Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:05:11
|
|
|
|
victory
|
Sretnaz, Crazy, super za bebice i za srculenca mala Drago mi je da je sve ok :)) Chocolate, Lanica je prava curica :) ti samo odmaraj koliko možeš a onda u uživanciju i šetnjice sa ljepoticom. I moja frendica je rodila na carski i kaže da se puno odmarala prvih negdje 20-ak dana, ali baš ništa nije radila ni nigdje išla pa su je ti neki trnci i zatezanja prošla.. sad kad je od poroda prošlo 6 mjeseci apsolutno ništa ju ne boli, ne zateže.. a ima cura koje jaaaako dugo ne osjećaju taj dio gdje je rez. Drago mi je da se i ti dobro oporavljaš.. samo još malo odmaraj :) Tea, 2 ledena'??? Ledeni vjetar je uvjerljivo najbolja torta IKAD. šteta što je ne znam (čitaj:nisam nikad probala) napraviti ali zato moja mama me uvijek iznenadi. Divim ti se ženo!!! :) Lanchica, kod tebe super turbo :) Blago ti se kada možeš, još si i na moru pa se lijepo možeš bar nadisati lijepog i svježeg zraka :) MM je Dalmatinac (Crazy razumijem te hahahah) ali bojiim se da ove godine nema kupanja niti brćkanja.. eventualno tamo pred kraj ljeta otići sa bebicom na svježi zrak i šetnjice, a možda se i mama (ak se riješi ove gomile celulita koje je nakupila u trudnoći) brćne :))) Bit će kao što je rekla Ikaa, digla se razina vode hahahaha :))) Tea, možemo skupa blizu smo si pa se pokupimo (samo obećaj da ništa nećeš kuhat, peć - osim ledenog ) :)) Cure, ja vam danas idem na pregled, imam 1000 pitanja, od tvrdog (ekstra tvrdog) trbuha do neke jake boli dolje lijevo.. nemam pojma je li to nešto probavne prirode tipa bol u crijevima ili koji vrag ali fakat boli. Mislim da se raspadam!!!
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:07:11
|
|
|
|
victory
|
I da čula sam za taj chiccov aparatić za komarce, frendica ga ima, kaže da je jako zadovoljna. Ja ne znam trebam li uopće uzet jer hvcala Bogu kod mene sada nema, nisu me napali još.. ali sad kad sam to ovak javno rekla očekujem najezdu
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:11:36
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
Jutro drage moje! Ja se evo naspavala sasvim ok, muž je otišao spavati na kauč radi mojeg hrkanja bar mi nitko nije otimao pokrivač emy baš mi je žao za vešmašinu, u istom smo sosu, al gazda mi neće promijenit ovu starudiju dok majstor ne pogleda, kao možda se može servisirat... hellouuuu pa ta vešmašina je skoro starija od mene!!! al dobro, nek ju pogleda ako ga to veseli, samo da mi u par dana stigne nova ja sam naručila kolica pred dva tjedna i stalno mi nešto zavlače, obično to stigne u roku od par dana, pa me nervira. moram ih zvat danas, očitat bukvicu i izborit popust oću ta kolica višeee odoh ja napravit đir do supernove, kupit još par sitnica za Puse vam svima
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:15:45
|
|
|
|
victory
|
Crazy tek sad sam skužila slikicu, divnooo. <3<3 Ja svome miškici nisam lice vidjela od 4 mj, jer se tad okrenuo dolje i licem je prema kralježnici i nikako ga uhvatit... Uživaj u šopingu.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:25:11
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Victory, ja se ne pitam mogu li ili ne ;-) Ja se upregnem pa kud pukne :-o Vidim ja, ovdje sve neki muževi Dalmatinci, skupa s mojim... Ali moram stat malo i u njihovu obranu... Od svih ovih neDalmatinaca koje znam, moj Dalmatinac je nekako najspremniji prionuti na kućanske poslove :-D Nama sutra kontrola, konačno... Jedva čekam
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:27:45
