|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 15:11:18
|
|
|
|
Romela
|
meni je doktorica rekla za termin, na pregledu po veličini ploda... joj i meni se jako spava, strahota koliko bi mogla spavati... mi smo odmah svima rekli jer se nismo mogli dočekat da vidimo plusić i nema šanse da bi mogla šutit! nego, pa napuhnuta jesam, tek sam jučer skužila da mi se donji dio trbuha malčice ispupčio... inače nosim samo tajice i haljine i tunike, jer me sve tiska i nemogu bit u hlačama, nema šanse!
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 17:35:11
|
|
|
|
anđele_moja
|
Hej Nessy mene moj naručio za 7 tjedan jer da prije nema smisla... znači još tjedan i pol... ufffffffffffffffffffffffffffff IZVORNA PORUKA: Nessy pozdrav trudničice moje evo i mene.... joj baš mi vas je žao zbog mučnina. ja ne povraćam, ali nemam baš neki apetit za jesti tak da mi je bolje dok ne jedem. ono kaj mene muči je umor.....e spavala bih danima. idem spavat navečer u 21h i budim se oko 4h i onda blejim u strop probala sam se prisilit da ostanem duže budna ali zaspim i sjedečki Luckasta mama mene ti boli dolje u križima. jel tebe boli cijela kralježnica ili isto dolje? s kolko tjedana ste išle na prvi pregled? mene dr. naručila točno za dva tjedna, ali nekak si mislim da me možda prerano naručila jer ću onda biti 6+5 trudna, pa ne znam dal će se čuti srčeko i dal će se sve dobro vidjeti. u prvoj T sam išla tek sa punih 8 tjedana. jedva čekam uzv, samo da bude sve ok ajde cure, mogle bi biti aktivnije kak je mirna rekla
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 18:56:41
|
|
|
|
Nessy
|
pozdrav trudnice moje! dobrodošle sve nove trudnice i čestitam na trudnoćama. kolko vidim ima sad dosta vas kojima je to prva trudnoća ništ se nisam javljala jer smo klinac, mm i ja zgibali u petak na vikend kod rodbine (na drugom kraju Hrvatske) i vratili se jučer kasno navečer. krepana sam i od vožnje i od rodbine i od svega. evo još 10 min na poslu i gibam domeka pod dekicu. meni je termin 15.09. vidim ima nas dosta koje se kreću oko 10.09. super baš mi je drago, moći ćemo se družit do kraja. meni od simptoma nenormalna bol u križima (jedva hodam), ogromne cicke i lagana mučnina bez povraćanja. andydea baš mi je žao šta ti je toliko loše da si morala u bolnicu ali bolje da te tamo malo osvježe nego da se doma tako mučiš. mislim na tebe i šaljem puno pusa, drži se anđele moja vidim da si pisala nešto o platnenim pelenama. ako si zainteresirana za njih i ako trebaš kakav savjet pitaj. ja sam ih koristila sa mojim klincem i platnene i tetra pelene. i sad ćemo biti platneni kaj se tiče objavljivanja trudnoće mi još nismo bili ni na prvom pregledu a već smo svima važnima rekli. glupo mi je nekako to skrivat jer sam jedva čekala da zatrudnim i da svi to saznaju meni se još ništ ne vidi a i bilo bi tragično da mi se već nekaj vidi. kaj se tiče kg u minusu sam 1kg jer baš nemam apetita.
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 17.1.2012 8:21:26
|
|
|
|
mirna32
|
trudnjace moje drage....kako ste mi... evo mene od jutros rastura donji dio ledja...sutra idemo opet viditi nasu mrvicu...jedva cekam...:) andele ja sam bila na pregledu s 5 tj tek kad sam ugledala plus odmah sam otisla da mi dokca potvrdi trudnocu i da mi kze da je sve u redu da je u maternici to mi je rekao da je najvaznije doci odmah tako cim saznamo da se vidi dali je plod u maternici a sve ostalo ide s iducim pregledom kao ja sad naprimjer s 9 tj sad sve sve ljepo vidi sad cemo cut i srce..i idem vaditi krv mokracu i sve redom...i mi smo odmah svima rekli jer sam jedva cekala da ugledamo i sutili smo od subote do srijede da nisam u srijedu rekla tu mislim da bi na guzicu propricala heheheh
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 17.1.2012 11:46:27
|
|
|
|
Romela
|
baš sam pisala na temi iscjedak, al da i vas pitam jer smo si bliske po terminu... koristila sam prošli tjedan vaginalete canesten 3 komada svaki drugi dan po jednu... i danas ujutro sam vidjela na wc papiru roskasti iscjedak više o mala sukrvica, nazvala doktoricu i rekla mi je da je to ok i da nema panike, stolica mije normalna (to me pitala), i niš me nije bolilo...sad nema ničeg na papiru ni na gačicama... baš sam se splašila, jeste imale kaj slično?
