|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
3.7.2014 8:50:34   
bambina27
Victory jako sam neodgovorna po pitanju ležanja. Pokušavam sto vise odmarati,ali uopce ne mirujem. Magnezij pijem od 29 tj. ali naravno povremeno i zaboravim ;))

Sto se tiče depilacija,ja sam kozmeticarka i redovno to Čupam svima pa i sebi da šećernom pastom. Otkad sam trudna uspjela sam se pocupati sva puta i ti drugi skroz polovično. Toliko me boli da mi je skroz nepodnošljiv osjecaj boli,a uvijek sam bila ona koja je uvjeravala cure i govorila ma nije to nista strašno user posted image

Tea,bas mi je drago da uživas sa malim misicem,samo ga stavljaj često na cicu bude mlijeko već došlo :*

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 1851
3.7.2014 8:51:46   
bambina27

user posted image

user posted image chocolate - 12.06. user posted image - Lana 28.05.2014.
user posted image sretnaz - 21.06.user posted image - Karla 23.06.2014.
user posted image leot - 24.06. user posted image
user posted image emy0406 - 24.06. user posted image - Viktorija 27.06.2014.
user posted image zvjezdicamaja - 01.07. user posted image
user posted image SANJABI - 03.07. user posted image
user posted image Lanchicaa - 08.07. user posted image
user posted image CrazyPuppet - 10.07. user posted image
user posted image tintilinki - 14.07. user posted image
user posted image ivaj - 15.07. user posted image
user posted image Tea2803 - 17.07. user posted image - Jan 01.07.2014.
user posted image victory - 19.07. user posted image
user posted image Mrvic@ - 21.07. user posted image
user posted image FingerJ - 25.07. user posted image
user posted image Anchyloo - 27.07. user posted image user posted image
user posted image vepikica - 03.08. user posted image
user posted image Suzana12 - 03.08. user posted image
user posted image Marissa - 08.08. user posted image
user posted image PENELOPI - 09.08. user posted image
user posted image Ulala - 10.08. user posted image
user posted image Pomalo - 13.08. user posted image
user posted image Njanjica - 16.08. user posted image
user posted image bambina27 - 16.08. user posted image
user posted image TaPikapolonca - 18.08. user posted image user posted image
user posted image sandra999 - 19.08. user posted image
user posted image ikaaa - 28.08. user posted image
user posted image RIBICA241 - 28.08. user posted image
user posted image luce1010 - 03.09. user posted image
user posted image Ninna10 - 06.09. user posted image
user posted image Ivankaa - 08.09. user posted image
user posted image Mussy - 10.09. user posted image

(Odgovor članu bambina27)
Neposredna veza do poruke: 1852
3.7.2014 9:02:31   
Pomalo
Cure, dobro jutro od mene... U 10 mi kontrola, jedva cekam...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1853
3.7.2014 9:18:29   
bebac24
Tea draga iskrene cestitke od <3 na malenom Janu
Tebi zelim brz oporavak a Janu sretno i bezbrizno djetinjstvo,da bude dobra i zdrava bebica i sve ce biti super :-)
joooj pa sad ce polako krenuti vase ljetne bebice, pa vam zelim svima puno srece i da uzivate u svojim strucama

(Odgovor članu Pomalo)
Neposredna veza do poruke: 1854
3.7.2014 9:28:25   
bambina27
Pomalo držim fige da je sve super dolje user posted image
Javi kako je prošlo. Imaš i uzv danas?

(Odgovor članu bebac24)
Neposredna veza do poruke: 1855
3.7.2014 9:53:57   
PENELOPI
Tea samo hrabro doci ce mlijeko, sad vjerovatno povuce koju kap kolostruma ali to mu je zasad dovoljno. Znam da te boli jer sam prosla to. Nezgodno je to kad nemozes sjesti pokusaj vise na drugu stranu di nije rana mada je sad prvih dana najgore. Izbjegavaj sjedenje i hodanje i vise lezi na onu stranu koja je zdrava da ti se lohije ne slijevaju po rani, malo dok se ne zaraste. Meni je pomoglo ispiranje vodom poslije nuzde jer me hladilo i susenje na zraku.