|
|
|
|
victory
|
sve se kao žalimo na Dalmatince, ali ja zaključujem da su Dalmatinci bili jako vrijedni prošle godine hehe
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 8:45:43
|
|
|
|
sretnaz
|
Jučer smo opet ostavili N na spavanju kod djeda i bake. Oni žele da se privikne boraviti kod njih, jer sad kad dođe nova beba da može i tamo ostati. Fali mi, ali mislim da je to dobra ideja, jer puno bolje sada, nego kad rodim, jer onda bi mu mogao biti veći šok. Kažu d aje lijepo spavao, probudio se oko 7:30, doručkovao i već je u parku od 8 Sa mnom ne stigne tako brzo van jer ja uvijek imam nešto za napraviti. Imam Chicco aparatić i prošle godine smo ga koristili. Ove još nismo. I ja sam bila zadovoljna. Kod nas nema komaraca još, tj. ima, ali ne tako puno. Crazy, obavezno nažicaj popust!!!! I super za bebu da je sve OK! Emy, naravno da te svekrva povrijedila. Zna da vam je trebalo i onda tako glupi komentar. Ah... čak ako tako misli trebala je šutjeti. To je žena s iskustvom i očekivala bih reakciju... NEKA SVE BUDE U REDU I ZDRAVO DIJETE! Jučer sam sa sestrama bila na pizzi i baš sam se fino najela, ali valjda od dugog sjedenja, noge su mi otekle... A i toplo je. I sad su mi otečene. Puno njih me pita ako mi je toplo. Kažem da je, ali ionako mi se termin približava pa mi ne smeta. S N sam cijelo ljeto bila trudna. Tea, termin se približava, a ja ne znam, nisam ništa posebno uzbuđena ili nestrpljiva. Na momente mi se čini da neću roditi još 2 mjeseca, npr sada dok sjedim i surfam... a kad me prepona štrecne, pomislim, kad će porod? I cijelo sam vrijeme ubjeđena da će biti puno brže... uglavnom, ne razmišljam previše o porodu, ne bojim se... Sutra nam dolazi knaufer napraviti zid za garderobu i tako su mi misli stalno na nekim radovima... A i N je još mali pa sam još uvijek više posvećena njemu nego budućoj bebi.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 9:02:59
|
|
|
|
Tea2803
|
Dobro jutro drage mojee pisalice evo upravo pijem ledenu kavicu jer mi je naravno vec vruce Kako ste mi spavale? Ja totalno nikako setala sam po sobi ko luda pa sam u pola 5 ujutro htjela zadavit onog pjetla vani ajde odustala sam od tih misli i jednostavno zatvorila balkon i proz i sta mi se desi za pola sata umirem od vrucine!!! I nis ode ja sebi opet otvorit vrata bez obzira na pjetla jaoo kukurikao je do 7 ujutro ,, strahote su to bile Victory da dva jer cu radit sa svojom tetom pa jedan njima a jedan nama totalno se slazem sa tobom da je to najbolja torta svih vremena ,, ja inace totalno NE volim cokoladne torte uvijek mi slabo od njih a mm vristi za njima doslovno a ja bi samo nesta osvjezavajuce i vocno Mozemo nas dve skupa i putem jest ledeni a crazy donjet samo komad kao znak paznje i gostoprimstva hehe Lanchicaaaa ja bi uskocila u to more na tvom mjestu u dva ujutro samo da me rashladi a tebi bilo hladno za noge hiii jaoo Ikaa dobro si pogodila znaci ovako su izgledale te tvoje u ljekarni heeeh Crazy fino svasta nesta kupi za i obavezno nazicaj popust kad su ,,,,,,,, Pomalo lazanjeeee njamii Sretnaz za N brzoo se priviknuo spavat kod bake i dede ma super!! Vec se igra na veliko Super sta se super osjecas jos ces ti i prenjet a brzo ces vidjeti jooj ,, bas super kaj se ne bojis ja nisam tak ko ti mene je ono malkice strah jer ne znam sta me ceka znaci radi se kod vas punom parom pohvale
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 9:49:29
|
|
|
|
bambina27
|
