Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.4.2013 22:11:49
|
|
|
|
Astri
|
Čestitke na !
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 8.4.2013 15:13:58
|
|
|
|
razmažena
|
evo i nas 22.07
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 9.4.2013 16:26:17
|
|
|
|
danijela8
|
Pozdrav svim budućim ljetnim mamama :) Kako ste, evo nas u 21.tj, kontrola je za tjedan dana, dosad sam se udebljala 3kg ali se svejedno osjećam tromo i brzo se umorim, stomak mi je dosta velik.... kako vi dišete?
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 9.4.2013 16:52:33
|
|
|
|
angel@
|
Draga danijela8 ja sam danas 27+2 i na +6 kg sam i super se osjećam meni je sve otišlo u prsi i u trbuh koji ne ide u širinu nego na špic i dosta mi je visoko...ja sam još uvijek pokretna jedino se ne mogu saginjati kao prije jer mi stomak smeta.... pa prije saginjanja moram raširiti noge.... I bebica se redovito javlja,a posebno reagira na tatin glas.... jedino što me prije par dana uhvatio strah od poroda pa sam se i rasplakala jer sam u svojoj glavi zaključila da ću u bolnici biti sama i kako ću ja to i ostalo,a sutra sam se već sebi smijala.... jeste li vi počele spremati robicu ili je još rano... ja još nisam ništa ali smo kupili madrac za krevetić i paketinu za iznijeti bebicu iz rodilišta...
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 0:16:07
|
|
|
|
pepeljuga
|
Evo i mene malo. Ja malo na proljetnim a malo na ljetnim Sutra smo 30+4, osjećam se super, jedino me počela ful muciti kiselina pogotovo ako pojedem nesto mlijecno U cet popodne pregled i jedva čekam jer nisam bila 4 tjedns
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 7:22:49
|
|
|
|
ruwenzor
|
Cestitam na mm bi bio presretan da i mi dobijemo jednog , meni je smo bitno da je beba zdrava. I sretna. Prerano je za spremanje robice, s Nikom sam sve spremila mjesecima prije pa jos x puta oprala i preprala i ispeglala Od jucer imam neki smedi iscjedak, gin me poslala na mirovanje beba je ok, za tjedan dana idem na kontrolu
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 9:53:33
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Pozdrav! Jučer bili na pregledu...28.tjedan +9,5 kg. kaže doktor da je to ok i da bi bio najsretniji kada bi do kraja dobila cca 13 kg sve skupa. Beba je super,ve ima preko kile :) Javlja se svakodnevno :) Robicu još nisam počela pripremati,nekako mi je rano,ali uskoro kupujem kolica i krevetić. Trbuh mi raste ko lud,i jedva se sagnem da cipele obučem .
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 10:51:45
|
|
|
|
sarah_zg
|
evo i mene, drage moje ljetne. Ja sam sad 24 tjedna. Idem na kontrolu sljedeći tjedan. Sve je ok, imam grčeve u nogama po noći, ni magnezij ne pomaže. Mislim da je to zato što puno hodam, ali od sljedećeg tjedna sam na godišnjem pa će biti bolje. Do 26. me nema na poslu, mislim da će pocrkat svi od muke u ponedjeljak idemo na Krk na 3 dana, nas troje, tj. četvero Negdje 18.4. sam naručena na pregled, ne usudim se stat na vagu. Vidjet ćemo šta će bit. Čini mi se da ne jedem puno, ali ko zna, možda mi se samo čini
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 15:18:44
|
|
|
|
mamasita
|
lijep pozdrav i od mene evo trenutno sam u 23. tjednu i sada u ovaj utorak koji dolazi imam pregled kod ginića.redovito vas čitam ali sam lijena za pisanje a baš bi se voljela uključiti u ovu vašu temicu redovito. još uvijek imam mučnine jutarnje i žgaravicu koja premašuje onu u prve dvije trudnoće kako ste mi vi?mi još ne znamo očekujemo li bracu ili seku jer mi ginić rekao da još ne može vidjeti....kada ste vi otkrili?puno pozdravića od nas....i jeste li za kavicu
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 17:58:44
|
|
|
|
Mmaestral
|
Sarah - možda piješ premalo magnezija, pa zato ne pomaže? Ja pijem u tabletama oko 750 mg dnevno jer se ne iskoriste dobro kao onaj magnezij u prahu. Prepisano mi je 600 mg na dan direkt Mg. Tako da ponekad ako baš kao ja imaš nedostatak, nije dovoljno piti šumeće ili 300 mg na dan.