Neposredna veza do poruke: 1856
3.7.2014 9:59:17   
CrazyPuppet
Pomalo sretno na pregledu :) i user posted image za probavu user posted image

Cure ja sam danas ušla u 40. tjedan, dakle tjedan dana do termina... beba se još nije spustila, zna me malo boljet kako koji dan, a ovu noć sam se tako nalijala u ruke i noge da jedva da mogu šaku do kraja stisnut... nebi to trebalo još krenut, osim ako se na naglo nešto ne pokrene, pa samo najednom mali izleti user posted image čudi me to što se mali ne spušta, obično kod prve bebe bude to 2-4 tjedna prije poroda... neću valjda prenosit...

baš sam neki dan razmišljala kako mi je ova trudnoća bila stvarno blaženo stanje i da sam istinski uživala :) a opet... s druge strane, već mi malo fale neke stvari - tipa spavat na trbuhu, popit čašu vina, obući nešto što mi se stvarno sviđa, otići na jogging ili vozit bicikl... u svakom slučaju jedno divno razdoblje lagano završava, a stiže jedno još ljepše... ne znam kako koja od vas, ali ja se svaki dan zamislim i ostanem zadivljena nad tim čudom novog života, za što je sve naše tijelo sposobno, koja je to transformacija... meni je to sve WOW i osjećam se zahvalno na ovom blagoslovu user posted image

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu Pomalo)
Neposredna veza do poruke: 1857
3.7.2014 10:25:52   
vepikica
Crazy puppet - pa ti ces skoro :))) wuhuhuuu.
Ja jedva cekam svojeg ljepotana, ali bolje neka izdrzi jos ta 2-3 tjedna unutra :)))) Taman da mi bude lav po horoskopu, ahahahaha :-p

I upadam u bitku tj.natjecanje! Haha. Iako sumnjam da cu pobjedit :-p a to nam sada nije ni cilj!

U raspravu o depilacijama se nebi puno ukljucivala. Meni je najlakse uzet britvicu (a nisam nesto posebno ni dlakava - hahaha) pa sjednem na rub kade i laganini po opipu. Poslije s ogledalom malo skicnem kako je posao obavljen i ostanem odusevljena, ahahaha! A imam i dosta mali trbuh. Mjerila sam koli je neki dan. 97cm. :))

Tea - jos jednom cestitke i ne daj se, doci ce mlijeko! :)))

Ja lezim i uzivam, bas kako treba. Muz otisao kupit namirnice za rucak (koji ce i skuhat), oprao i objesio ves, a danas me iznenadio pa kaze: dosta si se ti namucila noseci to, pa on predlaze da nakon 6mj.on ode na porodiljni! Mah divota. Ako ce mi dijete dozvolit da izbivam 4-5 sati iz kuce :-p

Drzite se ostale...javljajte novostiiii!!! :):):):):) sve ce to bome brzo!

Neposredna veza do poruke: 1858
3.7.2014 10:42:36   
PinkyFunkyBirdy
Dal je na kraju koja od vas (ili još uvijek to radi) masirala međicu s onim nekim uljem? user posted image
Tea, baš me zanima pošto si tako pukla dal ti je babica masirala što međicu dok si se otvarala?

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 1859
3.7.2014 10:57:59   
CrazyPuppet
Pinky ja sam to pokušavala, pa sam sve raskrvarila, bez obzira što nisam mogla bit nježnija user posted image izgleda da sam preosjetljiva tamo dolje
ulje sam uzela bademovo, iako imaš u dm-u i ono neko weledino baš za to, al sve je to isto, samo je ovo weledino 10x skuplje...
mislim da kegelove imaju više učinka, kao i položaj rađanja...

