Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 20:31:57
|
|
|
|
sarah_zg
|
Hladna, draga, zašto si na intenzivnoj? Jesi na carski rodila ili je to zbog one tvoje bolesti? Jel ti već došlo mlijeko? Pa mislim da ne može samo tako nestati, kaj ne? Nemam bas nekog iskustva s dojenjem, ali mame kažu da im mlijeko nadodje nekoliko dana poslije poroda. Misli pozitivno pa će sve bit ok. Kako si inače?
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 20:36:14
|
|
|
|
BUMBI
|
Hladna čestitam Ništa se ne brini zbog mlijeka,ono tek i nadođe nakon 2-3 dana.A zašto si na intenzivnoj?
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 20:38:19
|
|
|
|
Hladna
|
Ma stavili me radi te moje bolesti da me imaju pod nadzorom. Meni samo moja bebica fali sve ostalo ok
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 20:56:06
|
|
|
|
angel@
|
Drage Nela i Hladna iskrene čestitke na malim smotuljcima ...njima želim puno sreće i zdravlj,a vama brz oporavak...
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 21:04:27
|
|
|
|
Hladna
|
Cure jel ste imale grceve nakon poroda? Meni uzas grcevi ko trudovi al ne tolko jaki a sad tek kad cice masiram jos jaci grcevi
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 21:31:12
|
|
|
|
lanac3101
|
Hladna draga , ne brini zbog tih grceva, to je potpuno normalno, to su kontrakcije maternice, ona se nakon poroda steze I polako vraca u normalu , zato te kontrakcije.Kod zena koje su rodile 2 ili vise puta budu jace izrazene nego kod prvorotki. Kod sisanja ili izdajanja budu malo jace zbog lucenja hormona za stvaranje mlijeka. Trebalo bi ti se smanjiti kroz par dana, a ti slobodno trazi nesto protiv bolova. Pusa I odmori se, sigurno te jos drzi adrenalin od poroda pa ne mozes spavati. Biti ce to sve dobro.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.6.2013 22:58:49
|
|
|
|
perlica55
|
Čestitam novim mamama na bebicama, nek su žive i zdrave Čekalicama od srca želim brze i lagane porode!! Sretno curke
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 2:44:40
|
|
|
|
pepeljuga
|
Hladna draga čestitam od srca , bolje da si ti njima pod nadzorom, izdrzi jos dva tri dana i onda ćeš stalno uživati sa svojom curkom. Ajme mene neka nervoza uhvatila, pokušavam zaspati već tri ure i nikako, ujutro mi je pregled i javim se kad obavim sve.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 9:44:13
|
|
|
|
lanac3101
|
Dobro jutrooo, napokon sunce izvirilo van. Ja sam vam sinoc do 2 cistila visnje, jer mi sveki poslala pun veeliki skaf , zlocestoca jedna, tako da sam cijelu kuhinju ispricala, sad moram ribati. Sva sreca da su mi decki dobri pa mogu hrpu posla obaviti uz njih. U ponedjeljak idemo na snimanje kukica I kod pedijatra s malenim , jer nam je pedic bio na godisnjem. pa nismo isli planirano, ali sam otisla na vaganje kod zamjene s njim I imao je 6200 sa punih 2 mjeseca, a aad cemo vidjeti koliko se udebelio I narastao. Joj ja vam imam ludnicu iduci tjedan, iducu nedjelju nam je krstenje, tako da me sad vec hvata ludilo, opet cu biti milion na sat, a I stitnjaca mi poludila, stigao nalaz, poviseni hormoni, pijem terapiju ,ali dok se to ustali, treba proci vremena. Puuuuno pozdrava vama , djecici I busama iz suncane Baranje...
