|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
6.4.2013 11:14:18   
keyt
Bok cure,

otkrila sam novu foru kako maloj uvaliti koju žličicu više u usta, s obzirom da nije izjelica, tj. El mi sama pokazala. user posted image Izvadila sam je iz hranilice, nakon što više nije htjela jesti, posjela je u krilo i iz čiste zafrkancije probala joj ugurati još jednu žličicu. Kad ono, dijete jede kao veliko i pojela još skoro pa polovicu od onoga u hranilici. Ponovila jutros isto i opet upalilo user posted image . Tako da sam baš sretna, s tim da nemam namjeru izbaciti hranilicu, ovo ću prakticirati samo kada procjenim da nije dovoljno pojela.
I kod nas se keks prorijedio, ali sve je to u roku majčinske službe. Nadoće to samo od sebe user posted image
Ja sam isto za što ranije odvikavanje od pelena, nekad su to mame činile s godinu, godinu i pol života, jer nije bilo luksuza jednokratnih pelena, tj. bile su strahovito skupe. Ako su one mogle, možemo i mi. Kažu da je ljeto idealno za odvikavanje, premda mislim da je za ovo ljeto ipak još malo prerano.
Neposredna veza do poruke: 1976
6.4.2013 11:22:40   
keyt
...i, naravno, user posted image za prvo veliko MAMA

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1977
6.4.2013 11:27:04   
ivana1112
DD, joj koliko ste se raspisale ovih dana, jedva sam vas uspjela popratiti user posted image
user posted image za sve hodalice i puzalice
user posted image za Lo i 8 mj
user posted image za sve pričalice MAMA, zavidim vam, moj L je još uvijek, na baba, papa, dada, tata itd. al mama ni blizu, bilo je samo MA user posted image Al neka, bit će, glavno da ima volju za pričanjem. Tak imam neki strah od tog dječjeg ne pričanja, jer znam već 2 bebe starije od 18mj i jedino što znaju reći je mama, i samo prstom pokazuju, ni a, ni be! To mi je malo scary user posted image

Od aktivnosti mi pužemo i pokazujemo zanimanje za ogradicu od kimbača, al se još ne dižemo. Prestala sam se opterećivati kad sam shavtila da je svako dijete individua za sebe user posted image
Al user posted image za Bo i Di, definitivno napredne bebice! user posted image

Kod obroka, mi od 4 i pol mj imamo voćni, od 5.mj povrće i meso, a brzo nakon toga i večrenji mliječni koji u zadnje vrijeme sve rijeđe prakticiramo. I nakon svakog takvog obroka još bočica 120ml. Od kad sam L izbacila bočicu po noći, dobije tek u 6 ujutro, toliko mi se često okreće, budi, cvili, da se dižem noću i 20tak puta. user posted image Umorna sam ko pas. A počeo je i s dnevnim spavanjem zafrkavat. user posted image Luda sam već. i umorna.

Andy i Suny user posted image za kile, stvarno zavidna brojka! user posted image
Ja sam ovu trudnoću startala s 54kg, odnosno toliko imam nakon 2 mj, što bi značilo da sam se bila vratila na svoju težinu prije trudnoće. Eto, očito nas idu kile user posted image

Što se tiče keksanja, nama se definitivno prorijedilo, ja sam čak nakon poroda skroz bila izgubila volju neko vrijeme, al kasnije , eto učinka, još jedna user posted image user posted image user posted image Al sad se i ne smijem već 2 tj koliko znam i skroz do 12tog tj. zbog hematoma! user posted image MM je na suhom već neko vrijeme user posted image

Keyt, Suny što se tiče pelena, definitivno se slažem, ja sma isto za što ranije skidanje. Zapravo ja moram L skinuti iz pelena ovo ljeto jer mi pijemo profilaksu, i dok je god u pelenama , mora ju pit. Tako da se moramo riješiti i pelena i profilakse. user posted image Al da je lakše, kad je beba starija, definitvno...

