Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 8:58:41
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Dobro jutro, drage moje! Evo, ja budna službeno budna od 5:20... Spavala cijelih 3 sata, ako i toliko... Nisam gledala na sat, ali znam da sam dočekala ribice na RTL2 Jutros se osjećam baš grozno. Uspjela sam pojest samo krušku i sad mi već 2 sata stoji u želucu k'o kamen Osjećaj isti kao na početku trudnoće kad sam dušu izbacivala... A Mrva divlja sto na sat, sunce moje... Udara po rebrima, želucu, mjehuru, kičmi, kud god stigne... Vidim, sve smo otprilike istih gabarita... Ja visoka 166, sada imam nekih 65 kg, normalno oko 54 :-D Pomalo, ja sam ta koja 12.6. ide na kontrolu ;-)
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:00:28
|
|
|
|
Anchyloo
|
mooorgen kinderjaja! :) kak ste vi sve fit! ja nikako da se riješim prokletih kila od prve trudnoće... a bila sam ko sretnaz,radila do večer pred porod.. doduše u salonu,zadnja mi je bila masaža! i natukla sam 20 kg.. s Mikom,nakon 13 mj sam dobila samo 7 kg.. i od onda sam se vrtila na nekih 80. i sad sam dobila 12! dakle 90+ na 158 cm! divota..bolje da ne padnem nigdje jer ću se samo nastaviti kotrljati.... Sretnaz,znam takve šefove,ponašaju se ko da još oni tebi rade uslugu.. i nikad neće znati cijeniti to kaj ti žrtvuješ svoj mir... i rad i trud! Lanchy,moj zakoniti radi u Ledu,i fino,prasac,svaki dan priča JOOOOJ NOVI KING,KVATRO.. MMMM FINO,FINO! JEO SAM CIJEEELU NOĆ SLADOLED... mrš,dabogda ti krivo otišlo! mislim,znam,nesmije ništa van nosit.. ali mi odma kruli u želucu... i da,užasno se boji mojeg trbuha,bebe su sad već oko kilu i pol i vidi se svaki pokret,kad sjedim onak mi se trbuh miče ko u crtiću.. ili ak ste gledale neki nastavak Aliena... i ja idem 12.6 na kontrolu!!! jeeej
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:06:34
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Crazy, upiši u google lilypie ticker (taj sam ja koristila). Kad otvoriš stranicu, nađi baš za trudnoću i dalje prati korake. Kad završiš s upisivanjem podataka, izbacit će ti link tickera koji ćeš kopirat i onda taj link zalijepis u postavke pod TICKER tu na ringeraji. Malo sam smotano objasnila jer tipkam s mobitela pa ne mogu paralelno gledat, a napamet ne znam. ;-)
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:09:47
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
Ahahahahahahahahah Anchyloo Alien!!! ma ja isto non stop s tim kilama muku mučim, u trudnoći sad dobivam sasvim normalno, ali sam se prije trudnoće udebljala, nisam jednostavno mogla još i na to mislit pored svih potresa koje sam proživljavala. Ajme sladoledi, ja sam ih se fino odrekla... iako mi dođe svako malo da maznem jedan, ali ne smijem smiksam u blenderu babanu i neko smrznuto voće, isto je fino i hladno Lanchicaa izađi malo van i prošeći, lijep je dan, pa kasnije probaj malo zaspat... bebači se smire kad se mi krećemo... ako ne možeš jesti, ni nemoj, samo pij vode... ima takvih dana, što ćeš.. ipak brojimo zadnju rundu do
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:16:10
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Anchyloo, dobro jutrooo! Moj radi u Dukatu, a ja teško podnosim laktozu, tako da nemam takvih problema ;-) Znam točno kako izgleda to micanje trbuha, neki dan se dijete ispred mene u redu na kasi svo jadno isprepadalo Joooj, Bože! Inače sam tupa na te stvari, ali jutros mi živce kida kako "ovaj kraj mene" hrče
< Poruku je uredio Lanchicaa -- 5.6.2014 9:18:07 >
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:17:36
|
|
|
|
bambina27
|
