|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
12.6.2014 11:27:26   
victory
Sori cure pisem na mob pa gutam slova :-)

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1301
12.6.2014 11:30:47   
Tea2803
Cure tnx ,, a imam dva termina po menstruaciji mi je 17.07 a po uzv je 10.07 tako da on vise po ultrazvuku a sad kad ce mali htijet van vidjet cemo user posted image a tebi??

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1302
12.6.2014 11:39:08   
victory
Kod mene ti je situacija zbrkana: naime po mengi je 19.7. A prvi uzv na samom pocetku je trudnoca bila kraca 10 dana pa po tome 29.7. Ali onda slijedeci uzv (odnah je bio nakon 2tjedba od prvog) je beba vec bila naprednija pa se termin vratio tocno na 19.7. Aki kaze mi dok da se u praksi uzima taj prvi uzv tak da vise nist ne znam :-/ a kak ona mene sad racuna da sam u 33 a ne 35 tt zato mi sve kasnije i radi tj te briseve i nalaze Kako god bilo moram ALI MORAM izdrzat jos 4 tjedna. A bebac ekstra napredan tak da sam zbunjena ???!!!

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1303
12.6.2014 11:46:23   
Tea2803
Ne kuzim ja tu filozofiju kod tvoje gin jer meni je mali po tezini napredan za tjedan dana i zbog toga racunaju da ce prije izac,,a kako ova tvoja kaze da ti je beba veca aracuna te dva tjedna ispod termina zbilja ne kuzim?! Jesi probala otic trazit drugo misljenje?

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1304
12.6.2014 11:53:07   
chocolate
Jutro, dan.. Kako kome.. ;) meni je skoro i vecer.. ;)
Bambina nisam kupovala jastuk za dojenje, u početku sam stavljala obični mali jastuk i naslonila se na njega vise radi reza i pritiska na trbuh nego radi potrebe neke..
Ajme cure imam osjecaj da sam bila trudna prije 100 godina.. Mislim tea da sam u 34tjednu radila bris, al nisam vise sigurna.. A cice niti mi je tko gledao niti sam cula od ikoga da im je gledano.. Ugl mislim da je taj bris najbolje raditi oko 35 tjedna, svakako prije 37 jer ako ima potrebe za antibiotikom da on stigne djelovati i ubiti bestiju..
Pomalo bravo za bebača, bitno da lijepo napreduje, a ta tri kila zanemari.. Tu ti utjecaja ima i taj zatvor od 3 dana.
Cura, ja sam za oticanje pila caj od lista breze, kad bi se sjetila naravno, bar šalicu dnevno.. Sad jel do caja ili cega ne znam, al ja nisam bila otekla ni malo.. Pa pokušajte i to.. Ima vam ga u bio&bio trgovinama, nekih 10ak kn..

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1305
12.6.2014 12:00:28   
victory
Tea, nisam išla po drugo mišljenje, za sada je s bebicom sve dobro i to mi je naajvažnije, a dok mi je stručna i pouzdana pa nekako nisam u tome vidjela nikakav bed, jest da je malo zbrkano to s terminom, ali kaže tak se računa pa onda dobro.. bitno mi je dogurat do 37. tt po njenoj računici a po normalnoj tad cu bit 39 tt :)) tak da neće biti nikakav bed roditi :)) Jučer dragi bira godišji i veli majketi kad ti je termin da znam uzet GO. :)) zbunjola sam ali dobro.. objašnjenje je da se termin računa po prvom uzv, a meni je tad bebač bio manji, naknadno se on povećao :)

(Odgovor članu chocolate)
Neposredna veza do poruke: 1306
12.6.2014 12:17:58   
Tea2803
Chocolate dobra vecer ha ehehehuser posted image hvala i tebi na odgovorima ;) nadam se da se dobro osjecas? Kako podnosite vrucine vas dvije?
Victory naravno da je bitno da je sve u najboljem redu sa bebacem ostalo vise manje samo neznam kako bi u ta dva tjedna uspio dosegnut toliku kilazu da bude kao napredniji a bio je toliko manji? Mozda je to ona malice nes krivo izracunala,,kako god kad ce htjet izac izaci ce user posted image uostalom uskoro bi trebala u bolnicu na pregled? Pa tamo ces vidjet kod njih kollik je i kako odgovara kojem tjednu user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1307
12.6.2014 12:24:56   
Lanchicaa
Meni nisu nikako računali termin po uzv... Tj. UZV to sam izračuna i napiše na ekranu, ali tom datumu nitko ne pridaje važnost... Termin se inače računa po zadnjoj menstruaciji i najbitnije mi je da napredak bebaca bar donekle odgovara thednu trudnoće.

