sretnaz
|
večer mame i bebe! Evo spremna sam za malo duže pisanje. Ovo je bio jedan aktivan vikend i veselim se sutrašnjem danu jer ću napokon odmoriti Znači, petak večer, išla sam na pizzu s prijateljicama. Baš mi je bilo dobro, gušt je otići i biti opušten, ne razmišljati o bebi. Mm je ostao čuvati N, nakon dojenja i stavljanja u krevet. I par minuta prije nego sam se vratila N se probudio, tako da sam na vrijeme stigla za dojenje. Ali nakon toga noć je bila prava katastrofa, do 4 ujutro uglavnom je cendrao, ili plakao , urlikao. Nosili smo ga na smejen i uspavljivali. Oko 2 ujutro N je bio toliko budan da sam se skoro išla igrati s njim u dnevni boravak. I naravno, mislim da su zubi krivi. Samo što još uvijek ne vidim ništa. Subotu smo proveli u gostima. Bratić od N proslavio je 1. rođendan. Za divno čudo N je spavao cijelu noć uz 2 buđenja za dojenje. Tko zna što nas noćas čeka. Išao je u 9 na spavanje i već se 2 put probudio plačući pa sam mu dala dudicu (znam da sad još nije gladan). Danas je bratić od N kod nas slavio rođendan. Danas se roštiljalo s prijateljima i bilo je super jer napokon se moglo osjetiti proljeće i sunce. Ima jedna dobra stvar... ostalo je mesa pa sutra nema kuhanja ručka Za drugi obrok dohrane vjerojatno ću čekati da ima 8 mjeseci. Dojenjem odlično napreduje i s dohranom sam počela kad je imao 5 i pol, a doktorica preporučila s 4 što mi je bilo prerano jer je i vitamin D teško progutao i u to vrijeme je znao odbijati i dojenje. Kad sam počela s dohranom super je prihvatio, nisu mu smetale grudice, i neki put sam mixala, a neki put samo ribala ili gnječila vilicom. Ali mu se poremetla probava. Desilo se da ne kaka 4 dana i onda se cijeli dan muči, a bilo je dana kad je kakao 5 puta na dan. I baš mi se činilo da mu se probavni sustav treba prilagoditi. A to da li mixati ili ne, mislim da ovisi o bebi, ako joj smetaju komadići onda bolje mixati nego da ne jede. Mislim da to nema veze sa zubima jer ionako ne žvaču sa prednjim zubima. Pa od moje sestre curica dobila je prvi zub tek nakon 1. rođendana, i naravno da nije do onda jela samo kašice! Na početku sam i ja pila po noći dok sam dojila, sad više ne. Ujutro znam biti žedna, ali rijetko po noći. Ne znam da li je to loše ili dobro. Što se tiče kila, zadovoljna sam jer ih imam isto koliko i prije trudnoće, ali me nervira trbuh koji nije onako ravan kao prije ( pogotovo nakon jela,kao da imam neku malu bebicu unutra), i pupak koji je ostao razvaljen. Da li se i vama deformirao pupak i ostao takav? Baš mi se više ne sviđa. N zadnjih par dana stalno ponavlja babababa... igra se i sam sa sobom priča. Baš je smiješan. Kaže mm da je danas ujutro rekao lijepo i jasno mama, ali onda nastavio sa baba. jedva čekam smisleno mama N uglavnom pravilno puže i samo povremeno vojnički. I baš mi je sladak tako, uživam gledati ga. A počeo se lijepo samostalno posjedati i vidim da mu se sviđa. Malo me šokirao što se i on diže na noge zadnja 2 dana sve više. Stalno traži nešto gdje bi se mogao uhvatiti. Mislim da ipak nije dovoljno stabilan za to. pitam se na koga je toliko aktivan, ni ja ni mm nismo bili takvi. Zašto se brinete ako su nogice skvrčene u AS, pa nisu ni nama ravne kad sjedimo... ne smeta to njima. Bar su oni savitljivi, ako mogu jesti svoje nožne prste, klečati, nogu staviti pod trbuh, jaje nije baš problem. A već sam napisala, uvjet za AS koju se stavi u smjeru vožnje nije samno kilaža ili dob nego da beba može napraviti nekoliko koraka pridržavajući se npr. za stol. I ja sam čula da je bolje dijete staviti bez jakne pa malo pokriti, čak i radi sigurnosti jer da je tada bolje zavezano. Šta Bo stalno urla u AS, nije to lako slušati, igračka, pjevanje ništa ne pomaže? Bella ako možeš posudi 0+? Pa evo bratić od N je u stolici 0+, jučer je imao 1 godinu, i ima nekih 10 i pol kg i mislim da ima oko 75 cm. Nisam ni znala da postoje maramice za lice i ruke. Ja sam uglavnom oprala ruke s običnim bebi maramicama, ili ako smo kod nekog u kući sa vodom i sapunom, a lice sa vodom. Jana kako je bilo na svadbi, i kako je prošlo čuvanje?