|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
23.2.2013 17:22:32   
andydea
curke user posted image user posted image user posted image user posted image
ak sad ne izgubim kile , onda neću nikad user posted image user posted image user posted image
uf ova selidba je na samom vrhuncu..užasno puno stvari...čišćenja,ajde hb menga mi prolazi..nije bila strašnauser posted image
Di je super, dobar...
Kupili smo u Lesnini (kad smo išli po neke stvari za kuću) onaj valjak...ali je na napuhavanje..unutra su 3 kuglice i zvone kad se valjak okreće,a valjak je šareni iz vana sa životinjicama..košta nekih 40kn...super jeuser posted image user posted image user posted image - Jana jel i tvoj na napuhavanje?

SUNY- ovako:proso taj instant koji se ne kuha staviš par žličica cc 4-5 i 120ml.prokuhane vode i još voće koje hoćeš...ili povrće..ja tako radim i ispadne mi obrok oko 210ml...e sad možeš ti i više prosa, manje voća...kako želiš...ali taj instant obavezno mješam sa prokuhanom i malo ohlađenom vodom(ne kipućom jer ti se onda naprave grudice)
a onaj koji kuhaš (15-20min.)-moraš zmiksati i onda pomješati sa voćem i povrćem...
Evo moj Di danas njupao kuhanu buču,avokado,mrkvicu i proso...sve je stamanio user posted image

IVANA joj selimo se vjerovatno tek 10.3...skroz baš da idemo...a do tada polako seljakamo malo po malo i uređujemouser posted image ...ali taman bu tak sunce izašlo i onda obavezno kavicauser posted image user posted image
Bravo za L i njegove uspjehe user posted image user posted image user posted image
Curke mislim na vas a sad moram gibati..puseuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 1326
23.2.2013 20:12:29   
tenkic
Kaj god ja njoj dala da papa pojede 30-60 ml, puno premalo i onda čeka cicu. Doslovno čeka. Kad ju mm navečer u pidžamici donese do kreveta i kad vidi mene tj cicu, e to je osmjeh od uha do uha, velika sreća.
Ništa od hrane koju sam joj do sad ponudila nisam joj uspjela uvaliti više od 60ml. Tak da se meni ni ne isplati tu umješavati rižu ili proso, mi jedva uspijemo u dva dana smazati jednu hipp kašicu, bilo onu veću, bilo onu manju.

A noćas smo imali show. Mislim da nisu bili zubići nego probava. Uspavljivala sam ju od 8-10. Svaki put kad bi zaspala probala bih ju poleći u krevetić i čim je došla u horizontalu ona udri u plač. Oko 10 je mm došao kući pa je i on pokušao...ista priča. Tak smo se izmjenjivali do ponoći. U ponoć smo zaključili da je probava pa smo ju natjerali da tiska. Nešto je istisnula, probali smo opet ići spavati i još smo cicali i nunali se i zaspal je tek oko pola 1. i onda buđenje u 3, pa u 5, pa u 7 na hranjenje, u pol 9 ustajanje...
zanima me kak bu večeras...

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1327
24.2.2013 11:49:33   
Sunshine28
ja bila u petak u konzumu i vidjela tamo na sredini u velikom kosu te puzle na akciji...pa eto...

evo docekala ja post od andy, idem praviti kasicu od prosa za ruckic, valja ce biti ok....

mi smo htjeli poceti sa hipp kasicom za laku noc ali odustali, znam da ce pojesti sve i jos ocekivati bocicu da se uspava, a necu ju toviti...jos je mala, za mjesec-dva cemo....

idem se baviti ruckom!

