|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: idem na IVF+ET
27.5.2010 22:10:20   
ribica1
Drage moje, evo da vam se i ja pridružim. Već neko vrijeme čitam vaše objave i puno su mi pomogle.
Ukratko danas sam dogovorila svoj prvi IVF+ET(ICSI) kod dr. Vlastelića.
Moji nalazi su svi ok, radila sam i HSG, no broj spermića je kod mm jako, jako mali i svakim spermiogramom sve ih je manje.user posted image
Sve mi je ovo novo i nekako se sve na brzinu odvijalo, pregled jedan, pa drugi i evo nas......
Možda sam dosadna al molim vas za pomoć, na nalazu mi piše Dacapeptyl 0.1 mj od prvog dana ciklusa, od trećeg dana ciklusa Menopur 3 amp. Jasno mi je da su to inekcije koje moram primit, ali što dalje, koliko puta ću morat na ultrazvuk (tako je nešto spominjo) i kada se radi punkcija, nakon koliko dana šta dobijem.............
Sad već gnjavim, neću više!!user posted image
I još se malo ne snalazim sa terminologijom pa me zanima šta su ti utrići šta ih spominjete......

Hvala vam

(Odgovor članu sp77)
Neposredna veza do poruke: 1051
27.5.2010 22:16:55   
tikica_69
Kreces sa Decapeptylom, to ti je supresija koja kontrolira ciklus, zatim ces dobiti Menopur za stimulaciju ovulacije i vjerojatno ces dobiti nekoliko jajnih stanica.
Folikulimetrije ti se rade obicno 3. dan ciklusa da doktor vidi antralne folikule (koliko ih ima) i shodno tome odredi kolicinu stimulacije (Menopura), pa (ako imas redovne cikluse cca 28 dana) obicno sljedeca bude 8. dc, pa 10 dc i 12 ili 13. dc bude punkcija (folikuli se punktiraju na 16-22mm) a 3-5 dana iza toga se ide na embriotransfer. Ako imas vise jajnih stanica ide se na kulturu blastociste, pa transfer obicno bude 5. dan, ako ih imas malo (2-3) vracaju ih 3. dan od punkcije (embriji obicno budu 6-ostanicni ili 8-stanicni.
Blastocista je zametak preko 100 stanica.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1052
27.5.2010 22:25:49   
ribica1
Hvala ti puno, jer ja sam ga danas skužila da mu se moram javit par dva-tri dana prije nego dobijem i da će mi oni dat sve lijekove i uputstva i da se onda vidimo za 8 dana na ultrazvuku....ma uglavnom to je to, zvat ću ih pa ću znat...........
Ma zanima me koliko puta ću morat ić radi posla, ma uzet ću bolovanje i gotovo.....
Hvala još jednom!!

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 1053
27.5.2010 22:28:15   
tikica_69
Sretno! user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1054
27.5.2010 22:30:46   
ribica1
Hvalauser posted image !!
E a šta su ti utrići.........možda ispadam glupa al ko pita ne skita:)!!

Neposredna veza do poruke: 1055
27.5.2010 22:34:00   
tikica_69
Oni odrzavaju dovoljnu kolicinu progesterona u tijelu i hrane zuto tijelo. Zovu ih i "cuvar trudnoce". Stavljaju se najcesce vaginalno, rijedje se uzimaju oralno (jer uzrokuju vrtoglavice i pospanost). Koriste se od punkcije do vadjenja beta HCG-a a ako se pokaze trudnoca, cesto i cijelo 1. tromjesjecje trudnoce.

U iscekivanju.......

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1056
27.5.2010 22:36:56   
ribica1
Enigma rješena, čitajući sve ovo prije to mi jedino nije bilo jasno!!!
To pretpostavljam mi da doktor il moram posebno pitata za to?

Neposredna veza do poruke: 1057
27.5.2010 22:38:58   
tikica_69
Dati ce ti to. Ne brini. Standardna procedura user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1058
27.5.2010 22:41:02   
ribica1
A kažem sve mi je ovo nekako brzo došlo, jer svi govore o čekanjima, pa pregledima i tome svemu nikad kraja ja sam prije 2 mjeseca počela s pregledima da vidim šta je i evo me već na prvom IVF.
To me s druge strane malo zabrinulo jer obično se kreće sa inseminacijom....a možda je to i dobro, da ne gubim vrijeme!!!
Dosta mog lajanja za večeras, odmah ću vas ugnjavituser posted image moram malo ostavit i za druge dane!!

