|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
12.6.2014 17:36:24   
Lanchicaa
Ma nema potrebe za magnezijem kad je rekla da neće još... Samo nek izdržim do 23.6., a poslije nek izađe kad hoće user posted image
Mene ti trudovi ne bole ne znam kako... Više mi smeta što mi se trbuh tako jako grči jer imam osjećaj da će mi rebra popucat...

Danas mi je 37+1 po tom njihovom terminu, što znači da sam ušla u 9 mjesec.
Koagulogram nije pregled vena, to ti je krvna pretraga za zgrušavanje krvi. Nije obavezan u trudnoći, nego sam ja sklona proširenim venama pa me onda svako malo kontrolira (i bez trudnoće).

Ja se sad više ničeg ne plašim, stvarno...
Poroda k'o poroda me nije ni bilo strah, samo mi nije baš bilo svejedno kad su mi počeli ti bolovi i pritisak... Sad kad znam šta je to, zašto i kako, mirna sam... user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1326
12.6.2014 17:38:09   
emy0406
Meni je radila nekakve briseve u 34 tt,al mislim da to nije bilo na streptokok,možda i je nemam pojma,ja ko mula obavim sve kaj mi vele,a ako je nalaz ok neopterečujem se,možda i bolje tako.Trudnoću mi računaju po zadnjoj m.(al ja imam školski ciklus 28 dana u sekuundu) iako je beba na svakom uzv 5 do 7 dana veća,što se tiče smušenosti/smotanosti stavim vodu za kavu i naravno zaboravim voda se pokipi,stoputa nekud krenem i više neznam kamo i tako........

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 1327
12.6.2014 17:39:22   
Lanchicaa
Evo se i u Rijeci sprema nevrijeme... user posted image

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 1328
12.6.2014 17:42:32   
emy0406
Victory a kaj ću,nesmijem ni pokazat pred ovi svojim da me kaj boli,on bi mene odma u petrovu strpao,svaki put kad velim joj on misli da su trudovi počeli user posted image

(Odgovor članu Lanchicaa)
Neposredna veza do poruke: 1329
12.6.2014 17:45:04   
victory
Blago ti se Lanchica kad te nije strah, prava si žena heroj :) meni se isto grči i tvrd mi je trbuh ali ja imam još 4 tjedna za izdražat pa se i dalje moram zalijevat donatom i magnezijem, i to tamo negdje 22 tt. Ma super baš sad možeš bit mirna i spokojna, znaš da je sve ok, čekaš bebušku i uživaš user posted image user posted image

Haha, Emy tak i ja stavim vodu za kavi a napravim juhu hihihih. dobro pretjerujem, ali baš neki dan idem sva ljuta u pekaru po kruh (ljuta jer kao nemamo kruha, pa kak bla bla, valjda nije bio moj dan) i naiđem do trgovine u kvartu, kupim čokoladu i donat Mg i vratim se doma.. idem sjest i jest, nema kruha?? Pa WTF? :)))))) hihihih

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 1330
12.6.2014 17:59:32   
chocolate
Penelopi vjerujem da ce s bebicom biti sve u redu i da to nije nista strasno, samo se ti nemoj uzrujavati previse niti misliti na to..
Lanchicaa bravo za veliku bebu, mislim da ti nema potrebe da pijes magnezij jer si ipak u 37 tjednu, bez njega ce lakse krenuti i otvaranje i sve ostalo..
Crazy docekala si masinu konacno ;) ;) a i kolica stižu.. Ne znam jesi li pisala vec, al koja si uzela? Ja sam uzela graco evo i jedva cekam da ih isprobam..
Tea puno bolje podnosim ja vrućinu nego malena, mrvica se cijela preznoji.. Al jos malo pa cemo početi paliti klimu..
Blago vam se za kišu, mene je jucer tako iznenadila.. Cijelo jutro vruce nenormalno, sparina i onda od jednom se nebo zacrnilo, pocelo grmiti i pljusak strašni.. Al bar je malo radhladilo i poslije se moglo normalno disati.. Danas mi se cini cak malo da je lakse..
Moram vas malo razočarati, al sto se tice te smušenosti, zaboravljivosti.. Nadala sam se da cu se rijesiti toga kad rodim, al hahah sad mi je jos gore.. Skoro pa zaboravim sto sam pricala prije 5 min, a zaboravljenu vodu za kavu necu ni spominjati..

