|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 25.5.2013 8:36:36
|
|
|
|
and1
|
mozes slobodno pamucni.. bitno da nema nikakvih zica, dodataka, push up itd. da ti ne bi napravilo zastoj,pa zatim upalu..ja kad sam imala upalu mislila sam si "ovo boli vise neg porod".. ja sam imala i pamucnih i onih za dojenje.. za pelene sam koristila jedino pampers o visekratnim iskreno nisam niti razmisljala
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 25.5.2013 9:10:29
|
|
|
|
danijela8
|
ja sam s prvim djetetom probala višekratne tj.platnene pelene, i nisu mi se svidjele, super izgledaju, ali puno je to posla, stalno smrde po wc-u, kako ćeš ih osušit zimi itd, ja imam sušilicu ali ne bi ih se smjelo sušit u njoj, možeš kupit pa probat, ali ja nisam imala živaca
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 25.5.2013 15:27:01
|
|
|
|
keeka
|
To i mene muci, cini mi se puno zezancije, ajd kad si kuci al kad ides nekud nije to tako jednostavno. I ovako ću imati hrpeinu sitnica pa jos i torbu za prljave pelene, hm ne znam bas. Danas sam vidjela u Mulleru pamucni grudnjak za dojenje mislim da je 89 kn, jos cu malo vidit di ima pa kupit. A spavačice su koma, to je sve tako kao za stare babe, baš sam se razočarala, jer nikad ni nenosim spavačice uvijek piđame. Gdje ste vi našle spavačice?
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 25.5.2013 15:54:19
|
|
|
|
sarah_zg
|
Ojla, evo i mene malo. Cheese cake mi se pece, kifle mi se kvasaju... Toliko o dijeti. Ja imam te grudnjake iz mullera, kupila ih za prvo djete, nisu mi trebali, valjda će sad poslužiti svrsi. Kaj se pelena platnenih tice, iz svu robu koju imam za prat, ne bih fala. U rasprave se ne bi upuštala sta je bolje, zdravije, jeftinije... Sve je to relativno, al ja se držim jednokratnih! Spavacice? Čemu to? U bolnici se dobiju njihove, a možeš biti i u pidzami, a doma nisam ni lezala ni bila u spavacici, nego u nekoj odjeći za po doma.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 26.5.2013 8:46:09
|
|
|
|
danijela8
|
u dubrovačkom rodilištu ne daju pidžame, nego doneseš spavaćice od doma
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 26.5.2013 8:46:21
|
|
|
|
emaemily
|
Jutro curke , jel se popila ? Ja i moja curka upravo doruckovale i popile kavu i bocu :) Dan ce opet biti bezveze, kisan tako da cemo se izlezavati cijeli dan... Gledati ''Piliće'' s kojima je moja cura opsjednuta , napraviti rucak i opet na odmaranje :) J ase danas osjecam dobro hvala Bogu , decko lupa i samo Boze podrzi ovako.. Pusa svim pupicama
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 26.5.2013 11:45:03
|
|
|
|
mamasita
|
hej ljetne okruglice ovo vrijeme nije normalno,vani je baš zima i puše hoću ljetoooo!!!! mi smo svi u radovima,tu je od seke moje mužić pa nam postavlja keramiku u kuhinji,kuća nam je đumbus žešći,užas,moramo popiturat kuhinju i onda nam je još ostala dječja soba za napraviti do kraja sutra se vraćam normalnom životu nema koza višeeeeeee!!!! kako ste mi vi? emaemilčy evo ljubim puopu
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 26.5.2013 13:53:09
|
|
|
|
plavka
|
