniku, a i da sam stvarno dobila infekciju u trudnoći da su minimalne šanse da se prenese na bebu. Uputio me kod prog. Teševića sa zarazne koji preporučuje profilaksu spiramicinom i RATC, pa slijedeći tjedan idem na amnicentezu. Cure, testirajte se na toksoplazmozu prije trudnoće, vjerujte mi da ne želite proživljavati nešto ovakvo. Btw, vezano uz sve one savjete i naputke koje možete naći na netu- nemam mačku, ne družim se s mačkama ni ovcama, ne jedem sirovo ni polusirovo meso, ni nepasterizirano mlijeko, uvijek dobro operem voće i povrće... imam malu curku od skoro 2 godine i uvijek pazim kaj jedemo i da sve bude čisto... i nemam pojima odakle mi...
|
|
|
|