Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 19.5.2014 19:02:26
|
|
|
|
valerie
|
Drage moje, jutros sam se probudila s takvim bolovima u preponama, plakala sam od bolova dok sam hodala. To je normalno širenje zdjelice? Prvo sam mislila da me bole kukovi od spavanja na boku, al baš oba?! Ko da me netko mjesec dana Razvaljotka
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 19.5.2014 19:10:46
|
|
|
|
maaggie
|
Bas to...slazem se... nikad mi nije bilo ugodno al ni bolno a sad...uf... vjerojatno je sve to sad pred kraj preosjetljivo a i mi smo vise u strahu... zato se i slazem da sto manje prckanja pred kraj, to bolje...iako ne znam kako to izbjeci, stisnut zube... oni me gledaju u ambulanti ko ludu, i sestra i dr i to u dnevnoj bolnici ne kod moje doktorice inace al sta cu... boli, pa boli... vec i sama pomisao da preksutra moram opet... ova jedna cura u bolnici kaze da su joj laksi bili trudovi... dok neki vaginalni pregled ni ne osjecaju....sve je to od osobe do osobe...
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 10:32:50
|
|
|
|
Bellatrix
|
maggie - strašiš me s tim bolnim pregledima ! Možda je doktorica ipak bila grublja nego što je trebala! Ja sam i danas bila na Sv. Duhu kod anesteziologa (predostrožnosti radi) i neeeeeeeeeeeda mi se više hodati okolo joooj. Sva sreća do ponedeljka ne moram više ništa obavljati! Sad sam doma chilam i jedem sladoled! I umorna sam ko pas, noćas baš i nisam spavala! Newy sretno danas, javi kako je bilo.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 10:35:41
|
|
|
|
Bellatrix
|
a trudovi nikakvi, čak ni menstrualna bol
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 10:36:32
|
|
|
|
maaggie
|
Ma sigurno je to... meni i inace to nije bilo bezbolno... a sad ipak malo osjetljivija tako da ne brini....
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 10:44:19
|
|
|
|
Bellatrix
|
hvala što me tješiš
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 10:48:42
|
|
|
|
maaggie
|
Nisam ni htjela strasit...vama to nece bit nista...necete ni morat na to jer ce bebice doc do termina... samo sam htjela vidit vasa iskustva jer meni to bas i nije bilo normalno... sutra opet... meni i prosao termin a nikakve velike boli...vise me mucilo prije dva tjedna
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 20:55:09
|
|
|
|
Newy
|
Evo da se i ja javim napokon, cijeeeeli dan me nije bilo doma krepana sam! Na Sv.Duhu smo čekali 4 sata, 12-16! Ajme neće valjda svaki put tako Prvo sam radila tlak, urin i vaganje, i šokirala se kad je njihova vaga pokazala skoro 3 kg više nego što pokazuje moja doma i kod moje ginice, ali dobro nek im bude oni su zapisali tu kilažu, ali ja se i dalje vodim po svojoj doma jer se na njoj važem sama od početka trudnoće pa mi je to više mjerodavno. Onda sam imala vaginalni pregled, i moram priznati da sam ugodno iznenađena jer nisam ni osjetila, stvarno! Uglavnom rekao je da sve to omekšava, uloživa sam, i kad sam ga pitala jel bi mogla ja do termina rodit, rekao je da da bih mogla pa se tako i nadam . I tako sam se nasmijala kad je komentirao ''''izvrsna zdjelica i porođajni kanal'''' što god mu to značilo, nadam se da će biti povoljno za porod I radio mi je ultrazvuk, i opet ostala iznenađena jer je mali danas procijenjen na 3,2 kg čemu se nisam nadala! Neka je on prešao 3 kg i ja prezadovoljna... Još je vidio vernix u plodnoj vodi, mislim da to znači da je beba zrela za van, pa kad odluči... E da, spomenula sam mu to moje probadanje oko srca s lijeve strane, ovih dana mi se opet par puta pojavilo baš neugodno, da me bilo strah i udahnuti kao da će mi srce puknuti ili nešto i rekao je da mi on naravno ne može ništa po tom pitanju reći nego da mi preporuča za svaki slučaj obaviti kardiologa. Pa sad ne znam kako da to uspijem obaviti u ovih par dana da me ne bi iznenadio porod?! Bellatrix, kažeš da si obavila anesteziologa, jesi se to naručila prije ili? Što ti je radio on, koje pretrage?
