sretnaz
|
CrazyPuppet pa nije tako mlad. Stvarno ne kužim te muškarce ponekad, ali ajde ne kuže ni oni nas Uskaču mi dosta moje dvije sestre, samo što one rade ujutro, imaju svoje obaveze, obitelji itd. Ali pomognu dosta, živimo u istoj kući pa bar mogu dati N npr. na neko vrijeme da odem do dućana, ili pod tuš itd. A svekar i svekrva su trenutno na Rabu, a inače su isto puno od pomoći jer su u penziji. Jedino što od mm brat ima dijete par mjeseci starije od N, a i žena mu je opet trudna, i treba roditi u 10. mjesecu. I tako oni žiongliraju između nas. Zna im se desiti da ujutro čuvaju jedno dijete pa popodne drugo. Ili čak da je npr svekar kod mene, a svekrva kod njih. Nije im dosadno. Što se tiče spavanja... definitivno mu je falila dudica. Možda ga probamo i odviknuti kad mm dođe, probala sam ga staviti večeras na spavanje sa oštećenom dudicom i odmah je počeo divljati pa sam odustala. Nemam energije za odvikavanje. Penelopi, ja sam polako smanjivala dojenje kad sam ostala trudna i za zamjenu sam mu po davala vodu i dudicu. Oko Božića sam prestala, isto me bolilo, i on je tada imao 15 i pol mjeseci. Chocolate, šteta da se nije okrenula, ali ajde bar se nećeš bespotrebno mučiti. Čini mi se da znamo tko će prvi od nas imati bebu u rukama Mislim da nije loše imati bar dvije manje kapice, onako tanke, pamučne. Što se tiče trakica, one su slatke, ali možda je bolje pričekati da beba bude veća. Za novorođenče je bitno da bude u čistom i pamučnom, i većinu dana ćeš bebu dojiti i presvlačiti, ili će spavati. Vjerojatno će bebica biti nešto sitnija ako ideš na carski prije službenog termina, pa onda planiraj da ti ipak treba manja robica za početak. Naravno, brzo će rasti prva 2-3 mjeseca pa ne pretjeruj s količinom. Tea, legni tako da si više u polusjedećem položaju i jedi manje, ali češće. Dobar shopping i još tako puno poklona! A zašto kupujete bočice i dudice? Te stvari možete kupiti kad zatreba, ako zatreba. Npr. nisam nikad koristila bočicu, a ni adaptarino mlijeko, niti sam kuhala čajeve za bebu. Ako se bebu doji nije potrebno dodavati tekućinu. Isto tako, nije preporučljivo bebi nuditi dudicu dok se ne uspostavi dojenje jer na taj način se beba samo zbuni. Što se tiče tog Čarlija, mislim da je nepotreban. Bočicu nisam koristila, a dudicu sam prokuhala i na taj način sterilizirala. Neki ne prihvate ni dudicu nego imaju npr. palac. Kad sam počela s dohranom, tada sam počela nuditi i vodu i to na čašu s kljunom, ili bih stavila na žličicu.