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 1328
24.2.2013 11:59:03   
keyt
Draga Tenkić,

za donedavno isključivo dojenu dojenčad te dobi, kao što su tvoja i moja, kruta hrana je u doslovnom smislu riječi tek DOhrana, ima izuzetaka. Ni moja ne pojede više po obroku i majčino mlijeko joj je još glavni izvor hrane. Ako ti malena zdravo izgleda, ako nije premršava i blijeda, što vjerujem da nije, onda nemaš razloga za brigu. Pedica mi je nedavno rekla da je količina koju moja pojede sasvim dovoljna, dokle god uredno doji. Druga je stvar ako ti želiš smanjivati dojenje. A ako i dalje misliš da mala malo jede, ponudi joj još jedan obrok, ili pričekaj pola sata pa joj ponovno ponudi istu kašicu. Tako ja svojoj radim i dajem joj 2 obroka dnevno. Kombiniram voće sa žitaricama ujutro ili npr. kruška i banana, a navečer žitarice s povrćem.
To ti je vrlo zasitno i količina koju ti sada pojede joj je sasvim dovoljna.
Što se tiče probave, moja kad ne kaka 2-3 dana, ubacim joj u kašicu malo šljive od Hipp-a, ili joj skuham malo jabuke, ili malo kruške, a palenta koju sama kuham (kao proso i rižu), savršena je za omekšavanje stolice. Banana, jabuka sirova, mrkva i riža ti čine tvoricu tvrđom.
Što se spavanja tiče, a zašto je ne pokušaš staviti na spavanje u 9, kad već neće u 8 zaspati? I btw. moja je isto par puta po noći na cici, ali ona spava samnom (za mnoge mame nepopularno, ali nas nije briga )user posted image tako da smo obje odmorne i naspavane.
Pozdrav i sretno
Neposredna veza do poruke: 1329
24.2.2013 12:21:12   
keyt
Tenkić, zaboravih te pitati,

a kako malu natjeraš da tiska? Zbilja ne kužimuser posted image

I još nešto, navečer u kašicu maloj stavim par kapi maslinovog ulja, odlično za probavu

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1330
24.2.2013 12:50:58   
Sunshine28
evo Em smazala proso sa mrkvicom po andynom receptu, tnx. puno andy jos jednom!

nego, nisam ranije stigla, mi imamo drugi problem...

Em kronicno odbija bilo kakvu tekucinu osim forumle! nece vodu, nece hipp sokice, nece kamilicu, nece kamilicu sa malo šećera, neće one hipp bio cajeve NIŠTA!! Uzme bocicu u usta i cim tekucina krene namrsti se i pocne pljuvati, ili se smije i "oštri" zube na bočici! naravno, rezutltat toga je problem sa kakicom, evo jucer nije kakila cijeli dan i danas ujutro jednu minijaturnu kuglicu! prije je htjela barem malo vode pred hranjenje kada je jako gladna...sada ni to...
ne znam vise sta da radim....jer imate kakvih ideja?

cula sam da je poznanica imala isti problem pa je svojoj maloj davala na špricu vodu, ne znam da li da to uopce pokusavam? mislim da bi to samo rezultiralo grgljanjem i pljuvanjem....

I + G = E & L

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1331
24.2.2013 13:08:55   
keyt
Moja pije vodu isključivo iz porculanske šalice za kavu, tj. čaj, jer sam imala isti problem s tekućinom (isključivo sam je dojila tako da nije prihvaćala ni bočicu ni šalicu s kljunom).
U početku je izgledalo nespretno ali je brzo naučila. Pokušaj, bit će joj zanimljivo...
Možeš pokušati i iz šalice s kljunom, ali bez kljuna i poklopca ili bilo koje druge čaše.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1332
24.2.2013 17:23:27   
tenkic
tiskanje: koljena na bušicu, ja velim "tiskaj" i pravim se da ja tiska i onda i ona počne tiskati i pocrveni ko feferon i fakat tiska

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1333
24.2.2013 17:26:09   
tenkic
vodica: na žličicu ili iz čaše popije malo ko pesek. voli cuclati trljačicu i voli da joj idem mokrom rukom preko usta kad joj perem lice i onda liže u vodu s moje ruke
čaša na kljun: mislim da i toga malo popije, ali uglavnom na tome žulja zubno meso

danas smo bili na bazenu, plivanje za bebe, nije popila bazen, čudo!