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K
Neposredna veza do poruke: 1978
6.4.2013 12:00:21   
keyt
Ivana,

onda ćemo definitivno pratiti tvoje korake u odvikavanju od pelena. Piši o tome kada kreneš, možda ti se i pridružimo. Zajedničkim snagama bit će nam lakše user posted image Sretno još jednom, u svemu, a osobito u trudnoći i bedinjanju L

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 1979
6.4.2013 12:07:08   
andydea
curkice evo da se javim na brzinu...
vidim da je riječ i o keksanjuuser posted image user posted image user posted image
Iza ovog trećeg poroda trebalo mi je najduže da se vratim na onu staruuser posted image .negdje 5mj...do onog pravog divljanjauser posted image ..inače mm i ja smo ludi po pitanju keksanjauser posted image .....sad je to svaki dan ,jutro i navećeruser posted image user posted image ...falilo mi jeuser posted image ...a i linija bu do ljeta tuuser posted image user posted image user posted image
Bella čestitam na prvom MAMA user posted image user posted image user posted image
Veselim se većerašnjoj večericiuser posted image
Jana lijepo se provedi na svadbiciuser posted image
Ivana draga,jedva čekam šetnje i kavicu...do tada buš ko novauser posted image
Curke uživajte u kišnom vikendu i keksajte seuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 1980
6.4.2013 12:10:24   
andydea
e da a za skidanje iz pelena -tu sam tata mata-oba dvije sam skinula sa godinu danauser posted image ...a Lana mi je bila alergična na pelene, tako da sam ju na 1 rođendan već stavljala u gačice...do ljeta je bila gotova i sa noćnim pelenama...
Prednost definitivno dajem curicama, s njima je to lakše i bržeuser posted image ....tu sam za tu temu ak čete me trebatiuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1981
6.4.2013 12:13:17   
andydea
Sretnaz N sretnih vam 7 mj...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1982
6.4.2013 13:19:34   
Sunshine28
uh cure! dobre ste....mi se keksamo jednom u dva tjedna, nekada prođe i duze....mazimo se, izmjenjujemo njeznosti, ali jednostavno smo preumorni....da barem mm radi nekada ujutro pa bi se mogli popodne druziti kada Em zaspi, ovo imamo samo noc a navecer jednostavno ni ja ni on nemamo snage za nistauser posted image
izgleda da cemo se morat vise potruditi....

nego cure
DM BODOVI
moja je drogrija Muller, ali ajde, kako sam zbog Em cesto kupovala u DM-u uzela ja karticu prije koji mjesec i sada sam skuzila da imam tih bodova, nakupilo se, kako je najbolje da ih iskoristim?
bas mi nekako ponestalo svega, i pelena i vlaznih maramica i hrane, a i jos nisam uzela mustelu za tjemenicu... mislim da cu sutra u shopping pa bi otisla do dm-a i uzela to sve, kako da iskoristim te neke popuste o kojima vi pricate? koji su dan popusti za mame i bebe?ovaj mjesec mi je rodjedan, cula sam da i za taj mjesec dobijes neki dodatni popust?
eto cekam savjet, znam da je vikend i da sve uzivati sa obiteljima, ali valjda bude netko škicnuo ovdje da mi pomogne! 

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 6.4.2013 13:20:51 >

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1983
6.4.2013 14:07:24   
sretnaz
Ajme koliko ste se raspisale. Imam dosta toga što bih napisala, ali nemam vremena. Ujutro smo bili na vježbama. Danas smo na rođendanu (bratić od N ima 1. rođendan!). A sutra će opet slaviti taj rođendan kod nas jer imamo terasu i roštilj.