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1331
12.6.2014 18:01:23   
Tea2803
Lanchicaa user posted image za user posted image
Cure moje kod nas je prolom oblaka tuca nas je pogodila !!

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1332
12.6.2014 18:24:14   
CrazyPuppet
Lanchica,to su ti oni Braxton Hicks trudovi - a ti su najnormalniji... tak se i meni zna stezat, to se samo maternica polako priprema za prave trudove...
user posted image user posted image user posted image za user posted image
a ova smušenost... ajme meni, ja inače funkcioniram ko urica, a ovo sad je zabrinjavajuće...trudniči mozak :D
Chocolate, uzela sam CAM FLUIDO, i to isključivo radi estetike user posted image nisam htjela siva/smeđa/crna, a ova su jedina bila bijela sa zelenim user posted image http://ebaby.com.hr/home/index.php/webshop/product/view/6/338
jooooj jedva čekam svoju bebicuuuuu user posted image

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1333
12.6.2014 18:24:52   
bambina27
Tea sto se tiče cica to mi nikad nitko nije gledao ni u prvoj trudnoci ni sada. Briše na streptokok nemam pojma,prije 10 dana sam radila one drže briseve urealpasma Itd i još uvijek čekam nalaz.

Pomalao user posted image za bebaca,moj isto ima 1,5 kg u 31 tj. :)
Samo bih ti dodala za OGTT test. Ja sam ga radila prije 3 tjedna i rekli su mi u laboratoriju da ponesem cijeđeni limun. Tako sam si ja iscjedila 1 limun u bočicu i ponijela. Sipala sam ga u tu slatku vodicu i bilo je skroz podnošljivo za popiti,nesto kao jako slatka limunada,uglavnom punooo bolje nego samo. I da ne moraš to bas eksirati ako ti je mučno,bitno je da se popije kroz cca 5 min.
Ja sam nakon toga mogla ici prošetati,nisam morala nužno sjediti u čekaonici. Preživi se u svakom slučaju user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1334
12.6.2014 18:30:37   
Lanchicaa
user posted image user posted image Napišem post i izbaci me... Napišem ponovno, zaboravim kopirat i ponovno me izbaci user posted image

Dakle,
Victory, nisam ja nikakav heroj... Posložila sam si to u glavi ovako nekako - znam da će bolit i da postoji šansa da ću se jako namučit, ali nakon toga bit ću bogatija za jedan novi život, jedan malo zamotuljak, a meni je taj zamotuljak vrijedan sve boli svijeta...

Naravno, ne kažem da ne razumijem sve vas koje se bojite... Razumijem vas jer ja nikad nisam bila "normalna" po tim pitanjima...
Uostalom, na muci se poznaju junaci... Možda budem gora od svih vas zajedno kad dođe vrijeme za bit hrabar.... user posted image user posted image user posted image user posted image

Tea, hvala ti!!!

Kod nas je palo par kapi kiše i stalo. I dalje je oblačno i puše, tako da očekujem da će biti "lagani" prolom oblaka (kako to samo u Rijeci zna bit), ali malo kasnije...

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1335
12.6.2014 18:37:28   
Lanchicaa
Crazy, Braxton-Hicksovi ili kakvi god, samo da je sve kako treba...
user posted image user posted image user posted image
Sad mi je sve ravno user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lanchicaa -- 12.6.2014 18:38:10 >