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1334
24.2.2013 17:28:41   
tenkic
papanje: nije udvostručila porođajnu težinu sa 6 mjeseci, fali joj 200 grama, pa ju trebamo malo utoviti
ja se za tri mjeseca vraćam raditi pa bi bilo dobro prorijediti dnevna dojenja, zato moramo raditi na količini hrane jer već papamo tri obroka, nekad i 4 ako nije popapala ono malo što sam joj priredila u ranijem obroku (po 30-60ml po obroku joj dajem)

rr zeza, za poludit!

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1335
25.2.2013 10:19:37   
keyt
Tenkić,

ako je želiš utoviti, pokušaj s bananom i baby keksom, znam da tako mame tove bebe, a ona keks već smije jesti (hippov od 6 mjeseci). A čini mi se da si jednom napisala da je malena jednom zgniječenu bananu s guštom pojela.
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ja tih 200 grama koliko joj fali ne bih tako doslovno i dramatično shvatila. Možda je kad si je vagala bila praznih crijeva i mjehura i eto ti 200 grama.
Evo ti jedna tablica rasta za curice, tvoja je sigurno u gabaritima, bez obzira na porođajnu težinu, a i sama znaš da oni imaju faze kada dobivaju više i manje. Moja je najmanje dobila između 4. i 6. mjeseca i dr. je rekla da se ne zabrinjavam da je to sve normalno i da su djeca, naravno, individualna.
http://bebe-nestle.hr/drupal/sites/default/files/tablica%20rasta%20dojencadi%20djevojcice.pdf
A jesi li razmišljala da joj jedno dojenje zamijeniš adaptiranim mlijekom s rižinim pahuljicama? Možda već i jesi, ne znam, ja ću to uskoro učiniti jer bih i ja svoju polako počela odvikavati od cice.

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1336
25.2.2013 11:01:39   
Sunshine28
i dalje nis od kakice user posted image
zadnji put je kakila u petak poslijepodne....nece uopce tekucinu....
probali smo upravo sa vodom na zlicu, pa vodom iz male šalice za kavu, pa sam namakanjem krpica...ovo zadnje je posisala dva puta i vise nista....jucer pojela cijelu teglicu šljive....ne znam vise sta da radim!

danas fitnes za bebe, bas sam se veselila, a sada ne znam kako ce to proci...

vidi se da joj je tesko sto ne kaki, cijelu noc je cvilila u snu, mislim da ju je bolio stomak...

I + G = E & L

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1337
25.2.2013 15:17:43   
keyt
Sunny,

izgleda da sam ja zadnja dva dana dežurna na RR user posted image
Moja prije otprilike 2 tjedna nije 4 dana kakala, strpi se, doći će samo od sebe, a kad dođe, šokirat ćeš se količinomuser posted image
Samo nastavi s kruškama, šljivama, marelicama, breskvama..., a nakon tople kupke masiraj joj trbuščić kružnim pokretima. Ako ništa ne upali, isprobaj metodu tiskanja od Tenkića user posted image
Imam knjižicu od Hippa u kojoj skoro za svaki njihov proizvod piše omekšava li, učvršćuje ili normalizira probavu. Kad budem stigla, napisat ću. Uglavnom, one od integralnih žitarica i voća sve omekšavaju, osim jabuke i banane.

Neposredna veza do poruke: 1338
25.2.2013 18:09:18   
tenkic
Sunny, samo strpljenja, pokakat će se ona prije ili kasnije. Moja je par puta plakala kak je bilo tvrdo dok je tiskala...sve u rok službe...
Moja frendica je imala problema jer su hipp rižine pahuljice zatvorile njenog malog pa je prešla na nestle pahuljice...ali to je individualno ako se mene pita....

Ma malo je mene strah toviti ju jer familija od mm je buckasta (slavonski geni-slavonska prehrana) dok je moja familija u drugu krajnost (samo ribice i lešano papaju) i zbog cijele te priče o pretilosti djece me je strah tjerati ju da jede tj toviti ju, ipak je ona curica i zdrava je i puna energije i s ovom količinom papice....ma budemo se mi već posložile nekako, nadam se da će mi odobriti godišnji pa ću se vratiti u ured tek početkom srpnja, do tada ćemo valjda riješiti to papanje :)