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1059
28.5.2010 17:27:40   
crvenkapica
pozzzzz ribice......
ja sam ti od juce isto  pikalica sa  decepeptylom   od  1 dc  do  7  dc  pa  na  uzv.....od danas sam na  menopurima   2dc znaci....danas   sam na tri  menopura dnevno  do 4dc  ....5-6  sam na 2x  .....slicno nam je....
sretno  ti......tikica ti je sve lijepo  objasnila

3xAIH =0
2xIVF=0
3IVF = beta 6.3 znaci biokemijska :(
idemo opet u 11mj

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1060
28.5.2010 18:26:03   
ribica1
Hvala vam, baš ste super......
Ma ja sad nikako da dočekam taj dan da se počnem pikat, nestrpljiva sam, još skoro mjesec dana!!!
Vidim da ima nekih koje su iz Rijeke, pa me zanima kakav je dr. vlastelić?Strah me je da ću postat dosadna njemu i onim sestrama tamo jer ja bi stalno nešto ispitivala......al šta ću, prvi mi je put, a nemam pojmauser posted image

(Odgovor članu crvenkapica)
Neposredna veza do poruke: 1061
28.5.2010 19:20:40   
anuska08
Ribice sretno!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1062
28.5.2010 20:58:19   
ribica1
Hvala!!!!user posted image

(Odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 1063
28.5.2010 22:01:49   
Leptir5
sretno ribica1 user posted image
želim ti da ti uspije IVF iz prve! user posted image user posted image user posted image user posted image

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1064
2.6.2010 17:15:57   
barby
bila sam danas kod ginek i moja mrvica je od 5mm na 14mm narasla,za sad sve ok,vidi se i srcana akcija vec...joj sad mi je vec lakse,kako sam sretna! kaze dr i zasluzili ste nakon svega sta ste prosli..

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 1065
2.6.2010 17:18:21   
ninolina
IZVORNA PORUKA: barby

bila sam danas kod ginek i moja mrvica je od 5mm na 14mm narasla,za sad sve ok,vidi se i srcana akcija vec...joj sad mi je vec lakse,kako sam sretna! kaze dr i zasluzili ste nakon svega sta ste prosli..

naravno da si zaslužilauser posted image user posted image
koliko ti je sad tjedana...mislim da je vrijeme da otvoriš temu i tamo pišeš sve novosti za svoju mrvicu

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 1066
2.6.2010 17:32:01   
lee
ribice sretno ti!user posted image  barby super bravo za bebu.kako ti je ninolina napisala otvaraj novu temu..

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 1067
   [Obrisani korisnik]
2.6.2010 17:33:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 1068
2.6.2010 17:42:43   
ejmama
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prijavi se u trudnički tim, eto malo nade i za druge trudilice.

I potpis promjeni, nešto veselo molimuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio ejmama -- 2.6.2010 17:43:56 >

H 07 E 09

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1069
2.6.2010 18:34:44   
ribica1
Cure hvala vam!!!!!!!!
Iako sam sva u komi, taman se razveselila ajde krenulo je i jedva čekam taj 7. mjesec, a kad ono na poslu katastrofa, gnjave i mrcvare na sve strane i nemam pojma dal ću uspijet sve stić riješit na poslu a i kod doktora....
Uglavnom dolazi nam revizija i šef zabranio bilo kakve godišnje, bolovanja i slično!!!
A ne znam, nekako ću valjda stić sve...
Opet ja...bla, bla, bla....
Al baš mi je nekako teško, nisam se još ovako osjećala!!

Barby, super vjesti!!!Čestitam!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 1070
2.6.2010 20:06:47   
Tsmee
Barby, user posted image user posted image user posted image  za tvoju mrvicu. Piši nam svakako kako sve ide!

Ribice, držim fige!

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1071
2.6.2010 20:16:55   
Leptir5
tako je barby zaslužila si to user posted image user posted image
ribice briga te šta šef kaže ne može on tebi zabranit bolovanje,naravno da nećeš radi posla odustat od IVF-a,meni je potpomognuta oplodnja na prvom mjestu i kad sam na inseminaciju išla u 4mj lijepo mu najavila 2 tjedna najmanje bolovanja a ovo još par dana da nisam sigurna,počeo nešto kao prigovarat treba ovo ono,rekla mu to je bolovanje i ja tu ništa ne mogu i to je to,na kraju kad se vratila isti posao me čekao i nije bilo kašnjenja nikakvog,ni on sam nije obavio svoj dio posla dok me nije bilo,znaju oni bezveze dizat paniku...

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 1072
2.6.2010 20:49:00   
ribica1
A znam, neće svijet stat ako me nebude neko vrijeme, al frka je jer radim na dva radna mjesta, jer je jedna kolegica već na porodiljnom a samo smo nas dvije u računovodstvu.....
Ma ispočetka se činilo da neće previše prigovarat jer je i on sve ovo prolazio sa svojom ženom i da će imat razumjevanja, a sad je samo reko da nema tu nekog velikog mirovanja, sat- dva i idemo dalje....ma fuj...

Ah, glava gore i idemo dalje....nek mi rade šta hoće ja znam šta moram i to je to!

Uf baš mi je lakše kad se imam di izjadat....

Hvala!!!

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 1073
2.6.2010 20:55:28   
Tsmee
Ma pusti ti njega i sat-dva... Ufff, šta bi ja takvima user posted image
Ti imaš pravo na bolovanje, a on nek se fućka. Uostalom, morao bi znati cijeniti što si mu rekla jer nisi morala, mogla si samo naprasno otići na bolovanje. A on da je pametan sad bi se počeo pripremati na to da te neće biti neko vrijeme i raspodijeliti posao umjesto da zatvara oči i misli da će se sve samo riješiti i da ćeš i ipak raditi to vrijeme.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu ribica1)
Neposredna veza do poruke: 1074
2.6.2010 21:22:10   
barby
tnx cure!
sad sam na pocetku 8tj.javim se na drugoj temi....user posted image

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!