Neposredna veza do poruke: 1336
12.6.2014 18:48:22   
ikaaa
lanchicaa draga super za user posted image user posted image user posted image
penelopiuser posted image user posted image
curke evoi mene konačno danas...cijelu noć mi je bilo koma...sva u znoju...noge ko dva tenkića....user posted image user posted image ujutro se digla...vidim da mi u glavi baš nije naj naj ali reko idem popeglati malo robe da muža ne gnjavim iza posla....i opećem si ruku...neznam kako ali uglavnom evo sad mažem sa puhovom mašću i slušam komentare svoga mužića da što mi je to trebalo i da uvijek nešto izvodim po svom....evo sad i kod nas malo zahlafdilo pa je lakše....user posted image

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

Neposredna veza do poruke: 1337
12.6.2014 19:16:36   
sretnaz
Uf, uvijek imam šta čitati i pisati.
Prije mi se činilo da je curka u trbuhu mirnija od N, ali sad mi izgleda da su isti. Stalno se meškolji, lupa, rasteže, i stvaraju mi se grbe. Kako inače idem privatno kod gin, danas sam napokon išla kod socijalnog po uputnicu. Skoro sam zaboravila na to, a meni je 9 dana do termina. user posted image Ne znam tko je spomenuo da ću još i prenijeti, iskreno se nadam da neću 10 dana kao i N. To nije prenešena trudnoća, i smatra se da je u terminu, ali pregledi svaki drugi dan izlude.
CrazyPuppet, N je uvijek bio nekako samostalan, rano se počeo okretati, puzati, hodati, nije se htio nositi, i nije mazica (i to mi je uvijek falilo) i drago mi je da mu nije problem ostati drugdje jer će mi sigurno dobro doći kad rodim. Smiješno mi je bilo kad ga je djed vratio doma uopće nije pokazao neke osjećaje da mu falim, otišao je do svojih igračaka i to je to.
Ovo za limun ni ja nisam nikad čula, ali možda se isplati probati. Ne može škoditi.
Ah Emy, pa baš su čudni... umjesto da uskoče. Pa kao da ne mogu na more za 2 mjeseca!? A jesu li bilo od pomoći prvi put?
Oticanje me ne čudi kad je ovako toplo. I meni je ujutro donekle OK, a navečer stopala sve veća. Ruke za sad izgledaju normalno. Tako mi je bilo i s N, i kako mi je onda termin bio krajem 8. mjeseca, išli smo u 7 ili 8 mjesecu, ne znam točno 3 dana u Fužine i stopala se smanjila. Zato, ako imate priliku ići nekamo gdje je hladnije odite :-) Mi smo baš pričali da bismo mogli s djecom ići tako negdje u 8 mjesecu i onda na Rab u 9. (njegovi imaju tamo kuću)
Pomalo, Lanchicaa user posted image za bebu.
Ja nemam pojma za taj bris, tko zna ako mi ga je uopće radila user posted image A ni za šećer nisam nikad išla.
Moj gin računa termin prema menstruaciji. I malo mi je glupo da uzimaju termin po UZV, jer ni te mjere nisu točne. Ma općenito je normalno roditi i prije i poslije termina pa je glupo da toliko drame oko toga. Ali slažem se i s ovim što Pinky kaže. Za N sam točno znala kad je bilo začeće pa je ii termin odgovarao. Sada ne znam točan datum, ali vjerojatno je to tu negdje.
Penelopi... vjerujem da će biti sve Ok, ali normalno je da se brineš. user posted image

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

Neposredna veza do poruke: 1338
12.6.2014 20:13:41   
emy0406
Joj draga,kakva pomoć,osim ak pomoć netko naziva,daj mu ad.nije mu dosta,ti imš mae cice nema tu mlijeka(a on dobi kilu i pol od mog mlijeka kojeg nema????) daj mu griza (sa dva tjedna),pa malo mu brašna u mlijeko umuti user posted image user posted image i sl,nemogu se svega ni sjetit,da ne velim da mi je ove svoje babe dovodila u spavaću sobu kaj su morale doći gledat bebu odma čim sam došla doma uf,al brzo sam naučila upotrebljavat ključ i ugasit tonove na mobitelu,kad im nije bilo jasno zašto sam zaključana.E,da nesmijem bit nezahvalna,svako jutro sam dobila doručak-šnitu kruha,šnitu salame i šnitu sira i tako mjesec dana user posted image user posted image
pa morala sam pazit na liniju valjdauser posted image
Svaka čast hrani u petrovoj bila je odlična user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1339
12.6.2014 20:32:58   
Lanchicaa
Sretnaz, ja cijelu trudnoću idem kod svoje socijalne jer mi je stvarno genijalna... Danas mi je dana uputnicu za rađaonu, za svaki slučaj (možda sam već i napisala), ali kaže da neće još...