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 10:06:33
|
|
|
|
BUMBI
|
Samo da vam javima da nam je pepeljuga na putu za rodilište. otvorena 6 prstiju i ima lagane trudove
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 10:25:55
|
|
|
|
lanac3101
|
Bravo za Pepeljugu, proljetne bebice polako zavrsavaju popis.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 12:41:29
|
|
|
|
Hladna
|
Pepeljuga , nek joj je porod brz i lagan
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 12:51:15
|
|
|
|
Hladna
|
Curke recite mi koliko nakon poroda ste legle na trbuh i spavale na trbuhu ? Fali mi to a ne znam kad se smije, tu mi je sestra rekla da se nesmije 6 tjedana tj dok traje taj period babinjaca, al to mi bas glupo i dugo
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 12:55:49
|
|
|
|
lanac3101
|
Meni su rekli da smijem spavati na trbuhu cim se osjecam ugodno tako , I ja najvise volim tako spavati, ja sam pocela oko 2 tjedna nakon poroda, prije toga vremena me jos prale jake kontrakcije
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 13:26:49
|
|
|
|
mamino zlateko
|
oho pepe bas mi je drago
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 14:14:17
|
|
|
|
cuba
|
Pepe draga, sretno ti Još jako malo i sve naše proljetne trudnice će postati mamice a onda se selimo na drugi forum Hladna, meni je mlijeko u potpunosti nadošlo 4 dan nakon poroda, nemoj se brinuti. Grčeve sam imala ali lanac ti je sve lijepo objasnila, to je normalno. Za spavanje na trbuhu odlučuješ sama. Znači kad se budeš osjećala udobno. Ja sam mogla nakon mjesec dana jer su mi prvih mjesec dana cice bile jako velike od mlijeka i boljelo me spavati na njima. Sada se mlijeko stabiliziralo i mogu bez problema a isto mi je polžaj spavanja na trbuhu jako nedostajao, tako da te razumijem. Samo polako, sve će to doći na svoje lanac kako je prošao 3 roćkas mališanu? Sretno vam na krštenju D ti je baš lijepo dobio na kilaži maminangel jesi još u bolnici ili ste stigli kući svojoj? Nadam se da uživate sada u punom sastavu, javi se kad stigneš Ja sam jučer napokon otišla na depilaciju, i brazilsku sam isto obavila, mislila sam da će me boljeti možda jer sam ipak prije manje od 2mj bila rezana ali sve super, kao da i nisam rodila Popodne idem kod ginekologa na onaj obavezni pregled nakon 6 tjedana i nadam se da je sve ok i da se sve vratilo na svoje mjesto. Mi smo inače super, R mi je ozdravio a D mi raste iz dana u dan, već mi se jako puno promijenio Lijepo mi spava i papa, samo dojimo a idući tjedan će imati puna 2 mjeseca pa idemo i na sistematski pregled. Pusa svima
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 14:24:46
|
|
|
|
lanac3101
|
Cuba rockas sam smislila da proslavimo uz krstenje , ovako je bilo samo za nas taj dan. Ma I ja se znanadjujem svaki puta na vaganju malenoga s obzirom da samo sisa, nece bocicu ni vidjeti. Probala sam se izdojiti , ali nece vise ni tako. Sada ga moram voditi svugdje gdje idemo. Ali neka , jos malo pa cemo uvesti kasice, da jos malo poraste. Spava mi cijelu noc, poceo je tako spavati od otprilike sa pola mjeseca starosti, okupam ga izmedju 20 I 21 sat , podojim , zaspe I spava do 6 ujutro. Ma dobrica je velika. Jos mi spava I 3 do 4 puta po danu po sat - dva .
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 14:47:41
|
|
|
|
andydea
|
Pepe nadam se da si već rodila i da je sve prošlo super....javi nam se
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 18:44:54
|
|
|
|
maminangel
|
Ajme Pepe draga,neka ti je sa srećom,nadam se da je već gotovo ako nije držim figice da brzo i bezbolno bude.. Hladna upravo ta stezanja maternice su i meni bila ubitačna,kod svakog podoja i izdajanja točno me boljelo kao trudovi traje minutu i prestane ali je užasno bolno i kako ti je netko već napisao u višerotke je i bolnije ali sva sreća svakim danom sve manje,mene više i ne boli.Ako ćeš masirati dojke prije će ti doći mlijeko,ja sam isti drugi dan dojila..Hvala ti Piturice na kompresicama,naravno i ovaj put sam dobila žive rane ali malo su mi ublažile. Spavala sam na trbuhu samo drugi dan,treći dan su me cice boljele i nevjerujem da ću tako skoro i meni fali konačno zaspati kako volim..Ja sam vam imala užasnih problema sa stolicom evo danas tek šesti dan sam išla na wc,mislim da je to zbog straha od pucanja šavova.Mi smo doma došli sa graničnom žuticom isto kao i s bracom pa smo stalno na prozoru i sunčamo se,jedva čekam kad ćemo vanka..MM i mala su otišli put juga danas,pa sam s dečkima sama,ali došli su mi moji pa mi je lakše,što bi mi bez naših mama Uglavnom lijepo papamo još uvjek većinom svaka dva sata osim kad u komadu više ne odspavamo,kako su vaše bebice u početku papale odmah jednolično ili nepravilno ispočetka Po noći je češće,nadam se da ćemo se skoro uskladiti..JOJ mogla bi vam toliko toga pisati...Pusa svima...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 20:11:26