Jutro curke, Vidim da nas ima dosta kojima je teško spavati po noći. Meni je totalno koma i nudim se umornija nego sto sam legla Jedva čekam petak da nam stigne klima jer smo ovako osuđeni na vantilator,a mm smeta kad puse direktno pa je meni grozno. Tea svaka čast za kolace ,mi smo čak i blizu tako da bi mogle i recepte razmjenjivati Kažeš da pijes ledenu kavu pa me zanima da li unutra ima kofeina? Obožavam lednu kavu,ali mi u ovoj trudnoci jako smeta kofein pa ga moram izbjegavati. Chocolate s obzirom da si već iskusna u dojenje,jesi kupovala jastuk za dojenje? Ostale curke kakva su vaša iskustva s njim? Ja ga nisam imala poslije prvog poroda,a sad mi se bas čini praktičan.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 10:01:21
|
|
|
|
Tea2803
|
Bambina imas kofeina u ledenoj kavi ono se samo radi sa hladnim mlijekom ali si mozes kupit bezkofeinsku kavu u koju mozes takoder staviti mlijeko nemora bit bas to kava posebno radena za mlijeko jer ja kad nemam doma tu ledenu kavu napravim si od obicnog ness-a i secer i mlijeko Bambina kaj znas mozda se mi i poznajemo ili poznajemo nekog zajednickog prijatelja Ja nisam kupovala jastuk za dojenje pa ne znam kako je sigurno je nekome bilo super s njime a mozda nekome nije opce trebao
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 10:34:57
|
|
|
|
sretnaz
|
Pijem kavu s kofeinom jer mi ne smeta, ali sam smanjila na jednu do dvije. Ali sam si kupila i bezkofeinsku pa popijem popodne. U svakom slučaju bambina s njom možeš raditi ledenu kavu. Ja volim toplu bez obzira na temperaturu zraka. Imam jastuk za dojenje, dobila sam ga za rođendan još dok sam bila trudna s N. U trudnoći ga koristim za spavanje, ispod glave, između nogu... kako mi paše. A i za dojenje je pomogao pogotovo dok je bebica manja. Kasnije sam znala s njim ograditi N, da se ne otkotrlja s kauča. Može se bez njega, ali se meni pokazao višestruko koristan.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 11:07:21
|
|
|
|
Pomalo
|
Meni prijateljica posudila taj jastuk, bas sam ga mislila uvesti za spavanje jer se zbog ove vrucine stalno okrwcem pa me strah da ne bi bebu spljostila.. Znam da je neki bezveze strah al eto.. Ja u kaficu nekad narucim bijelu kavu, ali inace ness odcokolade, dode kao obrok..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 12:17:21
|
|
|
|
bambina27
|
Sad ste me bas napalile na ledenu kavu,budem si je napravila od bezkofeinske. Inače ju pijem doma(instant),a u kafiću bezkofeinsku sa mlijekom. Od kofeina mi je bas nekako slabo,sva se tresem. To mi je bio jedan od prvih znakova trudnoce jer mi je bila čudna reakcija na kavu. Znaci ok ispadne taj jastuk,čula sam da je dobar za spavanje u trudnoci,a vidim da i vama pomaze. Našla sam u Intersparu,poprilično je velik i punjen granulama(čini mi se da je to bolje od spužve) vrlo je sličan Doomoo jastuku koji je odličan i dosta popularan jedino je ovaj u Sparu puno jeftiniji. Košta cca 240 kn sto mi se čini ok. Tea moguce je da se i poznamo,ako ne biti ce prilike kad budemo setale sa bebicama
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 12:23:35
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