Dan okruglice moje, vikendima baš i nemamo puno cajta za raju!!! Evo dok mi se peku lasagne došla sam škicnuti šta ima.... Ukratko jučer sam provela prekrasan dan sa svojim kolegicama-prijateljicama s posla i njihovom dječicom u gostima kod jedne koja ima kuću, uživancija u prirodi-dvorištu uz i te za našim blagom ... Dan je bio za pet . pokvarila ga je samo glupa kiša! Da vas uhvatim sa postovima, ja sam za jednokratne pelene, jer su jednostavnije...... Curke za spavaćice vam je najbolji izbor u nami na Trgu, mislim da su od Pletix-a, pamučne, imate ih u svim bojama, sa rukavima, kratkim, bez i bretele cijene vam se kreću od cca 90-170 kn ... Gdje kupujete jednokratne gačice i kak uzimate brojeve s tim sam kuburila i u prvoj trudnoći, imate preporuku??? Ljubim vas uživajte!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 26.5.2013 14:39:48
|
|
|
|
emaemily
|
Plavka, ja sam uzimala u dm-u njihove jednokratne gacice, bila sam zadovoljna, uzimala sam i u ljekarni one kao mrezaste i nisu mi bas, puno bolje su mi bile dm-ove tako da mislim da cu i ovaj put njih. Evo sad cu i ja nesto pitati, jeste nosile steznjak nakon poroda, sa mnom je u bolnici bila zena koja je dan iza poroda stavljala neki na ljepljenje, samo oko struke ne kopca se dolje nigdje. Ja koristila galeb gacice sa steznikom i jako su dobre samo sto nisu za pocetak zbog reza, jako stisnu.. eto uzivajte u nedjelji s obitelji .. ja taman pogledala film, mala spava, muzu radni vikend.. pusač svima
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 8:19:11
|
|
|
|
keeka
|
Jutro curke . Sto se tiće spavaćica mislim da se ne dobiju u Petrovoj al to u provjerit 3.6. kad budem isla na tečaj sa mm. Gačice sam si uzela u dm u mislim da je 5 kom oko 18 kn. Jučer bila na kirvaju kod kume, ajme hrane i kolaca a sutra je vaganje, bit ce veselo tako da nemoram danas ni kuhat dobila sam pecenja janjetine samo neki prilog i gotovo. Sta vi danas radite po ovom lošem vremenu?
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 9:23:23
|
|
|
|
sarah_zg
|
jutro ja radim , na poslu sam još danas i sutra i imam sto stvari za sredit prije nego što odem. Ali, dolazit ću još mjesec dana jednom tjedno. Mi imali jučer obiteljsko okupljanje, najedena sam do grkljana, danas postim. Ponijela sam si za ručak piletinu s roštilja i rajčicu. Baš sam se jučer izguštala i u kolačima i u svemu tako da danas trebam oladit malo. Ja sam prvo rodila na Sv. Duhu i imala sam dvije spavaćice koje uopće nisam koristila. U bolnici sam imala njihove, a doma to nisam nosila pa sam ih poklonila svekrvi. Imam neke pidžame i njih ću ponijeti u bolnicu jer su ženice koje su bile sa mnom u sobi imale pidžame. kad su one vizite, ionako idu gaće na izvolte pa ti je svejedno u čemu se kad se moraš ogoliti. A bit će i tako vruće da nemam pojma kaj je pametno obući. Ma joj, noćas sam se u 1 probudila i do 4 razmišljala o bolnici. Ulovi me s vremena na vrijeme takav napad panike da je to prestrašno Al bit će sve ok. Mora! Što se tih gaćica tiče, s prvim sam ih kupila u Ilici u nekom dućanu, a sad sam uzela u Prenatalu kad se zatvarao, pa su bile ful jeftine. Inače, ja sam ih i doma nosila dosta i one odvratne spužvaste uloške i dosta brzo mi jerana zarasla. A bila sam razrezana ko zvijer ( skoro 40 šavova). Kažu da rana diše kroz te uloške koji nemaju najlona, pa eto...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 9:28:31
|
|
|
|
marina75
|
Pozdrav, mame..mislim da sam već napisala na početku termin ali od viška glava ne boli..06.09. ..prošli tjedan bila na vađenju krvi za šećer, valjda bude sve ok..prošli tjedan imala neke čudne bolove ispod lijevih rebara toliko da nisam mogla udahnuti zraka do kraja, jel imala koja od vas sličnih problema?i neko čudno lupanje srca ??
