|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

9 znakova koji otkrivaju spol djeteta u maternici

Uredništvo Ringeraje, 25.6.2020
Neki budući roditelji ne žele saznati spol bebe, međutim, uvijek postoji malo znatiželje hoće li dijete biti dječak ili djevojčica. Ako ste među njima, evo nekoliko znakova koji vam mogu pomoći u otkrivanju spola.

image
Ako su vam ruke stalno suhe, vrlo je vjerojatno da vam je u trbuhu dječak
/11


Pored dobro poznate metode određivanja spola uz pomoć moderne tehnologije, koja je ujedno i najpreciznija, spol nerođenog djeteta može se odrediti uz pomoć različitih znakova, od onih koji su već bili poznati našim bakama do onih koji su se pojavili ne tako davno.

U svakom slučaju, otkrivanje spola je na takav način zabavniji od ultrazvučnog pregleda, ali istina je da je rezultat ovih metoda puno manje pouzdaniji, iako ultrazvuk također može biti "pogrešan".

 

Ako ste jedan od onih budućih roditelja koji nisu htjeli da vam se otkriva spol tijekom pregleda, pročitajte koji vam znakovi mogu pomoći da odredite spol djeteta.

 

1. Položaj spavanja

Obratite pažnju na to kako ležite u krevetu i s koje strane više volite ili više spavate. Ako većinu vremena spavate na lijevoj strani, vjerojatno nosite dječaka.

 

2. Mučnine

Iako se uvijek govori da su djevojčice dobre poput anđelića, u trudnoći ipak češće vole stvarati probleme i poteškoće od dječaka. Žene koje nose djevojčice imaju puno veću vjerojatnost da će imati problema s jutarnjim mučninama.

 

3. Meke ili suhe ruke

Ako su vam ruke stalno suhe, vrlo je vjerojatno da vam je u trbuhu dječak. Mekane i glatke ruke, međutim, znače da ćete imati djevojčicu.

 

4. Hrana, za kojom žudite

Da li ste odjedanput zavoljeli limun? Tada ćete se vjerojatno obradovati curici. Ako vas mami više slana hrana, vjerojatnije je da ćete dobiti dječaka, a žudnja za slatkišima sugerira da će dijete biti ženskog spola.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kineski kalendar za predviđanje spola

 

5. Problemi s kožom

 Prištići, problemi s aknama i promjene na koži kod trudnice najčešće otkrivaju da nosite djevojčicu.

 

 6. Oblik lica

 Ako je jedna od promjena koja vam se događa ta da vam lice postaje okruglije, velike su šanse da očekujete curicu.

 

7. Položaj trudničkog trbuha

Još iz davnina se zna da ako je trudnički trbuh spušten nisko da ćete najvjerojatnije roditi dečkića.

 

8. Stres za vrijeme začeća

Zanimljivo: postoji mišljenje da na spol bebe utječe čak i razina stresa kojoj su bili izloženi potencijalni roditelji u vrijeme začeća djeteta. Beba će prema ovom vjerovanju biti spola onog roditelja koji je u to vrijeme bio pod manjim stresom.

 

9. Veličina grudi

Ako je u trudnoći desna dojka veća od lijeve - to navodno znači da će beba biti ženskog spola.

 

Da li već znate spol vašeg djeteta? Otkrijte nam da li su neki od ovih znakova bili prisutni i kod vas. A ako ste čuli za bilo koju drugu narodnu metodu koja otkriva spol, bit ćemo sretni ako je podijelite s nama u komentarima.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Može li intimni odnos zaista "pokrenut...
Mnogi vjeruju u to da intimni odnos može "pokrenuti" porođaj kod žena koje su već blizu termina porođaja. Ima li u tom...
6
Voćna salata!
Kod pripremanja voćnih salata, pored ukusa, bitan je izgled. Voće od kojeg se priprema salata, najčešće se sjecka, pa je...
6
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
6
Jeste li već preuzele svoj poklon paket u ...
Za sve trudnice i roditelje djece rođene nakon 1.1.2023. pripremili smo prigodne pakete s pogodnostima i poklonima, a sv...
5





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!