< Poruku je uredio Newy -- 20.5.2014 20:56:30 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 21:32:11
|
|
|
|
maaggie
|
Ja idem ujutro i nadam se nekome kao taj tvoj doktor...vec vidim da necu ni oka sklopiti nocas... bas mi je drago da ti je sve u redu, bebac raste i sve se odvija kako treba...to je najbitnije od svega... a sto se tice kardiologa ne znam sto bi ti rekla.koliko se kod njih uopce ceka na pregled? Ako ces bit mirnija onda napravi i to iako znam da je sad u zadnje najveca muka to cekanje po bolnici za preglede...raznorazne..
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 21:52:49
|
|
|
|
Newy
|
Ma čak mi i nije bila tlaka to čekanje jer je muž cijelo vrijeme sa mnom, a srela sam i jednu poznanicu koja je isto čekala pa mi bar nije bilo tako dosadno . Ali sam bila pregladnjela i žao mi novaca koliko smo morali platiti parking 4 sata Ali me sad baš taj kardiolog brine, želim svakako to obaviti jer ne daj Bože da mi je nešto sa srcem pa da na porodu ispadne cirkus ili što ja znam joooooj uvijek nešto ima za razbijat glavu maaggie sretno sutra, nemoj se unaprijed plašiti s pregledom, ako ništa drugo to brzo prođe (sami pregled) a možda bude i ok :)
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 21:56:33
|
|
|
|
maaggie
|
Hvala....javim se ja ne vjerujem ja da je to nesto ozbiljno al da budes mirna otidi ti do kardiologa...
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 20.5.2014 22:49:16
|
|
|
|
sarita 22
|
dobro vecer drage moje evo da vam se malo javim dok sinko spava...dada vrijeme leti ko sasavo i porod je odmah bio zaboravljen cim sam ga vidjela ni ne sjetim ga se ...sinko mi jako dobro nareduje dobio je 1390 od izlaska iz bolnice i od poroda je narastao 5 cm sad je dugacak 56 cm i ima 5 kila jos uvijek je samo na cici sto mi je jako drago ...maja pcela cestitam ti na malenoj princezi uzivajte jedna u drugoj mazite se i pazite zelim ti brz oporavak a malenoj marti dobrodoslicu ...javljat cu vam se kad god stignem mislim na sve vas curke koje jos niste rodile drzite se jos malo
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 21.5.2014 9:35:48
|
|
|
|
Bellatrix
|
newy - za dobar pregled! Ja se uvijek oslanjam na svoju vagu doma, nego na njihovu Kod anesteziologa me poslao doktor radi prethodnog carskog, ako dođe do komplikacija da sve bude spremno. Za to se treba napraviti kompletan nalaz krvi, mokraće i EKG. Bilo bi dobro da kažeš doktoru da bi napravila nalaz krvi za epiduralnu, jer ako se odlučiš za to u rađaoni, bez tog nalaza, moraju ti vaditi krv, a onda čekaš nalaz cca pola sata. Ovako je sve spremno (nalaz ne smije biti stariji od mjesec dana). sarita - šaljem veliki tebi i bebici! Baš lijepo raste
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 21.5.2014 11:45:39
|
|
|
|
valerie
|
Cure, šta mislite jel bi smjela u kino u zadnjem mjesecu trudnoće? Htjela bih pogledat jedan film prije nego rodim jer tko zna kad ću otić poslije, al me strah da ne naškodi bebi. Zadnji put kad sam bila na misi počeo se ritat od buke valjda. Jel bio tko?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 21.5.2014 13:19:41
|
|
|
|
Bellatrix
|
Mislim da se beba nije počela ritati jer joj smeta nego zato što čuje. Ne mislim da će joj škoditi kino jer svi ti zvukovi su manjih tenzija dok dođu do bebe! Naravno, ako možeš sjediti 2 sata u kinu. Ja ne mogu!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 10:40:34
|
|
|
|
maja pčela
|