|
|
|
|
sarah_zg
|
Ima sta novog, proljetne? Hladna, kako di danas? Kod pepeljuge je sve ok, rodila je curku Milu, imate novu temu.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.6.2013 22:37:10
|
|
|
|
Hladna
|
Ej curke, ja sam danas vec super samo sto me sav pecka i svrbi malo , a i grceve imam pogotovo kad je mala na cici . Bas sam neka tuzna danas u pravo me plac ulovio . Mala ide cetvrti dan od rodenja na ultrazvuk bubrega za one ciste sto sam vam pricala da su vidjeli jos u trudnoci, da nisam napomenula nebi ju ni stavili na ultrazvuk i bojim se sad hoce li to bit ok il cemo konacno ic kuci fali mi i sin i muz a i za bebu se bojim , jos k tome mi malu svaki puta dopeljaju nahranjenu i onda kad mala dode i da bi malo pocicala ja skoro ni nemam mlijeka i onda je nezadovoljna i place a ja jos vise , kad je vama doslo mlijeko koji dan ?? I da vas pitam koja nadohrana je dobra za te najmanje?? Mislim da cu kupit neku za svaki slucaj da ju imam s cim nahranit kad dodem kuci pa cu probat postepeno da je sto vise na cici i da smanjim dohranu kolko bude moguce
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 7.6.2013 8:41:48
|
|
|
|
maminangel
|
Hladna,ne brini se biti će sve to uredu,masiraj cice stalno i izdajaj se koliko ide pa makar par kapi jer će ti mlijeko doći brže,meni je navalilo noć prije nego sam doma išla tako da bi i tebi moglo danas,nemoj razmišljati odmah najgore sve će to doći na svoje i brzo ćeš kući svojim najdražima.Mene isto šav zateže baš užas.Grozno je to kaj bebe donose nahranjene,sve budu bjele oko usta i onda neće cicati ne zato kaj nema mlijeka nego zato kaj su site i naravno lakše je kad mlijeko curi samo nego kad se moraju pomučiti.Hladna reci mi jesi dobila terapiju za onu svoju bolest?kako je stime?Koliko ti često malu donose i jesi još uvjek na intenzivnoj? Idem,kaže Gabi maji kmeči
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 7.6.2013 9:19:02
|
|
|
|
Papalina
|
pepeljuga čestitam još jednom na princezi maloj i btw, predivno ime hladna nemoj se toliko sekirat sve je to još svježe..previše negativno razmišljaš...probaj smanjit stres i topa ćeš vidjet da će mlijeko poteć samo od sebe...samo pozitivno i hrabro..šaljem punooo puuusaaa!! šta se tiče dohrane, oni ti u bolnici daju bebimil bar je tako kod nas, pa ako emici paše onda možda da nastaviš stim dok ne izbacite dohranu.. i gledaj, ja sam isto bila ful u klincu na početku zbog te dohrane, dok nisam malo promislila i pitala samu sebe da šta mi treba ta depresija zbog dohrane..bože moj, pa znam dstotine djece koje su živjele na dohrani pa su žive i zdrave i sve pet...tako razmišljaj i ti..vjeruj sve će doć na svoje kad budeš na miru kod kuće sa mužekom, sinom i emom samo nemoj odustat od dojenja, i moj savjet ti je da ti preko dana bude što više na sisi, tako da ti po noći bude sita i da ti se nebudi... evo zadnjih tjedan dana chiara je preko dana svako malo na sisi koda ima trakavicu i prije spavanja bude na sisi, i dam joj još 90ml dohrane i spava mi od 23-06h...i tako već tjedan dana, napokon smo ulovili neki ritam kod nas napokon zasjalo sunce!!! sad svaki dan idemo oko 10,11 u šetnju,na kavu, pa odemo kod mojih i tako...nikad nas nema doma nadam se da će vrijeme potrajat jer ona kišurina je ubij bože... moja chiara je dobro, terapiju pije svaki dan, jede puno, već se sva zbucmala i ima primjetili smo nogu na tatu, neku dugu bit će i ona broj 46 joj, počela je gugutat, svaki dan neš novo-... i prava je smijalica, stalno se smije, i to na puna usta... i ponosno mogu reć da je prava tatina cura...čim vidi tatu odmah osmjeh, guguću zajedno stalno..ma predivno i tako.. sad joj se smijem jer sam joj stavila kao neke tenisice od 0-3mj šta je teta kupila pa je baš smiješna jako maminangel kako mali Rafo? predivan je stvarno, slatkiš!! kad ćeš nam ispričat kako je prošao porod? da vidim kako rađaju trećerotke da znam šta mogu očekivat jednog dana su se priviknuli gabi i sofija na njega? jesu oduševljeni? puno ih poljubi pogotovo najmlađeg moram se malo javit piturici jer ovako više nemože totalno je zaboravila na nas idem sad spremit sebe, pa odem malo do centra sa smiješkom malim... pusa svima!!
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 7.6.2013 10:57:44
|
|
|
|
Hladna
|
Hvala vam cure puno . Umirila sam se malo , rekla sam muzu nek mi ponese izdajalicu pa da imam ako ce mi trebat . Izdajat cu se kolko je moguce da dode mlijeko . A koliko minuta treba masirat cice prije dojenja ? Ja iha masiram oko 5 min jel to dovoljno il treba duze? S mojom bolescu je sve u redu, nisu mi davali nikakav ljek jer nema potrebe posto je krvarenje normalno tako da sam sretna. Mala ide danas il sutra na ultrazvuk bubrega tako da jedva cekam cuti jel sve ok .
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 7.6.2013 11:09:16
|
|
|
|
Papalina
|
hladna
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!