Jutro cure,s obzirom da me jako iscrpio boravak u bolnici,noćas sam spavala 10 sati u komadu bez da sam se pomaknula Chocolate,bravo za tebe i bebicu. Ovo o vezi otvaranja i maženja trbuha nisam nikad čula,ali svakako cu te poslušati jer ne bih riskirala. Anchyloo jako si me nasmijala sa pričom o kakicama. I ja sam jako gadljiva i jako mu je teško preživjeti presvlačenje uplakane pelene. Zvuci grozno ali tako je. Radimo isti posao i stvarno zna biti fuj,ali to izdrzim bez problema. Bravo za sve vas mame koje ćete koristiti platnene pelene,ja sam malo prekomotna,ali možda čitajući vas i promijenim mišljenje. Imam pitanje ta vas iskusne u otvaranju i mirovanju,na otpusnom pismu piše mirovanje. Koja je razlika između mirovanja i strogog mirovanja? Ne bih bas voljela vraga zvati,ali ne mogu zamisliti ni da cijeli dan samo ležim.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:18:37
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
weeeeee, hvala ti Lanchicaa evo tickera
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:24:29
|
|
|
|
bambina27
|
*ukakane pelene ;) Vidim sada da ste otvorili temu o kilama Ja sam do sada u trudnoci dobila 7 kg,ali imam veelikiiii višak od prije. Za čudo nitko mi nije ni rijeci rekao do sada,dok su me u prvoj trudnoci stalno maltretirali sa nekakvim dijetama,iako sam ukupno dobila 10 kg
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:32:52
|
|
|
|
Lanchicaa
|
crazy, bravo! Sad vidim da smo na par dana razlike ja sam i s terminima "na čudu"... nije ništa strašno jer je samo par dana razlike, ali muka će mi bit ako pređem ovaj raniji jer ću onda bespotrebno morat svakih dva dana na pregled u KBC... po datumu začeća, termin mi je 8.7., na mužev rođendan (taj sam ovdje stavila). po zadnjoj mengi, ispadne 2.7., pošto je dolazila u dva navrata po par dana pa mi doktorica računa raniji datum umjesto kasnijeg... kaže da tako mora, ali da ne brinem... i ne brinem jer mi se ionako čini da neću dočekat 2.7. s trbuhom bambina, u principu, pod mirovanje smatraju čim više možeš, a pod strogim mirovanjem samo odlaske na wc, tuširanje i dolazak na preglede... kad "samo miruješ", onda je dovoljno ne dizati teško, ne hodati puno i tako to...
< Poruku je uredio Lanchicaa -- 5.6.2014 9:33:17 >
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:36:01
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
ma gdje god sam čitala da je normalno dobit od 9-16 kila... ja sam do sad dobila 12 (i na tome mislim ostat do kraja) dijetu dobiš ako naglo skočiš u kilaži - tipa 4kg u mjesec dana, onda postoji rizik zbog šećera i tlaka... i nemoj se natući kile marelica prije vaganja kod dr. ko ja
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:39:59
|
|
|
|
Tea2803
|
Dobro jutro svima Ja se bome opet nisam naspavala ovaj put su me leda mucila i mislim da cu ubrzo ponovno u krpe jer se ne mogu razbudit nikako Crazy slikica ti je presuper malac izgleda prekrasno Ja o kilama bome opce necu ni pricat Svi idete 12.6 na pregled zanimljivo Moj malac zadnjih par dana se uopce ne javi cijelu noc zar spava cijelo vrijeme? Jel kome od vas tako?? Cure jucer nisam imala snage pisat ali tako sam bila na rubu placa ,, jucer dodem u ducan gledat za madrace za kindac da znamo rec koji da nam se kupi ,, i pita mene zena jeste pri kraju?? Ja ono i jesam i nisam imam jos 5- 6tj do kraja a ona meni isuse boze (pritom gledajuci u trbuh) pa vi cete rodit dijete teze od 5 kila ,, ahh ,, i tako ja njoj odgovorim da se rodi i sa deset bitno da je zdravo a i moje je nije vase ,, i tako izletim van sa suznim ocima ovo je vec neznam koja osoba koja komentira velicinu mog trbuha sad sam vec stvarno u soku
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:43:34
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Ma TEA, ne opterećuj se s takvim glupostima! Ljudi sa strane uvijek imaju potrebu nešto komentirat... Pa nije trbuh samo beba. Nit se svi isto debljamo, nit svi isto mršavimo...