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 17.1.2012 12:02:46
|
|
|
|
anđele_moja
|
Romela, nemam iskustva s tim osim što mi je inićreko ako peč,svrbi ili ide krv odmah na hitnu. Nessy pokušavam uživat s MM što duže u miru. Kako smo podstanari čim kažemo našima počet će pilana i stres kod kojih ćemo preselit... Iako su svi divni ja ne bi ko nikog, eto zatojoš ne govorimo da smanjimo stres . U međuvremnu pokušavamo pronaći način kako do našeg stana. Ako ima tko ideju neka predloži.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 7:01:25
|
|
|
|
mirna32
|
dobro jutro trudnice jel netko za romela kad smo kod iscjetka ja ga imam dosta i dosta je obilan...no medjutim nije mi dokotor nista rekao ni preporucio cim nema mirisa ni boje to je u redu...no medjutim meni se jucer desilo da sam u iscjetku vidila nekakvu nit svu od tog sastava kao isjedak samo je onak bila nit od nekih 2 cm...i bas sam se uplasila al nije nista na kraju sve je ok nije se pojavila vise a ni bilo kakav iscjedak popracen sukrvicom..
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 8:14:55
|
|
|
|
Nessy
|
jutro mirna i ostale trudničice evo ja danas ostala doma u krevetu očito se malo previše forsiram i nisam baš obraćala pažnju na tu moju kičmu koja me rasturala pa mi je jučer vratila (nisam se doslovno mogla pomaknut). jučer cijelo popodne ležala i evo od mirovanja mi je već puno bolje, čak si mogu sama i hlače obući dan-dva ostajem doma u krevetu a onda ponovno po starom, ali ovaj put laganini. nisam baš naviknuta na lagani tempo života pa mi to teško pada, ali dobro bolje da ležim i ne naprežem se, nego da sam nepokretna kak ste vi?
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 10:48:27
|
|
|
|
anđele_moja
|
Jutrooooooooo svima! Ja sam popila sok svježe cikle i sad jedem neki tost. Pokušavam se naviknut da ujutro jedem. Danas se nadam da me neće prat hormoni na negativu kao jučer, ajde malo happy euforije
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 11:17:31
|
|
|
|
mirna32
|
nessy samo ti lezi i odmaraj sto vise odmaras biti ce sve bolje...i ja sam navikla turbo tempo i dalje mi je turbo...samo sve vise osjecam umor..
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 12:29:11
|
|
|
|
andydea
|
curke moje,ja sam jučer izašla iz bolnice .....radi teške dehidracije završila sam tamo...5 dana sam bila na infuziji i glukozi...ali jučer nakon tih 5 dana opet sam doma povračala u mlazovima ....ja više jedostavno ne znam kaj da radim i kad će ovo prestati....Ketoni su mi bili jako povišeni,a moraju biti na 0....Moja bebica je dobro,to mi je najbitnije...samo mi je užasno kaj se ovako mučim...vidjela sam da ste pisale o terminima,meni je 17.08...dok mi je sad ovako ne ću vam puno pisati,ali čitam vas stalno..pusa i čuvajte se
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 12:53:52
|
|
|
|
anđele_moja
|
andydea želim ti prestanak mučnina, žao mi je što ti je tako loše. Ne daj se draga
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 15:15:55
|
|
|
|
BUMBI
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 15:16:46
|
|
|
|
Romela
|
a ti si moja terminuša žao mi je da ti je tolko muka, nadam se da će brzo proći!