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 1860
3.7.2014 11:07:54   
victory
Jutro okruglice :) Kako ste mi?

Teić naša, samo izdrži, proći će brzo i ta bol, samo se probaj što manje kretati i stajati i sjediti, dakle lezi i uživaj sa svojim kolačićem :)) A i mlijeko će brzo, samo neka on vuče i vuče :)) Moja fredica je isto tak rodila mrvicu prije pa nije mlijeko došlo, njoj je došlo koliko se sjećam baš negdje oko termina, ali malac nije htio niti vuć pa valjda nije krenulo.. samo ti sada odmaraj, vjerujem da ti je srce ko kuća, imaš svoje zlato :)) Drago mi je da si nam se javila... user posted image
Kad ćeš imat vremena, sve ćeš nam ispričat, vjerujem da će nama koje nosimo prvu bebicu puno značiti tvoje iskustvo, dakle kako to sve ide, kak je u bolnici, jel bebač bude s tobom, na šta to sve tamo liči.. jako sam znatiželjna :) Ali, glavno je da nam se odmaraš i ljubuškaš svoga Jana... user posted image

Bambina, samo lezi.. ja sam jako disciplinirano pila magnezij jer sam se bojala prijevremenog poroda, od negdje 23/24 tt ga pijem. Imam bakteriju ureplazmu koja izaziva prijevremeni porod pa me je toga strah bilo užas a imala i lude kontrakcije pa eto morala sam slijepo držat savjeta i piti magnezij. Jučer mi je prvi dan bez pa mi je čak malo i neobično hehehe :))) Ali ti lezi i uživaj dok to razdoblje koje mora ne prođe i onda opet akcija.. :)

Pomalo, sretno na pregledu, javiiiii :)

Crazy, i ja nekako osjećam nevjerovatnu sreću i zahvalnost a isto tako i nevjericu, jer još uvijek sebe ne mogu zamislit kao trudnicu hehe. Ne znam kako bih to opisala, ali uglavnom čudno mi je sve.. naročito mi je čudno pogledat se u ogledalo i vidjet kak imam obraze, podbradak ruke kao u Tajsona hahaha i tako.. mislim ne smeta mi, ali nisam se navikla takvom vidjet. O cickama da i ne pričak, ko da nisu moje. :))) Ali s druge strane lijepo se osjećam, nekako mi se sviđa biti trudna (naravno ako izbacimo neke tegobe), najviše mi se sviđa kad me mišek zbomba svom snagom sa strane trbuha pa skočim sa stolicee.. ali bar znam da je dobro i da je pravi mali snagator :)))
Sva sam se raspekmezila sada user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1861
3.7.2014 11:21:10   
vepikica

IZVORNA PORUKA: PinkyFunkyBirdy

Dal je na kraju koja od vas (ili još uvijek to radi) masirala međicu s onim nekim uljem? user posted image

Ja sam kupila Weledino ulje u Mulleru i masirala se. Prvi dan mi je sve to bilo presmjesno jer nisam imala pojma kako to treba izgledat (lezala sam na krevetu). Drugi dan mi je vec bilo lakse, rastezala sam ju na sve strane do pecenja i bolilo je, al nisam si rastezala do granice koju nebi mogla istrpit. Treci dan sam probala u kupaoni u cucecem polozaju. Tad mi je sve bilo lakse, al nikakvu bol ni pecenje nisam osjetila. Sad je proslo vec tjedan dana od moje 1.masaze i svaki put je sve lakse i lakse, al mislim da cu sada prestat. S obzirom da sam otvorena do glavice, nebi da mi sad u zadnjim tjednima dodje neka infekcija il tko zna sta.
Mislim da cu svaki dan nakapat ulja na vatu i premazat medjicu pa nek se to upija. Mozda i tako pomogne :)