Samo ću za DM napisati. Nas 3 obitelji kupujemo na istu karticu i skupljamo bodove. I kad se sakupi određeni broj bodava može se uzeti knjižica s popustima. Postoji knjižica sa 50 i sa 25%. Ova od 50 je bolja jer je unutra i kupon za popust od 15% na sveukupnu kupnju. Kako nas je puno uvijek lako skupimo bodove za knjižicu od 50. Ovo za rođendan ne znam, a ni za popust za mame i bebe.

Hvala Andy ...
user posted image sretnih 7 user posted image user posted image user posted image

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1984
6.4.2013 16:16:46   
andydea
Suny- skupi 150 bodova i na terminalu uzmi listić za knjižicuod 50%...u toj knjižici ti je kupon za kupnju 15% (znači na cijeli iznos,jedna kupnja)...to ti se isplati ako češ kupovati na veliko...a knjižicu za mame i bebe se trebaš učlaniti da ti dolazi na kućnu adresu...user posted image ...eto nadam se da sam pomoglauser posted image a i pitaj sve ženu tamo da ti objasni, ako se nebuš snašla...pusek Em

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1985
7.4.2013 9:42:31   
sretnaz
DJ user posted image
sutra pišem duži izvještaj. A sad sam da se osvrnem na AS.

Bella1 na tvom mjestu ne bih ga stavljala u AS 9-36. Znam da je to sad dodatni trošak, ali očito je prerastao AS jaje, ali ova nije još za njega. Proučavala sam dosta AS i mi smo kupili drugu, veću AS ali ne namjeravamo je montirati tako brzo. Kupili smo AS 9-18 kg jer se kod nje može regulirati i nagib, što je dobro jer N uglavnom spava u autu. Inače bolje je uzeti AS grupe 9-18 za one ljude koji puno putuju pogotovo na duže relacije. Ovih 9 kg je minimum koji treba dijete imati, ali bitno je kao što si pročitala na Rodinim stranicama da dijete stoji, ali i da napravi koji korak. Znači, dijete je spremno za prelazak iz jaja u veću AS kada ima minimalno 9 kg, kada može samostalno napraviti nekoliko koraka pridržavajući se za nešto. Jer to znači da im je muskulatura dovoljno jaka da mogu podnjeti udarac. Često ima beba koje imaju 9 kg, a ne mogu se samostalno ni posjesti! Postoje i AS 0-18 kg koje se mogu montirati suprotno od smjera vožnje,a kasnije u smjeru vožnje. Mi imamo AS grupe 0+ i ta je do 13 kg i nadam se da će mu biti do njegovog 1 rođendana. Mislim da je bolje da se što duže vozi u suprotnom smjeru. Sve je to za sigurnost naših user posted image . Istina skupe su te stolice, ali radije štedim na igračkama, robici nego na nečemu što čuva njegovo zdravlje i život. Mislim da su Rode nedavno imale testiranje AS, ali možda ih možeš nazvati i pitati.
Ne znam koliko vam financije dozvoljavaju, ali možda možete nabaviti polovnu AS, ili jaje 0-13kg. Ili posuditi...

Neposredna veza do poruke: 1986
7.4.2013 10:17:00   
tenkic
Bella, ne još u veliku AS! Istrpite do 9 mjeseci.
Mi smo prošli tjedan probno posjeli Bo u tu veću sjedalicu i bilo je očito da to još nije za nju. Idući vikend ti je u westgateu "dani mama, beba i trudnica", pa se možda probaj zaletiti i malo istražiti/ispitati mogućnosti što i kako s tim većim AS. Mene npr muči da li da koristim dobivenu veću AS koja je stara nekih 6-7 godina i u kojoj se vozilo već 2 djece ili da nabavim novu, sigurnosti radi. Ali eto, to je nešto o čemu ću sama morati odlučiti. Posjeli smo Bo neki da n dućanu u tu veću od Cybexa, ima jastuk umjesto pojasa za vezanje djeteta, pa se sirota sva splašila :)

Stojimo na veliko. Misija joj je stajanje, al mi se gadno sklizala u čarapicama pa smo na kraju u H&Mu uzeli protuklizne čarapice i one čarape-papuče s kožnim dnom. Sad se manje kliže!