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 18.1.2012 21:01:27
|
|
|
|
mirna32
|
juhuuu zene moje...ja sam danas bila na pregledu...mrvica je narasla na 23,8 mm....super napreduje po uz mi je danas 8+5 a po zadnjoj m mi je danas punih 9 tj znaci kasnimo samo dva dana...al to je super inace po uz zna kasniti i po dva tjedna :) cula sam danas srclence kako kuca i odmah su mi suze krenule...:) mrvica moja mala...:)
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 19.1.2012 13:05:43
|
|
|
|
anđele_moja
|
mirnaaaa super, radujem se! Pozdrav
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 19.1.2012 17:50:18
|
|
|
|
LorVer
|
ciao Andy, ja te potpuno razumijem kako ti je jer je i meni prvi puta tako bilo. u devetom tjednu sam isto zavrsila u bolnici na infuziji i bila ko i ti pet dana, kad sam se vratila doma sve je ponovno krenulo i za tjedan dana sam opet zavrsila u bolnici na infuziji. ne znam kolko te mogu utjesiti ali sve je potpuno prestalo u 13 tjednu, a ja sam do tada smrsavila 12 kg. U drugoj trudnoci mi je bilo jos gore tada sam bila od 6 tjedna do 16 tjedna trudnoce u bolnici, smrsavila 15 kg, a poslije je opet bilo sve ok. sad u ovoj trecoj trudnoci nisam niti jednom povracala samo mi je bilo muka, tak da se svi moji cudom cude kak je to sad super proslo. Meni ti je doktor tada rekao da se ne trebam brinuti za bebu, vec za sebe, jer beba sve uzme sto joj treba. Ja ti savjetujem da samo odmaras da nista ne radis jer ti svaki napor uzrokuje dodatno mucnine, a sve ce to proci za koji tjedan.
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 19.1.2012 20:20:25
|
|
|
|
ivana@
|
Bok curke evo malo i mene!!! Andydea zelim ti od srca da ti mucnine sto prije zavrse i da mozes uzivati u svojoj trudnoci.. Ja isto imam grozne mucnine,u prosjeku 5 puta dnevno povracam. Anđele zelim ti reci nesto jer se brines u vezi podstanarstva.Ja sam bila također nezaposlena,trudna i u podstanarima,ali ne zalim ni malo. Bilo nam je tesko,ali i razdoblje u kojem nebi nista promijenila. Kad smo si napravili stan kcerkica je tad vec imala 6 mjeseci i tad smo se preselili. Svekrva mi je nekoliko puta indirektno rekla da je sramota da se djete rodi u podstanarima ili tuđoj kuci,ali nas to nije zanimalo. Znali smo da odlazak kod nekoga od roditelja zadnja opcija. Na kraju nam je bilo super u toj kuci,jer smo imali svoj mir (bar veci dio dana). Samo dobra organizacija i sve se da
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 19.1.2012 20:23:04
|
|
|
|
ivana@
|
I da nasa bebica je 9mm,srceko kuca ... Sve u redu sto je najvaznije!!!
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 20.1.2012 7:27:12
|
|
|
|
mirna32
|
jutro trudnice moje...kako ste mi...??? ivana dobro nam dosla... zelim ti ugodnu i skolsku trudnocu evo ja se spremam pa idem opet na pregled sad kod dokotora u zdravstveno..moram kod njega zbog bolovanja ici a bas mi se i neide...nikako...al sta cu moram i idem po uputnicu za vaditi krv i sve ostalo sto moram.. andele sto se tice podstanarstva pa sto ima veze ako ste do sad imali za vas dcoje imat ce te i za bebicu...malo ce te se stisnuti vas dvoje a vise priustiti bebici i to je to...mi smo kdo svekrve i svekra u kuci gore na katu od samog pocetka tako smo odlucili da imamo vise za sebe...al imamo svoj mir sto je najbitnije...al da smo u podstanarstvu nema sanse da bi zbog bebe se selila kod mojih ili njegovih...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 20.1.2012 7:28:45
|
|
|
|
mirna32
|
andydea nadam se da ce mucnine brzo proci...al to si zamisli da ti je zrtva za tvoju bebicu i odmah ce ti biti lakse...jako mi je zao sto si zavrsila u bolnici...jer ja stvarno neznam sta su mucnine nisam ih imala osim dvije veceri i to je to... brzo ce to proci jos koji tjedan i biti ce sve ok...drzi nam se
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 20.1.2012 15:28:49
|
|
|
|
Sunshine28
|
evo cure i ja se prijavljujem, 6 tjedana.... jucer sam bila na kontroli, za sada se sve lijepo razvija, ali se srce jos ne cuje pa sam malo zabrinuta.... inace muce me grcevi, bolovi i pritisak dolje u trbuhu, najviše od desnog jajnika...bude cijeli dan ok, a onda cijelu noc idem piskit i mucim se sa bolovima, pijem duphaston tri puta dnevno ali ne pomaže puno obzirom da sam imala jedan spontani i da mi je ovo prva beba ne mogu se opustiti, ne usudim ni veseliti... obzirom da sam na bolovanju ja nisam mogla dugu tajiti trudnoću, rekli smo roditeljima i nekolicini prijatelja.... ne povracam, ali imam laganu mucninu po cijeli dan, ne mogu jesti skoro nitsa, tost sa sirom i caj od šipka...to mi je sada hit! ali pijem kavu, nedam se!