Neposredna veza do poruke: 1862
3.7.2014 11:54:29   
Pomalo
Evo me nazad.. Beba je super, ima 2400 g, sto znaci da se u 3 tj udebljao-dobio 900 g..Vau..Nisam mogla vjerovati kad sam vidjela, s tim da sam ja smrsavila malo.. Sve u svemu, u potpunosti zatvorena, sve super.. Bila mi i seka sa mnom na ultrazvuku pa smo skupa gledali malenog..Blazena radost sada..user posted image

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 1863
3.7.2014 12:03:09   
bambina27
Crazy ja se isto kao ti čudim prirodi i muzu sto pua govorim kako mi je nevjerojatno savršenstvo nastajanja života Haha. Mozda me pod utjecajem hormona još vise fasciniraju neke stvari user posted image
Ajme 40.tj još malo i eto tebi tvoje bebice,bude to uskoro. :))

Ja bi probala masažu medice jer se jezim od epiziotimije pa bi pokušala sve da ju izbjegnem,ali rano mi je još. U 36 tj jel tako? A i malo sam zbunjena zbog toga sto sam otvorena pa ne znam da li bi smjela?

(Odgovor članu Pomalo)
Neposredna veza do poruke: 1864
3.7.2014 12:05:56   
bambina27
Pomalo, bravo user posted image user posted image za velikog bebaca. Prekrasan je osjecaj kad ga vidiš na uzv. Najbitnije je da je sve ok i da si zatvorena :))
Čuvaj se.

Neposredna veza do poruke: 1865
3.7.2014 12:13:49   
Lanchicaa
Dobar dan, curke moje!
Evo ja potegnula malo sa spavanjem jer noć nije bila baš dovoljna.
Sinoć mi je oko ponoći izašao onaj sluzavi čep - prvo sama sluz, a nakon nekih pola sata još malo sluzi pomiješane sa sukrvicom.
Od trudova još uvijek ni T, noćas i jutros čak ni one uobičajene kontrakcije nemam, a malecki se mrda normalno, tako da nisam ni išla dolje...

Vjerojatno mi je čep izašao zbog tog malo grubljeg pregleda...
Eto, ne preostaje mi ništa nego čekati...
Ako ne bude danas ništa, idem opet ujutro na kontrolu, u nadi da ću naletit na nekog drugog doktora, po mogućnosti muškog ;-)

Sretnaz, čula sam i ja da je dobra dijagnostičarka i prvi moj susret s njom bio je kad sam radila kolposkopiju. Tada je bila i ljubazna i nije bila gruba... Jedna ženskica koju znam iz viđenja je vodila cijelu trudnoću kod nje i ne može biti zadovoljnija... E, sad! Je li to ona radi privatno, ili je to preko veze, obzirom da se radi o, ajmo reć, utjecajnoj obitelji pa onda ima drukčiji odnos, ne znam, ali ne sviđa mi se.

Neposredna veza do poruke: 1866
3.7.2014 12:49:57   
sretnaz
Crazy je jučer popravila listu i sad vidim da je opet krivi datum... dakle, Karla je rođena 24.06.user posted image
Ne znam kako je u drugim rodilištima, ali evo ovaj drugi porod nisam dobila ni klizmu niti su me rezali. A kaže mm kad sam prvi put rađala dr. je čekao odobrenje primalje da me režu, tj. ona je dala znak da li treba i kada. A razlika u oporavku je ogromna. Ipak mislim da je bolje da zarežu nego da strašno popucam. Pukla sam malo ovaj put i puno mi je bolje, ali davno sam čitala kad je žena pisala da je strašno pukla i bilo joj je žao da ipak nisu recnuli. Ovaj savjet da treba sjediti bez obzira što boli meni i nema nekog smisla. To kao da se urežeš po prstu i onda s tim prstom ideš prati i čistiti.
Lanchica,meni je prvi put izašao čep po noći i drugi dan imala trudove i onda išla nakon nekih 20 h u rodilište i rodila nakon nekih 36 sati od ispadanja čepa.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Lanchicaa)
Neposredna veza do poruke: 1867
3.7.2014 13:01:14   
Lanchicaa
Sretnaz, ja samo čekam kad će počet, al nikakvih naznaka nema. Moj Niko je zafrkant, pravi mali račić željan pažnje :-D :-D :-D
Nekako mi se čini da se predobro osjećam, a i on se dosta rita unutra, uopće se nije umirio...
Vidjet ćemo šta će bit... Samo me mrvicu jednu nervira to iščekivanje svakog časa. Ja bih radije da je krenulo iz vedra neba nego ovako mic po mic...
Eh, kad bi se moglo birat...

