|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 12.1.2012 19:35:21
|
|
|
|
zuti.leptirić
|
Hi trudnice! Evo pridruzujem se klubu "mucnina" , eto nadala sam se da nece,ali i meni je danas pocelo biti muka...ne toliko da povracam ali bas neugodan osjecaj koji traje satima...jooojjj....a valjda cemo prezivit..znamo da se na kraju isplati! kako stojite s kilama,jeli vec otisla koja gore?
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 12.1.2012 20:57:59
|
|
|
|
Nessy
|
pozdrav trudničice moje evo i mene.... joj baš mi vas je žao zbog mučnina. ja ne povraćam, ali nemam baš neki apetit za jesti tak da mi je bolje dok ne jedem. ono kaj mene muči je umor.....e spavala bih danima. idem spavat navečer u 21h i budim se oko 4h i onda blejim u strop probala sam se prisilit da ostanem duže budna ali zaspim i sjedečki Luckasta mama mene ti boli dolje u križima. jel tebe boli cijela kralježnica ili isto dolje? s kolko tjedana ste išle na prvi pregled? mene dr. naručila točno za dva tjedna, ali nekak si mislim da me možda prerano naručila jer ću onda biti 6+5 trudna, pa ne znam dal će se čuti srčeko i dal će se sve dobro vidjeti. u prvoj T sam išla tek sa punih 8 tjedana. jedva čekam uzv, samo da bude sve ok ajde cure, mogle bi biti aktivnije kak je mirna rekla
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 12.1.2012 22:35:32
|
|
|
|
anđele_moja
|
Bok trudnice! Evo ja sam u 5 tjednu, naručena za 2 tjedna na pregled. Ovo mi je prva trudnoća. Simptomi - slinim, bol u križima, pospanost i nisam sigurna ali kao neka lagana mučnina, ništa bitno. Naravno konstantna bol u trbuhu kao da ću svaki čas dobit stvari. Izračunala sam si termin 12.9. Zanima me kad ste vi rekle obitelji, pošto mi je to prvi put ja bi pričekala do 12 tjedna. Pošto smo dragi i ja podstanari znam da će nas naši ubit u pojam da se preselimo kod nekog od njih (horor) pošto sam ja nezaposlena. Pokušavam dobiti na vemenu da se prvo nas dvoje dogovorimo što ćemo da nas ne posvađaju svojim strahovima, kako to obično biva...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 12.1.2012 22:39:20
|
|
|
|
anđele_moja
|
Meni je prva i bila bih vam užano zahvalna ako bi mi bile pomoć i vodiči na ovom mom čudnovatom putovanju
< Poruku je uredio anaxx -- 13.1.2012 10:39:31 >
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 10:35:40
|
|
|
|
Romela
|
pozdrav svima! evo još jedne nove, ja sam 9 tjedana trudna, prva trudnoća! trebalo nam je 9 mjeseci da nas ovo malo čudo iznenadi, pa eto napokon. i ja se pridružujem klubu "rigoleto"...
< Poruku je uredio anaxx -- 13.1.2012 10:39:43 >
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 10:36:30
|
|
|
|
emmy27
|
rav drage moje trudnice ja sam prekuce bila na kontroli,i trudna sam 12tjedana,sad za sad osjecam se super,ispocetka sam imala malo mucnina ali sve je podnosljivo,sto se tice kilaze mislim da sam se udebljala mozda jednu kilicu,sve je to podnosljivo...inace imam sina koji u aprilu puni 5godina svim ostalim trudnicama zelim skolskih 9mjeseci
< Poruku je uredio anaxx -- 13.1.2012 10:39:56 >
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 11:25:31
|
|
|
|
Luckasta mama
|
Pozz svima... Nessy boli me samo u donjem dijelu...najvise na jednom mjestu...ali sam primjetila da mi je bolje kad ne hodam previse...nazalost jer ja bih voljela da mogu biti aktivnija...Što se prvog pregleda tiče ja sam išla na početku 5 tj jer sam prokrvarila i tad se vidjela trudnoća (žumanjčana i gestacijska vreća) iako je doktor rekao da je normalno i da ne vidimo nista. Drugi pregled mi je bio u 6 tjednu i vidjela sam srceko da kuca...ali cula jesam od drugih trudnica da je to sve jako rano...al eto meni je tako bilo. Da nisam prokrvarila prvi pregled mi je bio zakazan za 6 tjedan. Anđele-moja kad reci roditeljima...hmm..pa eto svi kazu da je bolje prva tri mjeseca zadrzat za sebe ali ja nisam mogla...cim sam obavila prvi pregled znali su svi u mojoj blizoj okolini ...a igrom slucaja brzo su doznali i ostali...ali ja sam bila toliko sretna da bih najradije stala na krov i vikala cijelom svijetu i nije me bilo briga sta drugi govore kad kome reci. Tako da moj ti je savjet da slusas sebe jer samo ti znas kakva ti je situacija. Sto se kilaze tice ja sam smrsavila 1 kg u prvom mjesecu (mucnine) i sad stojim na tome...vjerujem da sad krece debljanje jer se i trbuh pomalo poceo viditi Mene zanima da li uzimate neke nadomjestke prehrani? Folacin ili Prenatal?