Ovih dana muku mučimo s nespavanjem...za poludit...spava kad je u šetnji..ali onda se ja ne uspijem po danu odmoriti od silnog šetanja ili nosanja u klokanici

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1339
25.2.2013 21:34:30   
Jana1208
Večer curke....user posted image

Evo i nas malo...user posted image
Mi ulovili ritam sa papanjem i spavanjem...L je konačno počela pokazivati zanimanje za hranu, kad vidim da joj nosim kašicu počne se smijati i mahati ručicama, a ako vidi da mi jedemo počne mljackati i ona...preslatkooo...user posted image
Zasad nam je prvi obrok cica, pa onda voćna kašica sa pahuljicama ili palentom, iza toga povrtna kašica koja nam ide malo teže zasad, pa s njom ide i cica obavezno...počela sam doma radit povrtne kašice i malo bolje prolaze...danas je pojela cijelu porciju tikvica sa palentom i maslinovim uljem...user posted image user posted image
I navečer imamo porciju mlijeka sa pahuljicama ili žitaricama....sve ostalo je cica po potrebi...user posted image

Sunshine ne brini, i nama se prije par dana desilo da nije kakila 2 dana, tek 3.dan...i to nakon dvije porcije šljive....bila puuna pelena...user posted image user posted image ....nadam se da je i Em već dosad riješila...user posted image user posted image ...ako nije papajte šljive, kruškice i palentu i bude sigurno...

Andy, i naš jastuk je na napuhavanje nisam ni našla drugačije, makar smo ih gledali samo u bubamari i mulleru, u bubamari su imali nekog na napuhavanje isto, ali mu je cijena 85 kn...user posted image ...i rekla prodavačica da drugačije nemaju...onda mi šogica rekla da su oni kupili za poklon nekog platnenog, u bubamari, ali prije godinu dana...user posted image
Kako god, mi smo zadovoljni ovim, L se voli igrati s njim i navlačit ga...lagan je pa ga diže u zrak, pa se onda i onda odiže na šakice za njim...ma bitno da su bebe zadovoljne...user posted image

Ivana, čula sam za taj outlet i baš pričala sa mm da ćemo ići pogledat, možda nađemo autosjedalicu kakvu, uskoro bude nam trebala veća, a ako ne, neku sitnicu ćemo sigurno naći...user posted image user posted image

Eto to je to od nas, super smo, lijepo papamo, malo manje lijepo spavamo, ali dobro budimo se 2-3put noću, to je ipak mali napredak, pričamo ba-ba, da-da i ta-ta, na opće veselje mm...user posted image i da jeedva čekamo ovo lijepše vrijeme koje najavljuju i naravno proljeće...kolica su spremna, mi još više...user posted image

Uživajte curke sa user posted image ....

12.08.2012. & 08.01.2015.
Neposredna veza do poruke: 1340
26.2.2013 9:41:42   
andydea
pozz...evo da se javim malo...ipak ne mogu bez vas user posted image user posted image
Di je počeo brbljati nešto tipa bu-bu...brrrruser posted image
Kad ga stavim na nogice stane bez problema, ne znam zakaj nije pedici...user posted image .vidjet čemo sljedeći tjedan..
JANA moj još ne doživljava taj valjak u pravom smislu,ali ga okreće i fora mu je kad čuje zvonca unutrauser posted image
BELLA ,pa kaj je taj Boro komentirao tvoje fotke???,pa kaj je napisao???-a budala...baš mi je žao kaj si maknula slikice..user posted image
Jučer sam te se sjetila kad si spominjala živceuser posted image ....uf tek smo na pola puta a meni je već mukauser posted image
Svaki dan mm i ja smo krepani od umorauser posted image
Nego da vam se malo pohvalim mm je dobio novi posao, sa punom većom plačom i punim radnim vremenom i ne radi vikendeuser posted image user posted image ...jako sam sretna jer nam se konačno sve posložilo...i ja ne trebam ići raditi onda za 5mj.user posted image ...a tko zna možda već na ljeto budemo radili i na 4user posted image
SUNNY -radi Em isključivo kuhane stvari, jer ad zatvara...i još ako daješ sirovo voće:eto ti zatvora....mrkva,banana,sve to zatvara..znači kuhaj joj jabkicu,kruškicu,šljivu i promiksaj i tekučinu sa time u čemu se kuhalo voće...i ima da bu bal user posted image
Treba paziti kod beba koje su na ad-u da jedu raznovrsno-mješane kašice..npr.ono kaj zatvara mješati sa onim kaj otvarauser posted image user posted image ...znači npr.jabuka,mrkva...pa banana,kruška...itd. isto tako treba paziti sa žitaricama...svaki drugi dan bi se trebale mjenjati...palenta,riža,proso...
Eto nadam se da sam malo pomogla i da će mala Em uskoro proseratiuser posted image user posted image