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 9:37:09
|
|
|
|
sarah_zg
|
O marina draga, valjda nisam detaljno čitala. Dodat ću te na popis. A čuj, u trudnoći su ti mnoge nenormalne stvari - normalne. Organi se pomiču prema gore, beba se širi kak ju volja, krv ti brže kola, povećava se i količina pa su ti tvoji simptomi skroz ok. Ako osjetiš da ti je nekako stvarno loše, uvijek se dobro javit lječniku. Ja se smirim kad me nešto tako ćopi, malo legnem na lijevi bok, ako sam doma. Na poslu baš i nemam gdje leći i jako tije važno da piješ dosta tekućine. Barem je tako meni moja dr. rekla. I kod tebe curka. A baš lijepo.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 9:44:56
|
|
|
|
plavka
|
Jutro, evo ja ću danas skoknuti po nalaze u Petrovu test senzibilizacije... Ovaj tijedan bih trebala kod soc. ginića po doznaku i kod doktrora opće prakse za otvaranje porodiljnog (kak dalje jednu doznaku predam na jedna vrata u hzzo a drugu na druga ili??? i to je sad to kaj se doznaka tiće do bebačevih cca 5 mj. Jel??? sve sam pozabila). Kaj ove jednokratne gačice iz ljekarna one mrežaste nisu dost rastezljive, teže se oblače ili kaj drugo, mislim da sam ja u prvoj trdnoći uzela u milleru ali furt kuburim s brojevima! Kupila sam si običan steznik u ljekarni cca 120 kunića još u prvoj trdnoći i nisam ga baš redovito nosila, kako sam većinu vremena sama bila doma sa bebačem bez pomoći, zaboravila sam ga stavljati ali kad sam išla nekud znala sam se malo utegnut . Od uloška su mi super one chiccove velike, nakraju si mi te bile the best a ove vir su mi trebale po 2 kom. odjednom po noći i 3. Na sv. duhu dobiš spavaćicu, ja sam si ih ponjela jer baš kad su posjete da nisam u tim jadnim...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 9:58:03
|
|
|
|
ruwenzor
|
Jutro! Jučer je N slavila 2. ročkas i sva je bila cijeli dan uzbuđena i jurila i pričala svima svašta, gosti su otišli do pola 9 a ona se ostala još sat vremena igrati s novom kuhinjom i jedva smo ju nagovorili da ide u krevet. Naravno preskočila je podnevni spavanac, neće valjda spavati za rođendan Prije je svaki dan bez iznimke odspavala popodne baram 3h, sad 1-2x tjedno ostane cijeli dan budna. Počela sam razmišljati o onom pojasu koji kao drži trbuh- jel koja od vas to ima? Baš mi je težak bio trbuh jučer, a danas imam muskulfiber u leđima i nogama, ali nema grčeva ni žgaravice pa se ne smijem žaliti MM mi je u sub otišao po antibiotik za toxoplazmu, moram ga piti do kraja trudnoće. Samo nek su mi cure zdrave i ja happy. Vezano uz platnene, N ih ima, i beba ih bude imala, nekak sam se navikla na njih i nije mi uopće puno posla, valjda sam navikla. Gaćice za nakon poroda sam kupila u mulleru i apoteci, iz mullera mi bile bolje, dobro su podnosile pranje u vešmašini i nisu me tiskale ni spadale. Vir uloške sam tamanila valjda paket dnevno prvih mj dana dok nisam prestala jako krvariti Marina, vjerovatno ti se beba tak namjestila da ti pritišće pluća, a isto tak ti se povećava količina krvi pa treba tijelu da se prilagodi, ili si možda reagirala tak na neki stres? Jel ti se to smirilo? Bebu normalno osjećaš?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 10:26:16
|
|
|
|
emaemily
|
Jutrić :) Kod mene jutros sve dobro... cura u vrticu, po kuci malo cistim pa cu maloo u horizontalu :) MArina, moze ti biti i zeludac, meni je tako u prvoj trudnoci znalo biti i nestane mi zraka srce lupa ko ludo, i jos se prepadnem pa jos gore, cak mi dr. znala reci da popijem apaurin od 2 mg iako ja nisam uzimala .. a isto moze biti da ti je bebica pritisnula nesto pa te boli a srce moze lupati tako od manjka zeljeza..ako ti bebicu osjecas normalno mislim da nema problema..ako ti se bas nastavi javi se dr. meni bi moj mm govorio, tebi je najbolji lijek za sve samo viditi svoju dr. odmah ti sve prodje :)