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 20.1.2012 15:29:54
|
|
|
|
anđele_moja
|
Hvala ti na ovim riječima. Mir e to naš mir, zbog toga i želim to sve. Svi su oni divni ali... svako vodi svoju politiku... A sve jake tvrdoglave žene kojima nitko nikada nije naređivao... Ne bi imala šanse kod ni jedne... IZVORNA PORUKA: ivana@ Bok curke evo malo i mene!!! Andydea zelim ti od srca da ti mucnine sto prije zavrse i da mozes uzivati u svojoj trudnoci.. Ja isto imam grozne mucnine,u prosjeku 5 puta dnevno povracam. Anđele zelim ti reci nesto jer se brines u vezi podstanarstva.Ja sam bila također nezaposlena,trudna i u podstanarima,ali ne zalim ni malo. Bilo nam je tesko,ali i razdoblje u kojem nebi nista promijenila. Kad smo si napravili stan kcerkica je tad vec imala 6 mjeseci i tad smo se preselili. Svekrva mi je nekoliko puta indirektno rekla da je sramota da se djete rodi u podstanarima ili tuđoj kuci,ali nas to nije zanimalo. Znali smo da odlazak kod nekoga od roditelja zadnja opcija. Na kraju nam je bilo super u toj kuci,jer smo imali svoj mir (bar veci dio dana). Samo dobra organizacija i sve se da
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 22.1.2012 20:11:59
|
|
|
|
mirna32
|
trudnjace moje niste mi nesto aktivne...kako ste mi... ja sam u petak bila na pregledu kod doktora u zdravestvenom..majko moja mila uzas uzasa nije ni cudo sto taj ne radi privatno nebi imo ni jednog pacijenta...treba ga hitno smjenit i dovest nekog normalnog ovaj kao da ore zemlju a ne pregledava zenu...katasrofa... u utorak me narucio na uz cisto me strah njegovog vaginalnog uz...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 23.1.2012 14:46:13
|
|
|
|
Sunshine28
|
ej mirna, potpuno te razumijem, ja sam bila tako kod jednog odvratnog gin. pa sam prebacila kod druge, zenske gin. koja je super bez obzira sto je preko hzzo-a....iako je malo bad sto narucuje samo trudnice a ostali pacijenti cekaju, nekada i po tri sata u komadu! Zato sam sada presretna jer sam konacno među naručenima, sada mene sve ostale žene gledaju sa mržnjom tesko je naci dobrog doktora koji radi preko hzzo, kod nas su svi dobri u privatnim klinikama. Iskreno, ja sam već mislila otići privatno kod jedne jako dobre doktorice, ali se osjecam kao idiot, svaki mjesec mi skidaju sa plaće taj doprinos za zdravstveno, već tri godine uredno plaćam i to dopunsko. I šta bi sada trebala, uz to sve, svaka dva tjedna plaćati 200 kuna pregled kod privatnika, da ni ne spominjem da bi ionako trebala za svaku uputnicu i recept ionako ici kod hzzo gin.....jednostavno mi to sve nema smisla.... Kako su ostale cure zadovoljne sa svojim gin.?
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!