DM: znači 150 bodova zamijeniš za knjižicu s kuponima. Tu ima svakakvih navlakuša da se nešto kupi po povoljnijoj cijeni, ali jedino korisno je prvi kupon kojim dobiješ 15% popusta na cijelu kupovinu. Osim toga 50 bodova možeš zamijeniti za drugu knjižicu u kojoj ima isto puno navlakuša da se nešto kupi, a prvi kupon omogućava 25% popusta samo na jedan proizvod. Te kupone može se kombinirati u jednoj kupnji. Te knjižice se dobivaju na onom terminalu na ulazu, prodavačica će ti pomoći prvi put.
Ja u zadnje vrijeme lovim akcije u DMu, npr imaju žutu srijedu svake prve srijede u mjesecu u city centru pa daju svim kupcima 15% popusta na cijelu kupnju bez da se troše bodovi s kartice. A utorkom ujutro isto u city centru imaju mummy mornings gdje daju 10% popusta za dječje proizvode. Jedino što ne znam da li vi u OS imate city centar?

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1987
7.4.2013 12:11:50   
keyt
Pozdrav,

nama je za sada još dobra AS do 9 kg, ali ne bih se bacala u trošak zbog prijelazne AS. Mjesec dana za čas proleti, a negdje sam čitala da nema veze ako su im nogice malo savijene u jajetu. Pa sad ne znam je li to točno user posted image . A s druge strane, navodno će EU uskoro donijeti zakon da će se sva djeca do 15 kg morati voziti u jajetu u suprotnom smjeru. Možda nije loše to uzeti u obzir prilikom kupovine za sljedeće dijete.
Nego, s kojim vlažnim maramicama brišete bebačima ruke? Mi ih za sada samo peremo s baby sapunom. Međutim, sve češće ćemo izlaziti, pa ćemo morati kupiti vlažne maramice. Nekako mi se čini da je još rano za one obične dječje maramice, ili nije? Molim savjet user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1988
7.4.2013 21:19:49   
tenkic
Ima u Mülleru na odjelu za bebe vlažne maramice za ruke i lice. Ali to mi je nekak premalo maramica za preveliku cijenu pa mi otkad papamo na žlicu ruke i lice brišemo onim istim maramicama kojima brišemo i guzu. Za sad mi se to čini OK, nisam primijetila da malenoj to smeta....

Bo isto noge vise u tom jajetu...mrzimo jaje...možda i stoga što joj je kad je u jakni i u jajetu vruće. Danas sam čitala u časopisu mame i bebe da bi remenje trebalo biti dobro zategnuto (mi smo ga olabavili jer smo mislili da to njoj smeta i da zbog toga urla) + dali su prijedlog da se bebu stavi u jaje bez jakne, da ju se dobro sveže i onda prekrije dekicom, da će joj tako biti komotnije
Iskreno, brojim dane kad dosegnemo 9 mjeseci i 9 kilograma i naučimo sjediti da ju prebacim u veću sjedalicu jer ona skoro svaki put urla cijelu vožnju (dakle po 20tak minuta urlanja bez prekida)

< Poruku je uredio tenkic -- 7.4.2013 21:22:56 >

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1989
7.4.2013 21:41:50   
tenkic
http://album.ringeraja.hr/index.php?page=image&ID=26978

LorVer, evo fotkala sam kolica. Bo čori u 0 položaju. Kupola je ful spuštena jer je jako puhalo- štiti od vjetra i od sunca i jako sam zadovoljna (kupila sam ih zbog takve kupole).
Ono što je kod njih loše je da se dijete ne može voziti u smjeru da je okrenuto prema roditelju i što se dolje u košaru može staviti max 2 kile (ali su zato ultralagana).
Na svim kotačima su amortizeri i super se ponašaju i po drndavom terenu (odnosno Bo spava ko beba i kad se vozimo po drndavom terenu).