Ja imam dva termina iz razloga što mi je zadnja menstruacija bila neka čudna... Neki tamni iscjedak je krenuo 25.9. i trajao 3 dana, a krvarenje je krenulo 01.10.
E, al caka je u tome da znamo datum začeća pa sam ja po tome izračunala.

Bez obzira na taj datum začeća, doktorica mi je rekla da moraju računat od zadnje menstruacije i to da mora uzet ovaj raniji datum, tako da mi je po menstruaciji termin 2.7., a po začeću 8.7.
Ne brinem previše jer je samo 6 dana razlike... Bit će mi samo tlaka ako pređem preko 2.7. pa onih svakih dva dana na pregled...

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1308
12.6.2014 12:41:48   
victory
pa da, možda oni imaju neku drugi kombinaciju... na kraju ću imat tri, četiri termina hahaha na izvoz :)) a malac će oslučiti koji mu je najdraži :))) slijedeći put je mislim zadnji pregled kod doktorice pa onda bolnica. Od toga već strahujem, mogu ti reć.. mrzim bolnice, mrzim čekanje tamo, pogotovo ak će bit vruće, a hoće :// Malo sam se razmazila s ovim tretmanom-plati i uživaj bez čekanja, posveti ti se dok, sve ti kaže itd.. ali dobro, nadam se da neće biti tak strašno kako si zamišljam, možda se i ugodno iznenadim he he. Malo me brine šta ćemo rađat kad su godišnji- bit će.. ček da zovnem doktoa, ups na hvaru je :))) pogotovo ak mene zakači kraj srpnja...

ali imam filing, ak se uopće može imati filing oko toga, da će bebač ranije... baš jer je veliki.. a ne znam Tea,,, :)) kažem ti da sam zbunjena..bit će da je od vrućine :))) btw. primjetila sam da sam u trudnoći zaboravna i pomalo neuračunljiva :)))

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1309
12.6.2014 12:43:18   
victory
Nas tri kad se zbrojimo imamo termina kao cijela lista :)))

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1310
12.6.2014 12:45:07   
victory
da, i mene svi pitaju jel znam kad je začeće :) ali ja nikako skontat.. očito nam je taj mjesec bio pun ljubavi he he :)))

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1311
12.6.2014 12:49:43   
PinkyFunkyBirdy
Slažem se da se trudnoća računa po zadnjoj mengi SAMO za žene koje imaju redovnu mengu tj. cikluse oko 28 dana (+/- 5 dana), a za ostale stvarno nema smisla. Ja sam dokaz da takvo računanje nema smisla jer moji ciklusi su od 40 do 180 dana (PCOS) i kad bi računala po zadnjoj mengi bila bi mjesec dana više trudna nego što jesam. Kad sam došla svom giniću kod kojeg vodim trudnoću rekla sam mu: znam da mi je O bila 15.01. i ako već želite dan zadnje menge za točno računanje trudnoće to je 14 dana prije O što znači 02.01. (a ne 18.12. kad sam stvarno dobila mengu). I kad je unio u svoj komp taj fiktivni datum ispalo je da sam pogodila u dan jer je bebač točno toliko i odgovarao. Kasnije mi na svaki nalaz piše: korigirani datum ZM=02.01.2014. i termin koji odgovara za taj datum. user posted image

Victory i ja sam ti jaaaako zaboravljiva, usporena i šlampava, tj. puno više nego inače. user posted image user posted image user posted image Kažu da je to normalno. user posted image

< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 12.6.2014 12:57:18 >

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Lanchicaa)
Neposredna veza do poruke: 1312
12.6.2014 12:51:25   
PENELOPI
Evo da se i ja napokon javim,ne stignem nikako jer je mala ovih dana nemoguca samo cmolji cijeli dan, valjda je to od vrucine. Sto got je pitam ona na to samo necu3user posted image . Mada jos ocekujemo zadnje zubice pa je mozda i to6user posted image ,ma neznam vise. Uglavnom u ponedjeljak sam bila na kontroli i sad me salje u bolnicu na ultrazvuk jer beba ima prosirene pijelone na bubrezima pa da i oni vide.doktorica kaze da nije za paniku jer se vidi da beba vrsi nuzdu samo mozda malo sporije jer negdje postoji neko zacepljenje. Ja sam sva u brizi iako mi je rekla da ne brinem previse jer to nije nista ne rijesivo, ali kako necu ipak sam mama. Tako da mi je ovih danaa uzasno mada imam puno posla oko malene pa ne mislim cijelo vrijeme na to.
6

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1313
12.6.2014 12:55:22   
Tea2803
Victory hah jesi me nasmijala "ocito nam je taj mjesec bio pun ljubavi" heeeh user posted image ma bitno je da ti bebac lijepo raste i to je to,kolik ti je bio na zadnjem pregledu i u kojem si ti tjednu tad bila?
Lanchicaa znaci i ti imas dva termina user posted image a budes i ti vidjela kad ce tvoja beba izaci user posted image
Cure moje vani je tako vruce evo ja zapalila klimu user posted image uglavnom od mojeg ledenog vjetra ni l ,, nisam se mogla uskladit sa vremenom i tetom pa nisam ga ni napravila ali budem zato danas navecer americku pitu od jabuka sa sladoledom user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1314
12.6.2014 12:58:09   
Tea2803
Penelopi iss bas mi je zao sta ti se to desava tj. bebacu user posted image nadam se da ce sve biti u redu user posted image
Pinky ma super ti si to bolje i od doktora izracunala user posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1315
12.6.2014 13:07:58   
victory
Pinky, uf, lakše mi je da nas je više "čudnih" jer sam se počela brinuti za sebe.. valjda će se simptomi povuć kad rodimo hahah, ne bih baš htjela ostat ovakva user posted image user posted image

Penelopi, baš mi je žao.. znam kakva je briga i panika kad doktori kažu nešto tako čudno. Budi pozitivna, možda ti u bolnici kažu sasvim drugu vijest i bude sve ok.. Borci su te naše male bebice tako da vjerujem da je to sve ok. Uvijek uzmem za primjer moju frendicu, dok joj rekla za neke žilice u mozgu, ona plakala danima, bila u šoku.. išla na pregled u bolnicu i oni rekli da je sve za 10...

A kako ti je to skužila, na uzv ili kako. Držat ću ogromne fige da je sve super sa bebicom.

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1316
12.6.2014 14:41:37   
CrazyPuppet
oj curke :)

ma ionako je taj termin samo orijentir... samo 5% djece se rodi na termin (ko ja npr :D) a nekako imam osjećaj da ni mali neće izać nešto puno van termina. evo ja ušla u 37. tjedan :)
vešmašina stiže nova, nadam se danas user posted image
kolica ipak sutra :)
a rodilište... e sad trenutno uopće nije bilo gužve i nijedna žena nije rađala, pa je sve djelovalo prilično pitomo... pokazala nam sestra sve te odjele, sve izgleda dosta uredno, bar ovako na prvu... a tek bebice user posted image user posted image user posted image malo sam se riješila straha od svega toga... bit će da sam i dobro vrijeme pogodila, jer kažem, nije bilo vrištanja :D preporučam, tko ima priliku da ode :)

Lanchicaa super ti je bušica, baš izgleda savršeno okruglo :) moj je neki ovalan izduženi...

ja na glukozu uopće nisam nišla, nitko me nije slao, pa ne znam... a za streptokok bi trebala u srijedu, ak se uspijem dokopat uputnice
user posted image user posted image user posted image za sve dobro obavljene preglediće i zdrave bebice user posted image

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1317
12.6.2014 15:09:47   
Lanchicaa
Pinky, znam kako ti je... I ja godinama muku mučim s PCOS-om... Zadnjih par ciklusa mi je bilo donekle uredno jer sam išla na neku terapiju pa mi je očito pomogla... Da nije, vjerojatno ne bih ni imala ovako lijepu sliku s trbuhom...
Živo me zanima šta će bit nakon poroda...