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 12:02:47
|
|
|
|
andydea
|
curke evo samo da vam javim idem u bolnicu na infuziju...nadam se da me neće zadržati,ali ako je to za naše dobro onda ću ostati....povraćam sve što stavim u usta...i ovo mučenje traje punih 3tj.ne mogu više...pala sam na kilaži,izgledam koda ću se svaki čas srušiti....muž mi je u komi jer me ne može više gledati kako se mučim....javim vam se čim se vratim...a vi mi se pazite i čuvajte svoje ....
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 13:04:14
|
|
|
|
zuti.leptirić
|
a joj andreya, nadam se da ce brzo proć,drzim fige..vjerujem da je koma, jer je meni uzasno ovih par sati trpit mucninu (pogotovo jer radim), a kamoli cijeli dan... evo predlazem da napisete kada su vam termini, mozda nekome pada isti datum? meni je termin 6.9. pozdrav svima. i sad odoh spavat jer sam jako umorna...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 17:53:33
|
|
|
|
anđele_moja
|
Hej mi smo pokušavali od 5 mjeseca i u 11 mjesecu mi kaže ginić ništa od vaših pokušaja jer imate upalu dolje. Pričekajmo papu u 1.mjesecu pa ćemo onda dalje s antibioticima. I ja lijepo ok znači ništa od bebe. Računam ja pred par dana a onooooooooo iznenađenjeeeee! Hahahaa svašta Romela čestitaaam ti :) Tebi je termin prije mene pratit ću teeeee samo da znaš IZVORNA PORUKA: Romela pozdrav svima! evo još jedne nove, ja sam 9 tjedana trudna, prva trudnoća! trebalo nam je 9 mjeseci da nas ovo malo čudo iznenadi, pa eto napokon. i ja se pridružujem klubu "rigoleto"...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 13.1.2012 17:57:54
|
|
|
|
anđele_moja
|
Andydea jako mi je žao šaljem ti svoje anđele čuvare da te čuvaju! Žuti leptiriću ja sam si izračunala na netu da mi je termin 13.9. ali vidjet ćemo što kaže doktor.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 14.1.2012 18:17:49
|
|
|
|
ivana@
|
Bok najljepše ! Imam mučnine kao i svaka od nas ( blago vama koje nemate)... Vec me moja kcerkica oponasa kad odem na WC... termin mi je 03.09. U prvoj sam trudnoci rodila u 42.tjednu,nadam se da cu u ovoj trudnoci malo ranije.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 14.1.2012 22:04:08
|
|
|
|
anđele_moja
|
Pozz Ivana
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 15.1.2012 7:57:15
|
|
|
|
mirna32
|
pozzz svim novim trudnjacama...kako je ljepo sto nas ima toliko... vidim ima i klub mucnina e pa ja da se pohvalim da sam velika sretnica po tom pitanju...povratila sam samo par puta... moja mrvica je na prvom pregledu kad sam bila 5 tj bila 7,7 mm zapravo tolika je bila gestacijska vrecica u kojoj je bila tek naznacena zumanjcana vrecica...i srijedu idemo opet na pregled tad cemo biti 9 tj nadam se da cemo onda cuti srceko kako kuca...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 15.1.2012 7:58:18
|
|
|
|
mirna32
|
zuti leptiric meni je termin 22.8 tako sam sama izracunala ginic mi jos nije rekao termin...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 15.1.2012 11:02:02
|
|
|
|
Romela
|
hej anđele, da mi smo 17.8., jajoš uvijek osjetim mala probadanja dolje, ali puno manje nego na početku...grudi su mi koma, jako me još bole, ne znam do kad to bude tak i ogromne su, inače imam 4., sad dok to još krene,ajme...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 15.1.2012 16:16:37
|
|
|
|
anđele_moja
|
Romela, ja sam poooooooooooooooospana. Još nismo nikom rekli a jučer smo išli do mojih i ja skoro pa zaspala u podne a moja mama će meni ljuto - šta ti je pa nećemo valjda spavat u podne, sramota. Cice bole i spavam, to je to. E da i jedem i jedem i jedem i jedem, ali to je super jer imam samo 51 kg na 173. Bili smo MM i ja danas u šetnji i jedva sam izdržala 200 m šetnje skoro me nosio do auta - toliko mi se spavalo. Tek sam naručena na prvi pregled 24., tk će dočekat do onda????