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1990
7.4.2013 23:39:57   
sretnaz
večer mame i bebe!

Evo spremna sam za malo duže pisanje. Ovo je bio jedan aktivan vikend i veselim se sutrašnjem danu jer ću napokon odmoriti user posted image

Znači, petak večer, išla sam na pizzu s prijateljicama. Baš mi je bilo dobro, gušt je otići i biti opušten, ne razmišljati o bebi. Mm je ostao čuvati N, nakon dojenja i stavljanja u krevet. I par minuta prije nego sam se vratila N se probudio, tako da sam na vrijeme stigla za dojenje. Ali nakon toga noć je bila prava katastrofa, do 4 ujutro uglavnom je cendrao, ili plakao , urlikao. Nosili smo ga na smejen i uspavljivali. Oko 2 ujutro N je bio toliko budan da sam se skoro išla igrati s njim u dnevni boravak. I naravno, mislim da su zubi krivi. Samo što još uvijek ne vidim ništa. user posted image
Subotu smo proveli u gostima. Bratić od N proslavio je 1. rođendan. Za divno čudo N je spavao cijelu noć uz 2 buđenja za dojenje. Tko zna što nas noćas čeka. Išao je u 9 na spavanje i već se 2 put probudio plačući pa sam mu dala dudicu (znam da sad još nije gladan). Danas je bratić od N kod nas slavio rođendan. Danas se roštiljalo s prijateljima i bilo je super jer napokon se moglo osjetiti proljeće i sunce. Ima jedna dobra stvar... ostalo je mesa pa sutra nema kuhanja ručka user posted image

Za drugi obrok dohrane vjerojatno ću čekati da ima 8 mjeseci. Dojenjem odlično napreduje i s dohranom sam počela kad je imao 5 i pol, a doktorica preporučila s 4 što mi je bilo prerano jer je i vitamin D teško progutao i u to vrijeme je znao odbijati i dojenje. Kad sam počela s dohranom super je prihvatio, nisu mu smetale grudice, i neki put sam mixala, a neki put samo ribala ili gnječila vilicom. Ali mu se poremetla probava. Desilo se da ne kaka 4 dana i onda se cijeli dan muči, a bilo je dana kad je kakao 5 puta na dan. I baš mi se činilo da mu se probavni sustav treba prilagoditi. A to da li mixati ili ne, mislim da ovisi o bebi, ako joj smetaju komadići onda bolje mixati nego da ne jede. Mislim da to nema veze sa zubima jer ionako ne žvaču sa prednjim zubima. Pa od moje sestre curica dobila je prvi zub tek nakon 1. rođendana, i naravno da nije do onda jela samo kašice!

Na početku sam i ja pila po noći dok sam dojila, sad više ne. Ujutro znam biti žedna, ali rijetko po noći. Ne znam da li je to loše ili dobro.user posted image

Što se tiče kila, zadovoljna sam jer ih imam isto koliko i prije trudnoće, ali me nervira trbuh koji nije onako ravan kao prije ( pogotovo nakon jela,kao da imam neku malu bebicu unutra), i pupak koji je ostao razvaljen. Da li se i vama deformirao pupak i ostao takav? Baš mi se više ne sviđa.

N zadnjih par dana stalno ponavlja babababa... igra se i sam sa sobom priča. Baš je smiješan. Kaže mm da je danas ujutro rekao lijepo i jasno mama, ali onda nastavio sa baba. jedva čekam smisleno mama user posted image

N uglavnom pravilno puže i samo povremeno vojnički. I baš mi je sladak tako, uživam gledati ga. A počeo se lijepo samostalno posjedati i vidim da mu se sviđa. Malo me šokirao što se i on diže na noge zadnja 2 dana sve više. Stalno traži nešto gdje bi se mogao uhvatiti. Mislim da ipak nije dovoljno stabilan za to. pitam se na koga je toliko aktivan, ni ja ni mm nismo bili takvi.

