|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Znate li kad se rađa najviše beba?

Uredništvo Ringeraje, 28.10.2020
Evo koje doba dana bebe "biraju" za dolazak na ovaj svijet. A znanost je objasnila i zašto…
Ključne riječi:

image
Vrlo velik broj spontanih porođaja događa se otprilike u isto doba dana.
/11


Vrlo velik broj spontanih porođaja događa se otprilike u isto doba dana, a za to postoji i jak razlog.

 

Usprkos "planovima" koje svaka mama radi, čekajući da konačno zagrli svoju bebu, postoji velika vjerojatnost da neće sve ići baš kako ste zamislili. Bez obzira na vaše želje i najbolje namjere, nemate baš previše kontrole nad tim kad će vaša beba odlučiti da se "predstavi" svijetu. Osim ako nije u pitanju, iz medicinskih razloga, planirani carski rez, naravno.

 

Ali, znanost kaže da možete s relativno velikom točnošću pretpostaviti kada će se roditi vaša beba, čak i ako porođaj bude išao potpuno prirodno. I u minutu točan, trenutak kad ste donijeli na svijet otjelotvorenje ljubavi bit će nešto što nikad nećete zaboraviti.

 

PROČITAJ JOŠ: Čarobna prva minuta života bebe!

 

Najveći broj beba odabrat će vrlo određeno vrijeme, a znanstvenici kažu da to savršeno ima smisla, evo i zašto.

 

Istraživanje koje je čitavih deset godina trajalo na Sveučilištu u Londonu, u suradnji s nekoliko velikih rodilišta, pokazalo je da se najviše prirodnih porođaja odvija oko četiri sata ujutro, prenosi britanski "Miror".

 

Do ovog podatka, znanstvenici su došli proučavajući detalje više od pet milijuna porođaja, a iza te činjenice stoje važni evolucijski razlozi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zaplaču li sve bebe čim se rode?

 

"Brojna ranija istraživanja, uz ovo koje smo mi proveli, navode na jedno sasvim logično objašnjenje. Naši daleki preci živjeli su u grupama, ali su tijekom dana bili vrlo aktivni i nisu bili na okupu, jer su vrijeme provodili u potrazi za hranom. Okupljali su se navečer, da bi zajedno proveli noć zbog veće sigurnosti koju je pružala zajednica. I upravo je zbog toga priroda 'namjestila' da se najveći broj porođaja odigrava tijekom noći, ili pred zoru - u vrijeme kada su svi na okupu i kada mama i tek rođena beba imaju najbolju moguću zaštitu", kaže dr Piter Martin, koji je vodio ovo istraživanje.

 

Izvor: mondo

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
6
Novi broj magazina Trudna&Lijepa na kioscima
Novi broj magazina Trudna&Lijepa na svim kioscima.U nastavku pročitajte što ćete sve moći pročitati...
4
Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!