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 20:25:03
|
|
|
|
Luci.Buci
|
ja sam išla po MG u ljekarnu pa mi nije htjela dat jer mi netreba. pijem pregnatal i to mi je dovoljno veli jedino ako gin. zahtjeva dodatne vitamine. Mi smo 28 tj. neznam kolko sam dobila al je zadnji put bilo 14 kg. 17. idemo na vagu :/ ona ima 1100 g neznam dal je to ok pošto su mi rekli u prvom tromjesečju da je tjedan manja al sad to ne spominju :) pozdrav :)
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.4.2013 22:08:41
|
|
|
|
mamasita
|
ja isto pijem prenatal sve isto kao u prve dvije trudnoće. ja nisam još ništa jako spremila,ne znamo niti dali je curica ili dečkić,tako da ima vremena još.sad sam na +5kg i sve je ok osim što se zapušem kao da hodam kilometrima
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.4.2013 0:17:26
|
|
|
|
Astri
|
Mi smo evo 24+2 i danas sam se vagala i pokazuje 4kg + zadnjih misec dana, a uopće ne jedem toliko, nije da se vidi igdi osim u trbuhu al eto...sutra ćemo kod doktora pa ćemo viditi što kaže. Mene više ne vataju bolovi u nogama, pijem donat mg i povremeno šumeći MG. I bolje da ih nema :) Ja još nisam ništa počela pripremati za bebicu, nekako mi se čini da imam još dosta vrimena. Sve nešto gledam, proučavam di-što, pa za jedno misec,dva, krenuti u nabavu. Lipe snove vam želim! :)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 9:55:51
|
|
|
|
sarah_zg
|
Astri, 4 kg od početka ili 4 kg u zadnjih mjesec dana? Ja idem sljedeći tjedan i mislim da ću biti dvije u plusu, tako da će to biti ukupno 8 A šta ja mogu, ja sam gladna, jedem normalno, ni u čemu ne pretjerujem, ali sve se vidi na meni. Još svaki dan hodam po nekoliko kilometara jer mi je takav posao, ali džabe, opet svaki gram se zalijepi na mene. Meni bude bed onaj dan kad idem kod dr., onda jedem jabuke i zdravu hranu dok me sram ne prođe. Opet sam noćas imala grčeve. Pijem neki jeftini šumeći magnezij iz dm-a, mislim da ću se vratiti onom dietpharmovom iz ljekarne pa ću vidjeti. Pitat ću je sljedeći tjedan trebam li si možda povećati dozu s obzirom da sam puno na nogama. Najgore mi je što me poslije tih grčeva listovi toliko bole užas jedan!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 10:37:04
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Sarah,pa dobro ti uspiješ raditi još s obzirom na tjedne trudnoće.ja otišla odmah nakon 2 mjeseca Ja isto taj dana kada idem kod doktora skoro niš ne jedem,kao imat ću manje kila ... Meni je rekao da bi mi + 13 kg bilo idealno,pa se sada nekako kuliram kada je hrana blizu mene jer bi to bilo još samo 3 kilice do kraja...nekako sumljam Sva sreća da je sunce napokon izašlo da mogu malo van prošetati,inače bi bila ko balon
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 10:54:51
|
|
|
|
Luci.Buci
|
opće me sram ovo podijeliti s vama al neke će se usrećiti čitajući ovo... ja sam na +18 kg, jedem isključivo kuhano, voća, vitamine, tu i tam jogurtić ili puding i eto ga, odeee gore samo tak. Jesam na prvom mjestu ? :D užas
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 10:58:52
|
|
|
|
JELENKO VG
|
hahahha Luci Buci super si mi haha..na prvom mjestu :) Ja se baš suzdržavam,inače bi dobila puno više nego sad. Ma sve je to u granicama normale.Moj doktor je jedan od onih koji smatraju da je najidealnije dobiti cca 5 kg...malo sutra Ionako to kasnije s vremenom ode,bitno je da je s bebicom sve ok
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 11:09:05
|
|
|
|
Luci.Buci
|
jeje super je, non stop se smije kad ju vidim prek ekrana, vesela debela i sretna ko i ja, al se više sama sebe plašim u ogledalu. zatrudnjela sa 66, 167 cm, a sad se doslovno koturam :D ma budem to skinula, al treba još 2 mj,. nakupljat i ona i ja :) Jel mogu dobit kakvu nagradu za prvo mjesto? da se dogovorimo odmah nagrada top debela i nagrada top mršava