Zašto se brinete ako su nogice skvrčene u AS, pa nisu ni nama ravne kad sjedimo... ne smeta to njima. Bar su oni savitljivi, ako mogu jesti svoje nožne prste, klečati, nogu staviti pod trbuh, jaje nije baš problem. A već sam napisala, uvjet za AS koju se stavi u smjeru vožnje nije samno kilaža ili dob nego da beba može napraviti nekoliko koraka pridržavajući se npr. za stol. I ja sam čula da je bolje dijete staviti bez jakne pa malo pokriti, čak i radi sigurnosti jer da je tada bolje zavezano. Šta Bo stalno urla u AS, nije to lako slušati, igračka, pjevanje ništa ne pomaže? Bella ako možeš posudi 0+? Pa evo bratić od N je u stolici 0+, jučer je imao 1 godinu, i ima nekih 10 i pol kg i mislim da ima oko 75 cm.

Nisam ni znala da postoje maramice za lice i ruke. Ja sam uglavnom oprala ruke s običnim bebi maramicama, ili ako smo kod nekog u kući sa vodom i sapunom, a lice sa vodom.

Jana kako je bilo na svadbi, i kako je prošlo čuvanje?

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1991
8.4.2013 11:05:24   
andydea
jutrouser posted image
evo napokon sunceuser posted image user posted image user posted image
i moj izvještajuser posted image
Evo nama je subota bila jako lijepa...malo smo shoppingirali ,pa odmarali, pa na kraju sa Di išli na većeruuser posted image user posted image ...ali bio je dobar i samo je promatrao mamu i tatu kako se vole i uživajuuser posted image
Ali zato noć na nedelju ja sam bila koma...čopilo me grlo i cijelo tijelo počelo me boljeti...pa sisanje svakih 2-3 h...ja sam totalno iscrpljenauser posted image user posted image user posted image ...
BELLA- sjetila sam te seuser posted image
Kaj se tiče autosjedalice, mi smo odavno prerasli AS 0-9kg, a u novoj smo AS Maxi-Cosy 9-18(36)kg već mjesec dana...Ne mislim mučiti dijete u maloj i tjesnoj sjedalici samo zato jer on mora ispuniti norme težine i dobi..hello???? o čemu pričamo???
Di ima 7mj, znači od 6mj...je premješten u veću jer je veliki bebač od 9kg, i oko 75cm i ova mu je super...jedino kaj ima položaj za sjedenje, ali ni to ga ne smeta, on zaspi čim se auto upaliuser posted image user posted image
Duboka je i ima zaštitu kod glave...user posted image
Stavit ću linkuser posted image
Bočice sada ne koristim ali jesam sa curkama...imala sam npr.2-3 bočice i mjenjala ih svakih 6mj...a sisače svaka 2mj...mislim da ti je to čist ok...ne treba pretjerivati...jer se ionako prokuhavaju..

KEYT- mi nikada nismo imali posebne vlažne maramice...od kad znam za dijecu, a znam 11goduser posted image ...koristim vl.maramice i za lice i tjelo i za wc...nakon kakice, ali ih ne bacaju u školjku nego u smeće u kupaoniuser posted image ...tako sam ih naučila...mi smo veliki potrošači vl.maramica...i ja i mm ih koristimouser posted image
Ali ako baš hočeš nešto za lice...iskreno najbolje su ti one BEKUTAN vl.maramice i nisu skupe...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 1992
8.4.2013 11:08:47   
Jana1208
Dan...user posted image