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:46:38
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Uostalom, briga te! Rodiš lijepo zdravo dijete veće od pet kila i završiš u novinama ;) Još će ti i platit da vas dođu slikat
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 9:46:47
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
ajme di nađu takvih babuskara da rade u dućanu za bebe, ili u bilo kojem dućanu uopće... Tea ne zamaraj se time, meni su isto svašta spuštali, ljudi nemaju pojma. Ti si sigurno jedna prekrasna trudnica a i bebica bude predivna i ne zamaraj se komentarija isfrustrirane babe. A bebice se sad lagano smirujuu, negdje pročitala da 90% vremena spavaju... blago njima :)
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 10:05:29
|
|
|
|
Tea2803
|
Cure moje sta bi ja bez vas lanchicaa bar si me malo nasmijala Crazy ajde super onda mislila sam da se nesta desava kad ga cijelu noc nimalo ne osjetim ,, hvala bogu samo neka on spava Doslovce neznam di nadu takve babetine ,, Da vas pitam da li vi osjecate bebicu kako se mice dolje izmedu kosti (kukova) nezz kako bi opisala?
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 10:13:30
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
jep, pa još kad me opali u jajnik odmah bi mu sve po spisku
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 10:21:10
|
|
|
|
Tea2803
|
Da znam kako boli udarac u jajnik ali eto od kad dubi na glavi nije me nijednom udario u jajnik ali cesto u te kosti pa nisam znala jel to normalno
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 10:49:47
|
|
|
|
TaPikapolonca
|
Pozdrav svima! Evo i nas... novi smo i ima nas malo više. Čekam dva dečkića (valjda.. možda bude iznenađenje pa izviri i cura), termin nam je 18. 8. 2014., ali kako smo na strogom mirovanju.. i malo otvoreni.. :D Imam osjećaj da će doći malo ranije! Iako mi vas je svih žao što imate različitih tehničkih problema, lakše mi je kada pročitam sve ovo sa lupanjem, žgaravicom, nespavanjem... Nisam jedina! Suosjećam s vama! Imam žgaravicu na sve što pogledamo... čak i na vodu, a o nekakvoj mineralnoj (a tako bih opila čašu) nesmijem ni pomisliti... Ali kako ste napisali... sve za naše pikice... Doma imamo još jednog bandita od 2,5 godine. :D
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 10:59:24
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
dobro nam došla TaPikapolonca!!! ima vas iz Rijeke ovo su nam već drugi blizanci na topicu
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 11:06:14
|
|
|
|
victory
|
Cure, iščitala sam sve vaše postove i zakon ste mi.. ismijala sam a i kavicami ohladila koliko sam se zadubila.. Uglavnom, vidim da ste mi sve dobro i da su bebači pravi mali skakavci :) Samo uživajte, a ti CrazyPuppet nabij šakom šefa ako odustane od dogovora. Teić, ne se živcirati zbog ludih baba... Ja sam nabila (da te samo podsjetim 14 kg- izgledam ko balon), neću ih skinuti nikad vjerovatno ali šta nas briga pogotovo za te babuskare.. Uživaj u svojoj trbici jer za mjesec/ mjesec i pol će bebač izaći i nestat će ti šarmantni udarci u jajnike, kosti, stiskanje ne znam kojih živaca i pritisak na mjehur.. a falit će nam to, sigurna sam :)) Znaš i sama da ćemo obje roditi bebače i pol, šta možemo kad su male mrvice izrasle u velike mrvice, i moramo bit prave puce :)) Bambina, strogo mirovanje je wc i tuškanje, ostalo ležanje i ležanje... po