pozdrav cure!!ostala sam vam dužna ispričati kako je prošao porod pa ću sad pokušati dok Marta spava,znate da sam pisala da me muče te kontrakcije svako malo,e pa u četvrtak se to sve još malo pojačalo,mučilo me cijelu noć onako lagano pa sam u 5 sati ujutro odlučila da mi je dosta i da idemo pa neka me pogledaju,u rodilištu sam obavila sve one standardne pretrage ctg,krv i ispitivanje o svemu i svačemu dok smo čekali doktora,na pregledu sam se ttalno razočarala jer se u 4 dana nisam ništa otvorila,još uvijek 4 prsta ,klistirali su me i spremili u box sa riječima brzo ćete vi to????ekipa je ila savršena,smijali smo se i zezali,u 7 i 35 probušili su mi vodenjak i uključili drip,5 kapi kao da održe trudove,e onda je krenulo.....niti 5 minuta kasnije trudovi su postali luđački,spojili su se u jedan veliki,nisam se ni stigla odmoriti,babica je cijelo vrijeme bila uz mene i pomagala mi sa disanjem hrabrila me,divna je bila ,nekih 15 minuta prije kraja prebacile smo se sa kreveta na stolčić i uslijedilo je tiskanje,babica me masirala i širila međicu da ne popucam i u 8 i 40 na svijet je stigla moja ,savršena,3120 grama i 48 cm,nisu me rezali ali sam malo popucala pa imam par šavova,sve u svemu sve je prošlo savršeno,vraški bolno ali savršeno .
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 13:02:15
|
|
|
|
Newy
|
Hvala majo za priču, bravo za vas dvije bitno da ste brzo odradile Ja jutros vadila krv, nije me nitko slao ali sam zamolila doktora opće prakse da mi da uputnicu da malo provjerim ipak prije poroda, krvna slika i jetrene probe koje ja inače moram kontrolirati radi malo usporene jetre. Sutra idem i obaviti kardiologa pa da napokon i to provjerim, a onda mogu u rodilište što se mene tiče
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 13:15:45
|
|
|
|
syringa
|
drage trudnice, želim svima koje su rodile od srca čestati, a onima koje čekaju porod i sitno broje poželjeti da bude lak i što manje bolan. povremeno vas pratim jer sam sa vama odbrojavala i družila se na početku t. posebno ove "moje" koje imaju termin kad sam trebala imati i ja. drage maja pčela, newy, bellatrix svima vam želim puno sreće i uživajte sa svojim bebicama!
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 14:07:15
|
|
|
|
valerie
|
Maja pčela, hvala na informacijama. U kojem rodilištu si rodila?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 14:42:51
|
|
|
|
maja pčela
|
Valerie rodila sam u Rijeci i ovim putem moram ih pohvaliti,svi su bili super,bez zamjerke,pogotovo babica koja se nije ni sekunde odvajala od mene,čak ni onaj 5.kat za koji inače žene imaju zamjerki meni je bio ok,sve u svemu divno iskustvo .
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 14:53:19
|
|
|
|
Newy
|
Syringa hvala na lijepim željama, i tebi sve najbolje i želim ti da se čim prije prebaciš sa odbrojavanja opet na neku ovakvu temu i dočekaš svoju !
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 15:04:26
|
|
|
|
anaxx
|
maja bravo za tvoju priču, porod i sve zajedno!!! koja babica ti je bila na porodu?
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 15:38:34
|
|
|
|
maja pčela
|
Sabina,mlad mršava cura divna je bila
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 17:01:11
|
|
|
|
PENELOPI
|
maja pcela cestitke na curici, ja sam sa drugog foruma ali citam da si rodila na stolcicu. Ja sam isto zainteresirana za stolcic pa bih te pitala da li se treba prije doc najavit u rodiliste ili nesto drugo ili kad tek dodes roditi? Ja cu isto roditi u Rijeci
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak 22.5.2014 17:22:15
|
|
|
|
maja pčela
|
ne moraš se prije najavljivati,kada dođeš u rodilište kažeš babici koja te primi da želiš na stolčić i ako je sve u redu nema problema,s tim da si na krevetu ili lopti cijelo vrijeme trudova,jedino sam izgon ide na stolčiću
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!