Evo i nas...nakon napornog vikenda...user posted image user posted image

Znači subota....stavili L okupanu i nahranjenu navečer u 7 i 15 u krevetić, a ona budnija nego ikada naravno...došla je svekrva da je čuva, a s njom i sestra mm, koja je došla u posjetu, i one odlučile da će izvaditi L van i igrati se s njom a mi da odemo i ne brinemo...
Ne moram ni pisati da sam bila sva napeta kako će L sad zaspati, jer je svekrva nikad nije stavljala na spavanje a šogicu vidi rijetko..user posted image
Oko pola 9 zovemo doma (iako smo dobili zabranu poziva user posted image ), a ono dijete se poigralo i zaspalo bez problema, ko i dok smo mi doma...user posted image
Da stvar bude bolja, kad smo se vratili doma iza 3, ona je još spavala...meni se inače uvijek budi oko 1-2, a sad nijednom...ja sam pripremila nan i bočice, a one ostale netaknute...L se probudila oko pola 4, dobila cicu i nastavila spavati...user posted image user posted image
Ma presretni smo bili...user posted image ..a bome smo se i super zabavili i naplesali, ja u ponoć zamjenila štikle balerinkama...user posted image
Jedino što se probudila ujutro u pola 8, pa sam i ja imala buđenje i bila nenaspavana, ali baš mi je falila nekako već, pa mi nije bilo teško...user posted image
Jučer popodne smo bili kod frendova, koji imaju preslatkog dečkića od 3 godine, koji kad je vidio L samo je viknuo: dođi, idemo se mi igrati user posted image user posted image , pa smo mu objasnili da ona ne može za njim, ali smo ih stavili zajedno na pod, a on ju je zatrpao bagerima i dinosaurima, pa su uživali....a naravno i mi...user posted image
Ma super vikend, jedino sam se jučer navečer već oko pola 10 onesvijestila u krevet, jer sam bila premorena, ali evo danas već ko nova...i još je sunce...user posted image

Što se tiče sjedalice, nama je jaje još ok, a na ljeto (ili prije po potrebi) mislimo kupiti sjedalicu 9-18 kg, baš zbog tog nagiba, jer L većinom spava u autu (bar zasad user posted image )...user posted image

Za čišćenje ruku po vani koristimo hipp vlažne maramice, one od 10 kom, kupujem ih u dm-u, piše da su guzu, ruke i lice, a maleni je paketić, pa ne zauzima puno mjesta i uvijek ih imam u torbi...zasad su ok...user posted image

Što se tiče noćnog dojenja, ja iza svakog hranjenja obavezno popijem vode, pa nikad ni neidem spavati bez boce uz krevet...neznam, ali ja sam od prvog dana strašno žedna iza hranjenja...user posted image

Odoh sad, L je počela slinit po nogi od stolice....cure uživajte u suncu i bebicama...user posted image

12.08.2012. & 08.01.2015.
Neposredna veza do poruke: 1993
8.4.2013 11:11:59   
andydea
http://www.magicbaby.hr/autosjedalice-hr/grupa-1-9-18-kg-hr/maxi-cosi-tobi-hr.html

evo ovo je naša auto sjedalica s tim da je iznutra crvena i izvana sivauser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1994
8.4.2013 11:28:13   
keyt
Jutro user posted image ,

dakle, mogu one maramice za guzu koristiti i za ruke i lice, ako sam dobro shvatila. Super!
Bella, mi ne koristimo bočice, ali nekako mislim da ako misliš odvikavati uskoro, možda ti se ne isplati kupovati nove. A ako ti se ne žuri s odvikavanjem, možda da kupiš samo jednu novu za mlijeko i čašu s kljunom za vodu/sok/čaj...
Kako vam se bebači ponašaju u vožnji kolicima? El u zadnje vrijeme počne plakati i traži da je dignem, a onda veselje user posted image . Bome manipulira samnom, ne plače zato što joj je neudobno nego baš hoće da je dignem i onda oduševljeno gleda okolo. Neće baš više spavati u kolicima, osim ako je umorna i ako joj je vrijeme za spavanje.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1995
8.4.2013 11:40:27   
keyt
Sretnaz,