TENKIĆ -ja bi ti savjetovala da Bo nudiš žitarice navećer bez ićega,za početak..i pokušaj što rijeđe..možda pojede i više nego budeš očekivala...probaj
IVANA čim proviri sunce, i makne se ovaj fuj snijeg zovem te za šetnjicu user posted image
ANNE javi nam se malo...fališ..
Curke kutije zovu...pišem vam..puseuser posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 1341
26.2.2013 10:35:11   
tenkic
http://www.vecernji.hr/zivot/zabranjene-podne-puzzle-djecu-clanak-231041

uf, na mojima je pisalo da zadovoljavaju smjernice EU koje stupaju na snagu 2013 i da nemaju pftalate i štetne boje
osim toga, danas je Bo skužila kak se rastavljaju i da se mogu cuclati...hmmm....i fakat su mi super jer nemamo tepih u sobi pa je na njima toplije nego da se valja po parketu...

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1342
26.2.2013 11:21:14   
Sunshine28
pokakila se Em konacno! jeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
''ko bi rekao da cu se u zivotu toliko kakici veseliti user posted image user posted image user posted image
napravila sam joj jucer poslijepode kašicu od domaćih šljiva (koju je by the way pojela brznom svjetlosti) i malo kasnije je izbacila nesto malo, ali danas ujutro bome napunila pelenu!!! ali je zato opet cijelu noc u snu cvilila, bolio ju stomak sto posto, vjerujem da ce veceras biti sve po starom...samo me brine sto sam joj zbog tog cviljenja uvalila u kreveticu varalicu koju je cuclala skoro cijelu noc....a jako sam protiv dudice u krevetu, valjda se nije navukla!

ma kakica je morala doci, samo mene brine da to sada ne postane pravilo zbog problema ne uzimanja tekucine...jucer sam joj jedva za cijeli dan nalila 20-30ml., i to na prevaru i uz puno zezancije...

bili na fitnessu za bebe, fizijatrica ju pregledala, kaze idu joj stopalca malo prema unutra, nije strasno, pokazala nam vjezbice s kojima cemo to ispraviti i sve ok....
ali malo sam razocarana, to se odrzava jednom mjesecno, i brzo to proleti, bebe malo zajedno vjezbaju, onda dok fzijatrica napravi krug i pogleda svaki bebu malo - vec gotovo...ali dobro, barem smo na "grupnom" vjezabnju vidjeli kako se treba razgibavati svaki dan...jedno je kada to gleas po knjigama i internetu, a drugo kada ti netko pokazuje u zivo...

pitanje za palentu obzirom da ja to nikada u zivotu nisam kuhala, ne volim bas...uglavnom jer se to ona obična pravi bebama ili i to ima za bebe nesto posebno? kak ju pravite? koliko se ja sjecam kak je to moja mama pravila to je jako gusto i kruto user posted image

andy bravo za posao od mm! danas je stvarno tesko napredovati! user posted image user posted image user posted image user posted image
ja uskoro pocinjem sa trazenjem boljeg posla, nikako mi se ne vraca u staru firmu nakon porodiljnog, kazu mi kolega da su jos smanjili place (vec bile smanjene 33 posto), ukinili regrese, bozicnice i sve ostale dodatke na placu, uglavnom sve ono zbog cega mi je cinjenica da jos imam posao bez obzira na losu "golu" placu bilo super...ma uzas, da se sada vratim na posao ne znam da li bi zarađivala puno više od minimalca...dotle je doslo da cak razmisljam ako se budem morala tamo vracati da se prvo vratim na pola radnog vremena (na to imamo pravo zbog beba) jer mi se u tom slucaju lova racuna prema obracnu place prije prorodiljnog i održavanja trudnoće....

