sretnaz
|
DD! Ovdje je stvarno veselo... Victory, svaki put se rastužim kad vidim što se događa s tim poplavama, a nisam iz tog kraja i nemam nikog tamo. Moja sestra je nosila hranu i odjeću, a kako sam sama doma nisam ništa stigla pripremiti, ali planiram, bar skočiti kupiti kakve vlažne maramice, i slično. Nazvala sam onaj telefon, da bar tako pomognem. Nadam se da si se ipak lijepo provela na vjenčanju. A što se tiče trbuha, to uspoređivanje je najgore. Uglavnom, kad asam bila negdje na polovici trudnoće bilo je komentara da imam veliki trbuh, pa da li sam već u 8. mjesecu itd. Danas je bila susjeda i kaže da nemam veliki trbuh. Iskreno, trbuh mi je isti kao i u prvoj trudnoći, ide prema naprijed tako da s leđa ne izgledam trudno, a istina je da je prije počeo rasti i da je par cm veći nego prvi put. Ali sve je to relativno, i ne trebaš se zamarati s time. Nemaju svi istu građu tijela, nisu sve bebe isto velike, a nemaju svi niti istu količinu plodne vode. Ali razumijem te da te to zabrinulo jer se počneš pitati. N je super, imao je drugi dan samo 37,2 temperaturu, i igrao se i divljao je kao da mu nije ništa, a takav je i danas. Ali mi radi probleme sa spavanjem, nikako da zaspi, pa divlja i skače po krevetu, skida pišamu, baca posteljinu van, a danas popodne je izašao iz krevetića, a to znači da je pao... ne znam kako ali sam ga našla na podu na leđima i plače. Danas mu je to treći put u zadnjih nekoliko mjeseci. Stvar je u tome da ga ja ne mogu npr uspavati da legnem kraj njega ili slično, jer onda divlja još više. Što se tiče sobe, do daljnjega će spavati oboje s nama. Ne znam do kad će spavati on s nama, ali nama su kuhinja, dnevni i dječja soba na katu, a naša soba u prizemlju. Njega sam dojila do njegovih 15 mjeseci, a i nakon toga se znao buditi pa mi nije bilo ni na kraj pameti da ga selim. I sad se zna buditi po noći tako da ne vjerujem da ćemo ga seliti dok nije dovoljno velik. Sad kad se probudi obično dajemo vodu ili dudicu i nastavi sa spavanjem. Kao što sam pisala, u toj sobi koja će biti dječja sad u početku ću spavati ja sa malenom, a u bračnoj mm i N. Mislim da je to najbolje da ipak N, ali i mm odspavaju kako treba. Nisam nosila pojas za trudnice, a ni ovaj poslije poroda. Kile su mi dosta brzo otišle, ali mi se trbuh nikad nije vratio na staro Meni se cijelo vrijeme činilo da mi je trbuh nakon poroda čudan, i pupak mi je ostao nekako nelijep. I malo sam proučavala po internetu i čini mi se da imam razdvojenost trbušnih mišića. I sad ne znam kome se obratiti i kako to riješiti nakon poroda. Jer po onome što sam čitala ispada da se mora jako paziti na vježbe, jer neke još pogoršaju stvar, a i nije mi jasno da li je bolje nositi ili ne steznik nakon poroda. Chocolate, koji steznik si uzela, gdje i koliko košta? Imamo mrežice na prozorima, to smo stavili kad smo mijenjali stolariju prije 2 godine i stvarno pomažu. Kupili smo aparatić za komarce Chicco za kolica i pomoglo je. Sutra idem na pregled. Bit će 3 tjedna od zadnjeg. Gin mi je rekla da dođem nakon 3-4 tjedna, ali meni se učinilo jučer da mi se nekako trbuh spustio, čak mi je i sestra to rekla pa želim vidjeti kakvo je stanje. Vjerojatno bi bilo bolje da više odmaram, da manje nosim N, ali neke stvari ne mogu izbjeći. Nisam primijetila da cur štuca, sjećam se da je N štucao. Srećom ona me nije nikad "počastila" tulumom cijelu noć. Inače ne spavam dovoljno i dobro, i ne znam kako bi funkcionirala da cijelu noć ne spavam. Za N sam koristila u početku Niveu, ali sam stavljala jaaako malo. Ni ja nisam čula ništa dobroga za Johnsons. A što se tiče Mustele, skupa je, ali sam čula da je super. Mi smo kupili šampon radi tjemenice, i taj šampon traaaaaaje. Tako da i nije strašno što je tako skup, a pomogao je. Ulje i češalj mu nisu baš pomogli. Tako da ću vjerojatno kupiti Mustelin šampon. N je imao malo kose kad se rodio i to plave (naravno, kad su mu i roditelji prirodno plavi ), pa pretpostavljam da će takva biti i curka. Meni su s N pogodili kilažu, i moja gin, a kako sam rodila nakon termina, i drugi ginekolozi su rekli da je dosta velika beba, ali da nema još 4 kg. Tako je i bilo, imao je 3820.