ni ja ne pijem po noći, premda dojim. Ali zato pijem dosta preko dana, a prije spavanja popijem čašu čaja za dojenje. Mislim da je sve u redu samnom, a vjerojatno i s tobom, pa ipak nas ne "cijede" više kao ranije user posted image . Barem mene ne...
Pupak mi se vratio u normalu, ali moj je izrazito udubljen.
A zubići krenu odjednom, samo ćeš ga jedno jutro ugledati, nadam se da će ti uskoro proći noćne muke po spavanju.

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1996
8.4.2013 11:48:26   
tenkic
zato mi u šetnju idemo samo i isključivo u vrijeme za spavanje tj ka d Bo počne trljati okice. Onda sam sigurna da bu spavala u kolicima. Mada mi je neki dan sovila u kolicima od Svetog duha do Draškovićeve (pješice).
A kad počne cendrati to znači ili da ne zna zaspati ili da ni se nosala pa tad uskače klokanica koji od prvog dana uvijek vozim u košari ispod kolica. Kad ju prebacim u klokanicu obično zaspi za 10tak minuta :)

i ja sam prošli tjedan bila žedna ko graba. uglavnom popijem čašu vode poslije dojenja, ali to mi po noći predstavlja problem jer onda često idem na WC, a kad go osjeti neki mooving u sobi Bo pomisli da je dan i da je vrijeme za stajanje uz ogradicu (što je poprilično nezgodno usred noći) pa u zadnje vrijeme pokušavam ne piti po noći

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1997
8.4.2013 12:24:46   
LorVer
DD user posted image

iza mene naporan vikend. I mi u subotu bili necakinji na cetvrtom rockasu i super proslo. Mar i mene jucer ulovila prehlada, njoj curi nos a mene rastura grlo i tak da sam ju jucer navecer morala na rukama uspavljivati a to nisam do sad nikad. Cak mi je i preko dana jedva uspjela zaspati i to opet na rukama.

Mar je do jucer u autu bila u jajetu, a od danas se seli u normalnu sjedalicu. Do godine i po cu ju i dalje voziti u obrnutom smjeru sa nagibom. Inace, ako niste znale, djeca se nebi smjela voziti u sjedalici u debelim jaknama, a kod starije djece (iznad tri god.) se nesmije koristiti nagib.

Bella, ja flasice ne mjenjam jedino sisace. Flasice redovno steriliziram i izgledaju mi ko nove i ne vidim razlog da ih mijenjam, pogotovo jer Mar pije samo vodu ili eventualno caj na flasicu. Probat cu joj sad onu sa kljunim dati, ako ce htijeti. Starije mi nikad nisu iz takve flasice htjele piti.

Jana, user posted image za L. Bas mi je drago da ste se lijepo proveli. user posted image

Tenkic, puno hvala za sliku user posted image . Kolica su ti bas lijepa i kod nas je odluka pala da cemo uzeti uzeti u Zg kad dodem na ljeto isti taj model koji imas i ti ali bez zimske vrece jer mi kolica trebaju samo za ferje i da mi u autu sto manje mjesta zauzmu. user posted image

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1998
8.4.2013 12:28:36   
andydea
Ja moram obavezno piti iza podojauser posted image ...a prije trudnoće nisam ni znala kaj je vodauser posted image ...a sad popijem po noći i do litru čaja...
Kaj se tiče vožnje,stvarno tu nemam problema...Di se obožava voziti i spavati u kolicima...gdje god da jesmo,vani ili u centruuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1999
8.4.2013 12:31:52   
andydea
LorVer znači u istom smo sosuuser posted image
joj baš bi voljela da se nekak nađemo ,ako treba i u Samoboru kad dođeš po ljetiuser posted image
user posted image user posted image user posted image Jana za provod i L kaj je bila dobrica user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!