Emy, divna ti je svojta! user posted image Divim ti se, ja bi ih već zapalila... Nažalost, moji svekar i svekrva su umrli prije tri i pol godine pa ih nisam stigla ni upoznat kako bog zapovijeda. Točnije, svekrvu nisam nikako ni upoznala, a sa svekrom sam se imala prilike družit dva i pol mjeseca - toliko je on još poživio nakon njezine smrti...
Al' zato imam ja tetki i razno raznih bisera s moje strane da mi ne zafali tih pametovanja... Samo, rekla sam, nema šanse da mi krenu s tim šprehama, sa svima ima da se posvađam... user posted image user posted image

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 1340
12.6.2014 21:21:03   
CrazyPuppet
joj drage moje, otkako sam danas vidla one male bebice u rodilištu ne mogu mislit na ništa drugo user posted image
kako će mi tek biti kad ću držat u naručju svoje malo srce user posted image user posted image user posted image
samo mi je to pred očima i oko ničeg se više ne brinem
a što se punice tiče, bila jutros došla kod nje malo, donjela joj voća, povrća... i laprda ona o svemu i svačemu, nije me ni pitala kako sam, ni kako je beba, a ja do riječi nisam ni mogla doći... eto bar znam da je strašno "zainteresirana" za svoje unuče... kolica su trebala stići na njenu adresu (jer je meni ona blizu od posla, a mislila sam da će ta kolica doći dok sam ja još radila) i sad ja njoj donjela novce da kad dođu da plati... "joj draga ali ne znam, možda ja neću biti kući kad oni dođu..." a inače po 10 dana ne izlazi iz stana uopće... baš je mustra... otkad sam ovdje u zadru, naučila sam jednostavno ne računat na nikoga i snalazit se sama, a nit imam auto niti vozim... a glupača odmah skačem čim netko zucne...

Neposredna veza do poruke: 1341
13.6.2014 7:41:57   
Lanchicaa
Dobro jutro, drage moje!
Evo, konačno odspavala noć, čak ni utakmicu nisam vidjela. Naravno, s povremenim dizanjima na WC...
Kako ste vi spavale??

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 1342
13.6.2014 7:55:51   
Pomalo
Meni je jucer bio extra vruc dan, tako da sam se budila u znoju..A i evo me sad na ogtt-u..Ipak je trebao urin..Ovaj secer bas bio lijepo sladak, mljac..A rekli mi da ne smjem nista piti...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1343
13.6.2014 7:56:12   
Tea2803
Dooobrooo jutro user posted image user posted image user posted image
Meni je bilo izuzetno dobro Lanchicaa kao i tebi,nije bilo vruce i divno sam spavala uz naravno dizanja na wc ali na to sam vec navikla user posted image
Ja sam gledala utakmicu sa dragim ah sta opce reci na to..
Danas ce biti topao dan ,, ne previse a tjedan dana za redom se kao nece penjat iznad 25 juhuu user posted image
Opce ne znam sta da danas radim za rucak user posted image
Kako ste mi vi ostale spavale?