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 26.2.2013 11:25:14 >

I + G = E & L

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1343
26.2.2013 12:00:15   
andydea
Suny palentu dajem isto kao i proso onu od bio-bio...
e sad ja na 200ml.vode stavim 3-4 male žličice i kuham 10min...na početku će ti se činiti rijetko ali kad odstoji par min.stisnut će se...a i uvijek možeš prorijediti prokuhanom vodicom...tako isto kasnije vrijedi i za griz kad češ uvoditi user posted image
Evo moja ljubav pojela upravo palentu i kuhanu brokulu i mrkvicu...i da ja još uvijek sve miksam obavezno...mi nemamo ni jedan zubićuser posted image user posted image
Eto kako kako ja pakiram user posted image user posted image user posted image ...gibam

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

Neposredna veza do poruke: 1344
26.2.2013 12:18:36   
andydea
sad sam vidjela i moju je komentirao...user posted image ,ma pusti budalu nek uživa user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 1345
26.2.2013 13:15:00   
Sunshine28
bella kad kliknes da prihvatis prijateljstvo moras malo duze cekati  da se nesto dogodi (kao i sve ostalo na rr), ja sam tek danas malo usla u stos....
e, a kak mislis 1:4? koliko zlica palente na koliko vode?

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 1346
26.2.2013 16:46:23   
LorVer
user posted image za Em.
Sany, neznam kakav joj caj ti dajes. Ja sam primjetila da mi Mar popije vise ako joj je caj topli.
A palentu ja zakuham odmah u juhicu u kojoj kuham povrce i onda tak spasiram. Uvijek joj kuham za dva dana (povrce) pa kad se ohladi stavim u frižider i drugi dan joj u toploj vodi zagrijem.

Mar u zadnje vrijeme isto cvili po noci samo sto sam ja sigurna da su zubici u pitanju.

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren
Neposredna veza do poruke: 1347
26.2.2013 16:57:34   
Sunshine28
e bas sam to htjela pitati...

Em mi sada smazala kasicu od jedne cijele jabuke - samo sa skuhala jabuku u soku od sljiva (koji mi je ostao od jucerasnjeg kuhanja sljiva) i smljela štapnim mikserom...super isplao, pojela cijelu zdjelicu...e sada, jer mogu ja npr. skuhati četiri jabuke i dobivenu količinu podjeliti u četiri posudice (one sterline sa poklopcem za urin sto se kupe u ljekarni) i davat joj uz podgrijavanje par dana...
koliko dugo to voće i povrće može biti u frižideru?
ja sam htjela kupiti baby bulet samo zbog tih posudica, a onda opet ne zelim ispasti ovca ako mogu koristiti ove obicne iz ljekrarne....

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 26.2.2013 16:58:53 >

I + G = E & L

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 1348
26.2.2013 17:38:28   
LorVer
Ja kad kuham, kuham za dva dana. Stavljam u staklenku od Hipp kupovne kasice i sa original cepom zatvorim pa stavim u frizider. Nikad joj ne kuham za vise od tri dana pa ti nebi znala reci jel je dobro. Najvjerojatnije je, ali i na kupovnim kasicama pise da se poslije otvaranja cuvaju jedan da u frižideru pa se ja toga drzim i sa svojim kasicama. Probala sam ih smrzavati u onim Aventovim čašicama ali mi se nije svidjelo jer kad se odmrzne bude dosta vode u njima.
Od friškog voća kasice joj dajem odmah kad ih pripremim.

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

Neposredna veza do poruke: 1349
26.2.2013 19:28:44   
tenkic
a možda je i meni vrijeme da djetetu konačno skuham nešto domaće umjesto tih kupovnih kašica?!?!

ovo s kuhanom jabukom mi ne zvuči komplicirano za početak (Bo nije obožavatelj gotovih kašica od jabuke)

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!