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1868
3.7.2014 13:12:00   
PinkyFunkyBirdy
user posted image

user posted image chocolate - 12.06. user posted image - Lana 28.05.2014.
user posted image sretnaz - 21.06.user posted image - Karla 24.06.2014.
user posted image leot - 24.06. user posted image
user posted image emy0406 - 24.06. user posted image - Viktorija 27.06.2014.
user posted image zvjezdicamaja - 01.07. user posted image
user posted image SANJABI - 03.07. user posted image
user posted image Lanchicaa - 08.07. user posted image
user posted image CrazyPuppet - 10.07. user posted image
user posted image tintilinki - 14.07. user posted image
user posted image ivaj - 15.07. user posted image
user posted image Tea2803 - 17.07. user posted image - Jan 01.07.2014.
user posted image victory - 19.07. user posted image
user posted image Mrvic@ - 21.07. user posted image
user posted image FingerJ - 25.07. user posted image
user posted image Anchyloo - 27.07. user posted image user posted image
user posted image vepikica - 03.08. user posted image
user posted image Suzana12 - 03.08. user posted image
user posted image Marissa - 08.08. user posted image
user posted image PENELOPI - 09.08. user posted image
user posted image Ulala - 10.08. user posted image
user posted image Pomalo - 13.08. user posted image
user posted image Njanjica - 16.08. user posted image
user posted image bambina27 - 16.08. user posted image
user posted image TaPikapolonca - 18.08. user posted image user posted image
user posted image sandra999 - 19.08. user posted image
user posted image ikaaa - 28.08. user posted image
user posted image RIBICA241 - 28.08. user posted image
user posted image luce1010 - 03.09. user posted image
user posted image Ninna10 - 06.09. user posted image
user posted image Ivankaa - 08.09. user posted image
user posted image Mussy - 10.09. user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

Neposredna veza do poruke: 1869
3.7.2014 13:20:56   
CrazyPuppet
Cure kad se vama spustila beba? po čemju ste znale da se spustila? mene malo već to počelo zabrinjavati, nebi stvarno htjela prenositi, pa da idem na inducirani... ali što se tu može user posted image Lanchicaa, tebi je očito ovaj službeni termin precizniji... umjesto 8.07. ipak je 2.07... bit će to danas/sutra user posted image
držim fige user posted image
o epiziotomiji bih se mogla raspisati, ali nikako nemam pozitivno mišljenje o tome, meni je opravdana jedino u slučaju fetalne patnje... mnogo mi stvari u današnjem načinu poroda nema smisla, a epiziotomija spada u istu kategoriju... sve to danas ide ko na pokretnoj traci, i ne dopušta se nekim prirodnim mehanizmima da odrade svoje... a to kad te jednom recnu, možeš još i više popucati, jednako kao i kad zarežeš platno da ga lakše rasporiš... vani se to uopće više ne radi (samo u gore navedenom slučaju)