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 10:26:47
|
|
|
|
sarah_zg
|
plavka, ja isto moram ovaj tjedan na još jedno pikanje u petrovu. Ne znam kakvi su ti chichovi ulošci. Ja sam u bolnici u tri dana potrosila skoro 8 paketa tog vira. Jako sam krvarila i mm je jadan svako malo morao donosit još. Nisam ni znala da u Mulleru ima tih gaća, baš ću pogledati. Steznik nisam nosila s prvim, bila sam king kong pa mi ne bi ni pomogao, ali ovaj put razmišljam da ga kupim. ruwenzor, baš mi je drago da ti je dobar nalaz. Malo sam neki dan krenula čitati po netu i ugasila jer sam se isprepadala. Sjećam se da me moja dr. s prvim slala na vađenje krvi u Rockefellerovu, čini mi se, a sad nisam išla. Moje prijateljice isto koriste te platnene palene i jako su zadovoljne i kažu da nije puno posla, a meni nekako nisu omilile , al ako ih već imaš i zadovoljna si, zašto ne? Svi imamo mogućnost izbora. Mislim da je puno toga stvar navike, a predrasuda je uvijek bilo i bit će, kao i različitih mišljenja.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 10:51:06
|
|
|
|
plavka
|
Draga sarah meni su ti chiccoovi ulošci bili otkriče, tj. mm ih je kupio i stvarno su super, ako si negdje blizu dučkasa bar pogledaj kako su dugački, velim ti za noć mi treba jedan njihov dok sam ovih 3 kom. trpala... Ruwenzor draga hvala Bogu da je sve pod kontrolom i o.k. i ja sam išla čitati te mi je mrak pao na oći, onda sam se sijetila da sam prije cca god. dana radila nekakav nalaz u zaraznoj i čekala ga 3-4 tijedna neki torck ili sl. neznam sad dal je to to... Ja sam u prvoj trudnoći nosila onaj pojas za držanje trbuha jer mi je beba bila dosta nisko i bio mi je o.k. to i je ginić savijetovala, kupila ga u Aniti u Gundulićevoj i moram ti priznat da nije bio jeftin negdje oko 250 kn. Curke dal vi konzumirate sex??? Jebate moj muž je postao napaljen kao a mene je već sad lagano prpa...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 10:56:14
|
|
|
|
sarah_zg
|
Sad smo si i intimni, ha? Ja, tj. mi smo dva puta tjedno otprilike, ali moram priznati da zadnja dva tjedna nikako jer smo strgani oboje i svaki dan kažemo: sutra ćemo Nadam se da ćemo se vratit na taj ritam. Mene nije prpa jer je dr. rekla da je sve skamenjeno kao i s prvim pa se ne bojim nekog otvaranja i sl. Baš ću pogledat te uloške jer ja i inače kad imam mengu trebam dva po noći, a kamoli poslije poroda. Cijeli sam si madrac bila uništila koliko sam jako krvarila
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 12:52:28
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Bok curke!! Šugavo vrijeme...sva sam neka nikakva...prehladila se,grlo me boli,nos curi,plus alergija me šora danas ću cijeli dan odležati koliko ću moći pa sutra nastavljamo u starom ritmu!! Hehehe što se sexa tiče,već sam i zaboravila kako je to.Od kada mi je doktor savjetovao da se suzdržimo,zbog malog krvarenja,i mi smo se nekako navikli da ga nema za sada Uloške sam kupila one VIR 80,ali sve mi se nekako čini da će mi to biti malo,vjerovatno ću probati te Chichove.Prije kada sam imala mengu krvarila sam ko luda,a mogu mislit kako će biti sada!!!! Jednokratne gaće sam kupila u Mulleru,ono pakiranje od 5 komada.Iskreno,nisam ni otvarala tako da nemam pojma kakve su,vidjet ćemo. Zadnjih par noći imam noćne more za poludit i uopće ne spavam,em što se obavezno dižem na wc.A trbuh mi je poslato tako tvrd da se osjećam ko jedan veliki balonnnnn
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 14:17:52
|
|
|
|
marina75
|
Hvala, mame moje..malo popusti, malo stegne ko luda ta bol u prsima i ispod rebara..bebu osjetim iako zadnje dane nekako nježnije..spremam se kod doktorice ovaj tjedan jer me uz sve to mori i niski tlak ( i inače sam niskotlakašica)..prije trudnoše sam pila kapi koje su mi ga regulirale ali se sada ne usudim pa potrpim ležeći..sarah, nema veze za mali propust, dogodi se.. ..