evo mene nazad :) polako dolazim sebi od umora i vručine, baš sam se nahodala. kupila sam taj chiccov aparatić za komarce, dekice, kapicu i jednu igračku (koju sam kasnije u dm-u našla po 15kn nižoj cijeni ) pa još otišla u plodine u nabavku namirnica, i sve pješke, sve je to kao 15min hoda, al skupi se... već sam mislila da ću se srušit dok nisam na blagajni spazila bounty i smazala ga ko da 5 god. nisam hranu vidla čim sam izašla iz dućana kad sam se dogegala do doma odma pod hladan tuš i sad lagani oporavak i javili mi da kolica stižu sutra jeeeeeeeee sad samo još da perilicu sredim! HA-CA! Sretnaz za malog N koji je izgleda već pravi dečko kad ga se more tak fino ostavit s dedom i bakom Što se tiče jastuka za dojenje, ja sam ga kupila i to onaj s ljuskicama pira. Ne spavam s njim u krevetu, ali je glavni za popodnevno drijemanje na kauču :) a uz njega smo na poklon dobili i običan jastuk za spavanje isto s tim ljuskicama heljde, koji je MM odmah prisvojio sebi i bacio skupi anatomski, da bi kako on kaže "spavao na vreći žita" inače su ti jastuci s ljuskicama dosta teški i treba malo vremena da se navikneš manipulirat s njima, al su preeeedobriiii menu du jour junetina u saftu s povrćem i pire krumpir
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 13:26:45
|
|
|
|
victory
|
Cure, ja se vratila sa pregleda... ne znam šta da kažem, doktorica je mjerila otkucaje srca s nekim malim UZV prijenosnim mjeračem, nisam to do sada radila - užasno sam se uplašila kad su na početku otkucaju bili i do 180 a onda se smanjili na oko 150. Kaže dok da je to normalno, kao te neke dvije akceleracije u 10 minuta su normalne, dapače poželjne.. ali svakako sam se uplašila kad je razrogačila oči na 180 otkucaja ???!!! jeli koja od vas imala nešto slično?? i što znači cerviks sakroponiran, zna li neka od vas. Nije mi dok ništa napomenula, rekla da je stanje isto kao i zadnji puta, ali u nalazu vidim tu "stranu" riječ. sve ostalo standardno.. nismo radile uzv.. a ja se tako veselila vidjet bebicu,... i kaže glavica skroooooz nisko...ali skroz
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 13:38:31
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
jesi ti to možda bila na CTG-u? :D otkucaji budu u normali ako je 120-160 - ali se to na momente ubrza/uspori i sve je to sasvim normalno, oko toga se uopće nemoj brinut. Dosta ovisi i o položaju u kojem je mama, pa kakva je cirkulacija krvi... a to za cerviks, sakroponiran znači da ti nije u "centru" ali to nije nikakva poteškoća, samo će ti ga pri porodu malo kao namjestit... sve je to supeeeer
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 13:46:00
|
|
|
|
Tea2803
|
Victory meni jos nisu mjerili otkucaje srca pa ne znam sta da ti opce kazem ... Ako kaze da je ok onda vjerovatno je da i ja sam malo gledala glede cerviksa i isto nasla to sta je crazy napisala cak preporucaju i sex da se malo omeksa i proba namjestit
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 13:48:41
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
ma sex sve liječi
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 13:51:30
|
|
|
|
Tea2803
|
Crazy daaa
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 14:17:09
|
|
|
|
victory
|
ahahha, cure moje, ja sam zaboravila šta znači sex :)) ali, ako pomaže, bacam se u akciju.. samo ne znam kako po ovoj vrućini i ovako debeljuškasta :))) malo mi je to jezivo.. i ja sam sad pručavala šta to znači i vidim da će mi to morati namještat..ali ako dragom kažem da je pravi prirodni lijek za to sex sigurna sam da će to htjet riješiti hihihihi. ma rekla je dok da je sve u redu sa malim srčekom ali sam se uplašila.. ja puno paničim glede svega ali kad se bojim za to moje malo biće :) Crazy, nisam bila na ctg, bar mislim. Koliko znam to je onaj aparat šta ga prislone na trbuh. Ovo s čim je mjerila je niki prijenosni aparatič, ima taj dio šta se po trbuhu vuče kao uzv i spojen je na taj aparatić na kojemu pišu samo brojevi otkucaja, nikakve krivulje ni ništa. Moram izdržat još 4 tjedna, iako sam po mengi u 35 tt, a beba dosta napredna, dok računa prema prvom uzv-u kad je bio 10 dana manji, pa računa da sam u 33 tt. tak da više ništa ne znam, ali bitno je da je sve ok prošlo. Riješila sam se betadine i dobila macmiror vaginalete koje sam već i koristila pa sam i zbog toga hepi :)))
