|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Toxoplazmoza
2.5.2013 11:07:14   
ruwenzor
Radila sam test na toxoplazmozu, nalaz je:
Anti-Toxo IgG pozitivan
Anti-Toxo IgM pozitivan
napomena: rezultat upućuje na infekciju vjerovatno dužu od godine dana, ali je moguća i lažno pozitivna reakcija IgM frakcije.

Jel netko zna kaj to znači? Koliko sam uspjela proguglati, bitno je da infekcija nije akutna u trudnoći. Danas sam išla na kontrolno testiranje, nalazi budu tek za 2 tjedna, a dr mi je rekao da ovaj IgG znači da sam infekciju prebolila pa da su ostala antitijela i da to nije problem, samo da moraju vidjeti kad je do infekcije došlo pa ako sam to dobila u trudnoći da postoji terapija da ne dođe do prijenosa na bebu.
Brine me to sad jako user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Toxoplazmoza
2.5.2013 11:20:37   
jabijošjedno
a što je točno toksoplazmoza?

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 2
2.5.2013 11:23:44   
seraphyme
toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 3
2.5.2013 11:51:01   
anaxx
IZVORNA PORUKA: seraphyme

toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

potpisujem!
ali ako se zaraziš u trudnoći može biti jako opasno za dijete... moja sestrična je morala pobaciti zbog toga.. :(
nadam se da ti to nosiš već dugo u sebi i da nije aktivno.....

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 4
2.5.2013 12:15:17   
jabijošjedno
napišem cijelu litaniju i onda me izbaci, ma...

(Odgovor članu jabijošjedno)
Neposredna veza do poruke: 5
2.5.2013 12:26:43   
seraphyme
bilo kakva infekcija u trudnoći može napraviti problem, osobito u ranoj trudnoći u vrijeme formiranja organa.

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu jabijošjedno)
Neposredna veza do poruke: 6
2.5.2013 13:16:53   
Renata RR
Ovdje ti piše više o tome...

http://www.ringeraja.hr/clanek/toksoplazmoza_283.html

Ako si se zarazila prije trudnoće, nema nikakve opasnosti za bebu. Većina ljudi koji su u stalnom kontaktu s mačkama, toksoplazmozu prebole već u djetinjstvu.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 7
3.5.2013 10:22:08   
ruwenzor
tnx cure, javim kad dobijem nalaze

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 8
18.5.2013 7:12:44   
ruwenzor
Dobila sam nalaze prije 2 dana ali mi je još teško prihvatiti ih, postoji mogućnost da je infekcija akutna. Dr. Hafner (Sv. Duh) me pokušao utješiti i rekao da je uopće bezveze da se radila ta pretraga jer većina ljudi ima toxo a da ni ne zna i da nije bilo potrebe raditi ju ako nije bilo indikacija (upaljeni limfni čvorovi, boravak u egzotičnoj zemlji...) jer su često nalazi dvojbeni i stvaraju nepotrebnu paniku, a i da sam stvarno dobila infekciju u trudnoći da su minimalne šanse da se prenese na bebu. Uputio me kod prog. Teševića sa zarazne koji preporučuje profilaksu spiramicinom i RATC, pa slijedeći tjedan idem na amnicentezu.
Cure, testirajte se na toksoplazmozu prije trudnoće, vjerujte mi da ne želite proživljavati nešto ovakvo.
Btw, vezano uz sve one savjete i naputke koje možete naći na netu- nemam mačku, ne družim se s mačkama ni ovcama, ne jedem sirovo ni polusirovo meso, ni nepasterizirano mlijeko, uvijek dobro operem voće i povrće... imam malu curku od skoro 2 godine i uvijek pazim kaj jedemo i da sve bude čisto... i nemam pojima odakle mi...

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 9
21.5.2013 16:09:16   
perlica55
Ruwenzor, nadam se da će sve biti dobro.
Mama je imala toxo kad je bila trudna
samnom. Živu su je isprepadali s kojekakvim
pretragama i nalazima. Na kraju je bilo
sve ok ( osim što ja mrzim mačke user posted image )
Da tražiš još jedno mišljenje? Jel baš
neophodna amniocenteza?
Šaljem veliki hugić, nadam se da ćeš nam
javiti dobre vijesti!!

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 10
   Neogov
25.6.2025 12:18:21   
John32
Step into the future of public service with https://neogov.pro/ where innovation meets integrity. Our platform transforms cumbersome bureaucratic processes into seamless digital experiences, giving agencies the power to automate workflows, secure sensitive data, and engage citizens like never before. With intuitive dashboards, real-time analytics, and customizable modules, NeoGov adapts to your unique needs so you can focus on what truly matters: serving your community. Discover how effortless governance can be visit NeoGov today and unlock the potential of tomorrow’s public sector.

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!