Neposredna veza do poruke: 1344
13.6.2014 7:57:53   
Tea2803
Pomalo ma ako te ne vide smijes vodu ma ne znam sta pricaju pa ja sam vodu pila bi se ispovracala da nisam ,, meni su dali da pijem na sve tri razlicite lokacije di sam vadila ogtt

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1345
13.6.2014 8:00:47   
Anchyloo
cuuurkeeeee.. dobro jutreko! :) tu sam ja,škicnem pa nestanem jer je ovo moje životinjsko carstvo doma nenormalno od vrućine.. pošto živim u istom dvorištu s mamom,sestrama i burazima duplićima i ovo moje dvoje gremlina,uvijek nam je veselo! a mužek ko za vraga svaku noćnu guli do 7-8 u jutro(inače dođe oko 2-3) i spava do 12-¸1.. pa ti skuha i drži gremline podalje od tatice... ne pitajte.. vidim,uskomešale se vi okrugličke.. sve što opisujetej je normalno.. i grčevi i napetosti i trudovi.. malene bublice imaju sve manje mjesta! :) a bolje da ne otvaramo temu o njegovim roditeljima.. ja sam se znala probuditi po noći da dojim dijete a ono moj svekar u mraku leži kraj mene i bulji! halo? ili mi svekrva znala usred noći odnjeti bebu da spava s njom jer joj je to taaak krasno... a to kaj ja umrem od straha jer se zbudim i neznam di mi je beba je manje bitno... dok ne poludiš,steraš ih u onu stvar i zaprijetiš da če biti skalpiranih i kastriranih ako se ne smire...user posted image i onda se odseliš pa si đubre! neka sam,i baš mi je super! user posted image user posted image tak da Emy,možda bolje da odu,jer tak ionak očito baš previše ne mare za tvoje osjećaje... Crazy,tak i ti budi jaaako dostupna kad bude baka htjela vidjeti unuče... nema tu,što si bolji prema njima,oni su gori...

nego,jučer bili mi u petrovoj,bebuške su po 2 kile,s obzirom na 34 tjedan i mojih 158 "visine" - super su! cerviks mi je mekan i skračen,otvorena sam 2 prsta,osjeti se glavica.. od jučer mi izlazi sluzni čep.. my ass 27.7! rodila bum ja u idučih desetak dana! sve ću vas prešišati.. ;)

I ti Lanchy,odakle ti tak lijepi trbuh? ja sam ko bačva... user posted image

Neposredna veza do poruke: 1346
13.6.2014 8:08:22   
CrazyPuppet
Jutro cure moje user posted image

ja sam isto solidno prespavala, čak sam i drugo poluvrijeme prespavala kraj muža koji je toliko vikao da mu je glas na kraju puko...user posted image živcirao se oko toga ko da on s tim neke veze ima, nebi da je on vodio reprezentaciju user posted image
kavica mi se kuha, a ostatak dana planiram ne radit ništa user posted image kod nas nema kiše, ne znam što uopće očekivat za vikend, htjela sam sutra otvorit sezonu kupanja

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 1347
13.6.2014 8:09:41   
Tea2803
Anchyloo ziva si nam user posted image jaoooo uskoro brojis i to sitno i vidjet ces svoja dva musketira user posted image kako super bravo za gremline lijepo rastu user posted image
Sto se tice tvoje svekreve naprosto NE mogu vjerovat a za svekra jos manje isuse dragi boze pa ja ne znam sta danti opce kazem aaa kaos kaos ,,,, dobro da si otisla dobro user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anchyloo)
Neposredna veza do poruke: 1348
13.6.2014 8:12:28   
CrazyPuppet
ahahhaha, Anchyloo stvarno budeš nas sve prešišala... i neka user posted image
user posted image za bebice da lijepo rastu user posted image
a ovo za svekrvu i svekra... user posted image user posted image user posted image ajme, katastrofa... ne može se s njima u istoj kući... to treba posebne živce imat

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 1349
13.6.2014 8:19:17   
Anchyloo
to ti je kad te tvoji doma odgajaju da budef fin i poštuješ starije.. pa si uzmu maha... i one fore,idem u ljekarnu po ad jer sigurno ti mlijeko ne valja kad dijete toliko plače.. gladno je.. a ja sise ko u krave muzare s litre kolostruma na dan... juuuj,odma mi tlak skače.. moja mama nas ima šestoro,odgojila sam više djece od njih! pfffff.... nego,kaj se kuha danas? ja bi špinat.. al imam samo smrznuti,to nisam nikad kuhala... user posted image

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!