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 12:05:04
|
|
|
|
mamasita
|
baš ste me nasmijale,a pogotovo luci.buci ja sam trenutno na +5 u prvoj sam bila na +15 a u drugoj na +13kg,i to je bilo idealno a sad koliko ću ovdje napunit to nemam pojma,nadajmo se istomu nego sam vas htjela pitati dali vas muči žgaravica?meni od svega što pojedem dođe,toliko jako da moram povraćati po noći kao da mi nisu dosta mučnine ujutro, u utorak imam pregled,jedva čekam!!!da vidimo dali je još jedna curka ili je mali pišolino. e da a o grčevima u nogama i mene zna ulovit i to jako po noći i baš me divljački boli neke dvije minute i kod nas opet kišaaaa ovo proljeće je grozno
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 13:33:50
|
|
|
|
Mmaestral
|
Svakome treba drugačiji omjer magnezija, nekome ne treba ništa jer ga ima dovoljno i unosi dovoljno s hranom, a nekome kao meni treba dupla doza... Luci.Buci - da te oraspoložim- ja sam na +23 kg! Ali sam proljetna trudnica, pa me još možda stigneš Iako sumnjam da me itko može stići Pročitala sam u trudničkoj knjižici da piše da je manje od 9kg i više od 13 kg premalo ili previše. Tako da nitko ne može tražiti da se dobije manje od 5 kg, pa onda bi značilo da se mršavi u trudnoći. No, ja sam ipak puno previše dobila, sigurno nije dobro. Ali kad jednom krenem ne znam kako stati
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 13:52:45
|
|
|
|
jagoda1
|
ja sam u prvoj trudnoći dobila ukupno 22 kg, sada evo 22. tjedan i 6 kg, al sta sad
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 14:40:24
|
|
|
|
and1
|
evo mene u 27 tj i sve lijepi za mene, prosli mjesec sam dobila 3 kg tako da sam sad na +8.. bila sam narucena taman dan poslje blagdana.. zaista pazim sta jedem,koliko, vode dnevno 2 l popijem, vjezbam.. ali eto vole me kilice..mozda budu i lakse isle dole, s obzirom kako iz prve trudnoce jos dan danas nisam skinula onih 7 kg viska usprkos normalnom dobitku (14 kg) i dugogodisnjem dojenju.. mene je sinoc prvi put uhvatio grc, a bas sam mislila kako cu ih izbjeci.. danas sam se odmah bacila na magnezij :) zgaravicu nemam,bar za sada.. koristim basen pulver koji regulira kiselinu u tijelu.
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 14:56:00
|
|
|
|
mamasita
|
ja bih morala paziti koliko jedem slatkog jer ga konzumiram u prevelikim količinama e and1 baš ću probat to pit za održavanje kiseline....to si kupila u ljekarni?a grčevi me počeli loviti zadnjih mjesec dana i da zapušem se kao konj :P
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 18:54:43
|
|
|
|
and1
|
ma u ljekarni su lopovi,kao i za sve nabiju cijenu..ja kupim u dm-u, dode 25 kn. ima u tabletama ili u prahu koji se moze mjesati u mlijeko,sok, muesli, nije toliko ruzno za piti ;)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 12.4.2013 22:08:32
|
|
|
|
Astri
|
Sarah ipak nije 4 nego 3 kg po njihovoj vagi :P u zadnjih misec dana . Zbog tog u pon idem na raditi onaj OGTT i reka mi je doktor da izbacim sol iz prehrane jer u trudnoći bubrezi slabije izbacuju sol iz organizma pa se onda puno vode zadržava u tijelu, tako da sma danas jela bljutavi ručak, ali mora se! Do sad sam ukušno dobila +8. Nije da se na meni to išta vidi, jedino (zasad) imam trbuh ispred sebe i to je to. Sritna sam ja s tim ali ne mogu reći da me nije strah da sad odjednom u zadnja 3 mj skupim 10 kg iako je moja mama sa svakim od nas (nas troje) dobila po 25 kg i eno je mršave ka da nikad nije rodila. Možda budem i ja tako Ja pijem šumeći mg i grčeva nema, ali se pojavila zadnjih dana bol u leđima, postaje mi teško za sagnuti se
|
|
|
|
Anketa
sestre u rodilištuornela.nelykako ste zadovoljni njima?očajno (
15%)

srednja žalost (
47%)

super (
38%)
Broj svih glasova: 123Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!