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 11:09:21
|
|
|
|
mirna32
|
andele i romela mi smo blizu s datumima meni je 22.8 :) weeee...i mene ubi pospanost i probadanja dole pa sam se malo uplasila bila...mi smo vec svima rekli..kako da ne kazemo kad se kod mene vec super vidi stomak nemogu sakriti i da hocu...jel se kod vas sta vidi???i da i ja samo jedem jedem i jedem...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 11:53:15
|
|
|
|
anđele_moja
|
Meni se kao vidi. MM i dalje misli da to ja namjerno napuhujem trbuh. Ali je shvatio kad više ne mogu zakopčat 38 traperice. Heheee tako da sam samo u trenerkama i haljini. Uf. Upravo sam naručila platnene pelene, slučajno mi došla ponuda na mail. ! komad snižen na 29 kn, a inače su komad 100 kn. Uzela sam si 10 komada. Iako će mi trebati još 10, 15 ali to ću možda nabavit od kolegica. Sad moram svekrvu nazvat da joj kažem da pelene nisu za mene nego za kolegicu, jer paket stiže na njenu adresu.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 12:21:53
|
|
|
|
mirna32
|
a ja mogu jos stat u svoje hlace al je problem kad trebam sjest nemogu boli me stomak...al je meni vise gore stomak skocio..moramo napraviti temu slike trudnickih stomaka da se malo hvalimo :) a zasto jos niste nikome rekli??? mi smo se odma pohvalili nismo mogli sutiti a i bezveze mi kriti kad sam bila odmah na pregledu s 5 tj doca potvrdio bilo sve u redu i ajmo narode pohvali se hehe...ja nista jos ne kupujem za bebu dok ne udjemo tamo negdje u 4 ili 5 mj...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 12:26:36
|
|
|
|
anđele_moja
|
Nismo još ništa rekli jer čekamo da se dogovorimo gdje ćemo živjeti... kako ja ne radim podstanari više nećemo moći biti. I dok to sve ne odlučimo ništa od govorenja. Nisam mislila kupit ništa, ali ovo mi nikad neće propast bez obzira na sve.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 12:30:24
|
|
|
|
mirna32
|
aha...a mi zivimo s svekrvom i svekrom i bas nam je super...trebali bi ove godine pocet kucu praviti...:) al meni odgovara za sad i ovako...ona kuha meni je to odlicno jer i ja radim a i mm radi isto...tako da zapravo imamo jako malo vremena...a svekrva nas je za bozic pocastila ljepim rucnikom i carapicama za bebu i uz sve to mali dukat :) a da se nismo pohvalili nebi to ni dobili ehhe...:) kad si ti bila na prvom pregledu i jesi li bila nisam skontala ne sjecam se jesam procitala??
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 12:31:32
|
|
|
|
mirna32
|
e da sad vidim da si pisala da si ti 5 tj,a termin ti je 17.8??ili 17.9??
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 14:58:48
|
|
|
|
anđele_moja
|
Ništa od mojih pelena sve sam krivo skužila...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice-prvo tromjesejce(1-18 tjedana) chat 16.1.2012 15:01:45
|
|
|
|
anđele_moja
|
Termin tek trebam dobit a sama sam si ga izračunla preko zadnje menstruacije, i dođe mi 12.9.2012.
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!