Što se tiče te smušenosti, smotanosti ili kako ćemo to već nazvat, u istoj smo kaši... Ja sam smotana da smotanija ne mogu bit, a inače nisam nimalo... Često imam osjećaj i da sam malo oglupila, al se tješim da mi je dijete pamet popilo, kao i željezo, pa da će barem ono bit pametno...user posted image

Evo nas, čekamo red za doktoricu user posted image

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 1318
12.6.2014 16:10:55   
PENELOPI
victory radila mi je uzv i tako je skuzila kad je mjerila jedan taj izlaz ili cjevcica neznam ni sama kako da to objasnim, iz bubrega koja vodi mokracu u mjehur je 6mm a drugi 8mm a navodno je normalno do 5mm. Ali ona kaze da je to cesce kod deckiju nego kod cura i da se u vecini sluccajeva to povuce do godine dana samo je bitno da beba redovno piski.

Neposredna veza do poruke: 1319
12.6.2014 17:17:01   
victory
Penelopi, zaista vjerujem da će bit sve ok, a i ako dok kaže da se to nakon nekog vremena povuče onda bude tako sigurno.. samo bez panike. znam kako mi žene reagiramo a pogotovo kada se radi o našim bebicama... i ja sam jučer paničila zbog otkucaja srca.. i svi me uvjeravaju da je sve ok, vjerujem im..ali uvijek postoji ono u nama što nas tjera na brigu. neka mišić samo raste bude sve ok user posted image

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 1320
12.6.2014 17:19:17   
victory
Cure, u zg se sprema neko nevrijeme.. baš je zasivilo vani. Znam i zašto. Igra večeras ovako bitna tekma a moj dragi umjesto da kao inače ide van negdje s dečkima i vrati se smrdljiv na pivce odlučio ostati s menom, da ćemo praviti picu i uživati u tekmi :)) I eto nevremena user posted image user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1321
12.6.2014 17:20:59   
Lanchicaa
Evo mene, gotova s pregledom, stigla doma...
Sve je u redu, bebač ima oko 3 kg... Ovo što me zadnjih dana muči, ispada da su trudovi user posted image , ali nisam otvorena uopće i nema nikakvih naznaka za porod user posted image
Naručila me na kontrolu za 2 tjedna, ali mi je za svaki slučaj dala uputnicu za rađaonu.
U ponedjeljak moram ići na CTG i napraviti koagulogram (zbog vena).
Uzela mi je bris za streptokok, ali tek nakon što sam je pitala za to. Kaže da to nije obavezno jer da streptokok normalno ne živi u rodnici pa onda nema neke prevelike šanse da se namnoži. Pitala me hoću li da mi uzme bris pa sam rekla da može.
Inače, super mi je doktorica i baš imam 100% povjerenja u nju...user posted image

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 1322
12.6.2014 17:27:20   
victory
Lanchica supač za bebicu.. prava bebuška od 3 kila user posted image user posted image Bitno da je sve ok!!! sad navali i ti na magnezij ak ne želiš za koji dan. Ti si ušla u 9 mjesec? jel taj pregled vena obvezan ili ga po potrebi obavljaju? Baš mi je drago da je sve ok sa user posted image

Cure, nekako se približavamo terminima, Sretnaz i Emy su sad već toliko blizu a mi polako očekujemo srpanj user posted image Kakva će to bit zbrka i objave kad u srpnju svaka svoje tegobe i simptome bude opisivala.. hihihihi, istovremeno se veselim i plašim user posted image

Neposredna veza do poruke: 1323
12.6.2014 17:30:46   
emy0406
Penelopi bi će sve ok user posted image tLanchicaa super,još češ ti prije mene,iako sam si i ja danas nekak teška i sama sebi idem na živce,a dole mi je osječaj ko da mi malo-malo izađe ručica van...vidjet čemo nočas...Victory haa,ha i meni se tak čini,ja se poveselila otuširat se i sjest na terasu u miru dok moji dečki gledaju,al od terase izgleda ništa.Evo počelo padat kod nas

Neposredna veza do poruke: 1324
12.6.2014 17:36:08   
victory
Jaooj Emyyyyyyyyy, super si smireno, kao ono kul- vidjet ćemo noćas.. ja bih bila totalno izgubljena i panična.. divim ti se... samo neka bude sve super, pa kad bude :) budete se sjećali-znaš ono kad je hrvatska igrala s brazilom, e ne znam jer sam rađala :)))

i kod mene kišaaaaaaaaaaa.-.ali lakše se diše odmah :))

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!