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 14:43:48
|
|
|
|
paola06
|
Za cure koje traže spavačice - preporuka Dević dućan, ja sam bila u Areni,kupila 4 kom, ima sa rukavima,bez, na bretelice, cijene od 45-55 kuna. Pamučne su i jako ugodne,ja sam ih isprobala za po doma. Nedostatak je samo manjak dezena, 2-3 na izbor, al sve si mislim da mi za bolnicu ne treba neka velika šminka. i ako budu u stanju da ih se neće dati oprati,samo frknem u smece i rjesena stvar!
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 15:11:31
|
|
|
|
and1
|
danček :) ja sam se od poroda naviknula na spavacice,inace ih nisam nikada nosila.. meni je odgovaralo jer sam malu dugo dojila i po noci mi je to bila najbolja opcija,nisam nasla nikakvu zamjenu sa dugmicima,a i ledja i ramena su mi bila postala jako osjetljiva i kad ne bih imala s nicim pokriveno odmah bi me pocelo boljeti, nekad bi se i ukljestila kao kod propuha..cak i ljeti.. gacice sam bila dobila od sestre i mame jer im je ostalo dosta pa nisam morala kupovati za prvi porod,ali evo,citajuci vas sada znam gdje cu :) ali kao i plavka vjerovatno cu fulati i necu znati koji br uzeti.. :) steznjak nisam nosila jer sam imala mali trbuh pa se sve brzo vratilo, meni bi prije za guzicu i bedra trebalo jer svi kg odu tamo ruwenzor Niki zelim sretan 2.rodjendan :D velika cura sex smo nakon 2 i pol mj pokusali prije par dana i neuspjelo,nikako se nismo mogli namjestiti a ja vec onda postala jako suha pa je vise bolilo nego godilo pa smo odustalo.. sada pretpostavljam da ne smijem,posto sam otvorena i receno mi je mirovanje zaboravila sam pitati gin.. jelenko ja imam iste takve "simptome", kad hodam odmah me sve gura prema naprijed,trbuh bude sav tvrd..meni je znalo i konstantno biti cijeli dan tvrd trbuh,bez obzira lezala,sjedila,hodala.. i zbog tih kontrakcija i tvrdoce trbuha sam i dobila tablete sada da mi opusti to i da ne dode do prijevremenog..
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 16:59:03
|
|
|
|
TinaRI
|
Pozdrav,evo i mene.... Razmišljala sam o ovoj temi i mislila započet i evo taman naletim Mene brine jer su me u četvrtak uhvatili trudovi oko 4,4 i pol lagani i ja ne budi luda (ko zadnji put) čekam,čekam i tako do 22h dok nisu počeli jači.... Ja gotova! To je to!Bolnica! I eto mene na kobili.pregled,ultrazvuk,ctg.... "Dijete je okrenuto na zadak.Ostat ćete preko noći pošto ste u visokom tj. trudnoće (34+6) jer ste otvoreni prst i postoji mogućnost da se otvorite do kraja(ma neeee još mislim si ja i još na zadak NEEEE).JA:Ako se to smiri,sutra mogu doma?????GIN:Ne gospođo sutra je novi dan,vidjet ćemo u kad obavimo nalaze ( ). Dobila spasmex,prespavala noć,malo boli ali trudova nema.....idem doma . Uglavnom jučer je od nježnog zagrljaja došlo do toga da se nismo štedili (nisu rekli nikakva mirovanja i nikakve zabrane sexa)ali sad kad sam čitala ovo cure više mi nije svejedno.Sve je ok nema nikakvih promjena šta se bebe i trudnoće tiče ali sad mi je malo frka...upomoć!!!!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 27.5.2013 17:18:23
|
|
|
|
plavka
|
Curke moje, ja išla danas u petrovu po nalaze i vele mi da ih moram ponoviti sutra kao niš strašno, samo da dođem ujutro i uđem preko reda a ja sam prestravljena kaj bi moglo biti, nisu mi nikakve detalje rekli. Samo su mi dali onaj nalaz u koverti koji je neg. Što je ok veli moja ginićka i da joj nije jasno zašto moram ponovo vaditi krv.
|
|
Anketa
AMBROZIJAkeksićalergična na ambroziju?da,ubija me (
25%)

ne,ništa takvo (
62%)

hrabro trpim pa kaj bude (
8%)

pijem tablete protiv al. (
4%)
Broj svih glasova: 95Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!