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 14:19:33
|
|
|
|
victory
|
Meni nešto redovno šteka ovaj forum pa vaše sličice vidim tek naknadno, tako da sam Tea tvoju vidjela tek sada... mala kuglica se vidi :)) preeeeslatko... lijepi trbuščić.. i još ljepši dečko nam stiže :))))
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 14:23:00
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Hahahahahaha, ništa me danas nije nasmijalo (a zadnje vrijeme često rikavam od smijeha) kao ova konstatacija da se sve žalimo na Dalnatince, a da je očito da su bili brijedni prošle godine Ja se nadam da će meni sutra radit UTZ da barem još jednom vidim Mrvuljka prije deložacije
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 14:39:22
|
|
|
|
ikaaa
|
pozzz evo malo i mene.....ja bila malo na placu...skuhala se ko prava, navratila u limač kupila opet dvije haljinice male mini mini i tajice.....što ću padam na minijaturne stvari... ....mužiću kupila isto neku majčicu da ne kaže kako smo ga ja i već nerođena curkica izbacile iz ormara.... a sebe počastila sladoledom od pistcije...... victory draga moja ja sam u istoj situaciji ko i ti..... sex što je to????? nešto tamo tamo daleko..... a kad samo spomenem mm odjuri u tamo tamo daleko......hehheheheh....ali ako će pomagati sad u zadnjim mjesecima da lakši bude porod ma silovat ću ga...... što mi drugo preostaje.... vidim da ste sve spavale donekle dobro...a ja...ma koma živa....otvorila sve živo u stanu i opet bilo vruće..... oka nisam sklopila a moja curka je noćana ptica pa jednostvno neda mira i boksa na veliko....
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 14:40:48
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
Bravo da si istrpila te betadine... zvuče užasno a za sex, mislim da to više niko od nas ne zna kaj je
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.6.2014 15:38:01
|
|
|
|
bambina27
|
Crazy čula sam da je taj od pira odličan. Bas cu malo pogledati gdje ima njega za kupiti. Ovaj kojim sam ja gledala je punjen nekakvim drugačijim granulama,možda onima od stiropora. Btw ručak nam je sličan,samo kod mene piletina umjesto junetine :)) Victory ja mislim da je sve ok sa otkucajima. Da dr misli da bilo sto nije u redu,naručila bi te sutra na ctg i to malo duži. Ja sam se isto uplašila kad sam bila onaj dan u bolnici jer sam bila tek 29+4,a inzistirali su na ctg-u iako se kao ne radi još u tako maloj trudnoci. Zbog toga su se na momente gubili otkucaji pa bili užasno visoki,onda oslabili i tako u krug. Tih pola sata mi je bilo kao vječnost,ali na kraju kažu odličan nalaz za tjedne. Hm,vidim zanimljive teme sex ;))) Jako mi teško pada neprakticiranje otkad sam otvorena jer smo do sada bili redoviti. Ako bude sve ok do termina,onda mislim da zadnja 2 tjedna treba prakticirati jer kao pomaze u otvaranju pa zasto ne probati. Evo kad smo kod bržeg otvaranja,prijateljica mi je rekla da kad krenu trudovi treba pojesti i cijeli limun(bez kore) i da otvaranje ide expressno. Navodno da je isprobano. Ne znam da li je samo bapska priča ili ima efekta. Jel poznata nekome ova metoda?
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!