mogućnosti lijevi bok hehe (to je najčešće korišteni termin u zadnje vrijeme) a mirovanje koje i ja imam je leži, odmaraj, odi malo u šetnjicu (ali malo!) i kad završiš u areni u baby centru onda se pripremi na stezanje, žiganje i pritisak cijeli dan i normabel :)) ali, najbolje će ti doktori objasniti ovisno o tvojoj situaciji što smiješ a što ne! Ostale cure, i ja imam pregled slijedeći tjedan, nisam se još naručila ali vjerovatno ću 11 ili 12. Jedva čekam :)) Imam i jedno pitanjce, hoćete li prati kolica, odnosno one navlake i kako?? Neki mi kažu daaaaaaaa, obavezno... Neki ma daj više bakcila ima u zraku nego na kolicima i treba samo biti dekica i tetra ispod bebe, moš mislit da su nama naše mame tako ... Tak da ne znam šta da radim! Ne želim biti ono manijak mama šta dezinficira sve ljude u zgradi kad prolaze kraj naših vrata a opet ne želim propustiti obaviti nešto ukoliko je potrebno! Što mislite???
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 11:15:09
|
|
|
|
Tea2803
|
Juuuuu sve nas je viseee TaPikapolonca pa dobro nam dosla jooos duplica jeeij sad imamo dve cure duplica i dva decka jahoooj Victory draga puce booze kako to nisam dugo cula haha znam ja draga moja da mi imamo prave limace Sto se tice navlaka ja sam ih neki dan oprala ,, ali rucno ,, jeer je zabranjeno prat u masini i susit u susilici tako pise u uputama eto tako da sam ih ja oprala i bome se namucila kooo ,,,,,, ali eto mm je to prekjucer vec slozio nazad
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 11:20:40
|
|
|
|
TaPikapolonca
|
Hvala na dobrodošlici... da, ima nas nešto u Rijeci duplih. Bit će da je nešto u klimi... Al će se izvješbati oni u rodilištu... Što se tiče kila..Ne se sekirati. Malo isto ne valja! Kada sam bila trudna sa prvi mišićem susretala sam se s jednom djevojkom koja je tijekom trudnoće dobila 6 kila. Izbjegavala je sve što je mogla, čak i bananu jer kao ima jakooooo puno šećera . Mjesec pred porod joj je bebica imala kilo i pol... Moj je bio kapitalac kada sam ga rodila u 39 tjednu - 4220g. :D I dobila sam 16 kg... Sve otišlo... malo po malo i nakon 2 godine došla na početnu težinu.. Bez vježbanja, mršavljenja.. samo nisam spavala... Baš me briga... Visoka sam i konkretna... Muž me voli takvu! Sada sam dobila 10 kg. Žao mi je samo što isfrustrirane babe koje nisu to prošle ili imaju neke svoje frustracije mogu utjecati na okolinu oko sebe (i još rade u dućanu!).
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 11:28:15
|
|
|
|
victory
|
TaPikapolonica, dobrodošla u našu već sad veeliku skupinu :) Imamo dvoje ljetne dvojčeke :)) U Rijeci ste se potrudili, baš super!! Super je ovo- visoka i konkretna :)) E i ja sam isto takva a sad sam još konkretnija :))
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 11:48:22
|
|
|
|
bambina27
|
Dobrodošla nam TaPikapolonca Victory u cijeloj onoj strci jučer sam potpuno zaboravila pitati dr do koje granice je to mirovanje. 18.6. mi je slijedeći pregled pa cu do tada pokušati sto vise ležati i ne kretati se,a onda cemo vidjeti situaciju pa definirati mirovanje. Sto se tiče pranja navlake od kolica,sa prvim djetetom to nisam radila ,a ovaj put mi je to mama samoinicijativno napravila
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 5.6.2014 11:48:34
|
|
|
|
Tea2803
|
Victory i ja i ti cemo kapitalce imati kao i tapikapolonkica
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!