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1870
3.7.2014 15:18:29   
PENELOPI
Crazy slazem se s tobom u vezi epiziotomije jer sam ju prosla i to mozda bez veze samo sto se doktoru zurilo. Cula sam ga kako govori primalji "ajmo je porodit" bas sam stekla takav dojam da mu se zuri jer se taj dan plradslo jako puno zena pa su jurili iz jednog boxa u drugi. U svim naprednijim drzavama se to ne radi vise kao ni klizma ni brijanje. Jednostavno se dopusti zeni da zauzme polozaj koji joj najvise odgovara, a ne lezecki jer se ide protiv sile teze i to je jedan od najgorih polozaja za radanje zato se svakoj drugoj radi epiziotomija. Ako sve bude uredu trazit cu stolcic ovaj put. Zamjerilo mi se to rezanje a sivanje me peklo ajme i umjesto da uzivas u najljepsem trenutku u zivotu ti patis jos mjesec dana.

Neposredna veza do poruke: 1871
3.7.2014 15:18:58   
Lanchicaa
Crazy, nažalost, nijedan termin nije precizan ;-) Ja se samo nadam da će mali dovoljno surađivat i odlučit izać u roku od nekih tjedan dana jer je inducirani porod nešto što bih svakako htjela izbjeći, a navodno im je to praksa kad prođu dva tjedna od termina. I naravno da i tu gledaju ovaj raniji :-(

Što se tiče spuštanja bebe/trbuha, s tim se ne opterećuj. Nekim se ženama uopće ne spusti pa rode bez problema...

Po pitanju epiziotomije i klizme, ne slažem se s tobom. Još uvijek ima puno žena koje znam da im na porodu nisu radili epiziotomiju i sve je prošlo u redu, tako da nisam dobila dojam da to rade da bi njima bilo lakše i brže, barem u našem rodilištu.
Bila sam prisutna na porodu i na svoje oči vidjela da stvarno čekaju zadnji čas (stotinku prije nego bi sama popucala) da zarežu.
Iskreno, ja bih radije da me zarežu nego da popucam. Kad popucaš sama od sebe, nikad ne znaš di će koža puknut, kako će rana izgledat i koliko će im trebat da to zašiju i kako će to na kraju zarast, obzirom da puca kud se njemu hoće...
Klizma isto tako - mislim da je puno bolje i ljepše da se pomučiš tih par minuta u predrađaoni nego da poslije ... (neću dalje pričat) ;-)

U zadnje vrijeme se sve više promoviraju izbjegavanja tih nekih medicinskih postupaka koji su donedavna bili normalni i prihvatljivi - od poroda do cijepljenja djeteta.

Naglašavam, naravno, da je ovo samo moje osobno mišljenje i da ne osuđujem nijedno drugo ni drugačije, da ne bi bilo nesporazuma ;-)

Neposredna veza do poruke: 1872
3.7.2014 15:20:49   
Lanchicaa
I da! SVAKA ZENA IMA PRAVO ODBIT BILO KOJI OD TIH POSTUPAKA... To ne zaboravite!!!

(Odgovor članu Lanchicaa)
Neposredna veza do poruke: 1873
3.7.2014 15:23:08   
PENELOPI
Nije dobro sjedit na rani niti se forsirat fizicki jer postoji mogucnost da sav popuca pa se mora dva puta proci agonija. Moj porod je trajao 17 sati sa trudovima na 5 min od pocetka ali najgori mi je bio oporavak a da ne govorim kad sam prvi put isla na veliku nuzdu oci mk ispale.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 1874
3.7.2014 15:34:27   
PENELOPI
Ima puno za i protiv, ja sam napisala svoje ne bas dobro iskustvo.Kad oni rezu to je i misic, i tkivo i koza. Kad samo puca istina je da se nezna u kojem smjeru i koliko ali nije tako duboko i lakse zaraste.Oni najtezi slucajevi se rijetko dogadaju,isto tako doktor te zareze i vise nego sto treba bebi za prolaz i da se dogodi da kasnije imas problem sa mokrenjem i spolnim odnosima. Ima tu dosta za pricat ali najvaznije je da ne ostanu nikakve posljedice. Ja nekad na promjenu vremena osjecam da me rez bocka.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!